Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam > Önerdiğimiz Başlıklar

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 28-03-2009, 21:25
VraeL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
VraeL VraeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

pante´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Benim için en gizemli peygamber Hezekiel'dir.
Ama Muhammed'e ondan bahseden ya da Tevrat'ın Hezekiel bölümünü okuyan olmamış herhalde. Halbuki Yahudilerin en önemli peygamberlerindendir.
Aşağıdaki ayetler Kur'an'da geçiyor olsaydı, müslümanların dilinde sakız olurdu.
İyi ki Muhammed'in haberi olmamış. Biraz da kendinden ilaveler yapıp böyle bir yaratıkla Miraç'a çıktığını yazmış olsaydı, kim tutardı müslümanları.

Hezekiel:
21. Yaratıklar hareket ettiğinde onlar da hareket ediyor, yaratıklar durduğunda onlar da duruyor, yaratıklar yerden yükseldiğinde onlar da yükseliyordu. Çünkü yaratıkların ruhu tekerleklerdeydi.

22. Kubbeye benzer, billur gibi parlak ve korkunç bir şey canlı yaratıkların başları üzerine yayılmıştı.

23. Kubbenin altında kanatlarının biri öbürünün kanatlarına doğru açılmıştı. Her birinin bedenini örten başka iki kanadı vardı.

24. Yaratıklar hareket edince, kanatlarının çıkardığı sesi duydum. Gürül gürül akan suların çağıltısını, Her Şeye Gücü Yeten`in sesini, bir ordunun gürültüsünü ansıtıyordu. Durunca kanatlarını indiriyorlardı.

"Yaratıklar hareket ettiğinde onlar da hareket ediyor...Çünkü yaratıkların ruhu tekerleklerdeydi"
kanatlarının çıkardığı sesi duydum. Gürül gürül akan suların çağıltısını, Her Şeye Gücü Yeten`in sesini, bir ordunun gürültüsünü ansıtıyordu.
Kubbeye benzer, billur gibi parlak ve korkunç bir şey
Ne kadar ilginçdir ki anlatılanlar adeta mekanik bir alet , yada hava aracını anımsatıyor.

Kutsal kitaplarda tanrının bazen bir bulutun içinde geldiği söylenirdi sanırsam. (tam emin değilim böyle birşey olmayadabilir) Geçenlerde Sirius ufo sitesinde bir ufo resmine rast geldim. Ufonun çevresi buhar ve sis ile kaplıydı. Hafif bulutu anımsatıyordu. ilginç Doğrusu. Buyrun o resim :

Resmin kaynağı için : http://forsvaret.dk/FTK/Nyt%20og%20P...Pages/UFO.aspx

Koyduğum bu resim Danimarka hükümetinin özel ufo dosyasına aittir. Danimarka hükümeti bu dosyayı dünyaya sunmuş okuduğuma göre.

Not: Bu yorumum yanlış anlaşılmasın lütfen. Uzay dinini ya da benzeri birşeyi savunmuyor, ufolardan da pek hoşnut olmuyorum. Aradaki bağıntıyı farkedince paylaşayım dedim.
Alt 28-03-2009, 21:50
pante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pante pante isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Not: Bu yorumum yanlış anlaşılmasın lütfen. Uzay dinini ya da benzeri birşeyi savunmuyor, ufolardan da pek hoşnut olmuyorum. Aradaki bağıntıyı farkedince paylaşayım dedim.
Hoşgeldin Marduk.
Neden yanlış anlaşılsın canım.
Benim nickim de Pante.
Kimse nickimden dolayı beni panteist olarak anlamaz herhalde.
Alt 29-03-2009, 01:00
Kıdemli Üye

Hoşbulduk Pante.
Evet haklısın ama ben yinede herşeye rağmen belirteyim dedim (.
Bu arada nikini ilk gördüğümde panteislik değilde daha çok panter kelimesi aklıma gelmişti, avatardan dolayı olsa gerek .D
Alt 29-03-2009, 01:41
AYATA AYATA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Bence en ilginç kandırılan da Musa peygamber dir ışıldayan çalıların ardından konuşan Tanrı ....o noktadan bakınca aklıma şu yılbaşı lambaları ile süslenmiş bir çalı ve arkasında saklı bir ses kolonu geliverir hemen....Musa için fazla teferruata girmemiş bizim Sirius lular)
Alt 29-03-2009, 12:30
Kıdemli Üye

"Cillop gibi bir ton peygamberimiz var. Seç beyen al, istediğini kandır ve canavarlı ışıklı efsaneler ve hikayeler yarat" mantığı yer alıyor olsa gerek bu uzaylı dostlarımızda (.
Alt 30-03-2009, 13:17
dr humanist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
dr humanist dr humanist isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Öncelikle,tanrı yaratıyorsa,her insanı eşit yaratmalıdır.2 yaşında ölüp giden çocukla allahın peygamber ilan ettiği şanslı insan bir olamaz.düşünsenize,allah sizinle iletişime geçiyor,sizi seçilmiş kişi ilan ediyor,cenneti garantilemekle kalmayıp size bu dünyada her hakkı tanıyor.sanmıyorum ki,bu peygamber ilan edilen adamlar dünya tarihinin gördüğü en dürüst adamlar..gerçekçi bakarsak tam tersi,en sahtekar adamlarıdır,tıbbın kişilik bozukluğu tanısı koyduğu hasta kapsamındadırlar.inanmayanları korkutmakla ve tehdit etmekle kalmamış,yandaşlarının beynini yıkarak her türlü kolaylığı kendi çıkarında kullanmıştır.
en büyük şansları tıbbın ve bilimin o dönemlerde geri olması,ama görülüyor ki zamanda ilerleme kaydettikçe inandırıcıkları da o denli azalıyor
okullarda direkt din dersi yerine,dinler ve paygamberler yokken hayat nasıldı,ilk tanrılar kimdir,tanrının kademe atlayışı ve peygamberlerin ortaya çıkışı ve coğrafyaları öncelikle işlenirse,daha faydalı olacağı kanısındayım

saygılarımla
Alt 30-03-2009, 13:23
mep
Üye Değil

Bir şekilde insanoğlu dönüp dolaşıp kendisini.dünya denilen bir
laboratuarda uzaylılar tarafından üzerinde deneyler yapılan bir denek
yada bir sınavdan geçirilmek üzere tanrı tarafından dünyaya gönderilmiş
başka bir tür denek olarak görme eğilimindedir.Niye kendilerini dünyaya
ait değilmişte dünya dışından gelmişler gibi hissediyorlar anlıyamıyorum.
Alt 30-03-2009, 16:02
azınlık azınlık isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Merodach´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Ufonun çevresi buhar ve sis ile kaplıydı. Hafif bulutu anımsatıyordu. ilginç Doğrusu. Buyrun o resim :

Resmin kaynağı için : http://forsvaret.dk/FTK/Nyt%20og%20P...Pages/UFO.aspx

Koyduğum bu resim Danimarka hükümetinin özel ufo dosyasına aittir. Danimarka hükümeti bu dosyayı dünyaya sunmuş okuduğuma göre.
Selamlar,

Resmin alındığı site Danimarka Savunma Bakanlığı, Hava Kuvvetleri Uçuş Taktik Komutanlığı'na ait.

Resmin bulunduğu sayfada özetle Danimarka'da UFO gördüğünü iddia edenlerin arttığı, UFO'ların ne olduğu vs. hakkında bilgi var.

Resimin altındaki açıklamada kütlenin önce UFO zannedildiği ancak sonradan bir termik santralden yükselen buhar kütlesi olduğu anlaşıldığı yazılı.

A.

The meek shall inherit nothing! - FZ
Alt 30-03-2009, 16:08
azınlık azınlık isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

mep´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Niye kendilerini dünyaya
ait değilmişte dünya dışından gelmişler gibi hissediyorlar anlıyamıyorum.
Belki de frontal lob'un hiç gereği yokken ve çok geç bir zamanda ortaya çıkıp, hala evrimini tamamlamamış olmasındandır

A.

The meek shall inherit nothing! - FZ
Alt 30-03-2009, 18:01
Kıdemli Üye

azınlık´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Selamlar,

Resmin alındığı site Danimarka Savunma Bakanlığı, Hava Kuvvetleri Uçuş Taktik Komutanlığı'na ait.

Resmin bulunduğu sayfada özetle Danimarka'da UFO gördüğünü iddia edenlerin arttığı, UFO'ların ne olduğu vs. hakkında bilgi var.

Resimin altındaki açıklamada kütlenin önce UFO zannedildiği ancak sonradan bir termik santralden yükselen buhar kütlesi olduğu anlaşıldığı yazılı.

A.
Açıkçası resmi incelediğimizde termik santralden çıkan bir buhar kütlesine hiç benzemiyor. Buharın cismin(artık adı her ne ise) tepesniden çıktığı ve aşağı doğru attığı gözlemlenmekte. Ayrıca yine dikkat ettiğimiz zaman cismin ortadan ikiye ayrılmış bir küre gibi olduğunu görüyoruz. Bir tabana sahip olduğu görülüyor. Tabanın sınırını, sanki gölgede kalmış gibi açık gri ile göze çarpmış. Ayrıyetten sözde sadece bir buhar kütlesi denilen bu cismin üst kısmı oldukça düz. Dümdüz hatta. Bir buhar kütlesi yukarı doğru hareket ediyorsa nasıl olabiliyorda üst kısmı bu düz ve oval kalabiliyor.

Ne demek istediğimi daha net olarak anlayabilmeniz içinden paintten bir çizim yaptım.

Biraz hayal gücümüzü kullanır isek bunun bir kamuflaj olduğu sonucuna varabiliriz.

Bu arada yanlış anlaşılmasın, resimdeki şeyin ufo olduğunu iddia etmiyorum. Hayal gücümü kullanarak ilginç bir tez geliştirdim sadece. Buyrun yorumlarınızı bekliyorum.

Saygılar.

Önerilen Siteler