Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Turan Dursun > Turan Dursun

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 14-05-2009, 15:42
Binbaşı Binbaşı isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

[quote=selanikli;175521]
Binbaşı´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

Binbaşım, komutanım, akıncı beyim ve özellikle de paşam hoşgeldiniz.
Nerelerdeydiniz, şöyle anlı şanlı, kılıçlı kalkanlı savaşacak bir akıncıyı nasıl da özlemiştik. Gelmişsiniz ama biraz tedbirsiz gelmişsiniz maalesef, bu hatanızın da ceremesini çekeceksiniz. Ne der atalar sözümüz, akılsız başın cezasını ayaklar çeker.
Bu kadar peşrev yeter, konuya girelim.
1- Biraz tarih okumuş olsaydın o çok öykündüğün akıncı beylerinin bir küffar kalesine saldırmadan önce, düşmanlar hakkında nasıl detaylı bilgi topladığını, kaç askeri vardır, nerede konuşlanmıştır, savaşçılıkları nasıldır öğrenip, ona göre planlar yaparak saldırdıklarını ve böylece başarılı olduklarını öğrenirdin.
Bunu yapmadan küffar kalesi surlarına dayandın, şimdi başına yağacak taşlara, kafana dökülecek kızgın yağlara, kalbine saplanacak oklara dayanacaksın artık, kaçma şansın yok.
2- Aktardığım ilk ayeti pas geçip bu ayetler hakkında bir şey yazmadığını görüyorum. Anlaşılıyor ki, bir dindarın başka bir dindarı köle etmesi, kul etmesi seni rahatsız etmemiş. Mide meselesi, bu senin anlayışın, bir şey demem. Ama şunu da gözüne sokmadan bırakamam. O insan eliyle değiştirilmiştir dediğin, beğenmediğin Tevrat var ya, hani Kuran'dan 1400 yıl önce yazılıp ta sonra değiştirilen Tevrat, işte o Tevrat'ta bir Yahudi'nin başka bir Yahudi'yi köle etmesi kesinkes yasaklanmıştır. Aç oku da, utanma duygun varsa biraz utan.
İkinci olarak, hangi din, Allah'tan başkasına kulluk etmeyi kabul eder ki, sen bir Müslüman'ın köle/kul edilebilmesine izin veren bir dini savunmaya kalkışıyorsun, aklını peynir ekmekle mi yedin. Hem görmez misin ki, bu sitede yazan bir sürü ulema abilerin tehlikeyi görmüş bu yazıma bulaşmıyor, sen mecaline bakmadan atlıyorsun, mal bulmuş mağribi gibi.
3- Hadisin ayetle çelişmesine gelince; dininden birazcık haberin olsa bu yazıya hiç kalkışmazdın bile. Şöyle ki:
Cariyenizi fuhşa zorlamayın diyen ayet Nur Suresi'nin bir ayetidir. Şimdi gir Diyanet'in resmi internet sitesine bak bakalım Nur Suresi'nin iniş (!) sırası kaç? Ya da hadi çok sopalandın çok dayak yedin , halsiz düştün ben söyleyeyim: 102. Evet yanlış okumadın iniş sırası 102.
Yani bu ne demek biliyor musun? Muhammed'in hayatının sonuna doğru inmiş.(!) Yani bu ayet tam da benim yazdığım hadisi doğrulamakta. Bu güne kadar yaptınız, 'bundan sonra yapmayın lütfen' demektedir.
Ayrıca bunu yapanlara sadece rica etmektedir, günahtır, cehenneme atarım bile demememekdir.
Mensubu olmakla utanacağın bir dini bir de aslanlar gibi savunmaya çalışmak biraz külfetli bir iştir. Bir dahakine biraz daha dikkat et emi.
Gazan mübarek olsun, hadi sayemde gazi oldun varsa cenneti de garantiledin, bu iyiliğimi de unutma sakın.
Tabi buraya kendin mi geldin, biri mi yolladı bilemem.
Ama imanında asla düzelmeyecek derin bir çizikle tamamlayacaksın ömrünün geri kalanını. Bundan sonra sen iflah etmezsin artık. Onun için seni biri yolladıysa söyle ona, bir daha birini yollarken bi daha düşünsün, bir mürit kolay yetişmiyor ne de olsa.
Ama imanında asla düzelmeyecek derin bir çizikle tamamlayacaksın ömrünün geri kalanını.

Etkilenmedim bile yazından
okurken esnedim

nefreti aklının önüne geçmiş bir insanı
okumak çok sıkıcı
tıpkı turan dursun gibi
ilhan arsel gibi

Piri ile evlenmek caizdirin yerine sizin gibi bi bahane bulsamda habu dini bıraksam diyene pire ile evlenmek caizdir diyor müslümanlar ve hepimiz aydınlanıyoruz ilhan arsel diyor bunu

Arapçanın a sını bimeden kuran eleştirisi kitabını yazıyor
Alt 14-05-2009, 16:28
selanikli selanikli isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Standart sen öyle san

[quote=Binbaşı;176037]
selanikli´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

Ama imanında asla düzelmeyecek derin bir çizikle tamamlayacaksın ömrünün geri kalanını.

Etkilenmedim bile yazından
okurken esnedim

nefreti aklının önüne geçmiş bir insanı
okumak çok sıkıcı
tıpkı turan dursun gibi
ilhan arsel gibi

Piri ile evlenmek caizdirin yerine sizin gibi bi bahane bulsamda habu dini bıraksam diyene pire ile evlenmek caizdir diyor müslümanlar ve hepimiz aydınlanıyoruz ilhan arsel diyor bunu

Arapçanın a sını bimeden kuran eleştirisi kitabını yazıyor
Bak binbaşım, akıncı beyim, büyük paşam;
benim yazılarımı biraz okusan, bu kargaşa yaratma, konu saptırma taktiklerinin bana sökmediğini görürdün. Böyle giderse akıncı ataların sana hakkını helal etmeyecek haberin olsun. Hala, üstelik uyardığım halde düşmanını tanımadan hücum ediyorsun, öğren artık, önce düşmanını bi tanıyacaksın.
Etkilenmeme konusuna gelince:
Eğer öyle olsaydı, kölelikle ilgili ayetler ve yazdıklarım hakkında iki satırcık yazı yazardın. Sen ne yapıyorsun, çaktırmadan konunun üstünden atlayıp başka konulara zıplamaya çalışıyorsun.
Yok öyle yağma, çakma akıncı beyi. Küffara esir düştün, yazık oldu sana.
Haa yok esir düşmedim diyorsan, hadi kölelik konusuna geri dön de görelim bakalım. Hazır bulmuşsun Arapça bile bilmeyen cahil kafiri, çal kılıcını boynuna.Dört dörtlük çakma akıncı mısın, yoksa atalarına biraz olsun layık olmayı başarabilecek misin? Hodri meydan. Kolay gelsin.
Bir korkak küffar önünden kaçacak değilsin herhalde.
Üstelik sen değilmiydin, kimse el sürmezken bodoslamadan kölelik konusuna dalan? Hadi o zaman köleliği konuşacağız. Kaçmak yok. Koskoca akıncı beyine yakışmaz. Atalarını mezarında ters döndürüp, kemiklerini sızlatacak değilsin herhalde.
Alt 14-05-2009, 21:05
Binbaşı Binbaşı isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

[quote=selanikli;176049]
Binbaşı´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

benim yazılarımı biraz okusan, bu kargaşa yaratma, konu saptırma taktiklerinin bana sökmediğini görürdün. Böyle giderse akıncı ataların sana hakkını helal etmeyecek haberin olsun. Hala, üstelik uyardığım halde düşmanını tanımadan hücum ediyorsun, öğren artık, önce düşmanını bi tanıyacaksın.
Etkilenmeme konusuna gelince:
Eğer öyle olsaydı, kölelikle ilgili ayetler ve yazdıklarım hakkında iki satırcık yazı yazardın. Sen ne yapıyorsun, çaktırmadan konunun üstünden atlayıp başka konulara zıplamaya çalışıyorsun.
Yok öyle yağma, çakma akıncı beyi. Küffara esir düştün, yazık oldu sana.
Haa yok esir düşmedim diyorsan, hadi kölelik konusuna geri dön de görelim bakalım. Hazır bulmuşsun Arapça bile bilmeyen cahil kafiri, çal kılıcını boynuna.Dört dörtlük çakma akıncı mısın, yoksa atalarına biraz olsun layık olmayı başarabilecek misin? Hodri meydan. Kolay gelsin.
Bir korkak küffar önünden kaçacak değilsin herhalde.
Üstelik sen değilmiydin, kimse el sürmezken bodoslamadan kölelik konusuna dalan? Hadi o zaman köleliği konuşacağız. Kaçmak yok. Koskoca akıncı beyine yakışmaz. Atalarını mezarında ters döndürüp, kemiklerini sızlatacak değilsin herhalde.
Ne gereksiz adam bu ya
ne tartışmasından bahsediyosun
yazılarını okuyan adam sanırki bu adamın karşısında
palyaço varda dalgasını geçiyo
Bu yazı tarzında olan adamla tartışılmaz,palyaço arıyosan kendine yanlış adrestesin

şu havalara bak!!!
Alt 15-05-2009, 11:13
Kıdemli Üye

[quote=Binbaşı;176140]
selanikli´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

Ne gereksiz adam bu ya
ne tartışmasından bahsediyosun
yazılarını okuyan adam sanırki bu adamın karşısında
palyaço varda dalgasını geçiyo
Bu yazı tarzında olan adamla tartışılmaz,palyaço arıyosan kendine yanlış adrestesin

şu havalara bak!!!

Sayın Binbaşı;
artık sizinle ciddi konuşmanın vakti geldi.
Doğrudur sizinle alay ettim.
Aslında insanlarla alay etmeyi hiç sevmem.
Ben ''yaratılanı hoş gördük, yaradandan ötürü'' diyen bir gelenekten gelmekteyim.
Seçmiş olduğum selanikli nick'i de bu konuda zaten bir fikir vermeye yeterlidir dikkatli bakanlar için.
Yani daha açıkçası benim atalarım, o topraklara, oraları fethetmek, oraları islam coğrafyası yapmak için giden gerçek alperenlerdir. Şu farkla ki, şeriat İslam'ı adına değil batıni İslam dedikleri felsefe adına. ( Ki bence batıni İslam gerçekte İslam dışı bir inanıştır.)
Her ne kadar, ilk gittiklerinde yağma talan yaptılarsa da, asıl olarak gittikleri coğrafyalara insan sevgisinin esas olduğu esas olanın insan olduğu felsefesini götürmüşlerdir. Korkutucu, tehdit eden, cezalandıran bir Allah'ı reddetmişlerdir. Bugün Balkanlar neredeyse bir Müslüman coğrafya ise bu benim atalarımın eseridir. (Arnavutluk halkının büyük çoğunluğu Alevi/Bektaşi'dir)
Sonrasında ise, içinde bulundukları Osmanlı Devleti, klasik, yağmacı, talancı bir İmparotorluk olmaya yöneldiğinde ( Yıldırım Beyazıt ve sonrasında) bu devlet yapısına ve bu devlet yapısının temel felsefesi olan şeriata isyan etmişler ve yüzyıllardır kıyıla kıyıla gelmelerine rağmen tükenmemişler, inançlarını terketmemişler ve bayrağı bizlere bırakmışlardır. Bak benim atalarım neler demişler, oku sana zahmet:

''Yarin yanağından gayrı, her yerde, her şeyde, hep beraber.''

''Bir kez gönül yıktın ise,
bu kıldığın namaz değil.''

''Cennet cennet dedikleri,
bir kaç gılman bir kaç huri.''

''Kıldan köprü yaratmışsın,
Gelsin kullar geçsin deyu,
Hele biz şöyle duralım,
Yiğit isen geç a tanrı.''

Şimdi beni tanımış ve anlamışsındır umarım. O zaman seninle niye alay ettim değil mi? Şunun için alay ettim. Eğer ben seninle alay edip tahrik etmeseydim sen içinde bulunduğun cahillikten ibaret durumunun asla farkına varamayacak, ömrünü öyle tamamlayacaktın ki, bu yazık olurdu.
İkincisi, hep yazıyorum, burada ev sahibi biziz. Sizler misafirsiniz. Üstelik sen davetsiz gelmiş bir misafirsin. Peki sen ne yaptın. Züccaciyeci dükkanına dalmış fil gibi herşeyi yıkıp dökmeye kalktın.
Misafir gelen, geldiği yerde daha merhaba demeden, küfür eder mi, ki daha ilk yazına küfürle başladın?
Senin geleneklerin, dinin, tören, ataların sana misafirliği böyle mi öğretti?
Sen cahilliğinin seni yönlendirmesiyle, buraya savunmaya geldiğin değerleri ayaklarının altına aldığını bile bu yazıyı okuyunca farkedeceksin, bunu itiraf etmesen de.
Bu anlamda son olarak; Kuran'da kölelikle ilgili ayetleri ve itirazın üzerine açıklamalarımı ekledim. Bunlar senin için öylesine kabul edilemez gerçekler oldu ki, bu konuya kendin girdiğin halde bu konudan kaçmak için bahane üretmeye çalışıyorsun. İtiraf etmesen de olur, ben senin Kuran'ın kölelikle ilgili kurallarını içine sindiremediğini biliyorum, bu bana yeter.
Şimdi sana akıncı alperen torunu sözü:
Edepli olman kaydı ile seninle her konuyu ve seni asla incitmeden her zaman tartışabiliriz. İstediğini sorabilirsin.
Saygılarımla.
Ve her ne kadar haklı olsam da, seninle alay ettiğim için özür dileyerek.
Alt 16-05-2009, 17:30
Settar Settar isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

http://www.sonpeygamber.info/tr/tr/i...ulamalari.html
Alt 16-05-2009, 19:49
K.C. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
K.C. K.C. isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Vermiş olduğunuz linkte diyor ki:
Toplumsal müesselerle ilgili birtakım kuralları vazederken tedriciliği esas alan İslamiyet’in bu yolla sosyal yapıyı yıkmadan kölelik kurumunu da yumuşatarak tedricen kaldırmaya çalıştığı anlaşılmaktadır.
Tedricen kaldırma sebebi Toplumsal Müessesenin söz konusu olmasına ve sosyal yapıyı yıkmamak gerektiğine bağlanıyor.

Evlat edinme de toplumsal bir müessesedir, üstelik kimseye zararı dokunmadığı gibi oldukça faydalı bir müessesedir. Ancak evlat edinme tek bir hükümle 'tedricen'e başvurmadan kaldırılabilmiştir. Sebebin ne olduğu ise malum, Muhammed'in aşkı! sebebiyle.

Evlat edinme'nin yasaklanması toplumsal yapıyı epeyce sarmıştır halen de sarsmaktadır. Evlat edinilmeyi bekleyen binlerce çocuğumuz varken Kur'an ehli halkımızın çokluğu sebebiyle bu çocuklar kendilerine bir yuva bulamamaktalar. Çok iyi hatırlıyorum büyük depremden sonra kimsesiz çocuklarda çok fazla artış olmuştu, evlat edinmek isteyen arkadaşlara karşı diğer arkadaşlar Kur'an'ın o hükmünü hatırlatıyordu. İnanın sadece kendi çevremden en az 5 çocuk kurtulabilecekti.

Böylesine derin bir sosyal yara 1400 yıldır açılmış kanıyorken, sosyal yapıyı yıkmama bahanesiyle köleliğin tedrici kaldırılış hikayesi komik ötesi kaçıyor. Kimi kandırıyorlar??

YILDIZLAR ATEŞ BÖCEĞİ SANILMAKTAN KORKMAZLAR

http://kadinislamadalet.blogcu.com/
Alt 16-05-2009, 19:57
Üye

Sayın Themis ,

1-Kölelik İslamiyetle birlikte gelmemiştir İslamiyetten öncede kölelik vardı

2-İslamiyet köleye iyi davranma köleyi hürriyete kavuşturma gibi emirler vermiştir

3-İslam tarihinde bir çk köle hürriyete kavuşmuş ve bu sebeple İslamın yaylışına üstün hizmetler etmiştir

Bilali habeş ilk ezanı okuyan kimse

Zeyd hz.peygamberin hala kızıyla nişanlamıştır ,ayrıca komutanlık yapmıştır

hz.ömer kölesiyle birlikte bir şehre gittiğinde atına bir kölesi bir kendisi biniyordu ki şehre vardılkarında kölesini ömer zannetmişlerdi

kuranı en iyi okuyan övgüsüne mazhar olan hz.salim bir köleydi islamla birlikte hürriyetine kavuşmuş ve kendiside 100kişiyi hürriyetine kavuşturmuştur

bunun gibi daha çok örnekler mevcuttur
Alt 16-05-2009, 20:00
Üye

tedricen kaldırma sebebine gelince

http://www.aleminsultani.com/nasil-o...h-kiliyor.html
Alt 16-05-2009, 20:15
K.C. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
K.C. K.C. isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Linki okumadım, size başka birşeyden bahsedeyim.

1800'lü yıllarda köleliğe, köle ticaretine karşı çıkan, bunun için dernekler kuran, mücadele eden, bu uğurda savaşan insanlardı. Bu amaçlarına bazı yerlerde 40 bazılarına 80 yıl içinde ulaştılar, bazen savaşarak, bazen sivil toplum örgütü olarak verdikleri mücadelelerle.

İnsanların bu hassasiyetini Allah'ın tedricen kaldırma hassasiyetinden üstün tutarım. İnsanlar tedricen kaldırmayı düşünmedi. İnsan onuruna, yaşam ve özgürlük hakkına, eşitliğe öylesine aykırı bir kurum olarak görüyorlardı ki bunu köklüce imhaya giriştiler. Allah'tan daha uygun yöntemler geliştirdiler ve başardılar.

Arap yarımadasında din yayma adı altında ganimet, köle/cariye uğruna savaş veren insanlar ise insanların onuru uğruna bir savaş vermeyi asla akıl edemedi, tıpkı Allah'larının da bu akıldan yoksun olduğu gibi.

Allah'ın yöntemi 1400 yıldır sökmedi. 1400 yıllık bir tedrici kaldırma nasıl bir kaldırmadır, nasıl yasaktır? Bu işi insan aklına bırakmış olsaymış keşke.

YILDIZLAR ATEŞ BÖCEĞİ SANILMAKTAN KORKMAZLAR

http://kadinislamadalet.blogcu.com/
Alt 16-05-2009, 20:25
Kıdemli Üye

Standart okuyunuz lütfen

Sayın Settar; öncelikle hoşgeldiniz. Kalıcı olmanızı dilerim.
Garip bir durum olarak, nedense sitede epeydir yazan ve İslamiyeti savunan arkadaşlar kölelikle ilgili yazımı görmezden gelirken, yeni gelen arkadaşların doğrudan bu yazıya yönelmesi ilgimi çekti. Neyse deyip konuya gireyim.
Bakınız arkadaşım verdiğiniz linkteki yazıyı okudum ve size iki sözüm var:
1- Önerdiğiniz yazı bilinen savunmalardan başka yeni hiçbir şey içermemektedir. Allah 'ol' der olur. Yok sosyal düzenmiş, yok Muhammed kölelerini affetmiş bunları geçeceksiniz. Kuran'da yazan esastır. Allah'ı aciz göstermekten utanmayan bu adamların sözüyle, İslamiyeti savunabileceğini düşünüyorsan, yanılıyorsun, emin ol.
2- Benim yazdıklarıma asla ve kesinlikle cevap oluşturmamaktadır. Şöyle ki:
‘’.... Allah’a ortak koşan kadın hoşunuza gitse de, mümin bir cariye Allah’a ortak koşan bir kadından daha hayırlıdır... Allah’a ortak koşan hür erkek hoşunuza gitse de, iman eden bir köle, Allah’a ortak koşan bir erkekten daha hayırlıdır… ’’ Bakara (sıra no:2, shf no:1, ayet no:221 )

‘’Cabir anlatıyor: "Muhammed aramızda hayatta iken, cariyelerimizi ve çocuklarımızın annesi olan cariyelerimizi satardık, bunda bir beis görmezdik.’’ ( Kütübü Sitte, Hadis no: 6741)
‘‘… Dünya hayatının geçici menfaatlerini elde etmek için iffetli olmak isteyen cariyelerinizi fuhşa zorlamayın. Kim onları buna zorlarsa bilinmelidir ki hiç şüphesiz onların zorlanmasından sonra Allah (onları) çok bağışlayıcıdır, çok merhametlidir.’’ Nur (sıra no:24, shf no:349, ayet no:33 )
Yukarıdaki ilk ayet müminlerin köle edilmesine izin vermektedir. Tevrat'ta bile bir Yahudi'nin köle edilmesi yasaklanmıştır. Sevgili Kuran'ınız Tevrat kadar olamamıştır, bunun ayıbı da kendine saygısı olan her Müslüman'a yeter de artar.
O kadarla kalsa iyi, ortadaki hadis kadın kölelere Muhammet hayattayken fuhuş yaptırıldığını anlatmaktadır. Son ayet ise, köle sahiplerine bu işi yapmayın demekte böylece aynı zamanda hadisi de teyit etmektedir. Peki son sırada verdiğim ayetin bulunduğu Nur Suresi'nin iniş sırası kaç? 102.
Muhammed'in hayatının sonunda inmiş. Yani yıllar boyunca, peygamber kabul ettiğiniz sevgili Muhammed'inizin gözleri önünde kadın kölelere para karşılığı fuhuş yaptırılmış. Bu kadın köleler arasında mümin olanlar da var mıydı bilemiyoruz, onu da Müslümanlar düşünsün artık.

Önerilen Siteler