KarlMarx nickli kardeşim ricana katılıyorum ama siteye bir göz atarsan bunu sadece bir taraf değil her iki taraftan da bazı arkadaşlar yapıyor. Yapılmaması gerek bu doğru sonsuz hak veriyoruz. Zaten kötü sözü söyleyen kendisi kabul eder. Seviyesini ortaya koyar. Her insanın eleştiri hakkı vardır. Biz de kimseyi gücendirmeden bir eleştiri daha yapalım. Lütfen cevap vermek isteyenler hakaret etmesin. İnsanın kan pıhtısından yaratıldığı ayeti var. "O insanı bir kan pıhtısından yarattı." Hamilelik zamanı adet kanaması dururmuş o günkü insanlar bunu içerde pıhtılaşan kanın bebek olup çıkması olarak değerlendirmiş. Bu da ilginç.
Bildiyim kadariyla yasadigimiz gezegende dörtbinikiyüz civarinda Dil konusuluyor,Kuranda Dillerin ortaya cikisi hakkinda bir yaziya rastlamadim ama tevratin biryerinde okuduguma göre insanlar kule yapiyor kuleden allaha ok atarken birden dilleri farklilasiyor bilime göreyse Dilleri insanlar gelisdirdi,baslangicda Dil yokdu,asteklerde ispanyol gemilerini ilk gördüklerinde ona ne diyeceklerini bilemiyorlardi daha sonra bir isim buldular,Dilleri insanlarin gelistirdiklerini biliyoruz.
not,bu konuda basliga rastlamadim varsa silebilirsiniz
Bu başlık altında, 4. sayfanın sonunda, kocaman, kırmızı harflerle yazılmış bir ileti gördüm. Önce site yönetimine bu yazının silinmesi için başvuruda bulunmayı düşündüm. Daha sonra fikrimi değiştirdim. Bu ileti, bazı müslümanların yüksek (!) ahlakını ortaya sermesi açısından bir ibret belgesi olarak orada durmalı ve bu siteyi ziyaret eden herkes tarafından okunmalı... okunmalı ki, din olgusunun insanları nasıl aiçalttığı anlaşılsın. Burada edepli bir biçimde tartışmalara katılan ( az sayıdaki) inançlı katılımcıları ayrı tutuyorum.
Hadi bakalım birşey bulduk diye kıvranıp duruyorsunuz.Acaba öylemi?Genel olarak insanın yaratılışı ile ilgili ayetlere baktınızmı?O zamana kadar bilinen neydi.?Ayet o zamanda ne demişti?.Genel olarak,güzel bir şekilde işleyelim bu konuyu.Biliyorsunuz,Kur'an'da insanın yaratılışı ile ilgili çok ayet var..Öncelikle Peygamber efendimizin yaşadığı çağda insanın üremesi ile ilgili bilgiler nelerdi?Bilenler buraya yazsınlar önce buradan başlayalım ki farkı farkedelim..Ben yazacağım merak etmeyin..
şunu anLayabiLmiş değiLim haLa!!...o zaman biLinen-biLinmeyen diye bişe oLamaz,size göre aLLahın gönderdigi bir kitap kuran..o zaman aLLah herseyi biLendir(size göre) yani muaLLakta kaLacak biLgiLeri-kavramLarı neden yazsın ki? o zaman ki arapLar çok mu zekiydi sizce bunLarı çözebiLecek kadar?
“Biz göğü 'büyük bir kudretle' bina ettik ve şüphesiz Biz (onu) genişleticiyiz.„(Zariyat Suresi, 47)
hadi , bu ayet i de misıra - maya ya bağlayın. Muhtemel peygamber zamanında aslında 100 GB/s internet varmış ra dersiniz..
ya peki,
Deniz kelimesinin 32 defa
Kara kelimesinin 12 defa geçmesi
Gün 365 , ay 12 defa geçmesi vs..
32/45 X 100% = 71.11111111%
13/45 X 100% = 28.88888888%
bu oranlardamı mayalara ait? komik oluyorsunuz.. sizin tehşinizide yüce kitabımız koymuş,
Araf suresi 179. ayet: "Andolsun, biz cinler ve insanlardan birçoğunu cehennem için yaratmışızdır. Onların kalpleri vardır, onlarla kavramazlar; gözleri vardır, onlarla görmezler; kulakları vardır, onlarla işitmezler. İşte onlar hayvanlar gibidir; hatta daha da şaşkındırlar. İşte asıl gafiller onlardır."
inanmak nefsinize zor gelmesin, vakit varken , daha kalbiniz durmamış ken dönün ..geç değil..
Teyakkuz senin bu ulvi ve ilmi mesajını okuyan tüm kafirler koşa koşa secdeye kapanacaktır.
SAPERE AUDE!
"Cehennemliklerin en hafifi azaplısı ayaklarına ateşten iki nalın giydirilmiş olan kimsedir. Bu nalınlar o kimsenin beynini tıpkı bir kazan gibi kaynatırlar. Kulakları kor, azı dişleri kor ve kirpikleri yalazdır. Karın boşluğundaki iç organları eriyip ayaklarından akar. Bu kişi en hafif azaplı cehennemliklerden biri olduğu halde en ağır cehennem azabını çekenlerden biri olduğunu zanneder." (Müttefekün Aleyh)
"Onların derileri pişip yandıkça azabı duymaları için onlara yeni cilt giydiririz." (Nisa; 56) Hasan-ı Basri şöyle demiştir: "Onların derileri günde yetmiş bin kere yanar ve yenilenir."
Hz. Peygamber (S.A.V) şöyle buyurmuştur: "Cehennem ehlinin alt çeneleri göğüsleri üzerine iner, üst çeneleri de alınlarına kadar çıkar. Bundan sonra sırıtan bir kelle halinde kalırlar." (Tirmizi)
Zariyat Suresini bak nereye bağlayabilirsin: HİNT MİTOLOJİSİ
Tanrı, kozmik bir sudan göğü ve yeri yaratıyor. Aynı zamanda İndra'yı bu sudan var ediyor. İndra, Sama adlı bir içkiyi içerek güçleniyor, öyle büyüyor, genişliyor ki, bitişik olan gök ve yer ayrılılarak birbirinden uzaklaşıyor. S.N. Kramer, Mythologies of Ancient World içinde W. Norman Borew, 'Mythology of İndia."
Bir şeye bütünlüğü içinde bakmaz ve kafamıza göre yorumlarsak Big Bang'i Hint mitolojisinde bile buluruz. Doğruluğunu da araştırabilirsin Sevgili KC bunu senin bir mesajından alıntıladım. Diğer dinlerde yaratılış efsanelerini yazdığın konudan.
Kur'an kendisi bile "bilim kitabı" olmak iddiasında değil. O bir din ve ahlak kurma amacına yönelik kitaptır. Muhammed bile Kur'an'da bilimsel şeyler olduğunu söylememişken böyle iddialar yanlıştır.
SAPERE AUDE!
"Cehennemliklerin en hafifi azaplısı ayaklarına ateşten iki nalın giydirilmiş olan kimsedir. Bu nalınlar o kimsenin beynini tıpkı bir kazan gibi kaynatırlar. Kulakları kor, azı dişleri kor ve kirpikleri yalazdır. Karın boşluğundaki iç organları eriyip ayaklarından akar. Bu kişi en hafif azaplı cehennemliklerden biri olduğu halde en ağır cehennem azabını çekenlerden biri olduğunu zanneder." (Müttefekün Aleyh)
"Onların derileri pişip yandıkça azabı duymaları için onlara yeni cilt giydiririz." (Nisa; 56) Hasan-ı Basri şöyle demiştir: "Onların derileri günde yetmiş bin kere yanar ve yenilenir."
Hz. Peygamber (S.A.V) şöyle buyurmuştur: "Cehennem ehlinin alt çeneleri göğüsleri üzerine iner, üst çeneleri de alınlarına kadar çıkar. Bundan sonra sırıtan bir kelle halinde kalırlar." (Tirmizi)