Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > Hristiyanlık

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 25-04-2009, 15:59
Whiteface - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Whiteface Whiteface isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Lightbulb İsa Mesih ve Eski Tanrılar

İsa Mesih'i benzetmediğiniz tanrı kalmadı.

Birileri paganizm denilen saçmalıktaki tanrılara benzitiyor, başkaları da eski mısır inancındaki horus a benzetiyor, bazıları da eski anadolu dinleri... bu uzayıp gidiyor.

hiçbirinizin ortak görüşü yok, işte bu ortak görüşün olmaması işin sahtekarlığını açıklıyor. eğer rabbimiz İsa Mesih'e ciddi anlamda benzeyen bir eski tanrı olsaydı, şuan tüm ateistler bu tanrıyı söyleyip duruyor olacaktı. ama ciddi anlamda böyle bir tanrı olmadığı için her kafadan bir ses çıkıyor ve İsa Mesih'e benzetilmeyen tanrı kalmıyor.

çünkü buradaki amaç İsa Mesih'in varlığını yok saymak ve karalamak. amaç böyle olunca tabi insanlar eski tanrılara benzetmek için kendilerini zorluyorlar. çok az bir benzerlik buldukları anda bizim inancımızı çürüttüklerini zannediyorlar.

mesela zeitgeist saçmalığı...

İsa Mesih'i eski mısır inancında ki horus a benzetmişler. ama İsa Mesih ile horus arasındaki milyonlarca farktan hiç bahsetmemişler. neden mi? çünkü işlerine gelmiyor. amaçları sadece dikkat çekip para kazanmak. insanlar bu tür konulara olan merakını paraya çeviriyorlar. zeitgeist'in sadece bahsettiğim birinci kısımı değil, dinle ilgili olmayan diğer kısımlarında da asılsız bir sürü iddia var. mesela bankacılar yönetiyormuş ülkeyi, zeitgeistin dediğine göre bu iddianın sağlam bir kanıtı olmadığı gibi, birinci bölümde anlatılanlarında sağlam bir delili yok.

neyse bu kadar yeterli. istersem daha da döktürürdüm ama vaktim yok. hepinizie iyi günler.
Alt 25-04-2009, 21:17
elcihanaferin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
elcihanaferin elcihanaferin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Sn. Whiteface,

Neden aynı konuda tekrar başlık açtığınızı anlamadım. Vaktiniz olsaydı, sanki tebliğ cinsi cümlelerden başka aktarabileceğiniz ne vardı ki?

Gelin, kaçmayın, kendi açtığınız başlıkta "İsa Mesih'in Kişiliği"nde soruları cevaplayın. Ama papağan gibi cümleler tekrarlamayın. Dinler böyledir çünkü, tembel işidir. İnsanı düşündürtmez, irdeletmez, sadece ezberletir. Hem de alışılagelmiş şeyleri söylediğiniz için karşı çıkan da olmaz, keyif sürersiniz, kendinizi girdaba bırakıp arada kaynar gidersiniz. Sonunda da cennet vaadi var. Oh ne ala. Gel keyfim gel. Ama düşünmek, eğriyi doğruyu tartmak zor iş. Tembellere göre değil. Tehlike de var. Sonra size kafir diyenler olur. Sakın haa düşünmeyin, sorgulamayın.

Sıkıyorsa gelir kendi başlığınızda, kendi Yeni Ahit'inizden yaptığım alıntılarla yapılan değerlendirmelere katılıp - tebliğ yapmadan - cevap verirsiniz.

.

Açıklık gerçeğin vazgeçilmez koşuludur.
Alt 25-04-2009, 21:28
Paolo Paolo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

Paolo - MSN üzeri Mesaj gönder

Whiteface kardeşim çok doğru demişsin.RAB seni bereketlesin.Darısı anlamayanların başına.MESİH İSANIN dışında herşey boştur gelip geçer.MESİH İSA kişilik bakımından SEVGİ,merhamet doluydu.Çokta alçakgönüllüydü.Hodri meydan.Eğer varsa güçlü iddalarınız buyrun ispatlayın tabi yapaniliyorsanız.
Alt 25-04-2009, 21:33
Kıdemli Üye

Sn Paolo,

Bu sözlerinizde ciddi olsaydınız, cevaplayabilseydiniz "Mesih İsa'nın Kişiliği" başlığında cevap verirdiniz. Boş konuşmalarla kendinizi aldatıyorsunuz, başkasını değil. İsa hiç yaşamamıştır. Sadece bir hayaldir.

.

Alt 25-04-2009, 21:35
Yasaklandı

Cevap verdim.Sizinki sadece iddadan mevcut.Hayali bir düşünce.Birinci dünya savaşı olmamış desem sanki o savaş yok mu anlamına geliyor?En fazla size göre yaşamamış olabilir.
Alt 25-04-2009, 22:01
Kıdemli Üye

Paolo´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Cevap verdim.Sizinki sadece iddadan mevcut.Hayali bir düşünce.Birinci dünya savaşı olmamış desem sanki o savaş yok mu anlamına geliyor?En fazla size göre yaşamamış olabilir.
Sn. Paolo,

Hiç bir şekilde cevap vermediniz. İsa'nın yaşamadığı kesindir. Çünkü Yeni Ahitteki Gospellerden başka bir belge yoktur. Gospeller de belge sayılmaz. Kimin yazdığı, ne zaman yazdığı belli değildir. İsa'dan en az 180 sene sonra bilinmeyen kişilerce uydurulmuştur. Varsa bildiğiniz açıklayın. Size aktardığım bu bilgiler İncil ansikloğpedisinden Hıristiyan ilahiyatçılardan alınmadır. Zaten Gospeller dışındaki Yeni Ahit kısımları da İsa'dan neredeyse söz etmezler. Ama birinci dünya savaşıyla ilgil bir sürü belge var. O savaş hayal değildir. İsa ise sadece hayaldir. Sorulara kaçamak, saptırma ile cevap vermeyin. Gerçekten biliyorsanız aktarırsınız. Ben size tek tek her bir olayı o başlıkta aktarıyorum. Tebliği bırakın. Sorulanları cevaplayın.

.

Alt 25-04-2009, 22:08
Yasaklandı

Tam tersi.Asıl siz veremediniz.Varsayımlarla,Bilim kurgu masallarıyla olmuyor bu işler.Ok?Bana göre yaşamıştır.Size göre yaşamamış olabilir.O sizin sorununuz.Havariler yazmıştır Müjdeyi.İsa Mesih kadar kimsede delil yoktur.Cevapları verdim anlamadınızsa sorun sizde.Kusura bakmayın.
Alt 25-04-2009, 22:10
Whiteface - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Whiteface Whiteface isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

elcihanaferin´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sn. Paolo,

Hiç bir şekilde cevap vermediniz. İsa'nın yaşamadığı kesindir. Çünkü Yeni Ahitteki Gospellerden başka bir belge yoktur. Gospeller de belge sayılmaz. Kimin yazdığı, ne zaman yazdığı belli değildir. İsa'dan en az 180 sene sonra bilinmeyen kişilerce uydurulmuştur. Varsa bildiğiniz açıklayın. Size aktardığım bu bilgiler İncil ansikloğpedisinden Hıristiyan ilahiyatçılardan alınmadır. Zaten Gospeller dışındaki Yeni Ahit kısımları da İsa'dan neredeyse söz etmezler. Ama birinci dünya savaşıyla ilgil bir sürü belge var. O savaş hayal değildir. İsa ise sadece hayaldir. Sorulara kaçamak, saptırma ile cevap vermeyin. Gerçekten biliyorsanız aktarırsınız. Ben size tek tek her bir olayı o başlıkta aktarıyorum. Tebliği bırakın. Sorulanları cevaplayın.
sanki 2000 sene önce yaşamış gibi emin konuşuyorsunuz.

sizin mantığınıza göre tarih kitaplarında yaşanlar eski olaylar, M.Ö dönemdeki savaşlar da gerçek değil. onlarda sadece tektük belge var demekki türk hun tarihi falan hepsi yalan. belgeler az çünkü.

şimdi bu yazdığım şey ne kadar mantıklı olduysa, sizin dediğinizde o kadar mantıklı!
Alt 25-04-2009, 22:15
Kıdemli Üye

Sn Paolo,

4 Tane resmi addedilen Gospel var. Bunları kim, ne zaman yazmış, lütfen engin bilginizle (anlaşılan sizin bilginiz benim aktarma yaptığım İncil Ansiklopedisinden üstün çünkü) aktarın, lütfedin öğrenelim.

Zira, benim bildiğim Gospeller Matta, Mark, Lukas ve Yuhanna'ya atfedilmesine rağmen bu zatları kimse bilmiyor.

.

Alt 25-04-2009, 22:15
Akhenaton
Üye Değil

Ne kadar gereksiz ve boş bir başlık, Hristiyanlık hakkında sıfır bilgiyle isa konuşucaz.Pehhhhh

Önerilen Siteler