düşündüm de bu zamana kadar sadece bir tane kız ateist gördüm.. onun da babası küçükken TD nin kitaplarnı okuyomuş.. ordan bişiler anlayıp sorgulamaya başlamış..
asıl merak ettiğim konu şu.. 1 taneden başka atesiti boşverin sorulayan bayan görmedm ben.. bunun sebebi ne olabilir ki aklıma bi çok sebep geliyo da siz ne dersiniz..
bildiğim kadarıyla bu sitede de 1 2 tane bayan anca var..
son olarak bir de kadınları daha dindar olarak görüyorum erkeklerden.
çocuklarımıza, gençlerimize, arkadaşlarımıza iyi kul olmayı değil de iyi insan olmayı öğretirsek ne savaş kalır ne de fesat.. çünkü iyi kul çıkarcı ve korkaktır.
Sn. Thh
sitede bir sürü kadın var ama onlar sanırım kendilerini belli etmiyor.bildiğim kadarıyla ben preach K.C. meaculpa var başka da varsa ben bilmiyorum....
Var Akıncı daha var Adige, Pervane, Suzi... var yani. Bu arada Preach'ın tek kale maç oynamak yazısını okuyunca tek kale maçın yazıda geçmesinden dolayı abi demiştim özür. (mahçup, kırmızı yüz simgesi) Dinlerden özgür bacılar var sitede ama Müslüman bacı pek yok. Aslında nedeni çok basit. Kızlar daha bir çekingen dini konuları sorgulama konusunda. Çünkü bir erkek İslamiyeti hatta şeriatı daha rahat savunabiliyor ama aynı şeyi kadınlar pek yapamaz. Nedenini söylememe herhalde gerek yok.
Aslinda yoktur hepimizin, birbirimizden bir farki,
Ne olur dost olup,sevgi ile yumaklanabilsek...
Ne farkeder disi, erkek... Uzun sacli, kisa sacli...
Ne farkeder pantolonlu, etekli, yirtmacli...
Yasamak degil mi, amac mutlu ve insanca ?
Ne olur hepimiz sadece insan olmayi bilebilsek.
Cigi
Bu gün sevgili K.C. nin sayfasinda dolasirken videolar bölümünde, bir film izlemeye calisabildim. Insanligimdan, erkekligimden utandim. Bilmiyorum ne zaman kendime gelebilecegim. Bu misralar da kendiliginden koptu yüregimden...
Erkek cocuklarini bu sekilde yetistiren bütün analari siddetle kiniyorum. Gözlerim hala yasli, beynim yerinden ucmus gibi.
Sana dün verdigim sözü yerine getiremiyorum sevgili prozac02, özür dilerim.
Kadın yapı olarak (bana göre) inanmaya, teslim olmaya daha yatkın bir canlı gibi geliyor.
Kadınlardan bağımsız, lider karakter pek çıkmıyor.
Yanlışsam düzeltin
Kadın yapı olarak (bana göre) inanmaya, teslim olmaya daha yatkın bir canlı gibi geliyor.
Kadınlardan bağımsız, lider karakter pek çıkmıyor.
Yanlışsam düzeltin
Bence kadının bu yapısı eğitilme tarzı ve erkek egemen toplum yapısı nedeniyle böyledir diyorsan doğrudur. Ama kadının doğasında bu yok.
Sn. Atlas Ve Yusuf33
size öyle geliyor.Kadınlardanda bi sürü lider ve fikri hür vicdanı hür kişiler çıkabilir.Sadece onlar zamanlarının gelmesini bekliyorlar.Ben ateistim deyip herhangi bi vicdan azabı hissetmiyorsam eminim azıcık kafası çalışan başka kadınlarda bunu diyebilir.Ki ben bu sorguyu daha ortaokulda yapmıştım ve de din dersinden kalmıştım hatırlatırım.