Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 01-06-2008, 03:07
iceman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
iceman iceman isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

gamze´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
bir günde biseyler okuyup da bu sekil konusmaya baslamadim zaten,ben 27 yasindayim ve simdiye kadar okudugum ögrendigim seylerden anlayabiliyorumki sizin kabul etmediginiz seylerin nerdeyse tamami kur'an kaynakli degil hadis sünnet kaynakli...ve bazi yerlerdede yanlis mealler oldugunu, parantezlerle açiklama yapmaya çalisildigini parantezi kaldirdiginiz zaman ayette anlatilmak istenenin zaten anlasildigini görebiliyorum,

ayrica kölelik olmadigi meselesinide daha tam ögrenemedigimi belirttim ama degilmi?ögrenince anlatirim...

ferastin ne???ferasetmi demek istiyorsun???akillara seza????? herneyse Allah herkese akil fikir vermis,hayat rehberinide yollamis,isteyen okur anlar kabul eder istemeyende anlamadan reddeder,benim yapabilecegimin en fazlasi bu..inansanizda inanmasanizda bana bi yarari ya da zarari yok..ama siz ne sebeple inandiginiz seyleri baskalarininda bilmesini istiyorsaniz bende o sebeple konusuyorum naçizâne....

saygilar sevgiler...
gamze hanım,bende diyorum ki herkese akıL vermişse ona inanmak zorunLuLuğu neden? inanmadıgım için niye yakıLıyorum? bunu öğrenmek istiyorum ben..

...İki gözüm kadar eminim sen yoksun..

Konu iceman tarafından (01-06-2008 Saat 03:10 ) değiştirilmiştir.
Alt 01-06-2008, 05:30
gozeneli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
gozeneli gozeneli isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Ya herkes niye Gamze (hanım?) ye yükleniyor?
Bu kişi daha kuranı yeni yeni ögrendigi halde Kuranı biz ateistlerden daha iyi biliyor.

Gamze hanım beni ateist yapan Kurandır ,ne şeytan ne ahlaksızlık. Ben Kuranı 12 yaşımdan beri 33 yıl hem Almanca hem İngilizce hemde ana dilim Türkçe olarak okudum.

Hadi Kuran çevirisinin biri yanlış ,öbür ikiside mi yanlış?
Evet ölünce cennetin olmamasını kabul etmek zor hatta ölünce öldügümüzü ,geri nasıl dogmadan önce hiçbir şeysek o duruma döndügümüzü kabul etmek zor.

AMA Kölelikten ,cariyelikten, Kadının ikinci sınaflıgından,fitneden,kışkırtmadan, bilimsel olmayan açıklamaradan sözen bir Kuranı kabul etmek daha zor.

Muhamed'e gelince, bir ateist olarak söylüyorum bunu, belki Muhamed yaşadıgı çagda iyi şeyler yaptı ama bizim yaşadıgım çagda artık erkek ve kadın eşitligi var.Artık helal denip gaddarca kesilip kanama sonucu öldürülen hayvanlar çag dışı.

Hele 16 yaşından küçük biriyle erkek yada kızla cinsi ilişkede bulunmak sapıklıktır.

İstediginiz kadar inkar edin,sizin inkarınızla tarihi bir gerçek degişmez.

Bunlar Ateistlerin uydurdukları degildir. Artık yeni bir çagda yaşıyoruz, uyum saglamayan degişmeyen geri kalır aynı tüm İslam ülkeleri gibi.
Alt 01-06-2008, 08:01
gamze gamze isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

iceman´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
gamze hanım,bende diyorum ki herkese akıL vermişse ona inanmak zorunLuLuğu neden? inanmadıgım için niye yakıLıyorum? bunu öğrenmek istiyorum ben..
seni yakan kim yaa...
Alt 01-06-2008, 08:06
gamze gamze isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

gozeneli´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Ya herkes niye Gamze (hanım?) ye yükleniyor?
Bu kişi daha kuranı yeni yeni ögrendigi halde Kuranı biz ateistlerden daha iyi biliyor.

Gamze hanım beni ateist yapan Kurandır ,ne şeytan ne ahlaksızlık. Ben Kuranı 12 yaşımdan beri 33 yıl hem Almanca hem İngilizce hemde ana dilim Türkçe olarak okudum.

Hadi Kuran çevirisinin biri yanlış ,öbür ikiside mi yanlış?
Evet ölünce cennetin olmamasını kabul etmek zor hatta ölünce öldügümüzü ,geri nasıl dogmadan önce hiçbir şeysek o duruma döndügümüzü kabul etmek zor.

AMA Kölelikten ,cariyelikten, Kadının ikinci sınaflıgından,fitneden,kışkırtmadan, bilimsel olmayan açıklamaradan sözen bir Kuranı kabul etmek daha zor.

Muhamed'e gelince, bir ateist olarak söylüyorum bunu, belki Muhamed yaşadıgı çagda iyi şeyler yaptı ama bizim yaşadıgım çagda artık erkek ve kadın eşitligi var.Artık helal denip gaddarca kesilip kanama sonucu öldürülen hayvanlar çag dışı.

Hele 16 yaşından küçük biriyle erkek yada kızla cinsi ilişkede bulunmak sapıklıktır.

İstediginiz kadar inkar edin,sizin inkarınızla tarihi bir gerçek degişmez.

Bunlar Ateistlerin uydurdukları degildir. Artık yeni bir çagda yaşıyoruz, uyum saglamayan degişmeyen geri kalır aynı tüm İslam ülkeleri gibi.
benden baska karsilarinda yazan pek yok o yüzden bana yükleniyorlar,kur'ani okumaniz gereken seklini okumadiniz belkide,(arapçasini),bende öyle savunuyordum 10 dan fazla farkli meal var hepsimi yanlis mutlaka anlatilmak istenen anlasiliyor diyordum ama benim güven,digim seklini yazan bir tane çikiyor bazen içinden....16 yasindan küçük biriyle iliskide bulunan kim??Muhammed diyorsaniz ona deliliniz ne??
Alt 01-06-2008, 08:13
qw19 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
qw19 qw19 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Namaz kılıyormusunuz sayın Gamze? Kılıyorsanız nasıl?
Selamlar.
Alt 01-06-2008, 10:35
AYATA AYATA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

kafasına göre takılıyordur işte....naapsın..
Alt 01-06-2008, 10:39
gozeneli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
gozeneli gozeneli isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Sayın Gamze,
Muhamed'in 8 yaşında bir kızla (Ayşe) evlendiginin kaynagını sordunuz.

Kaynak İslam Tarihinin Babası kabul edilen ve Muhamed hakkında bir çok bilgiyi bize aktaran müslüman Abu Jafar Al Tabari'dir.
Alt 01-06-2008, 12:19
iceman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
iceman iceman isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

gamze´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
seni yakan kim yaa...
aLLahınız...

...İki gözüm kadar eminim sen yoksun..
Alt 01-06-2008, 19:55
ozgur_beyin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ozgur_beyin ozgur_beyin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

bin atlı çocuklar gibi şendik

bin atlı dev gibi bir orduyu yendik (y. k)

akılları pazara koymuşla herkes kendi aklını almış( atasözü)
sokma akılla insan bir hafta gider (atasözü)

iç bade guzel sev var ise akl u şuurun
dünya var imiş ya ki yoğ olmuş ne umurun (ziya paşa)

niye mi yazdım? bilmem ?

sorun cahil olman değil , kendini alim sanman
Alt 01-06-2008, 20:53
KızıL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
KızıL KızıL isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

muhammed insan yakma emri vermiştir! hadislerden araştırıp bulabilirsiniz hatta kendisnine bunu soranlara (daha önce tanrıdan başkası can alamaz yakamazsınız demişti) allah bana vahi yoluyla izin verdi demiştir.. yakılanlar ise kadınlardır! fatih mahallesinde erkeğin 4 adım arkasında yürüyen ve at gözlüğü takmış gibi kafasını sağa sola çeviremeyen kadınlardır!! türkiyede çok fazla yok ama diğer islam ülkelerinde 3 kadın 1 erkek oturan yine kadınlardır! kadını bir meta olarak gören hatta adem örneğinde bile adam için gönderilen havadır! yazık bu kadınlara bu bakış açısı örnekleri çoğaltılabilir ancak bunu hala bu denli savunan kadınlarada şaşmamak elde değil yani...

ÖRGÜTLENİN!!!

Önerilen Siteler