06-05-2009, 09:29
|
|
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
[quote=one;173155]
selanikli´isimli üyeden Alıntı
Ara değil ana dayağı çoktan haketmişsin.Ama senin anladığın gibi sille tokat değil, bilgilerle döveceğim seni,tükürdüklerini bir bir yalatacağım, emin olabilirsin.
Şimdi aşağıdaki ayetleri oku, sonra benim gibi dinsiz mi olursun yoksa tövbe edip tekrar müslüman mı olursun bilemem. Ama önce yukarda yazdıklarınla ayetleri yalanlayıp kafir olduğunu bir iyice anla, sonra bakarız
birader
bilgi dayak atmak için kullanılmaz . neden kullanılmaz çünkü bilgiyi kullanarak
dayak niyetine onun içine pis sıkıntılar sokmak manasına gelen bir tavıra
işaret eden bir davranışınız varki bu tür bir fenalıgı hiç bir dinin allahı ve hiç
bir dünyevi etik anlayışı onlaylayamaz
|
Sayın One;
Söyledikleriniz çok güzel,katılıyorum. Bir şartla; karşısındakine karşı samimi davranmayan artniyetli insanlara karşı hakettikleri gibi davranmak gerektiğini düşünüyorum.
Zaman içinde göreceksiniz ki, hangi düşünce ve inançtan olursa olsun, samimiyetle görüş ve inançlarını savunanlara karşı hiçbir saygısızlık etmeyeceğim.
Ancak bana ve benim gibi düşünenlere saygısız ve alaycı davrananlara karşı onların yöntemini kullanmaktan geri durmayacağım.
Ve bunun yanlış olduğunu düşünmüyorum.
Saygılar.
|

06-05-2009, 11:19
|
|
|
Yav abiler Birbirinizi dövmeyi bırakında..
Şu ayetlere bakınca ne anlıyonuz onu bi söyleyin yahu..
‘’Güneş de kendi yörüngesinde akıp gitmektedir…’’Yasin (sıra no:36, shf no:439, ayet no:38 )
‘’O, geceyi, gündüzü, güneşi ve ayı yaratandır. Her biri bir yörüngede yüzmektedirler.’’Enbiya (sıra no:21, shf no:321, ayet no:33 )
‘’Güneş ve ay bir hesaba göre hareket etmektedir.’’Rahman (sıra no:55, shf no:530, ayet no:
Yav Niye hiç Dünya'nında bir yörüngede akıp gittiğinden söz etmiyo acaba..?
Güneş ve ay bi hesaba göre hareket ediyomuşta..dünya sabitmi duruyomuş acaba..?
Niye bu mucize bilim kitabı kuran,,Dünya'nın döndüğünden,Bir yörüngede akıp gittiğinden
filan bahsetmiyo acaba..? Yoksa biz dönmüyozmu ? bir yörüngede yüzmüyozmu ?
Yoksa biz öyle duruyozda Hadi ay tamam etrafımızda bi yol izliyo..Güneştemi etrafımızda bi yol izleyip duruyo..? Yoksa Allah Dünyanında Hareket ettiğini bir yörüngede yüzdüğünü bilmiyomu..? Biliyosa niye söylemiyoda Sanki dünya durakta bekliyomuşta Hepsi önünden geçip gidiyomuş gibi anlatıyo..:? Niye ki...?
|

06-05-2009, 11:25
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
ben de onu diyom işte
mep´isimli üyeden Alıntı
Yav abiler Birbirinizi dövmeyi bırakında..
Şu ayetlere bakınca ne anlıyonuz onu bi söyleyin yahu..
‘’Güneş de kendi yörüngesinde akıp gitmektedir…’’Yasin (sıra no:36, shf no:439, ayet no:38 )
‘’O, geceyi, gündüzü, güneşi ve ayı yaratandır. Her biri bir yörüngede yüzmektedirler.’’Enbiya (sıra no:21, shf no:321, ayet no:33 )
‘’Güneş ve ay bir hesaba göre hareket etmektedir.’’Rahman (sıra no:55, shf no:530, ayet no:
Yav Niye hiç Dünya'nında bir yörüngede akıp gittiğinden söz etmiyo acaba..?
Güneş ve ay bi hesaba göre hareket ediyomuşta..dünya sabitmi duruyomuş acaba..?
Niye bu mucize bilim kitabı kuran,,Dünya'nın döndüğünden,Bir yörüngede akıp gittiğinden
filan bahsetmiyo acaba..? Yoksa biz dönmüyozmu ? bir yörüngede yüzmüyozmu ?
Yoksa biz öyle duruyozda Hadi ay tamam etrafımızda bi yol izliyo..Güneştemi etrafımızda bi yol izleyip duruyo..? Yoksa Allah Dünyanında Hareket ettiğini bir yörüngede yüzdüğünü bilmiyomu..? Biliyosa niye söylemiyoda Sanki dünya durakta bekliyomuşta Hepsi önünden geçip gidiyomuş gibi anlatıyo..:? Niye ki...?
|
Sayın mep,
konuyla ilgili ilk yazımda aktardığım hadislerde, Muhammed'in konuyu nasıl bilip anlattığı açıkça ortadaydı zaten, sanırım okumadınız. Bu yazım üzerine bazı arkadaşlar hadisleri beğenmeyip inkar edince bu dayak fasıllarından söz açıldı.
Senin değindiklerin de güzel tamamlamış, eline sağlık.
|

06-05-2009, 14:03
|
|
|
Sn.Selanikli Yazdıklarınızı okudum ve bende aynı şeyi söylüyorum..
Kuran'da Garip bir anlatım hakimdir..
Şöyle bir bakıldığında ,Güneş,Ay,Gece,Gündüz Sanki birbirlerinden bağımsız ama Aynı yolu izleyen farklı şeylermiş gibi ifade edilir.
Nahl Sûresinin 12 . Ayetinde O, geceyi, gündüzü, güneşi ve ayı sizin hizmetinize verdi....
Enbiyâ Sûresinin 33 . Ayetinde O, geceyi, gündüzü, güneşi ve ayı yaratandır. Her biri bir yörüngede yüzmektedirler...
Fâtır Sûresinin 13 . Ayetinde Allah geceyi gündüzün içine sokar, gündüzü de gecenin içine sokar. Güneşi ve Ay’ı da koyduğu kanunlara boyun eğdirmiştir....
Yâsîn Sûresinin 40 . Ayetinde Ne güneş aya yetişebilir, ne de gece gündüzü geçebilir. Her biri bir yörüngede yüzmektedir...
Fussilet Sûresinin 37 . Ayetinde Gece, gündüz, güneş ve ay Allah’ın varlığının delillerindendir...
ilk bakışta Gece ve gündüzün oluşumunun Dünyanın kendi etrafında dönmesinden meydana geldiğini bilmediğini rahatlıkla görebiliyoruz.
Hele Şems Suresi ilk ayetler.
1.Güneşe ve onun aydınlığına andolsun..
2.Onu izlediğinde Ay'a andolsun.
3.Onu ortaya çıkardığında gündüze andolsun
Güneşi ortaya çıkardığı için gündüze şükrediliyor adeta
Sanki gündüzün olmasını güneş sağlamıyorda..
gündüz olunca güneşte çıkıyormuş gibi....!
benmi yanlış anlıyorum acaba..?
|

06-05-2009, 14:14
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
kendimize haksızlık etmeyelim
mep´isimli üyeden Alıntı
Sn.Selanikli Yazdıklarınızı okudum ve bende aynı şeyi söylüyorum..
Kuran'da Garip bir anlatım hakimdir..
Şöyle bir bakıldığında ,Güneş,Ay,Gece,Gündüz Sanki birbirlerinden bağımsız ama Aynı yolu izleyen farklı şeylermiş gibi ifade edilir.
Nahl Sûresinin 12 . Ayetinde O, geceyi, gündüzü, güneşi ve ayı sizin hizmetinize verdi....
Enbiyâ Sûresinin 33 . Ayetinde O, geceyi, gündüzü, güneşi ve ayı yaratandır. Her biri bir yörüngede yüzmektedirler...
Fâtır Sûresinin 13 . Ayetinde Allah geceyi gündüzün içine sokar, gündüzü de gecenin içine sokar. Güneşi ve Ay’ı da koyduğu kanunlara boyun eğdirmiştir....
Yâsîn Sûresinin 40 . Ayetinde Ne güneş aya yetişebilir, ne de gece gündüzü geçebilir. Her biri bir yörüngede yüzmektedir...
Fussilet Sûresinin 37 . Ayetinde Gece, gündüz, güneş ve ay Allah’ın varlığının delillerindendir...
ilk bakışta Gece ve gündüzün oluşumunun Dünyanın kendi etrafında dönmesinden meydana geldiğini bilmediğini rahatlıkla görebiliyoruz.
Hele Şems Suresi ilk ayetler.
1.Güneşe ve onun aydınlığına andolsun..
2.Onu izlediğinde Ay'a andolsun.
3.Onu ortaya çıkardığında gündüze andolsun
Güneşi ortaya çıkardığı için gündüze şükrediliyor adeta
Sanki gündüzün olmasını güneş sağlamıyorda..
gündüz olunca güneşte çıkıyormuş gibi....!
benmi yanlış anlıyorum acaba..?
|
Sayın mep;
bir ortaçağ 'ümmi'sinin her sözünü tek tek ele alıp, üzerinde kafa yormak boşa zaman harcamanın da ötesinde, insanlığın geldiği seviyeye, bilgi birikimimize haksızlık oluyor.
Yapmamız gereken bir tek şey var. Kuran'ın Allah yazısı olmadığını kanıtlamak, sonra da bu 'ümmi'nin ve takipçilerinin insanlığın başını belaya sokan tüm yazılarını kaldırıp tarihin çöp tenekesine atmak. Ve insanca, insana yaraşır bir dünya inşa etmenin yollarını aramak.
Bunun dışındaki çabalar her anlamda zaman ve emek israfıdır.
Sevgiler.
|

06-05-2009, 14:53
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Yapmamız gereken bir tek şey var. Kuran'ın Allah yazısı olmadığını kanıtlamak ...
|
Bence bu da boşa zaman harcamak olur. Birçok yazar tarafından ve bu forumda yapıldığı üzere kitabın çelişkilerini ortaya koymak ve gerçek kaynağını ortaya çıkartmak yapılabilecek en önemli çalışmadır bence.
Tüm bunlara rağmen inanmak isteyen buyursun inansın.
A.
The meek shall inherit nothing! - FZ
|

06-05-2009, 15:37
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
aynı fikirdeyiz
azınlık´isimli üyeden Alıntı
Bence bu da boşa zaman harcamak olur. Birçok yazar tarafından ve bu forumda yapıldığı üzere kitabın çelişkilerini ortaya koymak ve gerçek kaynağını ortaya çıkartmak yapılabilecek en önemli çalışmadır bence.
Tüm bunlara rağmen inanmak isteyen buyursun inansın.
A.
|
Sayın azınlık;
tam da sizin söylediğinizi söylemeye çalışmıştım. İyi anlatamamışım sanırım.
Hemfikiriz.
|

06-05-2009, 16:20
|
|
Üye
|
|
|
|
azınlık
azınlık´isimli üyeden Alıntı
Bu durumda tüm bir islam tefsiri boşa çıkmış olmaz mı?
A.
|
haklısın hepsi tamamen bence hikayedir...
|

06-05-2009, 16:32
|
|
Üye
|
|
|
|
selanikli
Ara değil ana dayağı çoktan haketmişsin.Ama senin anladığın gibi sille tokat değil, bilgilerle döveceğim seni,tükürdüklerini bir bir yalatacağım, emin olabilirsin.
Şimdi aşağıdaki ayetleri oku, sonra benim gibi dinsiz mi olursun yoksa tövbe edip tekrar müslüman mı olursun bilemem. Ama önce yukarda yazdıklarınla ayetleri yalanlayıp kafir olduğunu bir iyice anla, sonra bakarız.
‘’Yeryüzünde hiçbir canlı yoktur ki, rızkı Allah’a ait olmasın. Her birinin (dünyada) duracakları yeri de, (öldükten sonra) emaneten konulacakları yeri de O bilir. Bunların hepsi açık bir kitapta (Levh-i Mahfuz’da yazılıdır. ‘’Hud Suresi (sıra no:11, shf no:220, ayet no:6 )
‘’Yeryüzünde ve kendi nefislerinizde uğradığınız hiçbir musibet yoktur ki, biz onu yaratmadan önce, bir kitapta (Levh-i Mahfuz’da) yazılmış olmasın...‘’Hadid Suresi (sıra no:57, shf no:536, ayet no:22)
Bu ayetlerden başka, Kalem 47. , Kamer 52, 53. , Yasin 12. , Fatır 11. ,Ta-ha 52. , Neml 75. , İsra 58. , Yunus 37. , 61., En’am 59. , Sebe 3. , 4., Zuhruf 4. , Nebe 29. , Rad 39. , Hac 70. ayetlerde de aynı ifade defalarca tekrarlanarak bu konuya vurgu yapılmıştır.
|
selanikli, tükürdüklerim nedir bilemedim, dikkat edersen tükürdüğümü varsaydığın şeyin alıntı olduğunu en başında belirttim
bu mesajın sana ait olduğunu belirttiğim gibi
yayınlama sebebim, senin gibi bilgili arkadaşların cevabını vermelerini istememdir, yoksa elimdeki büyüteçle karıncaları yaktığım günlerden güneş ışığının açısının ne demek olduğunu bilirim.
ama saydıklarını bilmiyordum, teşekkür ederim.
yine de beni bilgi ile istediğin kadar dövebilirsin, çok zevkli olur benim için bilgiyle dövülmek.
ben şunu anlamadım, senin buna yaptığın çeviri ile öteki tarafın yaptığı çeviri bir değil, bir iki güne kalmadan diğer taraftan biri gelir senin cevabını verir inan.
doğrunun bir olduğu etiğine sahibim sadece,
daha önce de bu formda belirttiğim gibi 1400 yıl öncesinin arapçasına hakim olmak isterdim... ki artık mümkün değildir.
|

06-05-2009, 16:37
|
|
Üye
|
|
|
|
SELANİKLİ
Sayın One;
Söyledikleriniz çok güzel,katılıyorum. Bir şartla; karşısındakine karşı samimi davranmayan artniyetli insanlara karşı hakettikleri gibi davranmak gerektiğini düşünüyorum.
Zaman içinde göreceksiniz ki, hangi düşünce ve inançtan olursa olsun, samimiyetle görüş ve inançlarını savunanlara karşı hiçbir saygısızlık etmeyeceğim.
Ancak bana ve benim gibi düşünenlere saygısız ve alaycı davrananlara karşı onların yöntemini kullanmaktan geri durmayacağım.
Ve bunun yanlış olduğunu düşünmüyorum.
Saygılar.
__________________________________________________ _____________________________
selanikli, burada ima ettiğin kişi ben miyim? öyle ise sana da allah akıl fikir versin deyim... iyice kudur!
Konu seyirci tarafından (06-05-2009 Saat 16:44 ) değiştirilmiştir.
|