28-05-2008, 01:36
|
 |
Üye
|
|
|
|
asinar´isimli üyeden Alıntı
Sayın BenDeniz,
''İnnallahe ve melaiketehu yusallune alen nebiy'' ayetinde bahsedilen,Tanrı ve Melekleri Muhammede Selam ediyor Onun için Esenlik diliyor,İnananlar sizde Muhammede Esenlik dileyin,Çünkü o size karşı çok şevkatlidir üzerinize titremektedir." demişsiniz.
Siz bir inanır olarak birisine esenlik dilediğiniz zaman bunu kimden dilersiniz? Allah'tan, değil mi? Yani sizin esenlik dileğinizi gerçekleştirecek olanın ancak Allah olduğuna inanırsınız. Peki, Allah'ın Peygamber için dilediği esenliği kim gerçekleştirecek? "Allah tabii ki," dediğinizi duyar gibiyim. Bu durum size garip gelmiyor mu? Allah ancak kendisinin gerçekleştirebileceği bir şeyi niçin dilesin? Kimden diliyor? Kendisinden? Yoksa başka bir ilahi güçten mi?
İşin bir başka garip yönü de şu ki, hem Allah'ın her şeyi önceden planladığını, insanın başına neler geleceğinin Levh-i Mahfuzda yazılı olduğunu ileri sürüyorsunuz, hem de Allah'a "Filancaya esenlik ver," diye yalvarıyorsunuz. Yani Allah eğer sizin dilediğinizin tersini yazmışsa bunu ondan değiştirmesini talep ediyorsunuz. Sizin bu düşünce tarzınızı biz bir türlü anlayamıyoruz. Lütfedip de açıklarsanız seviniriz.
|
İnnallahe/Muhakkak Allah
Ve melaiketehu/ Ve melekleri
Yusallune/Selam ediyorlar
Alennebiy/Peygambere
Ya eyyühelleziyne amenu/Ey iman edenler
Sallu aley/Sizde selam edin
Ve sellimu /Ve esenlik 'dileyin'
Teslima/Ona teslim olun
Ayette,Meleklerin Ve Tanrının Selam ettiği bildirilmiş,Müminlerin ise; Hem selam etmesi Hemde esenlik dileyip onun için dua etmesi istenmiştir.
Arapçası kuvvetli olanlar bu ayırımı çok kolay olarak anlıyacaklardır.Arapçam olduğu ve Hafız olduğum için bu konuda bilgiye haizim.
Esenlik dileyen Tanrı değil,İnsanlardır.Dolayısıyla burada bir tuhaflık yoktur.Arapça çok zengin bir dildir,tarife lüzum yok bilenler bilirler.
Lehv-i Mahfuz ise;Tanrının ezelde herşeyi bilmesi ve yazmasıdır.Birşeyi bilmekle onun üzerinde tasarrufta bulunmak çok ayrı şeylerdir.Burada tanrı biliyor ve yazılı olarak herşeyi tutuyor,Ancak tasarrufta bulunup müdahale etmiyor.
Bu husus kader ilede ilgilidir.Kader konusunda ne yazıkki mevcut sitede doğru bilgiler verilmemiştir.İleride bu konuya bir yazı yazarak değinmeyi düşünüyorum.Tabi bundan önce açmış olduğum 2 başlık yöneticiler tarafından silindiği için cesaret edemiyor ve yazdıklarımın silineceğini bildiğimden boşa emek vermek istemiyorum!
Esen Kalın
''Bir Topluluğa Olan Düşmanlığınız,Sizi Onlar Hakkında Adaletten Ayırmasın''
|

28-05-2008, 01:38
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
BenDeniz´isimli üyeden Alıntı
Milyarlarca insanın mukaddesatına saygı ve hoşgörüyle yaklaşmanızı öneririm.Aksi halde sizlerde hoşgörü ve saygı göremezsiniz.
Esen Kalın
|
dünyadaki müslüman sayısı =1.2 milyar
dünyada müslüman olmayanların sayısı = 5 milyar
müslümanlar,müslüman olmayanlara ne diyor? kafir,gavur,öldürmek mübah,öldürün,dost olmayın onlar birbirilerinin dostudur..
bu durumda cümleni iade ediyorum,5 milyara azıcık saygı gösterin,bi siz akıllı değilsiniz!
|

28-05-2008, 01:46
|
 |
Üye
|
|
|
|
Evros´isimli üyeden Alıntı
dünyadaki müslüman sayısı =1.2 milyar
dünyada müslüman olmayanların sayısı = 5 milyar
müslümanlar,müslüman olmayanlara ne diyor? kafir,gavur,öldürmek mübah,öldürün,dost olmayın onlar birbirilerinin dostudur..
bu durumda cümleni iade ediyorum,5 milyara azıcık saygı gösterin,bi siz akıllı değilsiniz!
|
Sn Evros;
Tartışma uslup ve tavrınız bana hitap etmediğinden,tasvip etmediğimden ötürü,sizin yazılarınızı değerlendirmeyeceğim.Yinede nezaketimi gösteriyor ve Esenlikler diliyorum.
Not:Beni cevap verme durumuna düşürecek,soru,eleştiri,mahiyetinde yazılar yazmamanızı rica ederim.Beni muhatap almayınızki;almış olduğum kararı uygulayabileyim.
|

28-05-2008, 02:27
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Sayın BenDeniz,
Önce şöyle yazmışsınız;
"Tanrı ve Melekleri Muhammede Selam ediyor Onun için Esenlik diliyor"
Sonra değiştirip böyle yazmışsınız;
İnnallahe/Muhakkak Allah
Alennebiy/Peygambere
Teslima/Ona teslim olun
Hangisine inanalım? En iyisi çeşitli meallerden alıntı yapalım ve gerçekten sizin tevil ettiğiniz gibi mi, görelim.
Ali Bulaç 56- Şüphesiz, Allah ve melekleri Peygambere salat ederler. Ey iman edenler, siz de ona salat edin ve tam bir teslimiyetle ona selam verin.
Diyanet Vakfı 56. Allah ve melekleri, Peygamber'e çok salevât getirirler. Ey müminler! Siz de ona salevât getirin ve tam bir teslimiyetle selam verin.
Edip Yüksel 56. ALLAH ve melekleri peygamberi desteklemektedir. Ey inananlar siz de onu destekleyin, gereken saygı ve itaati gösterin.
Elmalılı Hamdi Yazır 56-Muhakkak ki, Allah ve melekleri, peygambere hep salat ile ikramda bulunurlar. Ey iman edenler, haydi ona teslimiyetle salat ve selam getirin!
Süleyman Ateş 56. Allah'ı ve melekleri, Peygambere salat etmekte(onun şerefini gözetmeğe, şanını yüceltmeğe özen göstermekte)dir. Ey inananlar, siz de ona salat edin, (onun şanını yüceltmeğe özen gösterin); içtenlikle selam edin (ona esenlik dileyin).
Yaşar Nuri Öztürk 56 Şu bir gerçek ki, Allah ve melekleri, o Peygamber'e destek verirler/onun şanını yüceltirler. Ey inananlar! Siz de ona destek olun/onun şanını yüceltin ve ona içtenlikle selam verin.
Bütün meallerde ayet "Allah ve melekleri..." diye başlıyor ve salat ederler diye bitiyor. Demek ki konu sizin anlattığınız gibi değilmiş. Yukarıdaki meallerde en büyük uyanıklığı da Edip Yüksel ve Yaşar Nuri Beyler yapmış, "salat etme" yi destek olmak şeklinde çevirmiş. Çevir kazı yanmasın!
Bu arada "salat" ne demekmiş, onu da görelim.
"Tebrik, tezkiye, duâ, Peygamberimiz (s.a.s)'e yapılan duâ, istiğfar, rahmet gibi anlamlara gelen bir terim, salavât. "Belirli vakitlerde, Kur'an'da emredildiği tarzda ve Hz. Peygamberin tarif ettiği şekilde yapılan ibadettir. Salât'ın çoğulu salavât gelir. Türkçede daha çok Hz. Peygamber'e yapılan duâ mânâsında kullanılır."
Konu asinar tarafından (28-05-2008 Saat 02:37 ) değiştirilmiştir.
|

28-05-2008, 02:41
|
 |
Üye
|
|
|
|
asinar´isimli üyeden Alıntı
Sayın BenDeniz,
Önce şöyle yazmışsınız;
"Tanrı ve Melekleri Muhammede Selam ediyor Onun için Esenlik diliyor"
Sonra değiştirip böyle yazmışsınız;
İnnallahe/Muhakkak Allah
Alennebiy/Peygambere
Teslima/Ona teslim olun
Hangisine inanalım? En iyisi çeşitli meallerden alıntı yapalım ve gerçekten sizin tevil ettiğiniz gibi mi, görelim.
Ali Bulaç 56- Şüphesiz, Allah ve melekleri Peygambere salat ederler. Ey iman edenler, siz de ona salat edin ve tam bir teslimiyetle ona selam verin.
Diyanet Vakfı 56. Allah ve melekleri, Peygamber'e çok salevât getirirler. Ey müminler! Siz de ona salevât getirin ve tam bir teslimiyetle selam verin.
Edip Yüksel 56. ALLAH ve melekleri peygamberi desteklemektedir. Ey inananlar siz de onu destekleyin, gereken saygı ve itaati gösterin.
Elmalılı Hamdi Yazır 56-Muhakkak ki, Allah ve melekleri, peygambere hep salat ile ikramda bulunurlar. Ey iman edenler, haydi ona teslimiyetle salat ve selam getirin!
Süleyman Ateş 56. Allah'ı ve melekleri, Peygambere salat etmekte(onun şerefini gözetmeğe, şanını yüceltmeğe özen göstermekte)dir. Ey inananlar, siz de ona salat edin, (onun şanını yüceltmeğe özen gösterin); içtenlikle selam edin (ona esenlik dileyin).
Yaşar Nuri Öztürk 56 Şu bir gerçek ki, Allah ve melekleri, o Peygamber'e destek verirler/onun şanını yüceltirler. Ey inananlar! Siz de ona destek olun/onun şanını yüceltin ve ona içtenlikle selam verin.
Bütün meallerde ayet "Allah ve melekleri..." diye başlıyor ve salat ederler diye bitiyor. Demek ki konu sizin anlattığınız gibi değilmiş. Yukarıdaki meallerde en büyük uyanıklığı da Edip Yüksel ve Yaşar Nuri Beyler yapmış, "salat etme" yi destek olmak şeklinde çevirmiş. Çevir kazı yanmasın!
Bu arada "salat" ne demekmiş, onu da görelim.
"Tebrik, tezkiye, duâ, Peygamberimiz (s.a.s)'e yapılan duâ, istiğfar, rahmet gibi anlamlara gelen bir terim, salavât. "Belirli vakitlerde, Kur'an'da emredildiği tarzda ve Hz. Peygamberin tarif ettiği şekilde yapılan ibadettir. Salât'ın çoğulu salavât gelir. Türkçede daha çok Hz. Peygamber'e yapılan duâ mânâsında kullanılır."
|
Benim kelime manaları ile verdiğim misal birebir doğrudur.Arapça bilgisiyle verilen diğer meallerede baktığımda aynı ortak noktada buluştuklarını görebiliyorum.Burdan bir çelişki elde edemezsiniz,beyhude uğraşlar vakıt kaybı olacaktır!
|

28-05-2008, 06:18
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Asinar,Allah ve melekleri Peygambere dua ederken,Peygamberden ne istemiş olabilirler?
|

28-05-2008, 08:18
|
 |
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Muhamed'e söz söylemyin sonumuz kötü olur
|

28-05-2008, 11:30
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Hiramusta,
Bana bu soruyu soracağınıza, kendinize -hadi melekleri geçtik - "Allah niye Pegamber'ine salat eder?" ya da "Hiç Allah Peygambere salat eder mi?" diye sorup, bunun cevabını arasanız bence daha iyi olur. Çünkü Kur'anda böyle yazıyor. "Allah ve melekleri Peygamber'e salat ederler," diyor. Salat'ın anlamları da yukarıda verilmiş. Her bir anlamını tek tek uyarlayın bakalım. Hangisi uyar? Tebrik mi? Peygamberi başarılı kılan ya da kılacak olan Allah onu ne diye tebrik etsin? Tezkiye = övme mi? Yine aynı şekilde Allah Peygamberi kendisi başarılı kılıp sonra da onu övüyor. Oldu mu? Dua desek zaten öyle bir şey olamayacağını siz kendiniz belirtmişsiniz. O halde ne? Ben Allah'ın ve meleklerin Peygamberden ne istemiş olabilecekleri konusunda bir tahminde bulunamadım. Kur'anda sorunuza cevap olabilecek bir şey bulamadım.Sizin tahmininizi alsak?
Cumhurbaşkanı başbakana salat eder (BenDeniz'in deyimiyle esenlikler diler) çünkü onu o makama çıkaran başbakandır.
Konu asinar tarafından (28-05-2008 Saat 21:25 ) değiştirilmiştir.
|

04-06-2008, 23:43
|
|
Aday Üye
|
|
|
|
annesinden sünnetli olarak doğdu? valla herkesi ters köşeye yatırmış  ))) en büyük vasfıda bu olsa gerek
|

05-06-2008, 00:16
|
|
Üye
|
|
|
|
Sünnetsiz oluşunu gizlemek için söylenmiş bir yalan tabiki penisinimi kontrol etmişler
küçük büyük abdestinimi koklamışlar mis gibi kokuyormuş
|