Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Turan Dursun > Turan Dursun

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 02-05-2009, 18:46
seyirci seyirci isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart frido arkadaşıma

ilk iki linkini dikkatle okudum. toplam 20 sayfa tutuyor tartışmalar, a4 kağadıyla ne tutar bilmiyorum.

birilerine hak verebilmek için 1400 yıl öncesinin arapçasına hakim olabilmeliyim diye düşünüyorum, o kadar birbirine girmiş ki fikirler, tarafsız bir gözle bakıldığında insan iki düşüncenin arasında askıda kalıyor.

bu yazışmayla ilgili bildiğim tek doğru şudur, sen haklısın.

cevap vermeye gerek görmemişsiniz. başka yerde sizce verilmiş bir cevabı varmış.

ve daha fazlası kısmına gelemedim, gözlerim yanıyor artık... yazımla ilgilendiğin için sana teşekkür ederim.
Alt 02-05-2009, 18:51
Üye

Standart hayır mep

o yazı bana ait değil, öyle inandığım için öyle yazdım. ama -sadece senin için söylüyorum senin gibi düşünenler için değil- eleştirdiğin ve karşı çıktığın insanlar kadar ön yargılı görünüyorsun. sen benle ilgili bu yazıyı yazarken ben fridonun verdiği linklerle uğraşıyordum. selamlar.
Alt 02-05-2009, 19:10
mep
Üye Değil

eleştirdiğin ve karşı çıktığın insanlar kadar ön yargılı görünüyorsun

Sn.Seyirci.

Sitemizde bir gelenek hakimdir..
Sürekli aynı kanaldan beslenen ve bunların inanılmaz birer mucize olduğunu sanan
insanlar genelde bu kendilerince mucize olan yalanlarla,Yüklenirler bizlere.
Tahmin edersinizki yüzlerce kez sorulmuştur aynı sorular ve benzerleri..Ancak sizin aynı soruları sorarken Dört yıl önce yazılmış bir yazıyı güncelleyerek.

e hadi, biri de bu arkadaşı cevaplasın, seyrediyoruz burda... lütfen... dört senedir ses seda yok ne iş?
haa demek ki böyleymiş...

Gibi ifadelerle yazmanız bende öyle bir intiba uyandırdı..
ön Yargı konusuna gelince..
Dört yıllık bir yazıyı güncelleyip altınada..
hadi, biri de bu arkadaşı cevaplasın, seyrediyoruz burda... lütfen... dört senedir ses seda yok ne iş?
Demeniz Nedir acaba ,?
Hiç araştırmadan .?
Başka kanallardan incelemeden.?

Bu arada Sitemize hoşgeldiniz.
Alt 02-05-2009, 19:43
Üye

Standart nedir acaba

şudur arkadaşım, burdan baktım öyle gördüm. burayı hiç bilmeyen bir insan olduğunu varsay, sayfayı hayatında ilk defa aç ve sonuna kadar oku. sonu dört sene önce bitsin.

sen ne düşünürsün? normal bir akıl ve mantığa sahip insan olarak?

adamın söylediklerine burda bir cevabınız olmamış ki? başka yerde olduğunu siz söylemeden nerden bilebilirdim?

öyle düşündüm, o an öyle inandım ve öyle yazdım...

hatamı farkedince de doğruyu benimsedim.

sempati ve hoşgörünüze de hayran kaldım (!)

selamlar.
Alt 02-05-2009, 22:38
Üye

Standart meb

senin linklere de baktım, yazdıklarını devlet dairesine kadar okudum... matrak adammışsın... yerlere yattım gülmekten, şimdi allah da seni güldürsün diyecem ona da kızacaksın korkuyorum

relax...

hoşgeldin demişsin, sonradan farkettim, hoşbulduk.

(googleden yazıp tıklayınca şak diye o sayfa çıktı kardeşim ben ne biliyim önünü arkasını... pardon.)
Alt 02-05-2009, 23:15
Üye

Standart alıntıdır

Tanrı'nın tasarımına işaret eden bir çok örnek, hatta sonsuz örnek mümkündür, ancak biz sadece birkaçını verebileceğiz:
Dünya . . . boyutu mükemmeldir. Dünyanın boyutu ve yer çekimi, oksijen ve nitrojen gazlarından oluşan ince bir tabakayı, yerden 50 mil yukarıya kadar tutmaktadır. Eğer dünya daha küçük olsaydı örneğin Merkür gibi, bir atmosferi olması imkansız olacaktı. Eğer dünya daha büyük olsaydı örneğin Jüpiter gibi, atmosferi özgür hidrojen içerecekti. Dünya, hayvan, bitki ve insanları yaşatabilen, doğru bir karışımdan oluşan atmosfere sahip tek gezegendir.
Dünya, güneşten en doğru bir mesafede durmaktadır. Eğer dünya, güneşten daha fazla uzakta olsaydı, biz tamamen donardık. Daha yakın olsaydık hepimiz kavrulurduk. Dünyanın konumunundaki küçük bir değişiklik bile yaşamı imkansız hale getirirdi. Dünya, güneş etrafında 67,000 mil/saat hızıyla dönerken bile bu mükemmel mesafeyi korur. Bunu gerçekleştirirken aynı anda kendi ekseninde de dönmektedir. Böylece yüzeyinin ısınmasını ve soğumasını sağlar.
Ayın boyutu ve dünyaya olan uzaklığı, dünya ile olan yerçekimi açısından mükemmeldir. Ayın önemli okyanus gel-gitleri ve hareketleri ile sular ne durgunlaşır ne de kıtaların üzerine tırmanır.

cevap olarak link kabul edilir
Alt 02-05-2009, 23:27
azınlık azınlık isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Üstelik güneşin büyüklüğü, gezegenlerin birbirine ve güneşe uzaklıkları, galaksilerin konumları, yeni doğan ve ölen yıldızların yerleri falan da dimi?

Hocam, insan mucize görmek istedi mi ... görür.

A.

The meek shall inherit nothing! - FZ
Alt 03-05-2009, 00:09
Üye

Standart azınlık

tamamen tesadüf yani... çok sayıda tesadüf üst üste gelmiş gibi sanki... yine de karışmam ben, aranızda halledin yav

dövüşmeden...
Alt 03-05-2009, 00:32
azınlık azınlık isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

seyirci´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
tamamen tesadüf yani... çok sayıda tesadüf üst üste gelmiş gibi sanki... yine de karışmam ben, aranızda halledin yav

dövüşmeden...

Yok canım ... ne dövüşçez, hepsi Allah'ın işi.

Enteresan tarafı Allah hiç şöyle göstermelik de olsa bi acaiplik yapmamış - mükemmeliyetçi bişey yani; hani insan yörüngede ters tarafa dönen bi gezegen yapar da biz de "ahan da" deriz "işte Allah'ın kanıtı" ... dimi yani?

A.

The meek shall inherit nothing! - FZ
Alt 03-05-2009, 00:46
Üye

azınlık´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

Yok canım ... ne dövüşçez, hepsi Allah'ın işi.

Enteresan tarafı Allah hiç şöyle göstermelik de olsa bi acaiplik yapmamış - mükemmeliyetçi bişey yani; hani insan yörüngede ters tarafa dönen bi gezegen yapar da biz de "ahan da" deriz "işte Allah'ın kanıtı" ... dimi yani?

A.

fırtınalı havada inşaatın dibinden yürürsen kafana tuğla düşer... bunun allah la peygamberle alakası yok ki... illa zıt kutuplar birbiriyle kapışacak yani...

muallak taşı mı ne vardı ya yav azizim gezegen yok alma ... gerçi öyle bişe olsa ters dönen gezegen diye siz ona bişey bulurdunuz, onlarda başka şeylere başka şeyler... yine yerdiniz birbirinizi...

korkuyom ara dayağı yiyecem bi gün...

Önerilen Siteler