Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 05-08-2008, 02:37
Serdar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Serdar Serdar isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Bu başlıktaki konumuz insana garip ve komik gelen rakamlarda. Bunun için "Chaos" ile gereksiz yere tartıştık.

Şunu açıklığa kavuşturalım: Bizler herşeyi rakamlarlardan soran kesin bir görüşü dile getirmiyoruz. İlk bakışta bu, insana deli, saçma damgası yedirtebilecek birşeymiş gibi görünebilir sevgili Aydoe. Burada yaptığımız şey düşünmek, sorgulamak, göz önünde bulundurmak ve bunları yaparken de gerekçelerini ve nedenlerini açıklamak.

Yani bizler, herşeyi "bu çok saçma" deyip bir kenara atmak istemiyoruz. Malesef bunu diyebilecek kadar iyi niyetli bir dünyada yaşamıyoruz.

Konu Serdar tarafından (05-08-2008 Saat 02:47 ) değiştirilmiştir.
Alt 05-08-2008, 02:39
Kıdemli Üye

İnsana komik gelebileceğini ben zaten ilk birkaç iletimden birinde kabul ettim.
Alt 05-08-2008, 02:46
Kıdemli Üye

Ama doğruluğuna veya yanlışığına deneyimlerimiz ve tarafsız eleştirilerimiz, gözlemlerimiz ve araştırmalarımız karar verecek.

Konu Serdar tarafından (05-08-2008 Saat 02:48 ) değiştirilmiştir.
Alt 07-08-2008, 23:32
Chaos Chaos isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Sen kendine bir dünya kurmuşun orada yaşıyorsun başka da bir numara falan yok. Madem amacın olayın aslını araştırmaksa o şekilde başlık açarsdın ona göre konuşuruz bu daracık ve gizemci temadan hareketle genellemeye gidip saçmalarsan da böyle cevaplar gelir. Ayrıca Reich in uzaylılarla ilgili yazısı allegoridir ve şüphelidir çünkü onu yazdığı kodesten çıkamadan şüpheli şekilde öldü, ABD nin en faşizan olduğu MC Carty döneminde. Harun Yahya nın Star Wars, Dune senteziyle harcayacak vaktim yok,ç ok bile harcadım zaten devam et sayılarla evreni açıklamaya sen. Ama eğer bahsetmek istediğin konu bu değil ise de referanslarına dikkat et ve karşındaki insanları aptal zannetme. O yüzden bu muameleyi görmektesin ve haketmektesin ne düşündüğünü umursamıyorum ve evet seni yerden yere vuruyorum çok gereksiz ve spekülatif zaman kaybı yazıların var. Hata ettik okuduk okuyunca da ne saçmalıyor ya bu dedik haliyle. Pardon yanlış gelmişim gerçekten ciddi ciddi bu konunun değerli olduğunu gerçekleri dile getirdiğini sanıyormuşsun üstelik. Dalga geçtim evet ve hala geçiyorum pişman değilim böyle gerekiyor şarlatan ruh hırsızlarına muamele bu zamanda. Reich hakkında da sakın bana ders verme üzerinde pratik olarak çalıştım diyorum senin saçmalıkların üzerine o konuda saçmasapan eklektik tespitlerin vasıtasıyla sidik yarıştıracak da değilim bu konuda, yani bu konuda ciddiye alınacak biri değilsin. Kaldı ki orgazm tepkisini mekanik yasalarla açıklayamayacağın gibi termodinamiğin ikinci ilkesi orgonomi perspektifine göre hatalıdır. Bunlarla ilgili ayrıntılı bilgileri bu forumda da kaleme aldım, ancak reklamını da yapacak değilim, ilgilenen okur bulup. Orgazm ı termadinamik ile brown devinimi ile ilişkilendirme çabaları yüzyılın en komik girişimlerinden ikincisidir bilim dünyasında. Birincisi ise havadan bulaşan ve hastalık yaptığı söylenen bakteri sporları ya da kanser yapan amip,hastalık nedeni olan gen gibi gizemli mikroorganizmalar ve makineci kimyasal hastalık bilimi ve onun ortağı mistik fizik genellemeleridir. (Evrenin başlangıcı,big band,hubble galaksi evrimi kuramı gibi)
Alt 08-08-2008, 01:03
Kıdemli Üye

Reich'in o yazıısında gerçekleri bulmak uğrunda şüpheciliği, bütün olasılıkları göz önünde bulundurmayı anlatmak istiyor ve diyor ki "...hepimiz muhakkak başkaları tarafından rahatsız edilmeyerek daha yeni hatta daha aptalca sorular sorma hakkımız üzeride ısrar etmliyiz." Çünkü insanoğlu yanılgandır. Reich'in "Uzayla Temas" adlı kitabından alındığı söyleniyor ve David İcke'in "En büyük Sır" isimli kitabının giriş bölümünde yer alıyor. İngilizce adıyla "Contact With Space" 1957 yılında yazdığı bir kitap ve ciddi kaynaklarda Reich'in çalışmaları bölümünde geçiyor: Contact With Space. Core Pilot Press, 1957. olarak yer alıyor. Fiyatı ,Reich'in diğer eserlerinin fiyatının 3-4 misli.

Elbette, onu ve çalışmalarını karalamak isteyen bilinçli ve bilinçsiz birçok çakal da yok değil. Hem de hiç durmadan çalışıyorlar bu uğurda. Ama yukardaki alıntının onunla alakası olduğunu düşünmüyorum.

Ayrıca hayatımda ilk defa böyle bir başlık açtım. Ve aslında, şüphecilikten, kendimize saçma ve aptalca gelen düşünceleri de göz önünde bulundurmamız gerektiğinden ve onları sorgulamamız gerektiğinden bahsettim, onu vurgulamaya çalıştım. Ve kendi düşüncelerimi açarak ve kendimce bana olabilir gelen fakat birçok kişiye delice gelebilecek ve kendi varlığını hissettirebilecek bu örnek konuyu kendi dünya görüşüm içerisindeki yerine de oturtma çabasından geri kalmadım.

Çünkü gerçekler, birçok insanın doğru diye bildiği şeylerin ya tam tersi ya da hiç alakası yok, çok çok uzağında.

Madem öyle, o zaman bilim forumunda "Evreni Algılamak" isimli bir başlık açıyorum. Oradan devam edelim.
Alt 08-08-2008, 01:15
Kıdemli Üye

Buradan devam edelim: http://www.turandursun.com/forumlar/...511#post121511
Alt 09-08-2008, 15:08
serüvenci serüvenci isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

Saldırı tarihi: 11 Eylül 2001

1. Saldırı tarihi: 11 /9: 1+1+19 = 11
2. “September 11” yazısı 9 harf ve 2 rakamdan oluşmaktadır: 9+2+ = 11
3. 11 Eylül yılın 254. günüdür: 2+5+4 = 11
4. 11 Eylül’den sonra yılın sonuna 111 gün kalmaktadır.
5. “Nostradamus” 11 harften oluşmaktadır.
6. “Afghanistan” 11 harften oluşmaktadır.
7. “The Pentagon” 11 harften oluşmaktadır.
8. Uçaklardan “Flight 11”de 92 kişi bulunuyordu: 9+2+=11
9. Uçaklardan “Flight 175”de 65 kişi bulunuyordu: 6+5 = 11
10. ABD’nin bağımsızlık günü: 4 Temmuz’dur ve Temmuz yılın 7. ayıdır: 4+7=11.

Saldırı tarihi olsaydı şunları söylerdik : 13 Eylül 2001

1. 13 sayısı uğursuz olarak kabul edilir.
2. 13 Eylül yılın 256. günüdür: 2+5+6+ = 13
3. Pentagon’a çarpan uçağın numarası: UA175’dir; 1+7+5+=13
4. Flight 77’de 58 yolcu vardı: 5+8+=13.
5. İkiz kulelerde toplam 26 ülkeden çalışan vardı: 26 = 13+13
6. İkiz kulelerde toplam 104 asansör vardı; 104 = 13 x 8
7. Usame Bin Ladin ailesinin 52. çocuğudur: 52 =13 x 4
8. Saddam Hüseyin’in adında 13 harf vardır.
9. Usame Bin Ladin’in adında 13 harf vardır.
10. İkiz kuleler 415 ve 417 metre yüksekliğindeydiler: 415+417=13 x 64

cem(alıntı)

insan inanmak istediğine inanır ve buna dair mantığını da buna yönlendirir kendine göre geliştirir. kısacası kendini kandırmaktan başka birşey değildir.

saygılarımla
Alt 09-08-2008, 15:41
Kıdemli Üye

Burada önemli olan sorgulama, bakma, alışkanlığının kazandırılması. Yaşadığımız toplumun kafa yapısını biliyoruz. SKendisine saçma gelen birşey duydu mu "Yürü git", "Çek git" der. Hiç bakmaz bile. Alışılagelmiş düşünce alışkanlığından kurtulamaz. Ama insan daima değişkendir. Kafası devinir. Değişik açılardan bakma alışkanlığı kazanmalıdır. Üstelik de şimdiye kadar hiç bakmadığı şeyler üzerinde. Bilmiyorum, demek istediğimi anlatabildim mi?

Konu Serdar tarafından (09-08-2008 Saat 15:51 ) değiştirilmiştir.
Alt 10-08-2008, 00:59
Chaos Chaos isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Reich in en önemli çalışmaları hasır altı edilmiştir lütfen saptırmayalım. Bulgularının en önemlilerinden birisi 1969 da modern fizik tarafından kabul edilerek genişletilmiş Hubble galaksi kuramı olarak ortaya atılmıştır. Ancak bunu modern mekanik fizik kendi gözlem metotlarını genişletince hatasının farkına varabilmiştir. Oysa Reich daha 1936 da galaksi evriminin öyle olamayacağını orgonomi araştırmalarında tespit etmiştir ve tam tersini iddia etmiştir nitekim de genişletilmiş Hubble galaksi kuramı klasik kuramın tam tersidir sonuç açısından. Kaos teorisi bugün Reich in yine 30 larda ortaya attığı ve evrensel yasaların kapalı sistemlere göre inşa edilemeyeceğini ifade eden görüşlerle paralel ilerler ve onun yöntemindeki gibi organik bir matematiğe adım atmıştır. Yine bugün kalp damar,kanser,verem gibi bağışıklık sistemini zayıflatarak direnci ve yaşama yeteneğinin kaybolmasına neden olan hastalıkların önemli oranda stress yani psikoloji kaynaklı olduğu modern tıp tarafından dile getirilmekte ancak stress in ne olduğunun üzeri ısrarla bilinçli olarak kapatılmaktadır. Endosimbiyoz kuramı da Reich in organik birliğin bir bütünleşme,ölümün ise tekrar ilkel parçalara dağılma olduğunu desteklerken hala orada burada aniden ortaya çıkan çürükçül bakteriler ve onların sporları toplu halde bulunamamaktadır. Yine bugün termodinamiğin ikinci ilkesine direnen bir başka kuvvet aranmaktadır modern fizikte. Son bulgular (1967) evrenin giderek daha hızlı genişlediğini gösterince. Yine Reich kapalı sistemlerde entropinin arttığı görüşünün istisnalarını orgon akümülatöründe tespit etmiş, doğada böylesi bir tek yönlülüğün olamayacağını ve bu ısrarın geleneksel ve akıl dışı, mutlaklık,yetkinlik düşüncelerinden doğduğunu göstermiştir. İklim değişimninden taa 30 larda bahsetmiş,sanayinin neden olduğu D.O. R, yani uyarılmış ve ölümcül hale gelen orgon un (radyoaktif veya manyetik olan herşey. İnsan etkisiyle bu doğal fakat zararlı enerji biyosfere taşındığı için denge D.OR yönünde hızla artmakta ve iklimle birlikte tüm canlılarda davranış ve biyolojik bozukluklar yaratmaktadır. Ozon daki incelmenin nedeni flora klora karbonlu gazlar değildir. Kuzey kutbunda gerçekleşmesi de Orgonomiye uygundur kuzey ışıklarının orada görünme nedeni de tespit edilmiş,o bölgenin evrendeki iki büyük enerji alanının yani güneş ve dünyadaki ile dış uzaydaki ana kol enerjinin kesişim noktası olması nedeniyle orgon zarının en zayıf olduğu bölümdür. Bu kadar parantez içi bilgi yeter parantez dışına çıkalım artık.) insan etkisiyle artması nedeniyle avrupadaki kitlesel orman ölümlerine değinmiş bunun asit yağmurundan olmadığını belirtmiştir. Dahası, çölleşmenin nasıl önüne geçilebileceği noktasında adımlar atılmıştır. Yeryüzündeki ana denge değişkendir ve sahradaki çölleşmenin nedeni D. O.R ve Orgon arasındaki dengeyi de değiştirdikten sonra gerçekleşir dolayısıyla da bunu doğal yollarla tersine çevirmek stratosfere periyodik olarak yapılacak kontrollü müdahalelerle mümkündür. Tüm bunlar test edilmiş ve halen de çok kısıtlı bütçeye sahip enstitülerce edilmektedir ve aynı sonuçlar elde edilmektedir.

Ancak Reich in yolundan sapan kendi ailesinin elindeki vakfının artık ne Reich ile ne de orgonomi ile bir alakası kalmamıştır Reich üzerinden ticaret yapmakta ne yaptıklarını da bilmemektedirler. Zaten buna girişmeleri olanaksızdır Amerikan hükümeti çalışmalarını durdurmuştur. O nedenle bugün orgonomiyi ayakta tutan birkaç gönüllü kalmıştır ve çoğunluğu Almanyadadır. Bunun yanısıra da spekülasyonlar ve şarlatanlıklarla Amerikadaki vakıf ve türlü tuhaf tarikatlar Reich in adını kullanarak insanlara hiç bir etkisi olmayan sözde orgon materyalleri satmaktadır. Dolayısıyla da oluşturulan bu spekülasyonlar çürütülemeyen kanıtları gölgelemekte kullanılmakta, Reich in defalarca kontrol deneyi yapıp ispatladığı 20. Deney i hakkında, mikroskop hatası söylentisi yaydırılmıştır.

Bu yöntemi kullananlar ile New Age akımlarını ortaya atanlar aynı gruptandırlar ve bunların içine ufo tarikatları,foton kuşağı inananları, Marduk bekleyicileri, ortaçağ nostaljisinde boğulmuş tapınakçılar da girmektedir ve tamamı manipüle edilmiştir. Etkinlikleri yoktur insanların cahil ve hayallere hurafelere meraklı kesimine hitap ederek yeni kazanç kapıları yaratır. Bu cahil kişiler sadece cahildirler fakir ya da okumamış değildirler elit kesimlerin ırkçı kökenli gruplaşmalarında da rol alırlar. Scientology tarikatı bunların en bilineni ve yasal boşlukları lehine kullandığından en rahatıdır. Yasal boşluk da inanç özgürlüğüdür ve şarlatanca saçmalıklar adı inanç olunca dolandırıcılık ile suçlanamaz. Oysa Reich in yönteminde hiç bir öngörü ve varsayıma olanak yoktur. Bilinmeyen hakkında konuşulamaz. Bir veri elde edilmeden evren hakkında ya da yaşam hakkında hüküm verilemez.

Dolayısıyla da kimse Reich in kim olduğunu ne ile uğraştığını bilmez bugün. Pahalı olan kitapları arz edilen kitaplarıdır. Reich in elindeki bulgu ve veri sayısı oldukça boldur. Örneğin "Dirimin Öldürülüşü"nde çok ince noktalara temas etmiş, bunun için de Jesus Christ mit inin altındaki imlemi ortaya dökmüş, bu anlayışın aslında milattan çok daha eski olduğunu daha o zamanlardan belirtmiştir. Biz ve batı kültürü ise henüz yeni farketmeye başladık ortaya çıkan tarihsel ve kültürel bağlantıların eşliğinde.

Çocukça sorular konusu ise bunlar değildir. Çocukça sorular mekanik bilim e ve mutlak düşüncelere sorulması istenen sorulardır onlara bağlı olarak ortaya spekülasyon atıp onu yan yoldan devam ettirmek değil. 1957 de Reich kodeste can vermiştir. Dolayısıyla o kitap okunmadan önce diğer çalışmaları anlaşılmalıdır,şüpheli bir kitaptır o. Ancak şüphe dilmeyecek bir şey vardır ki Wilhelm Reich bugünkü bireyi de onun oluşturduğu kitleyi ve yönelimlerini de çok iyi bilmektedir çünkü hiç bir bildiği kişisel arzuya dayalı öznel düşüncesi değil, deney odasında ortaya çıkmış fikirlerdir. Kişisel arzuları bunun ardından gelir ve bu noktadaki hatalarının da toyluk döneminde olduğunu sık sık belirtir. Ancak yine de Sexpol tecrübesi bile ona birçok yeni veri kazandırmıştır. Dolayısıyla böyle bir kitap yazdıysa insanların neye inanıp neyi okuyacağını bildiğinden öyle yazmıştır ve amacı satır aralarında asla hareket etmeyen bu kemikleşmiş kıpırtısız kitlede şüphe uyandırmaktır. Yoksa Reich in galaksiler arası savaş düşündüğü yoktur, o insanlığın bu psikolojik şartlarda bir sonraki aşamada hayatta kalamayacağını ve topluca kendi varlığınuı sona erdireceğini doğa dinamikleri açısından düşünür, galaksi emperyalizmini mümkün görmez. Konuşulması gereken Reich ise, bunlar konuşulmalıdır okültizm ise onun tam tersidir ve farklı bakış açısı da değildir. Hatta çok klasik bir bakış açısı daha doğrusu bakmayış açısızlığıdır.

Buna dair Cem in güzel şekilde ve fazla söze yer bırakmayacak şekilde gösterdiği gibi hala insanların çok uzak olduklarından bir türlü algılayamadığı bir başka gerçeği daha hatırlatalım. Matematikte mümkün olmayan bağıntı diye birşey yoktur. Ancak bu tek başına matematik için geçerlidir ve matematiksel bağlar her şekilde her konuda kurulabilir ve matematik aksiyomatik bir kesin önkabul ü kendi dilini okuyana baştan imzalattığı için insanlar bu sonuçlara bakıp şaşırırlar. Oysa hiç bir şeyle ilgisi yoktur bu fonksiyonların öyle kurulabilme özelliği vardır matematik budur zaten anlaşılmayan da bu özelliğidir insanlarca. İnsanlar matematiğin gerçek olduğunu, doğanın bir unsuru olduğunu zannederler hata en baştan buradadır.

Konu Chaos tarafından (10-08-2008 Saat 01:10 ) değiştirilmiştir.
Alt 10-08-2008, 07:00
Kıdemli Üye

Söylediklerinde çok çok doğru yanlar da var, yanılgıya düştüğün yanlar da.

Seni bu sayfaya davet ediyorum: http://www.turandursun.com/forumlar/...ead.php?t=7107

Önerilen Siteler