[QUOTE=kabasakal;116244]
aspendos´isimli üyeden Alıntı
şeytanın insana yaptırım gücü kesinlikle yok dur . ancak vesvese ile olayları sana güzel göstertir bir tembelliğe teşvik eder .
örnek : sabah namazına kalkarken saati kurup saat çaldığında saate basar alarmı kapatırsın uykunun en derin en güzel yeridir . şeytan dürdükler ve bir iki dakika daha uyu sonra kalkarsın der ve aklına inanılmaz vesvese vererek kalkmayı zorlaştırmak için elinden geleni yapar .
Sayin aspendos seytan konusunu biraz acabilirmisiniz?seytan nedir?kimdir?bu yazinizdan anlasiliyorki seytan icimizde,icimizde gercekden seytan varmi?varsa nermizde yasiyor?saygilar ve selamlar
|
şeytan konusunu açayım .
şeytan henüz dünyada hayat cereyan etmez iken , allah onu cinlerin lideri olarak ve ilim olarak en üstünü olarak yaratmışdır .
o da cinler gibi ateşden yaratılmışdır . ve allah ben ahir zamanda insan yaratıcağım dediğinde bütün melekler dahil hepsi eyvah o insanı yaratcaksın ve sana isyan ve düşmanlık ve fitne çıkaracaklar yeryüzünde dediler .
cenabı allah sizler benim bildiklerimi bilmezssiniz dediğinde . hepsi tövbe ettiler .
çünki levhi mahfuzda kovulmuş olan şeytanın şerrinden diye bir yazı var idi .
bu arada melekler iblis e giderek ona dediler ki . ey iblis sen ilim olarak bizlerden daha üstünsün allaha dua et ki bizleri o şeytanın şerrinden korusun .
iblis de allaha giderek allahım sen o ileride yaratıcağın şeytanın şerrinden bu melekleri koru , diye allahdan istekde bulunuyor .
işte büyüklenme ilim sahibi dahi olsa bir anlık gaflet ve büyüklük kompleksi allahın ben insan yaratıcağım secde edin dediğinde iblis secdeye varmaz ve ben ondan üstünüm diyerek yaratıcıya karşı çıkar .
allahda o melekleri kovulmuş şeytanın şerrinden korur .
ve şeytan da allaha dua eder ve ondan kıyamet gününe kadar onu ertelemesini ve yeryüzünde senin kullarını kandırıp cehenneme götürmem için bana mühlet ver der .
allah da sen kovulanlardan ve ertelenen lerdensin der . ancak sen benim ihlaslı kullarım üzerinde hakimiyetin olamaz kıyamete kadar der .
işte şeytan da böylelikle yeryüzünde insanlara sağından solundan eryerinden sokulur . ve kandırmaya başlar .
olayları güzel gösterir ve mal ile korlutur cimriliği teşvik eder hırsızlığı hoş gösterir vs..
özelliklede allahı inkar etmek için çeşitli hilelere vesveselere müracaat eder ve bunu çok da güzel başarır .
bu gün dünya haline baktığımız zaman şeytan büyük bir başarı ile kendine cehenneme birçok dost kazandı ..
şimdik istersen şeytanı iyice bir etüt et ve tekrar gözden geçir .
bu hikaye midir gerçekmidir neden böyle bir hikaye uydururlsun kime faydası var .
oysa kuranda da apaçık şeytandan uyarıyor kötü dost olarak belirtiyor .
düşün dostum tekrar tekrar . ya gerçekden de yanılıyorsan gerçekden de sende gurur ve ilmine güvenerekden hjata ediyorsan ?
saygılar ..