28-05-2008, 09:54
|
|
Üye
|
|
|
|
Sataşacak bişey yok ben tek kelime hakaret etmedim etmemde ben buraya 3 adet soru sordum ve iddaada bulunan arkadaşlardan mantıklı bir cevap istiyorum ama kendini büyük gören insanlar malesef hitaplarında sınırı aşıyorlar karşısındaki insanı küçük görmek çok basit.
|

28-05-2008, 09:57
|
|
Üye
|
|
|
|
Burası bir forum sitei değilmi siz iddaa ettiğiniz şeyleri benim yanıt hakkım olduğu gibi siiznde benim iddaa ettiğim şeyleri yanıtlama hakkınız var elbet.Sorularımda gayt ciddi şekilde soruyorum.Size mantıksız gelmiş olabilir ama benim mantık kapasitem bu kadar ve ciddi olduğumu söylüyorum cevap verebilirseniz sevinirim..(derken zorunlu değil tabi yanlışda anlamayın ama cevap veiriseniz sevinirim)
|

28-05-2008, 12:19
|
 |
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
ilk canlı bundan 3.4 billion yıl önce yaşadı bunlar basit tek hücrelerdi.
bu hücrelerden gelişen canlıların bazıları karaya çıktı.Zamanla yeryüzünde yaşama şartlarına uyum sagladı ama bütün bunlar millionlarca yıl içinde oldu.
Düşünün bir halterci kaslarını ne kadar zamanda degiştire biliyor.
100 million yıl yeryüzünde yaşayan dinazorlar ya degişen iklim yada dogal afetten dolayı yeryüzünden silindi.
Bundan 3 million yıl önce agaçlarda yaşayan canlılar iklimin degişmesi ile yeni yemek kaynakları bulabilmek için agaçlardan inerek yarı dik yürümeye başladı.
Zamanla tamamen dik yürümeye ve aletler yapmayı ögrendiler.
evrim gözler önünde beslenme iyi oldugu için insanların boyu uzuyor daha uzun yaşıyorlar.
Gelelim Kuran'a İslam hoş görü dini derler yalan ''Ey peygamber! kafirlerle ve münafıklarle savaş ve onlara sert davran.Yerleri Cehennemdir'' (Tevbe Suresi ayet 73)
''... Müşrikleri nerede görürseniz öldürün'' (Tevbe suresi ayet 5)
'' Ey inananlar!Yahudilerle Nasranileri dost edinmeyin...sizden kim onları dost edinirse şüphe yok o da onlardandır'' (Maide suresi ayet51)
Sonra Kuran Mekke ve çevresi için gelmiştir''Ey Muhammed,indirdigimiz bu kitap,mübarektir...Mekke ve çevresindekileri onunla korkutasın diye gönderilmiştir'' (En'am suresi ayet 92)
''Ey Muhammed işte böyle sana Arapça okunan Kuran vahyettik.Mekke ve çevresini korkutasın diye...'' ( Şura suresi ayet7)
İslamda zor yoktur yalan ''Haram aylar çıkınca,müşrikleri buldugunuz yerde öldürün, onları yakalayın,onları hapsedin ve onları her gözetleme yerinde oturup bekleyin.Eger tevbe eder namazı dost dogru kılar,zekatı da verirlerse (yani müslüman olurlarsa) artık yollarını serbest bırakın...'' (Tevbe suresı ayet 5)
Şimdi Sayın Onur2 siz bütün bunlara ma inanıyormusunuz yoksa bilime mi?
Konu gozeneli tarafından (28-05-2008 Saat 12:22 ) değiştirilmiştir.
|

29-05-2008, 08:06
|
|
Üye
|
|
|
|
cevabın için teşekür ederim yanlız sizin yanıldığınız konuları bizzat açıklayacagım sizde benim sormuş olduğum 3 sorunun cevabını vermemişsiniz ama ?? sorulara şıklarla cevap veiriseniz sadece ilk canlının ne oldugu konusunda bilgi vermişsiniz.. Ve bilimsel bir dayanak kanıt gostermeden
Evet gelelim Yazmış olduğunuz surelere..
1-) Tevbe suresine 73 ncu ayet konusu
73 – Ey şanlı Peygamber! Kâfirler ve münafıklarla mücahede et. Onlara karşı sert davran.Onların varacakları yer cehennemdir. Ne kötü bir dönüş yeridir orası! {KM, Mezmurlar 45,4-5}
74 – Onlar Allah’a yemin ederek, olumsuz bir şey söylemediklerini ileri sürerler.Halbuki küfür sözünü söylediler, İslâm’a girdikten sonra inkâr ettiler, başaramadıkları, netice alamadıkları birtakım cinayetlere yeltendiler.Münafıkların Peygamber’e ve müminlere kin beslemelerinin tek sebebi, Allah ve Resulünün Kendi lütfu ile müminlerin ihtiyaçlarını gidermesiydi.Onlar tövbe ederlerse, haklarında hayırlı olur. Yok yüz çevirirlerse, Allah onları dünyada da âhirette de acı bir azaba uğratır.Onlara bütün bir dünyada, ne bir hâmi, ne de bir yardımcı bulunamaz.
Sureyi tekrar okumanızı tavsiye ederim kaynak yazmıyorum Link verdi diye kızmasınlar ama istersen verebilirim
Tevbe suresi 5 nci ayet konusuna
1 – Allah ve Resulünden, kendileriyle anlaşma yaptığınız müşriklere son ihtar!
2 – Bu günden itibaren yeryüzünde dört ay istediğiniz gibi dolaşın ve şunu bilin ki siz Allah’ın elinden hiçbir şekilde kaçıp kurtulamazsınız ve Allah kâfirleri rüsvay edecektir. [6,134]
3 – Bu Büyük Hac günü, Allah ve Resulünden insanlara şunu ilan edin ki: “Allah da, Resulü de müşriklerden beridir. Şayet şirkten tövbe edip tevhide yönelirseniz bu, elbette sizin için daha hayırlı olur. İyi biliniz ki siz Allah’ın elinden kurtulamazsınız. Kâfirleri pek acı bir azapla müjdele! [2,196]
4 – Ancak kendileriyle antlaşma yapmanızdan sonra, şartları hiç bir şey eksiltmeksizin tamamen yerine getiren ve sizin aleyhinizde hiçbir kimseye destek vermeyen müşrikler, bu hükmün dışındadırlar.Bunlarla sözleşmenin müddeti tamamlanıncaya kadar antlaşma şartlarına riayet edin. Allah, Kendisine karşı gelmekten, özellikle ahdi bozmaktan sakınanları sever.
5 – O halde, haram aylar çıkınca artık öbür müşrikleri nerede bulursanız öldürün, onları yakalayıp esir edin, onların geçebileceği bütün geçit başlarını tutun.Eğer tövbe eder, namaz kılar, zekât verirlerse onları serbest bırakın. Çünkü Allah gafurdur, rahîmdir (affı ve merhameti boldur). [2, 191; 9, 29-73; 66,9; 69,9]
6 – Eğer müşriklerden biri senden sığınma hakkı isteyip yanına gelmek isterse, sen ona güvence ver, ta ki Allah’ın kelamını dinlesin, düşünsün. Sonra şayet Müslümanlığı benimsemezse onu, kendisini güvenlikte hissedeceği yere (vatanına) ulaştır.Öyle! (Bu sığınma ve gönderme işlemini yapmalı), zira onlar İslâm’ın gerçek mahiyetini bilmeyen bir topluluktur.
7 – O müşriklerin Allah yanında, Resulü yanında nasıl olup da bir ahitleri olabilir ki! (olamaz, zira onlar daima hainlik edip verdikleri sözden dönerler).Mescid-i Haram’ın yanında antlaşma yaptıklarınız bundan müstesna olup, onlar size karşı dürüst davrandıkça siz de onlara dürüst davranın.Allah, Kendisine karşı gelmekten, özellikle ahdi bozmaktan sakınanları sever.
8 – Evet, onların nasıl ahitleri olabilir ki, eğer size galip gelecek olurlarsa sizin hakkınızda ne ahit, ne yemin, ne hukuk, hiç bir şey gözetmezler.Ağızlarıyla güya sizin gönlünüzü alırlar, kalpleri ise nefret duyup kaçınır. Çünkü onların ekserisi Allah’ın yolundan çıkmış fâsıklardır.
Maide suresi 51 nci ayet durumu
51 – Ey iman edenler! Yahudi ve Hıristiyanları velî edinmeyin. Onlar ancak birbirlerinin velisidirler. Sizden kim onları velî edinirse o da onlardandır. Allah böylesi zalimleri doğru yola iletmez.
52 – Kalbinde nifak hastalığı olanların, içlerinden: “Ne olur ne olmaz, başımıza bir felâket gelebilir, şimdiki durumumuz değişebilir, onun için biz tedbirimizi alalım.” diyerek, kâfirlerle dost olmak için onların yanına girip çıktıklarını görürsün.Umulur ki Allah yakında bir zafer ihsan ederveya Kendi tarafından peygamberi vasıtasıyla münafıkların maskelerini düşürme gibi bir başka durum ortaya çıkar da, Onlar içlerinde gizledikleri bu nifaktan dolayı pişman olurlar.
En'am suresi 92 nci ayeti de nerden bıldun bee guzel abim ??
92 – İşte bu da bir feyiz kaynağı ve daha önceki kitapları tasdik edici olarak, bir de hem Anakenti, hem de bütün çevresindeki insanları uyarman için indirdiğimiz bir kitap! Âhirete iman edenler, buna da inanırlar ve onlar namazlarını hakkıyla kılmaya devam ederler. [2,41; 7,158; 6,19; 11,17; 25,1; 3,20; 42,7] {KM, II Samuel 20,19}
Şura suresi 7 nci ayet
7.Böylece sana Arapça bir Kur’ân vahyettik ki sen Anakent olan Mekke ile bütün etrafını uyarıp irşad edesin ve gerçekleşeceğinde hiç şüphe olmayan mahşer günündeki büyük buluşmayı haber veresin. O ne müthiş manzara: Bir kısım cennette… bir kısım cehennemde! [64,9; 11,103-105]
İşte sana bahsettiğin sureler bilmem sen nerden okudun sana şu konuda katılıyorum türkçeye cevirmelerde herkez bazı konualrı saptırıyor.. Ki bunu ingilizce cevirmenleride yapıyor..
Gelelim bunları neden yazıdıgıma... Siz neden tek ayeti alıp buraya yazıyrosunuz.Kurandaki her ayet farklı bir mevzu farklı bir konuya değinmiyorki aynı konu üzerindeki ayetleri okuyup değerlendirmeyi yapsanız daha iyii anlayacaksınız. Örnek=Ben geçen bakkkala gititim yağ aldım. (diğer cümle yani kuranda geçen ayet) Sonra eve geldim oturdum. (3 ncu cumle ) Tv izledim yattım..
sen burdaki anlatılmak istenen olayın sadece Sonra Eve geldim tarafını nedne alıyorsun daha once yaptıkalrımıda okusan olmazmı??
Konu aydoe tarafından (29-05-2008 Saat 08:40 ) değiştirilmiştir.
|

29-05-2008, 08:26
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Sevgili onur2,
Öğretmenlik mesleğine neden "zor" derler, bilir misin? Uzun seneler, bütün bir dönem boyunca anlattıklarını yeniden yeniden yeniden anlatmak zorundadır. Bu da gerçekten büyük sabır ister..
Elbette senin savunma hakkın olduğunu biliyor ve göz ardı etmiyoruz. Ama sen de bunları tartıştığımız ilk kişi olmadığını akıl edebilmelisin... İlgili forumlarda bunlarla ilgili yığınla yorum bulacaksın..
Hazır aklıma gelmişken; henüz sizinkiler ayetin başına "De ki" koymaya uyanmadılar ve bir de doğru yaptıklarını düşünerek "Rabbimiz" ifadesi eklediler. Fatiha 5'i de boş zamanında ve sakin bir kafayla değerlendir bakalım. Bunun için başka ayet falan okumaya gerek olacak mı?
Düşünebildiklerinin hepsini düşünülebileceklerin tamamı zannetme!
|

29-05-2008, 08:30
|
|
Üye
|
|
|
|
5.(Haydi öyleyse deyiniz): “Yalnız Sana ibadet eder, yalnız senden medet umarız.”
( Evreni dikkatle inceleyen her akıl sahibi, böylece aklî delille Rabbine ulaşacağından, sûrenin başından 4. âyete kadar Allah’tan “O” diye bahsederken, bu tefekkürü sonucunda artık âdeta O’nu görüyor hale gelip “Sen” diye hitap etme makamına yükselir: “İbadetim, kulluğum, sevgim yalnız Sana’dır Rabbim! der. Diğer taraftan, Allah müminleri toplum halinde, daha doğrusu topluluk halinde huzurunda görmek istediğinden, dünyadaki bütün müminlerle birlikte ibadetini O’na takdim eder, onlardan güç, kuvvet, dua ve mutluluk alır.
Tarih ve coğrafyasıyla bütün bir insanlığı, hatta bütün âlemleri, dünya ve âhireti, ezelden ebede varlığın tamamını kucaklayan bu kutlu Fâtiha, bu sûreyi yücelerden indiren Zatın, bütün âlemleri her tarafıyla aynı anda gören Rabbü’l-âlemin olduğunun önemli bir delilidir. 5. âyet ile kul, Rabbi ile bir akit yapmaktadır. Allah’a ibadet ve teslimiyet gösteren insana O, dünyada yardım ve hidâyeti, âhirette cenneti vermeyi uhdesine alır. )
Şükürler olsunki yanlız Allaha iman eder ve sadece ondan medet umarım.. Buyur sen okuda değerlendir bakalım...
Konu aydoe tarafından (29-05-2008 Saat 08:40 ) değiştirilmiştir.
|

29-05-2008, 08:34
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Onur2, Ayet bu hale mi geldi son olarak? Bilmiyordum, kusura bakma.. Valla haklısın, acilen Müslüman olmak lazım.. Sağol sevgili kardeşim, Allah senden razı olsun...
Düşünebildiklerinin hepsini düşünülebileceklerin tamamı zannetme!
|

29-05-2008, 08:59
|
 |
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Kurandan alıntıların hepsi Diyanet İşlerinden onaylanmıştır bu sonra Almanca ve İngilizce çevirilerlede uyuşuyor.
Hele İngilizce çeviri Mısır dogumlu ,Hafızda olan, Prof.(İslamic studies) M.A.S Abdel Haleem tarafından yapılmıştır.Baskıda Oxford Üniversiti tarafından yapılmıştır.
|

29-05-2008, 10:06
|
|
Üye
|
|
|
|
Hocam bunlar Suat yıldırım meali link vereyim ama bilmiyom ne kadar doğru olur modlar kızmasın http://www.ashabilyemin.com/fatiha-suresi-t73430.html en son sure buydu işte
thunderpoint sana müslüman ol diyen olamdıki be kardeşim.Tartışmak istediğin konu var ve ben senle tartışıyorum.İkimiz zıt şeyleri avunduğumuz içinde bu gayet normal ben bruaya seni veya bi başkasını müslüman yapmaya gelmedim veya ateist olmayada gelmedim tartışma forumu ise burası tartışmaya geldim.
|

29-05-2008, 16:38
|
 |
Üye
|
|
Bulunduğu yer: Yalnızca bir kez dilim tutuldu. Bir adam bana, "Sen kimsin?" diye sorduğunda.(Çamur ve Su )
|
|
*****""""yaratılışçıların cevap vermekte zorlandığı sorular ! """"" Şu başlığın altındaki çoğu sorunun cevabını verebilirir..Ancak güzel bir cevap geldiğinde şu şekilde ifadeler kullanarak yorum gelir..Bunlar:...
***Hangi peygamber söylemiştir.
***O profesör değildir.
***Darwin kitabını oku..
***Mutasyon geçirmiş kişilerin resimleri gösterek bu resme yorumunu bekler..
....Vs.. Gibi bu tabir gibi sorular sorulur..
Sen bir soru sorduğunda bu nasıl soru demekle kalırlar..
Yaratılışçıların cevap vermekte zorlandığı sorular diye bir tabir olamaz çünkü sorularının çoğunun cevapları bu site geldi..Bir kaç soru dışında çoğu cevap geldi..Diğer sorular hem evrim hemde yaratılış görüşüne göre değerlendirilmesi yapıldıktan sonra bu forum sitesine gelecektir...
Zorlandığı soru değil Evrimin ezildiği sorular durumuna geldi..
Örnek:Apendis ve birçok konu evrim belirtiği gibi körelmiş değil gerekli olan bir organ olduğu ortaya çıkmıştır..Bu organlarının olmazsa olmazı olduğunu ortaya çıkmıştır..
Geniş Bilgi: http://www.turandursun.com/forumlar/...?t=2898&page=8
Not: Apendis ile birçok yazı ekledim ama çoğu sitede sorunun olduğu için sildi.Var olan birçok kısım kaldı..
Yine bir örnek verecek olursak Kuyruk Sokumu körelmiş bir organ olarak göre Darwinizm yanılmıştır..Körelmiş kemik parçası olarak söyledikleri kuyruk sokumu insanın olmazsa olmazı durumundadır..
Kuyruk Sokumu olmayan bir insan düşünelim..bu insan nasıl bir tepki verecektir.Tepkileri........
....Yürüme sorunu olacaktır.
....Denge sorunu olacaktır.
....Oturmada sorun olacaktır..Ve yine yatmada sorun olacaktır..
Evrimin ani irkileme sorusu burda ortaya çıkacaktır..Yatma denge sorunları yaşayan bir insan özürlü bir kişi durumuna düşecektir..
Geniş Bilgi : http://www.turandursun.com/forumlar/...?t=2898&page=3
Lumbo-Sakral Bölge : Kuyruk sokumu-bel bölgesi
Sakrum : Kuyruk sokumu kemiği
Sakro-İliak Eklem : Kuyruk sokumu kemiği ile leğen kemiğinin yapmış olduğu eklem ( Sağ ve solda olmak üzere her iki tarafta da vardır. )
V.S ....
Birçok soru kaldı..
Rastgele bir doğruya ulaşmaktansa,,,,,, yöntemli bir çabayla yanlışa ulaşmayı yeğlerim. DESCARTES
Bir fikrin tek çöküş nedeni onu bilmeyenler tarafından savunulması ve anlatılmasıdır... ...
Yalanla bataklık arasında hiçbir fark yoktur...... İkiside dibe doğru çeker.
Düşünüyorum,,,, öyleyse varım.... Descartes
Bu hayvanlar niye yaşıyor..Niye kendini savunuyor..Niye birbirlerine benziyor..
Güzel kardeş TANRI tek insanları yaratsaydı..Darwin olmayacaktı..
Hatam olmuşsa af ola..TŞKLR...
Kendine güveniyorsan bildiğini sorgularken, sorduğun sorunun cevabını aldığına tam tatmin olunca kadar sorgula o zaman istediğin cevaplar seni bulacaktır.......?
Cevapları uzaklaştırmak değil yakınlaştırmak daha iyi bir sonuç verecektir..
Sana prof'ler değil kendin olarak yetersin..Yeterki kendi bildiğini sorgularken M harfini değiştirerek değil..Değiştirmeden yapmaktır...M Harfi M kalacaktır..O zaman zorlanmazsın..
"""DARWİNCİK bu teoriyi nerden ortaya çıkarmıştır..Bu teori neyi temel alarak ortaya çıkmıştır."""
[Mt]METEE[/Mt]Kalp ne ile doluysa,dudaklardan 0 dökülür gider.Goethe
EVRiM HAYALGüCüDüR?...
Konu metee tarafından (29-05-2008 Saat 16:47 ) değiştirilmiştir.
|