Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 21-04-2009, 19:11
Whiteface - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Whiteface Whiteface isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Allah dilediğini doğru yoldan saptırır?

Nahl 93(Diyanet çevirisi) ;

Allah dileseydi hepinizi bir tek ümmet kılardı; fakat O, dilediğini saptırır, dilediğini de doğru yola iletir. Yaptıklarınızdan mutlaka sorumlu tutulacaksınız.

_______

Şimdi ayete baktığımızda, Allah istediği herhangi bir insanı doğru yoldan saptırabileceğinden bahsediyor.

Hemen sonraki cümlede ise, ''Yaptıklarınızdan mutlaka sorumlu tutulacaksınız'' diyor.

Bu nasıl bir mantıkdır? bu nasıl bir çelişkidir?

sırf Allah canı istedi diye yoldan saptırdığı bir insan bunun cezasını cehennem azabı ile ödüyor. Allah kendi yaptığı şeyin cezasını damı insana çektiriyor?

o zaman insan demezmi ''sen istedin diye yoldan saptım, şimdi niye işkencesini ben çekiyorum'' diye.

Konu Whiteface tarafından (21-04-2009 Saat 19:17 ) değiştirilmiştir.
Alt 21-04-2009, 19:19
Mutezile - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Mutezile Mutezile isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Doğru yoldan s a p t ı r ı l m a y ı hakkedecek ne yaptık; ve bunu ne zaman yaptık acaba?

Vardır bir kusurumuz. Neticede hikmetinden sual olunamayacağı bize öğretildi..Vardır bir kusurumuz ana rahminde; ya da evveliyatında.

Muhakkak vardır.

‘Barışı sabote etmek için Türklerle savaştık. Öldük ve öldürdük… Sevr Antlaşması ve ‘büyük Ermenistan’ hayali gözlerimizi kör etti. Kandırıldık ve Rusya’ya bağlandık… Tehcir doğruydu ve gerekliydi…’

''Askerî operasyonlara katıldık. Kandırıldık ve Rusya’ya bağlandık. Tehcir doğruydu ve gerekliydi. Gerçekleri göremedik, olayların sebebi biziz. Türklerin millî mücadelesi haklıydı. Barışı reddetmemiz ve silahlanmamız büyük bir hataydı. ''
Ovanes Kaçaznuni (Ermenistan'ın 1. Başbakanı)
Alt 21-04-2009, 21:29
KızıL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
KızıL KızıL isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

alalah bizimle oynuyor diyorsun yani keyif onun dilediğini doğru yolda tutmasıa gerekirken saptırıyor

ÖRGÜTLENİN!!!
Alt 21-04-2009, 22:31
michaud michaud isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

evet aynen öyle sevgili kızılordu. istediğine istediğini yaptırıyor
Alt 21-04-2009, 22:34
kaancan
Üye Değil

sevgili white yanlış yerin altını kırmızıyla çizmişsin veya eksik çizmişsin burda aşağılanan diğer ümmetler isanın veya musanın ümmetleri...
sanırım ayet o zamanın koşullarında islam ayetlerini duyduğu ve bildiği halde dinlerini değiştirmeyen isevi ve museviler için özel olarak gelmiş...
isevi yada musevi kalmaya devam ederseniz bununda hesabı size sorulacaktır diyor ayette...bu konuda ne diyebilirimki bende kendi dinimi yaratsam aynı düşünce ve taktiği bende uygulardım...gayet güzel ve yerinde bir mantık derim..
itirazı olan?
Alt 21-04-2009, 23:02
Üye

kaancan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
sevgili white yanlış yerin altını kırmızıyla çizmişsin veya eksik çizmişsin burda aşağılanan diğer ümmetler isanın veya musanın ümmetleri...
ben çözemedim sizin tanrınızı.

yahu sizin inancınıza göre, hristiyanlığıda museviliğide Allah yollamış. öyleyse Allah neden kendi gönderdiği dine inanan insanları aşağılama ihtiyacı hissediyor. ya da koskoca tanrı neden insanları aşağılar? bu da ayrı bir konu.

ayrıca bana bu ayet hiçde senin dediğin gibi gelmedi. burada tüm insanlardan bahsediyor. kuran apaçık değil mi size göre? eğer senin dediğin gibi olsaydı açıkça belirtirdi bunu.

tek kurtuluş MESİH İSA'ya iman etmekten geçer. bırakın bu işleri, kuran çürütüldü!

Konu Whiteface tarafından (21-04-2009 Saat 23:10 ) değiştirilmiştir.
Alt 21-04-2009, 23:10
azınlık azınlık isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Whiteface´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
tek kurtuluş MESİH İSA'ya iman etmekten geçer. bırakın bu işleri, kuran çürütüldü!
Hocam, merak ettiğim şudur: yüzlerce hristiyan arkadaşım oldu ama siz sonradan Hristiyan olanlar Allah muhafaza Mormonlar gibisiniz. Bu ateş, bu celal nereden geliyor? Kaybolan yılları telafiye mi çalışıyorsunuz?

A.

The meek shall inherit nothing! - FZ
Alt 21-04-2009, 23:22
Üye

azınlık´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Hocam, merak ettiğim şudur: yüzlerce hristiyan arkadaşım oldu ama siz sonradan Hristiyan olanlar Allah muhafaza Mormonlar gibisiniz. Bu ateş, bu celal nereden geliyor? Kaybolan yılları telafiye mi çalışıyorsunuz?

A.
arkadaş, benim hristiyanlıkta önce hiçbir dinim olmadı.

annem ve babam deisttir. onlar bana ne islamı öğrettiler ne de allahı. bu yüzden çocukken dini konularda hiçbir bilgim yoktu. bir yaratıcı olduğunu 10 yaşına kadar bilmiyordum düşünün.

bana islam herzaman itici gelmiştir. adetleri,uygulamaları, ibadet yerleri, kuralları yani herşeyi.

annemde babamda aralarında kuranı kerimin hatalarını, islamın zorbalığını, muhammedi çok konuştular. bende gençken hep onları dinlemişimdir. onların hepsi beynime saplandı. kendimde araştırıp bunları öğrenince müslüman falan olmadım.

bu yüzden ben müslümanlıktan hristiyanlığa geçenlerden değilim.
Alt 21-04-2009, 23:24
azınlık azınlık isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Anlaşıldı.

Niye bu kadar ateşlisiniz peki? Her 10 mesajınızın biri Hristiyanlığa çağrı gibi ... ucunda prim falan mı var

A.

The meek shall inherit nothing! - FZ
Alt 21-04-2009, 23:27
Üye

benim öyle dememle hristiyan olmayacağınızı biliyorum zaten.

ben sadece kendi görüşümü belirtiyorum orada.

sanal bir ortamda olmaz bu tür şeyler ztn.

Önerilen Siteler