Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 19-09-2008, 21:41
aşil aşil isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

pante işine geldiği gibi anlıyorsun değil mi
yaratıcıların en güzelinden kastın ne olabilecğini yukarıda acıklamıstım oysa
Alt 19-09-2008, 21:45
okinono
Üye Değil

Hayır söylemiyor

Ben Müslüman değilim; ama bu konuda Müslümanları gerçekten çok haklı buluyorum...

İlk başta şunu söyliyeyim... Ben, bu gün, elimizde ki İncil'de de üçlübirlik olduğuna inanmıyorum... Yehova şahitlerini hiç bir zaman tasfip etmesem de bu konuda ki bakış açılarını oldukça doğru buluyorum... Benim düşünceme göre İsa Tanrı değildir, üçlü birlik insanların sonradan uydurduğu bir şeydir ve bu gün elimizde bulunan İncil'de de üçlübirlik denilen bir kavram yoktur. En azından ben İncil'i okuduğum zaman bunu anlıyorum...

Ama baktığımız zaman Hristiyanlar, ellerinde detaylı bir bilgi olmamasına rağmen ve bu konuda bir çok şey hava da kalmasına rağmen üçlü birlik kavramına sıkı sıkı sarılırlar... Neden? Çünkü Hristiyan dünyasının "üçlü birlik vardır" demekten başka hiç bir alternatifleri yoktur; çünkü "üçlü birlik yoktur" dedikleri gün, Hristiyanlıkta biter...

Bu konu hakkında bir çok ayet mevcuttur, sadece birisini örnek verecem...

Yuhanna 16:13 : ”Oysa o gelince sizi tüm gerçeğe yönelticektir. Çünkü kendiliğinden konuşmayacak, duyduklarını söyliyecek ve ileride olacakları size bildirecek”

Hristiyanlar, yukarıdaki ayetteki, İsa'dan sonra gelecek olanın, Kutsal Ruh olduğunu söylerler. Eğer üçlü birliği red ederseniz, İsa'nın kendisinden sonra geleceğini müjdelediği "şeyin" Kutsal Ruh olduğunu da iddia edemezsiniz... İşte bu nokta da karşımıza İslam Peygamberi Muhammed çıkar ve Hz.Muhammed'in söylediklerinin doğru olduğu anlaşılır ve o gün de Hristiyanlık bitmiş olur.

Bilmem anlatmak istediklerimi anlatabildim mi?

İslam'da neden çoğul ekinin kullanıldığını tukeryılmaz arkadaşım açıklamış. Gerçekten de Arapça'da iki tane çoğul eki vardır. Birisi bildiğimiz çoğul ekidir, bir diğeri ise de saygı belirten çoğul ekidir.

Bakın bu konuda ki kıstasınız şu olsun... Şu an Arabistan'da yaşayan bir çok Arap Hristiyan'ı bulunmaktadır. Acaba bu Arap Hristiyanları niçin bu çoğul ekine takıpta, İslam'da da üçlü birlik vardır tarzında laflar etmiyor? Çünkü o kişiler Arapçayı ve Arapça'nın gramerini çok iyi biliyorlar...

Sayın Yolculuklar,

Sizinle bu yazınız vasıtası ile tanışmış olmaktan memnun oldum.

Yazınzdan mis gibi yayılan ADİLİYET kokusunun, artarak hep devam etmesi dileği ile.

Teşekkürler
Selamlar
Alt 19-09-2008, 21:50
Ride Ride isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Okinono, neyi amaçladığınızı anlayamadım. Ben sosyalist bir insanım; ama bu ayrı birşeydir, sınıflı-sömürülü toplumda yaratılan burjuva entelektüel birikimden ezilen sınıfların nasibini alamayacağı gerçeği başka birşeydir. Bunun belirtilmesi asla elitistlik değildir. Hak mücadelelerinin getireceği sınıf bilincinin ötesi, sınıfsız eşitlikçi sosyalizan toplum kurulduktan sonra gelir, şartlar o zaman sağlanır. Konumuz toplum ve siyaset olmadığı için bunu daha fazla tartışmayacağım.
Alt 19-09-2008, 22:34
katre_07 katre_07 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

katre_07 - MSN üzeri Mesaj gönder

pante´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Aşağıdaki ayette yaratıcılardan bir diğerinin ismini de vermiş:

Saffat-125. Yaratıcıların en güzelini bırakıp ta Bal'e mi tapıyorsunuz?

Ba'l, putperestlerin en büyük ilahlarından Hübel'dir.

Bir dönemler cümle içinde "yaratmak" kelimesi geçtiğinde dini hassasiyeti yüksek olanlar (!) atılırdı hemen:
"Yaratmak Allah'a mahsustur" diye.
Yani, yaratmak fiilinin Allah dışında kullanılmasını doğru bulmazlardı.

Şimdi ise bu ayetleri açıklayabilmek için sanatkarlara sığınılıyor.
saffat 125-126 ''yaratanların en güzeli olan ,sizin de rabbiniz,önceki atalarınızın da rabbi olan allahı bırakıp da ba'l'e mi yalvarıyorsunuz''
büöyle demekte benim elimdeki meal.

şimdi bu ayeti ''yaratanların en güzelini bırakıp yaratanlardan bale mi sığınıyorsunuz''diye anlamak saçmalıktır. islamda tanrının ululuğu elzemdir..tek yaratan tanrıdır tanrı en uludur düsturunu kendine misyon edinmiş bir dinin böyle bir gaf, hata yada bu tarz bir düşünceye sahip olduğuna inanılabilir mi..??

dolayısyla syın habilisin iddialrından öteye gidememiştir pante..(yeni bir şey eklememiştir)sayın habilisin iddalarına da yukarıda ki ayeti vb lerini nasıl anlamak gerektiğini diğer yorumlarımda kendimce anlatmaya çalıştım..

sevgiler.!
Alt 19-09-2008, 22:41
pante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pante pante isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

saffat 125-126 ''yaratanların en güzeli olan ,sizin de rabbiniz,önceki atalarınızın da rabbi olan allahı bırakıp da ba'l'e mi yalvarıyorsunuz''
büöyle demekte benim elimdeki meal.
Elindeki meal, Diyanetin yeni çevirisi ve yanlış.
"sizin de rabbiniz,önceki atalarınızın da rabbi olan allahı" kısmı ayette geçmiyor.
Bu kısım Diyanet'in eklemesi. Hem de parantez içine almadan.
Tahrifatçılığı iyice azıttı bunlar.

Karşılaştırabilirsin:

http://www.kuranmeali.com/ayetkarsil...re=37&ayet=125
Alt 19-09-2008, 22:43
YOLCULUKLAR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
YOLCULUKLAR YOLCULUKLAR isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Ride´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bilinç denen mesele, demagogların kullandığı gibi "isteyen istediği gibi karar verebilir" değil. O zaman niye deizme karşı çıkıyorsunuz? Onlar da diyorlar ki, Tanrı'yı akıl yoluyla keşfedebiliriz, vahiy göndermesine ihtiyaç yoktur diyorlar. Madem insan aklı herşeyi kendiliğinden çözebilir, o zaman eşzamanlı olarak vahiylere inanmak ne demek oluyor?
Akıl yoluyla, vahiylere gerek kalmadan, elbette ki Tanrı'ya ulaşılabilir.

Ben, vahiylere hiç gerek duymadan, doğaya ve onun dengelerine baktığım zaman Tanrı'yı görebiliyorum.

Ya da vahiy geldi de ne oldu? İnanmak istemeyen, Tanrı kavramını mantıksız bulanlar, yine sizin gibi Yaratan'a inanmaz...

Vahiy dediğimiz şey, Tanrı'ya inanan kişilerin kurallarıdır. Nasıl yaşamalarını belirten, hayatlarını düzenleyen, ödüllerini mükafatlarını cezalarını belirten, Tanrı tarafından gönderilmiş mesajlardır.

Ride´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sınıflı toplumda entelektüel bilinç diye birşey olmaz. Sömürü bütün iliklerine kadar ezilen sınıfların kanını emiyorsa, o insanlardan kendilerine bilinç edinmelerini isteyemezsiniz, çünkü o insanlar hayatta kalma ve karınlarını doyurma mücadelesi veriyorlardır. Önce yaşamsal güdüleri doyurmak yoluna gidildikten sonra beyinsel işlemelere sıra gelir, beyinselliğe ondan sonra vakit ayırılır. Ayrıca kişinin bilincinin gelişmesi için, özgür düşünce üretebilecek bir sosyal yapıdan çıkması gerekir. Bu olmadı mı bilinç milinç olmaz. Ben bu yaşa kadar yüzlerce kitap okumuş bir adamım; şimdi kalkıp da beni, gecekonduda yaşayan, eline bir sürü sebepten dolayı kitap değmemiş bir garibanla karşılaştırabilir misiniz? Gerçek şudur ki, ezilen ve sömürülen sınıflar, egemenleri onların önüne neyi atarsa onu kabul etmek eğiliminde ve zorunluluğundadırlar.
Burada çok farklı bir konuya girmiş oluruz. Burada iş bilinçli bir şekilde karar almak ya da alamamaktan çıkar, ülke siyasetine ve bu güdülen siyasetin sonuçlarına gelir.

Bana derseniz ki bu siyasetin sonucu bizim alacağımız kararları etkilemez mi? Elbette ki etkiler... Ama eğer biz bu mantıktan gidersek, alacağımız kararlar üzerinde iklim değişiklikleri bile büyük rol oynar. Bu işin sonu yok yani...

Ben beyin yıkama diye bir kavramı kabul etmiyorum. Ben sadece bunu iddia ediyorum. Bir insan oturur, karşısındakini dinler. Söylenenler mantıklı geliyorsa onu kabul eder, gelmiyorsa kabul etmez. Hepsi bu
Alt 19-09-2008, 22:44
pante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pante pante isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

pante işine geldiği gibi anlıyorsun değil mi
yaratıcıların en güzelinden kastın ne olabilecğini yukarıda acıklamıstım oysa
Ben de senin gibi anlıyorum.
Farklı birşey mi yazmışım.
Ben sadece "Yaratmak Allah'a mahsustur" diyerek yaratmak kelimesini kullandırymak istemeyenlere itirazımı yazdım.
Alt 19-09-2008, 22:55
Üye

pante´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Elindeki meal, Diyanetin yeni çevirisi ve yanlış.
"sizin de rabbiniz,önceki atalarınızın da rabbi olan allahı" kısmı ayette geçmiyor.
Bu kısım Diyanet'in eklemesi. Hem de parantez içine almadan.
Tahrifatçılığı iyice azıttı bunlar.

Karşılaştırabilirsin:

http://www.kuranmeali.com/ayetkarsil...re=37&ayet=125

sayın pante sana kötü bir haberim var hatta birden fazla :
elimdeki meal diyanetin değil

ayrıca yeni yazılanlardan diyorsun(sanırım bizim gibi düşünenler çıkmaya başladıktan sonra işte meali de bizim itiraz edemeyeceğimiz şekle çevirmeye çalışmışlar demek istiyorsun)

elimdeki meal 2 haftlalık değil 1 aylık değil 1 senelik değil 2 senelik değil(artık yeni sayılmaz dimi)

3 senelik değil 4 te değil 5 hiç değil 6 da 7 de

tam 8 sene önce yazılmış bir mealdir...!!
Alt 19-09-2008, 22:57
Üye

ayrıca orayı çıkarınca yıne ssızın dediğiniz gibi anlaşılmaz

ayrıca verdiğin linke baktım hiçbier şey değişmedi ''yaratanlardan bale mi tapıyorsunuz ''diye hiçbir şekilde açıklanamaz ordaki çeviriler..

Konu katre_07 tarafından (19-09-2008 Saat 23:03 ) değiştirilmiştir.
Alt 20-09-2008, 02:12
Ride Ride isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

YOLCULUKLAR´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Akıl yoluyla, vahiylere gerek kalmadan, elbette ki Tanrı'ya ulaşılabilir.

Ben, vahiylere hiç gerek duymadan, doğaya ve onun dengelerine baktığım zaman Tanrı'yı görebiliyorum.

Ya da vahiy geldi de ne oldu? İnanmak istemeyen, Tanrı kavramını mantıksız bulanlar, yine sizin gibi Yaratan'a inanmaz...

Vahiy dediğimiz şey, Tanrı'ya inanan kişilerin kurallarıdır. Nasıl yaşamalarını belirten, hayatlarını düzenleyen, ödüllerini mükafatlarını cezalarını belirten, Tanrı tarafından gönderilmiş mesajlardır.
"Vahiy geldi de ne oldu?" ne demek? Yanlış anlattım galiba: Deistler, vahiylerin Tanrı'dan geldiğine inanmazlar, dolayısıyla dinlerin gerçekliğine de. Ayrıca da eğer Tanrı varsa, yeryüzüne ahlak kuralları dayatmasına gerek yok; ahlak dediğimiz şey, günün toplumsal ve sınıfsal şartlarından ortaya çıkan veya egemenler tarafından çıkarılan "makul davranış" biçimleri bütünüdür. Ahlak Çin'de başkadır, İsveç'te başkadır, Türkiye'de başkadır... Başka olmalıdır da zaten. Onları başka kılan, bu toplumların kendi öznel şartlarının oluşturduğu farklılıklardır. Diyelim ki siz örtünme emrini hem Sahra çöllerinde, hem Kuzey Kutbu'nda dayatamazsınız; dayatırsanız, bu, saçmalık olur. Sözün kısası, Tanrı'nın, "uyulması gereken değişmez ve şaşmaz kurallar bunlardır" diye insanlara kurallar indirmesi düşünülemez. O yüzden de dinler, doğdukları yerin ve zamanın üstyapısal şartlarının yeniden ifadesidir, başka birşey. İnsanlığa, erdeme, doğruluğa katkıları hiç yoktur diyemez, fakat bir ilerleme getirmemişlerdir, zaten varolan kuralları tekrarlamışlardır. Bir agnostik olarak, Tanrı'nın olmasına çok ihtimal vermemekle birlikte, eğer varsa, bu tanrı deistlerin tanımladığı tanrı gibidir diye düşünüyorum.

Önerilen Siteler