Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 05-07-2008, 15:40
schonozatzsche schonozatzsche isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bir dinci tanıdığım vardı. Youtubede ateistlere cevap yazmış:Tanrı yoksa tamam dediğiniz gibi,Eğer varsa o zaman yandınıoz' Eğer ben Allah olsaydım-ki sanırımda öyleyim- beni olasılığa alanları teoride agnostik pratikte müslüman olanları cehenneme atardım... Aynı sayısla loto gibi Oluyor o zaman din, Ya tutarsa,bir oynayıverelim mantığı
Alt 05-07-2008, 19:04
KızıL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
KızıL KızıL isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

ben allah olsaydım ohooo neler yapardım nelerr

ÖRGÜTLENİN!!!
Alt 05-07-2008, 20:11
aspendos
Üye Değil

gozeneli´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Alıntı ''ve diyorum ki allah dilediğini bağışlar ..'' Aspendos.
Sayın Aspendos her görmedigine inanmıyorsan diyorsunuz ve duygulardan söz ediyorsunuz.
Şüphesiz duygularımız var çünki sevgi,kızgınlık,saygı,kıskançlık gibi şeylerin tecrübesini yapabiliyoruz.

Ama öncede yazdıgım gibi Kuran'daki şeyler akıl alıcı degil.Siz şimdi birde şeytanı çıkardınız, bunlar çocuk masalı.
Bana Ateist ol deyen ne bir şeytan var nede başka bir şey. Bir daha şeytan meytan derseniz inanin aramız açılır (belki umrunuzda degil) Ben herhalde kafayı oynatmadım öyle olmayan şeytan meytan dinleyecegim.

Dindarlar Ateistlere bozuk çalarlar bilinçlik taslıyorlar diye ama kalkıp benim gibi düşünenlere sen şeytana kanmışsın kalbin mühürlenmiş gibi saçma sapan şeyler söylerler.

Bakın burası Turan Dursun Sitesi ,burda saygılı olduktan sonra herkes görüşünü açıklar.
Ben sizlerden bir şeyler ögrenirim sizde benden.

Ama ne yazık ki sizden ögrenebilecegim bir şey şu ana kadar olmadı.

güzel kardeşim senin benden birşeyler öğrenmen için yazılarımı güzelce oku . kuranı kerimin genelini biraz olsun kavramaya çalış .

ama ben sana şeytana uyuyorsun dediğim zaman bana kızıyorsun bunlar çocuk masalı diyorsun .

bunlar çok ciddi düşünülmesi gereken kurtuluşa giden yoldur .

şeytan dünyayı insanlara güzel gösterir allahdan uzaklaştırmaya gayret gösterir .

ve allahın olamıyacağını insanlara vesvese verir .

şeytanın insana yaptırım gücü kesinlikle yok dur . ancak vesvese ile olayları sana güzel göstertir bir tembelliğe teşvik eder .

örnek : sabah namazına kalkarken saati kurup saat çaldığında saate basar alarmı kapatırsın uykunun en derin en güzel yeridir . şeytan dürdükler ve bir iki dakika daha uyu sonra kalkarsın der ve aklına inanılmaz vesvese vererek kalkmayı zorlaştırmak için elinden geleni yapar .

buda benim tecrübelerim . ama sen şeytana uymaz isen bilirsinki ben namazı sadece tek olan allaha yapıyorum ozaman ne şetanın vesvesesi gelir aklına nede tembellik . işte ozamanda sana has olmak üzere allahın feyzi ve namzaın güzelliğini hissedersin ve ruhun ferah olur ve güzel duygulara girersin .

şimdik sen beni anlamaya çalışman bile bir vesvese olur . çünki sende bir ışık gördüm sen merak ettiğin ve bu sitede gerçekden de öğrenmek için bilgi edinmek istiyorsun .

ben sana sdece vesvese olabilirim kalbe hidayeti allah verir .

o masal dediklerini tekrar düşün ..

saygılarım seninle olsun ..
Alt 05-07-2008, 21:31
gozeneli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
gozeneli gozeneli isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Demek sabahlar Aspendos şeytan tarafından dürtülüyormuş.

Burda şeytanla her hangi bir şekilde haberleşme yada 'ilişki' kurmuş arkadaşlar var mı
?
Daha ne diyeyim !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!
Alt 05-07-2008, 21:44
breymin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
breymin breymin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

[quote=aspendos;116223]

şeytanın insana yaptırım gücü kesinlikle yok dur . ancak vesvese ile olayları sana güzel göstertir bir tembelliğe teşvik eder .

örnek : sabah namazına kalkarken saati kurup saat çaldığında saate basar alarmı kapatırsın uykunun en derin en güzel yeridir . şeytan dürdükler ve bir iki dakika daha uyu sonra kalkarsın der ve aklına inanılmaz vesvese vererek kalkmayı zorlaştırmak için elinden geleni yapar .

Sayin aspendos seytan konusunu biraz acabilirmisiniz?seytan nedir?kimdir?bu yazinizdan anlasiliyorki seytan icimizde,icimizde gercekden seytan varmi?varsa nermizde yasiyor?saygilar ve selamlar

Bir dinin tabii olmasi icin akla,fenne,bilime ve mantiga uygun olmasi lazimdir.
M.K.ATATÜRK
Yalan ne kadar büyükse inanani o kadar cok olur.
adolf hitler
Söylesem tesiri yok,sussam gönül razi deyil.Fuzuli
Alt 06-07-2008, 00:55
gercekisim gercekisim isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyelikten Ayrılanlar

aspendos´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
gozeneli sana tek tek cevab vermiyeceğim . her cevab biraz uzun olur .

tanrı herşeyi bağşlar bunu nereen biliyorsun diye bir cümlen var .

bana tanrının günahları bağışlıyacağını söyediğim tek cümlemi gösterirmisin ?

ben tanrıya inanmam ne gök tanrısına ne zeus tanrısına ne de başka tanrıya ..

ben tek olan yaratıcıolan Allaha inanırım ..

mesele görmeden inanmak .
aspendos´isimli üyeden Alıntı
allah kandil dolayısıyla bütün ümmeti muhammedi bağışlar inşallah sizlerede hidayet nasib eyler inşallah ..

Ben de demişim kiemek öyle aspendos...istersen bu adresi bir oku Bağışlar mı bağışlamaz mı bir sonuç çıkar Sana Al-lah'ınla mutlu uykular dilerim. http://www.turandursun.com/forumlar/...ead.php?t=6691

sen demişin ki:tanrı herşeyi bağşlar bunu nereen biliyorsun diye bir cümlen var .

Benim nerde öyle bir cümlem olduğunu yazar mısın aspendos? tabi bulabilirsen

Ben demişim ki :
allah kandil dolayısıyla bütün ümmeti muhammedi bağışlar inşallah sizlerede hidayet nasib eyler inşallah ..demişin benim yazdığım şu konuyu bir oku da bu söylediklerini sonra birkez daha düşün. Sen lafı geveliyorsun,cevap vermekten kaçıyorsun.
Alt 07-07-2008, 23:03
aspendos
Üye Değil

[QUOTE=kabasakal;116244]
aspendos´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

Sayin aspendos seytan konusunu biraz acabilirmisiniz?seytan nedir?kimdir?bu yazinizdan anlasiliyorki seytan icimizde,icimizde gercekden seytan varmi?varsa nermizde yasiyor?saygilar ve selamlar
şeytan konusunu açayım .

şeytan henüz dünyada hayat cereyan etmez iken , allah onu cinlerin lideri olarak ve ilim olarak en üstünü olarak yaratmışdır .

o da cinler gibi ateşden yaratılmışdır . ve allah ben ahir zamanda insan yaratıcağım dediğinde bütün melekler dahil hepsi eyvah o insanı yaratcaksın ve sana isyan ve düşmanlık ve fitne çıkaracaklar yeryüzünde dediler .

cenabı allah sizler benim bildiklerimi bilmezssiniz dediğinde . hepsi tövbe ettiler .

çünki levhi mahfuzda kovulmuş olan şeytanın şerrinden diye bir yazı var idi .

bu arada melekler iblis e giderek ona dediler ki . ey iblis sen ilim olarak bizlerden daha üstünsün allaha dua et ki bizleri o şeytanın şerrinden korusun .

iblis de allaha giderek allahım sen o ileride yaratıcağın şeytanın şerrinden bu melekleri koru , diye allahdan istekde bulunuyor .

işte büyüklenme ilim sahibi dahi olsa bir anlık gaflet ve büyüklük kompleksi allahın ben insan yaratıcağım secde edin dediğinde iblis secdeye varmaz ve ben ondan üstünüm diyerek yaratıcıya karşı çıkar .

allahda o melekleri kovulmuş şeytanın şerrinden korur .

ve şeytan da allaha dua eder ve ondan kıyamet gününe kadar onu ertelemesini ve yeryüzünde senin kullarını kandırıp cehenneme götürmem için bana mühlet ver der .

allah da sen kovulanlardan ve ertelenen lerdensin der . ancak sen benim ihlaslı kullarım üzerinde hakimiyetin olamaz kıyamete kadar der .

işte şeytan da böylelikle yeryüzünde insanlara sağından solundan eryerinden sokulur . ve kandırmaya başlar .

olayları güzel gösterir ve mal ile korlutur cimriliği teşvik eder hırsızlığı hoş gösterir vs..

özelliklede allahı inkar etmek için çeşitli hilelere vesveselere müracaat eder ve bunu çok da güzel başarır .

bu gün dünya haline baktığımız zaman şeytan büyük bir başarı ile kendine cehenneme birçok dost kazandı ..

şimdik istersen şeytanı iyice bir etüt et ve tekrar gözden geçir .

bu hikaye midir gerçekmidir neden böyle bir hikaye uydururlsun kime faydası var .

oysa kuranda da apaçık şeytandan uyarıyor kötü dost olarak belirtiyor .

düşün dostum tekrar tekrar . ya gerçekden de yanılıyorsan gerçekden de sende gurur ve ilmine güvenerekden hjata ediyorsan ?

saygılar ..
Alt 07-07-2008, 23:47
aydoe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
aydoe aydoe isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

şeytan henüz dünyada hayat cereyan etmez iken , allah onu cinlerin lideri olarak ve ilim olarak en üstünü olarak yaratmışdır . o da cinler gibi ateşden yaratılmışdır .

Demek ki şeytan cinlerin lideri ve ateşten yaratılmış,ve dünyada henüz hayat yokmuş.Demek ki ilk yaratılan iblis ve cinler ve iblis ilim olarak en üstünü.Yani ibliste bir cinmi yoksa melekmi?

ve allah ben ahir zamanda insan yaratıcağım dediğinde bütün melekler dahil hepsi eyvah o insanı yaratcaksın ve sana isyan ve düşmanlık ve fitne çıkaracaklar yeryüzünde dediler .

Melekler niye eyvah diyor?Nerden biliyorlar bizim Allaha isyan edeceğimizi?

cenabı allah sizler benim bildiklerimi bilmezssiniz dediğinde . hepsi tövbe ettiler .çünki levhi mahfuzda kovulmuş olan şeytanın şerrinden diye bir yazı var idi .
bu arada melekler iblis e giderek ona dediler ki . ey iblis sen ilim olarak bizlerden daha üstünsün allaha dua et ki bizleri o şeytanın şerrinden korusun .

Demek ki melekler Allah'a inanmıyorlar ki,tövbe etmelerine rağmen İblise gidip ondan Allah'ı ikna etmelerini istemişler ve iblis meleklere aracı oluyor.

iblis de allaha giderek allahım sen o ileride yaratıcağın şeytanın şerrinden bu melekleri koru , diye allahdan istekde bulunuyor .

İblis'in Allah'tan Melekler'in insandanmı yoksa kendindenmi korunmasını istediği meçhul.Meleklere elçi olmuş ama kabak İblise patlamış.

işte büyüklenme ilim sahibi dahi olsa bir anlık gaflet ve büyüklük kompleksi allahın ben insan yaratıcağım secde edin dediğinde iblis secdeye varmaz ve ben ondan üstünüm diyerek yaratıcıya karşı çıkar .
allahda o melekleri kovulmuş şeytanın şerrinden korur .

İblis İnsanamı yoksa Allaha'mı secde etmiyor burasıda belli değil,ama Allah zaten herşeyi biliyor ya İblisi kovar ve Melekleri korur,İblisle Melekler arasında bir problem yoktu ki
Ha bu arada cinler ne oldu belli değil ,onlardamı kovuldu ya da secdemi ettiler,nerdeler?

ve şeytan da allaha dua eder ve ondan kıyamet gününe kadar onu ertelemesini ve yeryüzünde senin kullarını kandırıp cehenneme götürmem için bana mühlet ver der .

Secde etmeyen İblis dua eder ve Allah'ta iblisin duasını kabul eder ve kıyamete kadar cezasını erteler ve bu arada secde etmesini istediği insleri kandırıp cehenneme götürmesi için müddet verir.

allah da sen kovulanlardan ve ertelenenlerdensin der .

Başka kovulan ve ertelenenlerdemi var?Bizmiyiz yoksa?
Ben kovulduğum yere bir daha gitmem,onurlu bir insanımdır.

Falan felan,fişmekan.....

bu hikaye midir gerçekmidir neden böyle bir hikaye uydururlsun kime faydası var .

Walla bu hikayeyi beş yaşındaki çocuğa anlatsan inanmaz,daha iyisini uyduramadıklarındandır,hikayecilere faydası var ,bu hikayeyi anlatıp geçinirler.

Aspendos sen çok güzel masal anlatıyorsun ,aynı anneannem gibi rica etsemde ,birde cinleri anlatsan

''asla değişmeyecek hükümler getirdiğini iddia etmek,aklın ve ilmin gelişimini inkar etmek olur''
Alt 08-07-2008, 00:48
breymin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
breymin breymin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

sayin aspendos cevap icin tesekkürler ama bu soruma cevap deyil,herkesin dilinde bir seytan ama kimse bunun ne oldugunu acikliyamiyor,gene soruyorum,seytan nasil birsey?somutmu soyutmu?yanima sokulurken nasil sokuluyor?ben hayatimda yanima sokulup beni kandiran seytan görmedim,hem bu seytan insana secde etmeyince allahdan kiyamete kadar mühlet istiyor insanlari yeryüzünde kandircani söylüyor,o zamana kadar adem ile havva cennetde,bu seytan nereden biliyor insanin yeryüzüne kovulucani?nereden biliyor cogalacani?kiyametden nasil haberi var?benim bildiyim seytan insanin yalan söyleyeni,,ya sizin anlatdiginiz seytan nasil birsey?

Bir dinin tabii olmasi icin akla,fenne,bilime ve mantiga uygun olmasi lazimdir.
M.K.ATATÜRK
Yalan ne kadar büyükse inanani o kadar cok olur.
adolf hitler
Söylesem tesiri yok,sussam gönül razi deyil.Fuzuli
Alt 09-07-2008, 19:08
aspendos
Üye Değil

kabasakal´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
sayin aspendos cevap icin tesekkürler ama bu soruma cevap deyil,herkesin dilinde bir seytan ama kimse bunun ne oldugunu acikliyamiyor,gene soruyorum,seytan nasil birsey?somutmu soyutmu?yanima sokulurken nasil sokuluyor?ben hayatimda yanima sokulup beni kandiran seytan görmedim,hem bu seytan insana secde etmeyince allahdan kiyamete kadar mühlet istiyor insanlari yeryüzünde kandircani söylüyor,o zamana kadar adem ile havva cennetde,bu seytan nereden biliyor insanin yeryüzüne kovulucani?nereden biliyor cogalacani?kiyametden nasil haberi var?benim bildiyim seytan insanin yalan söyleyeni,,ya sizin anlatdiginiz seytan nasil birsey?
güzel kardeşim ,

yukarıdaki diğer yorumcuya cevap yazmıyacağım masal ona ağır geldi tek tek cevap vericektim ama anlamaz gene ben sana cevap vereyim.

şeytan cin tayfasındandır bunu yukarıda söylemiş dim .

cinler hakkında cenabı allah kuranı kerimde fazla bilgi vermemişdir . melekler nasıldır ?

bunu da sana somut olarak açıklamam mümkin değil .

sen bana duygularını düşüncelerini hislerini net açıklıyabilirmisin veya bugüne kadar gördün mü hislerini ?

levhi mahvus denen bir yerde herşey açıklanıyor . şeytan ise ozaman da ilim olarak bir çok gaibden haberi oluyor allah ona bildiriyor .

melekler isyan etmiyor allaha karşı gelmiyor .

sadece rabbim o insanlar yarın yeryüzünde biribirine fitne ve fesatlık çıkarırlar diyorlar yani kan dökülmesini istemiyorlar .

oysa allah benim bildiklerimi sizler bilemezssiniz dediğinde ve ademi ilk yarattığında ona secde etmelerini söyleyen allaha sadece şeytan karşı çıkmıştır o da ilim olarak en ileri gelenleri idi bu yüzden kendi kendine hüsnü kuruntulara girdi ateş toprakdan üstündür diyerek secdeyi red etti .

işte cereyan olaylar bu şekilde ...

dilediğine inanırsın ben sadece bir ufak açıklama getirdim şeytan hakkında bilgi istemiş idin .

bu yüzden şeytanı görmediğim gibi şeklinide tarif edemem .

ancak fenerbahcenin eski futbolcusu rıdvan dilmene bakarsan şeytanı görürsün ..

nasıl ki bazen gol olur diyor da olmuyor seni heveslendiriyor işte şeytanda öyle dünyaya seni heveslendiriyor ve sonrada hevesin sonunda kursağında kalıyor ..

sevgi ile kal

Önerilen Siteler