Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 06-05-2009, 14:09
Ayejj - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Ayejj Ayejj isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Siyasi konular forumdan kaldırılmalı.

Kürt meselesi ,ermani meselesi,..vb
Bu ve bunun gibi siyasi sorunların ele alındığı başlıklara yazı yazmama prensibimi siteye üye olduğum günden beri korumaya çalışıyorum.Bu konudaki fikrimi açıkca tüm site üyeleriyle paylaşmak istedim.

Bu site dinler ,inançlar karşısında sesini duyuracak imkanları az olan, hiçbir dine tabi olmayan ,kul köle olmayı reddeden kişilerin özgürce fikirlerini dile getirdiği bir platform olarak varolmalı.

Siyasi mevzulara gırtlağına kadar batmış bir site yanlızca amacından uzaklaşmakla kalmaz,
aynı zamanda dincileri suçladığımız bir hataya bizide düşürür.Dinlerden özgürlüğün üzerinden siyaset yapmakla ,din üzerinden siyaset yapmak bence aynıdır.
Siyasi konuları geniş şekilde ele olan internette pek çok site mevcut zaten.

Bu sitede din olgusu, dinler tarihi, tanrı olgusu, hakkında yazılar eleştiriler yer almalı. Dinin bilimsel ,felsefi ,antropolojik, sosyolojik ...vb. açıdan ilgilendiren yazılar eleştirler olmalı fakat siyasi mesajlar veren yazılar olmamalı.

Siteye din ve tanrı hakkında fikir sahibi olmaya gelmiş kişiye forum üzerinden siyasi konuları sunmamalıyız.

Kısacası dinlerden özgürlük siyesete alet edilmemeli.

Saygılar.
Alt 06-05-2009, 14:34
byspy byspy isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

bu siteyi sadece dinlerle ilgili konuların tartışılabileceği bir yer olarak görmedim hep söylendi Özgür Düşünce Platformu ve özgür düşüncede siyaset de vardır dinde vardır hiç alakasız bir şeyde

saygılar

Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...
Alt 06-05-2009, 14:44
azınlık azınlık isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Selamlar,

Ayejj'e büyük oranda katılıyorum. Ancak birbirimizin siyasi görüşlerini bilmek ve bunları tartışmak da bizleri geliştirir diye düşünüyorum. Bir şekilde "dinlerden özgür" konular ile siyaseti ayırmak mümkün olabilir mi acaba? Yani siyaseti daha kısıtlı bir alanda konuşmak mesela?

A.

The meek shall inherit nothing! - FZ
Alt 06-05-2009, 14:47
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder

Saygideger ayeji;

Bir sitenin icerigi, yada agirlik verdigi konu ne olursa olsun; insanoglu dusuncesini ve bu dusuncenin hangi konular uzerinde yogunlasacagini, bir site saptayamaz, kontrol edemez ve onleyemez.

Herkes, kendi bilgisi, birikimi, bilinci temelinde; herhangibir konuda yazi yazabilir. "Su konuda yazamazsin" diye, bir kisitlama getirmek; hem demokratik islerlige uymaz, hemde site ne olursa olsun, o siteye zarar verir. Ustelik; milli kokensel konular, ayni din konulari gibi; bir kisinin kisiligini belirleyen konulardir. Bir kisi icin; din ne kadar "onemli ise; milli koken de o kadar onemlidir.

Isin aci yani ise; siyasi inancsal dogruluk ideolojilerin; bugun insanoglunun her konusuna el attigidir. Bugun, bir kisinin, herhangibir konuya bakis acisi; maalesef; onun inancinin dogruladigi, ideolojisi ile mumkundur. Kisaca, inancsal ideolojik dogrular arasi, mucadele, ikna etme-olma mucadelesidir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 06-05-2009, 14:55
K.C. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
K.C. K.C. isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Sevgili Ayejj,
Yıllardır sitede siyaset olmaması konusunda neredeyse seninle aynı fikirdeyim.
Ama bizim gibi düşünenler bu sitede azınlıkta.

YILDIZLAR ATEŞ BÖCEĞİ SANILMAKTAN KORKMAZLAR

http://kadinislamadalet.blogcu.com/
Alt 06-05-2009, 14:59
Akhenaton
Üye Değil

Türkiyede siyaset kavramı yok ki , kaldırılsın.Sadece emperyalist maşaların takiyeleri var.Siyaset ülke çıkarlarının bir adım daha öteye taşıması için yapılır. Bizdekilerin amacı farklı, sadece bir rüya.Bırakın rüyaya devam etsinler.
Alt 06-05-2009, 15:05
Kıdemli Üye

şimdi şöyle düşünelim bir site ve dini anlatıyor,mucizeleri anlatıyor ve bu konular haricinde başka konuda işlenmiyor-iki farklı gözden olay

İnanan-"Ne güzel site dinimizi anlatıyor,böyle siteler çoğalmalı".

inanmayan-"Bir site daha eksikti din misyonluğu yapan,hepsi aynı sonucta insanları uyutun...afyoncular"

şimdi de sitede sadece sizin istediğiniz gibi konulardan bahsedelim ve olaya tekrar bakalım

inanan-"tüü,dinsizliğin misyonunu yapıyor kafirler gelen inançlı kardeşlerimiz de fazla yazamadan çıkıyor zaten birde özgür düşünceymiş,tartışmaymış"

inanmayan-"Hergün aynı şey,tamam sen inanmıyorsun bende inanmıyorum, geçenlerde gelen inançlıyı nasıl kaçırttık hehehe daha neden niye inandığını bilmiyor"

Birde içinde her telden birşeyler olan ve bir tarafında da din olan forumları düşünün göze batmıyor değilmi.

saygılar

Alt 06-05-2009, 15:20
dilaver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
dilaver dilaver isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

Din ve tanrı kavramlarından ne anlıyoruz, öncelikle bunun üzerinde mutabakata varmak gerekiyor . Eski toplum anlaşılamadan dinlerin de anlaşılamayacagını düşünüyorum ve forumlarda da hep bu agırlıkta yazmaya ve bazı mesajları dile getirmeye çalışıyorum. Dinler birilerinin uydurması mıdır, yoksa eski toplumun bazı gelenek ve alışkanlıklarının günümüze kadar süregelmesi midir. Bu nokta çok önemlidir. Bu nokta kavranmadan kurbanın da, namazın da ay takviminin de kavranması mümkün degildir. Bu nokta kavranmadan vahyi anlayamazsınız.

Her şeyden önce eski toplum tanrıyı tanımayan bir toplumdu. Şef de bilinmiyordu. İnsanlar sonsuz bir ortaklaşmacılık içinde ve klan düzeyinde "biz" olarak yaşam sürdürüyorlardı. Klan ve toplum tek gerçeklikti. İnsanlar doga ile içiçe ve onun verdikleri ile yaşamlarını sürdürüyorlardı. Soyut degil somut olarak düşünüyorlardı. Etraflarında gözlemlediklerinden başka bir şey yoktu ve yaşam ile ölüm birdi. Yaşam ölümdü, ölüm de farklı bir yaşam. Toplum siyasi degil sosyal bir toplumdu.

Ne zamanki sınıflar ortaya çıktı ve bu sınıflar arasından bir kişi kabile şefi ve ileride kral haline geldi işte o zaman bu gözlemden de tanrı düşüncesi dogdu. Ve egemenler kendi sınıfsal konumlarını güçlendirebilmek için soyutu oluşturdular yani tanrıyı. Ve bu ilahi güçlerin dünya üzerindeki temsilcileri haline geldiler. Ama gene de tanrı soyutlaşmadan evvel somut idi yani tanrı kraldı. Ve toplum sosyal olmaktan çıkıp siyasileşti. Demek ki din ile siyaset birbirlerinin temeli olarak başat bir biçimde ortaya çıktılar. Bundan evvelki inanış biçimlerine genellikle ilkel dinler adı verilir. İlkel dinler ise bir yaşayış biçimidirler. İnanış biçiminden çok bir sosyal yaşam tarzıdırlar.

Peki din ile siyaset bu kadar içiçe iken birbirinden koparılabilir mi. Mümkün mü. Birbirinden nasıl ayrılacaktır. Akp yi konuşacaksak hangi temelde ele alacagız. Din mi siyaset mi. İslamiyeti bir tanrısal vahy olarak mı ele alacagız yoksa Arapların devlet gereksinmesi olarak ortaya çıkan siyasi bir olgu olarak mı. Haçlı seferleri din adına mı yapıldı yoksa paylaşım için mi. Romalılar Hıristiyanlıgı İsa'ya olan inançlarından dolayı mı kabul edip resmileştirdiler.

12 Eylül paşaları çok inançlı oldukları için mi İslam'a yeşil ışık verdiler. Abd Allah'a olan inancı yüzünden mi ılımlı İslamı destekliyor. Bu sorular cevaplanmadan din ile siyaseti ayıralım demek anlamsızdır. Din zaten siyaset demektir. Dinin amacı siyasi olarak ezilen sınıfları afyonlamak ve bu dünyada kaybettikleri insanca yaşam hakkını öbür dünyaya ötelemektir. Ama dile getirilmek istenen esas noktaya gelelim.

Kürt Mesesi tartışılmasın, Ermeni Tehciri dile getirilmesin. Şanlı ordumuza ve kutsal milli degerlerimize dil uzatılmasın. Cumhuriyet ve kuruluş aşaması asla sorgulanmasın bize ne verildiyese o kabul edilsin. Resmi ideolojiye karşı çıkılmasın. Bence bu şekilde formülasyon din/siyaset ayrımının gerçek temelidir.

Bunları da açık açık dile getirmekten çekinmeyelim. Aslında konunun özü şudur. Benim kutsalıma ters olan meseleler asla sitede yer almasın. Hazmedemiyorum, tartışmak da istemiyorum.

Bu ileti kimseye yönelik olarak yazılmamıştır. Bu başlıgın ana temasına geniş bir bakış açısı ve konunun tahlili için kaleme alınmıştır.

saygılarımla

Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar
her mili bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var
Dostlar, ki bir kere bile selamlaşmadık
aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz...

Nazım Hikmet

www.dilaverkom.blogcu.com
Alt 06-05-2009, 15:21
azınlık azınlık isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

byspy´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
inanmayan-"Hergün aynı şey,tamam sen inanmıyorsun bende inanmıyorum, geçenlerde gelen inançlıyı nasıl kaçırttık hehehe daha neden niye inandığını bilmiyor"
Sence forumun ve sitenin misyonu bu mudur, veya bu mu olmalıdır?

Bence konuşulması ve YAPILMASI gereken birçok şey var ancak maalesef o konularda bir adım atılmış değil. Şu meclis falan işleri bi tamamlansın da yeni yönetim ne diyecek bakalım.

A.

The meek shall inherit nothing! - FZ
Alt 06-05-2009, 15:41
Kıdemli Üye

azınlık´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sence forumun ve sitenin misyonu bu mudur, veya bu mu olmalıdır?

Bence konuşulması ve YAPILMASI gereken birçok şey var ancak maalesef o konularda bir adım atılmış değil. Şu meclis falan işleri bi tamamlansın da yeni yönetim ne diyecek bakalım.

A.

ordaki bir mübalağ ama ben kendi açımdan baktığımda varsayalım sitenin full dinleri tartıştığını ve başka konu olmadığını şimdi ben kimin ile neyi tartışıcam çoğunluk zaten benim düşünce yapımda karşımdaki insan da "A" yı savunuyor bende "A" yı savunuyorum.Bu bir örnekti gelelim yok diyen arkadaşlara

siteyi bir sentez edersek yine yeni gelen adamın gözü ile

1-İslam formu
2-Dinler ve Kadın
3-Kuranda Mucize Yoktur
4-İslam Dışındaki Dinler
5-Turan Dursun Hakkında
6-Bilim Forumu
7-Evrim Teorisi

bunların yanında Dinlerden özgürlük grubu ,kuranda mucize yoktur bölümü ve hepsinin aralarında sırıtan politika,feslefe-psikoloji ve cafe bölümler evet sitenin misyonu kesinlikle din ve buna bağlı konular değil haklısınız..

Saygılar

Önerilen Siteler