Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Turan Dursun > Turan Dursun

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 06-05-2009, 23:11
azınlık azınlık isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Şu yukarıdaki hikayedeki satış müdürüne taktım ben ... yav Yıldırım bu ne? Şeftalii. Kim yapmış bunu? Oduuun. Peki odun niye şeftali yapmış ...

Esas odun bu Yıldırım da, farkında değil garibim. Ayrıca; hikayeyi uyduranın da hayal gücü pek zayıfmış.

Neyse,

seyirci´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
elimde çeviri bir kitap var,

ve çevirenden hiç emin değilim. çünkü bir öyle biri böyle çevirmiş.
bu yüzden hiçbirine güvenilmez. aslını da anlayamıyorum.
Şimdi, sorun burada başlıyor zaten: Kur'an yazılırken mushaflarda steno benzeri, sesli harf ve işaretleme barındırmayan Kureyş lehçesi Arapça kullanılmış. Bunun temeli, zaten ezberlenen ayetlerin gerektiğinde mushaftan bu ipuçlarına bakılarak hatırlanması.

Sana'a yazmaları arasında bu şekilde yazılmış (sesli harf ve işaretleme olmaksızın) birçok sayfa var.

Bu ilk Kur'an mushaflarındaki sorun işaretleme ve sesli harf olmaksızın birçok kelimenin başka başka anlamlar alabilmesi. Kur'an'ın en büyük sorunu bu.

Zamanın birinde bir hükümdar (adı hatırımda değil ama gerekirse bulurum) Kur'an'a binden fazla "a" harfi ekletmekle ünlenmiş. Varın gerisini siz düşünün ...

A.

The meek shall inherit nothing! - FZ
Alt 06-05-2009, 23:15
selanikli selanikli isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

çevirilene güvenmemekle yazılana güvenmemek arasındaki farkı anlamalısın önce.

it's rain cats and dog. Hadi çevir bakıyım cats and dog olsun sana bardaktan boşanırcasına...

benim karnımdan yaptığım konuşmalar aslında senin ön yargının etkisi gibi geliyor bana, nasıl düşünüyorsam öyle söylüyorum. olduğu şekliyle ve tarafsız.

anlayamadığım bir kitap bana rehber olamaz, ama ya anlayabilirsem? ve buna çalışıyorsam?

senin kurduğun mantık zincirini tanımaya çalışıyorum, başkalarının kurduğu mantık zincirlerini de... aklıma yatmayanları da söylüyorum... haa sen de koşulsuz saf bir iman ile bana inanacaksın gerisi hikaye diyorsan... açık söyle anlayalım. karnından konuşma...

samimi ve dürüst olduğuma inanmak... hımmm... tıpkı onlar gibisin diyeceğim yine karışacak ortalık...

burda samimiyet ve dürüstlük...

olmasam ne olur ki?

ateiste de inanmışa da aynı saygıyı gösterdiğimi neden kavrayamıyorsun? bu mantık zincirini neden kuramıyorsun?
Ya kafan gerçekten karışık, ya demogoji yapıyorsun.
Önce yazılana güvenmiyorum diyorsun.(çevirilene güvenmemekle yazılana güvenmemek arasındaki farkı anlamalısın önce.) Sonra ya anlayabilirsem diyorsun.(anlayamadığım bir kitap bana rehber olamaz, ama ya anlayabilirsem? ve buna çalışıyorsam?)
Ben bu konuyu burada kapatıyorum, sana kolay gelsin. Eğer söylediklerinde samimi isen işin zor, takiyye yapıyorsan zaten benim de kimsenin de yapacağı bir şey yok.
Alt 06-05-2009, 23:18
seyirci seyirci isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart selanikli

ayrıca o sana sorduğum alıntıda benim merak ettiğim şey senin anlattığın psikolojik taktikler değildi

şeftali, odun, araba, arı, profesör, 7 milyar insan bir gezegen... bir tesadüf... bunların etrafında bir cevap beklerdim.
Alt 06-05-2009, 23:21
Üye

Ya kafan gerçekten karışık, ya demogoji yapıyorsun.
Önce yazılana güvenmiyorum diyorsun.(çevirilene güvenmemekle yazılana güvenmemek arasındaki farkı anlamalısın önce.) Sonra ya anlayabilirsem diyorsun.(anlayamadığım bir kitap bana rehber olamaz, ama ya anlayabilirsem? ve buna çalışıyorsam?)
Ben bu konuyu burada kapatıyorum, sana kolay gelsin. Eğer söylediklerinde samimi isen işin zor, takiyye yapıyorsan zaten benim de kimsenin de yapacağı bir şey yok.

selanikli
allah seni inandırsın (:-) takiyyenin ne olduğunu bilmiyorum

demogoji yapmıyorum, söylediklerim bence gayet mantıklı ve tutarlı. yazılana güvenmiyorumdan kasıt benim okuyabildiklerimdir, yani günümüz türkçesidir. arapça biliyor muyum sence? hangi yazılanı işaret etmiş olabilirim inanmıyorum derken kuranı mı tercümesini mi? tekrar oku anlamadıysan. ve demogoji yapma

çevrilene güvenmiyorum, yazılanın ne olduğunu henüz anlamış değilim.

sen kapat yine de, cevap vermek zorunda değilsin. beni bilgisiyle dövmeye kalkarken provake etmeyen ama bir buyrundan provake olan 'hassas' arkadaşım benim.

Konu seyirci tarafından (06-05-2009 Saat 23:43 ) değiştirilmiştir.
Alt 06-05-2009, 23:27
Kıdemli Üye

çevrilene güvenmiyorum, yazılanın ne olduğunu henüz anlamış değilim.
Hiçbir zaman da anlayamayacaksın. Dünyanın en önde gelen klasik Arapça araştırmacılarından Gerd Puin Sana'a yazmaları ve diğer antik Kur'an'lar için mealen şöyle diyor: Kur'an'da yaklaşık beş cümleden biri anlamsızdır; yani hiçbir anlam/ifade taşımaz, Araplar da anlamaz bunları. Ve anlaşılmayan şeyin çevirisi de yapılamaz.

Yani Kur'an'ın ilk yazılmış orijinalini bulup okuyabilsen de değişecek çok fazla birşey yok - tabi iddia edildiği gibi tam olarak aktarılmışsa, ki bu oldukça şüpheli.

A.

Konu azınlık tarafından (07-05-2009 Saat 00:05 ) değiştirilmiştir.
Alt 06-05-2009, 23:37
Üye

azınlık´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Hiçbir zaman da anlayamayacaksın. Dünyanın en önde gelen klasik Arapça araştırmacılarından Gerd Puin Sana'a yazmaları ve diğer antik Kur'an'lar için mealen şöyle diyor: Kur'an'da yaklaşık beş cümleden biri anlamsızdır; yani hiçbir anlam taşımaz, Araplar da anlamaz bunları. Ve anlaşılmayan şeyin çevirisi de yapılamaz.

Yani Kur'an'ın ilk yazılmış orijinalini bulup okuyabilsen de değişecek çok fazla birşey yok - tabi iddia edildiği gibi tam olarak aktarılmışsa, ki bu oldukça şüpheli.

A.

bu hepsinden faydalıydı. teşekkür ederim.
Alt 06-05-2009, 23:42
Kıdemli Üye

Rica ederim, faydası olduğuna sevindim

A.

Alt 06-05-2009, 23:43
one
Üye Değil

[quote=selanikli;173208]
one´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sayın One;
Söyledikleriniz çok güzel,katılıyorum. Bir şartla; karşısındakine karşı samimi davranmayan artniyetli insanlara karşı hakettikleri gibi davranmak gerektiğini düşünüyorum.
Zaman içinde göreceksiniz ki, hangi düşünce ve inançtan olursa olsun, samimiyetle görüş ve inançlarını savunanlara karşı hiçbir saygısızlık etmeyeceğim.
Ancak bana ve benim gibi düşünenlere saygısız ve alaycı davrananlara karşı onların yöntemini kullanmaktan geri durmayacağım.
Ve bunun yanlış olduğunu düşünmüyorum.
Saygılar.
kuran i yaşadığınızın bilincinde olarak sizin gibi düşünmeyenlere

allah katından gelen bir yargılama gücüyle FASIK MEKRUH MURTED

KATLİ VACİP şeklinde bir peşin hukmunuz varmıdır yokmudur

onu rica edebilirmiyim?
Alt 06-05-2009, 23:53
Üye

Standart azınlık

faydaylıydı çünkü tarafsızca verilmiş bir bilgi. ön yargısız.

doğru olduğunu da şurdan biliyorum, ünv.de arap asıllı arkadaşlar vardı, kuran için şunu söylediler.

yazılanlar üç kısımdır.
bir kısmını herkes anlar
ikinci bir kısmını ise sadece alimler, bilim adamları anlar
üçüncü kısmını ise kimse anlamaz. alim aklıyla bile çözmek mümkün değildir. anlamak için ermiş olmak gerekir.

dediğin doğru olmalı, yani ana dili arapça olan bir insan bile söylediklerini doğruluyor.
Alt 07-05-2009, 00:06
Üye

Standart Buyrun lu mesaj

azınlık´isimli üyeden Alıntı
Bence bu da boşa zaman harcamak olur. Birçok yazar tarafından ve bu forumda yapıldığı üzere kitabın çelişkilerini ortaya koymak ve gerçek kaynağını ortaya çıkartmak yapılabilecek en önemli çalışmadır bence.

Tüm bunlara rağmen inanmak isteyen buyursun inansın.

A.

selanikli´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sayın azınlık;
tam da sizin söylediğinizi söylemeye çalışmıştım. İyi anlatamamışım sanırım.
Hemfikiriz.

mesajın alıntı yapmaya çalıştığım şekli budur. alıntı yapılınca iki kişinin de yazdıklarını kopyalayabileceğimi sandım. buyrun sözü "kitabın çelişkilerini ortaya koymak ve gerçek kaynağını ortaya çıkartmak yapılabilecek en önemli çalışmadır bence" şeklinde açıklanan fikre teşvikti sadece.

merak ediyorum selanikliyle karşılıklı çay içsem, ağzımdan çıkan ilk yanlış sözcükte gırtlağımı sıkmaya kalkar mı...

Önerilen Siteler