Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Bilim > Fizik

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 09-07-2008, 11:40
breymin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
breymin breymin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

sayin yakin gercek öncelikle hosgeldiniz,su kuranda gelecekden haber verme yi biraz acabilirmisiniz?ben kücük beynimle birsey göremedim,gördüyüm teksey yahudilerin kitabindan alintilar,dünya hukuku tam otursun yahidilerin dava acip sizin kurani toplaticandan eminim telif haklari denen birsey var,kuran kabe ye yayan veya deveyle gelin der,kuran i yazanlar arabanin veya ucagin buluncani bilseydi,yayan veya deveyle yazmazdi,sadece bu ayet bile insanlar tarafindan yazildigina kanit olarak yeter.saygilar ve sevgiler

Bir dinin tabii olmasi icin akla,fenne,bilime ve mantiga uygun olmasi lazimdir.
M.K.ATATÜRK
Yalan ne kadar büyükse inanani o kadar cok olur.
adolf hitler
Söylesem tesiri yok,sussam gönül razi deyil.Fuzuli
Alt 09-07-2008, 16:04
Yakın gerçek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yakın gerçek Yakın gerçek isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Denetimdeki Üye

kabasakal´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
sayin yakin gercek öncelikle hosgeldiniz,su kuranda gelecekden haber verme yi biraz acabilirmisiniz?ben kücük beynimle birsey göremedim,gördüyüm teksey yahudilerin kitabindan alintilar,dünya hukuku tam otursun yahidilerin dava acip sizin kurani toplaticandan eminim telif haklari denen birsey var,kuran kabe ye yayan veya deveyle gelin der,kuran i yazanlar arabanin veya ucagin buluncani bilseydi,yayan veya deveyle yazmazdi,sadece bu ayet bile insanlar tarafindan yazildigina kanit olarak yeter.saygilar ve sevgiler
Beyniniz kullanın derken bunu kastettim. Tabiki yahudilerden hristiyanalrdan alıntı olucka o kitabları gönderen kim ???
Evet çok büyük hata keşke oraya Arabalardan / uçaklardan / cep telefonlarından bahsetseydi 2 gr aklı olan araplar iyice dinden cıksaydı..

Orda herşey açık açık yazılsa hacı köylünün trene bakması misali herekz bekler Hübele araba Hübele ucak hani nerde ucak.. kim yapıcak. yada Tam savaslar donemınde o buyuk bulusları anlatsaydıda herkez kafasına atom bombası atsaydı daha üremeden yok olsaydık ?? Kuranda size atları /develeri etc ve daha sizin bilemedğiniz nice Araçlar yaratmıştır olaki şükredesiniz der ? hiçmi okumuyorsun Kuran kaç sayfa açın okuyun allahın aşkına... Gelecekten olacakları birebir soyelse tarif etse bu işin muhabbeti nerde ee bari kendinide göstersin bu sınava ne gerek var ?? Bin yıl sonra KOramLabo diye birşey icat edilecek Admentinyumdan yapılacak içinde ostorppok olacak . al sana söylüom anladınmı git üret şimdi.. Ulan belli aşamalardan geçmese şu anki bulusların hangi biri olurdu. orda söylemesi işte bu kargaşayı yaratır. ÜStü kapalı bu süreci hızlandıracak bilgiler vardır ki bunların işe yaradığı günümüzden aşikardır. açın okuyun zor deil. Bazı şeyleri bulmamızı istiyor insanlığı diğer canlılardan ayıran bu.. Kafamızı kullanarak inşa etmemizi yada onun varlığını kavramamızı.. Kuran bir geleceğe dönüş bilgileri kitabı deil hakka dönüştür ana fikri allahın varlıgı tekliği insanların uyması gereken kurallar ki bu insalıgın dewamı için şart.aç oku sende gör kaç sayfalık şey. saygılar

Konu Yakın gerçek tarafından (09-07-2008 Saat 16:12 ) değiştirilmiştir.
Alt 09-07-2008, 16:13
amenofis amenofis isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

kendını gostersın sınava ne gerek var ha....

sınav...

ah ah....neyse ulan seklınde hıtap kullanıp saygılar yazmıssın tezat olmus olmamıs
Alt 09-07-2008, 16:27
Denetimdeki Üye

Evet bazen sinirlenebiliyorum.Ben türçemizi güzelleştirelim laylaylom hocası değilim.
Dimi ne sınavı... Biz buraya uzaydan geçerken uğradık.Doğarken senet imzaladık güsel eşler / Para / Miss gibi bir yaşam. Zaten öylesine şans eseri meydana gelmişiz ne sınavı.hayat bir sınavdır. Yani şimdi değildir evet sınavdır muhabbeti saçma olur. fenermi/cimbommu büyük gibi bişey...Sen yolunu seçmişsin benim herkeze saygım var karşımdakinin saygısına göre. Herzaman derim yaşam çok kısa .sence ben yanılıyorum ?evet nedir bu yanılgıdan kaybettiklerim ? iyi olmak ? allah rızası için fakire yoksula düşküne yardım = zekat yada 2dklık 5 namaz ? bunlar kaybım ? ya ben haklıysam bu kayıpların yanındaki kazancımın ne olduğu ortada. bir çok inanmayanla aramdaki fark 2şer dklık namazlar ve allahı anmak dua etmek şükretmek ve ona inanmak/saygı duymak. bumu size zor gelen. Bunun için Hesap günü karşılaşacaklarınıza değicekmi yaşayarak/ölerek görücez.. saygılar.
Alt 09-07-2008, 16:35
Üye

cehalet ıcınde yasamak...

kurban bayramında catır catır bogazladıgın hayvanların ne gunahı...vejeteryan deılım..ama bunun ıbadet olarak yapılması bana ters gelen..

hacca gıt adamlar zem zem towers ı yapsınlar.....

hıc gormedıgım ve asla varolmayan cinlere meleklere degısen kıtaplara 300 yasındakı peygamberlere tek tanrı kavramına ınanıcam imanl olmak ıcın...

islamın sartı arapa para kazandırma uzerıne....

bu benım zekama aykırı...kaybetcegım bısey yok ya varsa dıye ınanırsam aklıma kufrederım
Alt 09-07-2008, 16:36
Üye

ne olacagınıda bılemeyız..nerden geldık nereye gıdecez...bılmemız mumkun deıl...bılende yok...varsa bızden saklanıyo...bılemıyorum..ama akıl yoluyla ıman yoluyla ıste efendım hıssedıyorum bı allah var falan...hıssetmıyosun korkuyosun...
Alt 09-07-2008, 16:38
Üye

bende yardım ederım fakıre....ama yardım edersem mukafatlandırılırım dıye cıkarcı bır zıhnıyetle degıl...karsılık beklemeden..ne sevap ne huri...sadece bu benı rahatlattıgı ıcın...allah ıcın savasanların cogu once sehıtlık oduluyle yetmeyınce ganımetle kandırıldılar..işin komık tarafı ganımetlerı peygamber ve yakınlarına aitti bı kısmı....

neyse ii olan ii dır kotu olan kotu...sınav varsa erdemlerle alakası yok
Alt 09-07-2008, 16:41
Denetimdeki Üye

amenofis´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
ne olacagınıda bılemeyız..nerden geldık nereye gıdecez...bılmemız mumkun deıl...bılende yok...varsa bızden saklanıyo...bılemıyorum..ama akıl yoluyla ıman yoluyla ıste efendım hıssedıyorum bı allah var falan...hıssetmıyosun korkuyosun...
Korkmaktan yada inanmaktan neden korkuyorsun? senki daha nerden gelip nereye gideceğini bilmeyecek kadar acizsin( bunu genel olrak söylüyorum ) gidip gelen yok bizde gidip gelmedik ama inanıyoruz.inanç bana birşey kaybettirmiyor. hiçbir zaaman sunu yap bunu alırsın denemz Allah rızası için yap elbet bunun mükafatını görürsün denir. insanları teşfik etmek gerek cunku cogu zengin senin benim gibi insan deil bazıları teşfik istiyor anlatabıldıysem ne ala. ya abi kurban eksmek ? kurban kesmeseden o hayvanlar kesilicek ? kurban bayramı olunca yazık bogazlıyolar kasap keserken OHHHH pirzolaya gel ? hımm bu nasıl mantık ya HZ ibrahim ne kitap nede baska birseş olmadan allahı bulan ilk peygamber olarak gecer yazıtlardar ve ona saygı olarak kurban keseriz ki rüyasında oglunu bogazladıgını görür. Olayı sende biliyorsundur. Oglunu kesıcegı sırada allah ıcın allah ona o koyunu gonderir..

Konu Yakın gerçek tarafından (09-07-2008 Saat 16:46 ) değiştirilmiştir.
Alt 09-07-2008, 16:46
Üye

dostum korkmakla ne alakası var...yapma....senle tartısmıyorum ben..fıkırlerımı aktarıyorum..bana ınanmıcagının farkındayım zaten...

ınanmaktan nıye korkayım...bu elımde olan bısey degılkı..inanayıom deyıp ınanamam kı...kı artık mumkun deıl....gercek ortada....

acizlik konusu hepımız aciziz..hıcbırımız bılmıyo bısey...bıldıgını sananlar var...sende onlardan bırısın..gercekle yuzlesmeyıp kendını kandıranlardan....bole mutluysan sorun yok...

ama sana onerı burada bırıkımlı ınsanlar yazıyo..yazdıklarının hıcbırı bızı etkılemez..nıye bılıyomusun...

hadı mutlu ol dıye yazıyorum

Bakara
(7) Allah onların kalplerini ve kulaklarını mühürlemiştir. Gözleri üzerinde de bir perde vardır. Onlar için büyük bir azap vardır.

bosver bızı cennete gıtmeye bak
Alt 09-07-2008, 16:58
ozgur_beyin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ozgur_beyin ozgur_beyin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

sevgili yakın gerçek nerden gelip nereye gittimizi kocayunus anlatmış.
anamdan çıktım gittim pazara
beş metre bezaldım döndüm mezrara
hepsi bu sen gerisini nasıl süslersen süsle

sorun cahil olman değil , kendini alim sanman

Önerilen Siteler