Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 30-12-2005, 13:09
Mutezile - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Mutezile Mutezile isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Hasan Yazdı:

''Elmalılı Hamdi, vb çoğu en kabul görmüş meallerde "dövmek" olarak geçer. Reformistler ise "evden çıkarmak" derler ki bu anlam "her nedense" son zamanlarda nazil olmuştur. ''

Hasan bu Meal konusu oldukça vahim bir durumdur.. Eski bir yazımda aktarmıştım: Nisa 34 ile ilgili Meali Yaşar Nuri 5 yıl arayla yayınladığı iki Mealde f a r k l ı veriyor..5 yıl önceki Mealde ayette geçen eydüyehema yı (...Nihayet dövün) diye Şerh eden Yaşar Nuri, 5 yıl sonraki ayetinde
(..Evden gönderin) diye tevil ediyor.

Medyatikleşme, sosyetik bayanların tepkisini çekmeme, maddi çıkarlardan
kaynakladığını düşündüğüm bir '' d ö n ü ş ü m'' bu sanırım..
Alt 30-12-2005, 14:07
Tolga Tolga isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

KuranEhli,
Ayrıca madem ki bir ateist, tüm hayatını iyiliklerle geçiriyor. Neden hala daha Allahın varlığını kabul etmiyor? Yaratıcıyı kabul etmesinden onu alıkoyan nedir?
iyi insan olmakla tanrı fikrini benimsemenin aynı şey olmadığını ne yazık ki öğrenememişsin.bu yazıyı yazarak konu hakkındaki cehaletini ortaya sermişsin.
Yaratıcıyı kabul eden de etmeyen de ölümden sonra hayat yoksa yok olup gidecek ve her ikisi içinde bir azap , ya da bir mükafat yok.

Peki ya bir yaratıcı varsa da ve ölümden sonra hayat varsa? Ya cennet ve cehennem gibi kavramlar varsa? Bu durumda yaratıcının varlığını kabul eden karda , etmeyen zararda oluyor
tam bir tüccar zihniyeti.bu demek oluyor ki sen allaha inanırken menfaat gözetiyorsun.''ne olur ne olmaz belki vardır'' diyerek allaha inanmak ahlak anlayışıma hiç uymaz.ben fikirlerimi menfaat uğruna şekillendirmem.çünkü fikirlerim satılık değildir.
senin mantığına göre diğer dinlere de iman etmek lazım o zaman.

hani diyorsun ya ''ya varsa'' diye.o zaman sen git hristiyanlığa da inan şamanizme de inan firavuna da inan.senin yürüttüğün basit mantığı düşünen başka dine mensub birisi de sana ''ya benim dinim gerçekse'' der.kısacası bu ve benzeri saçma fikirlerinizi dinsizlerin bulunduğu ortamlarda dile getirirseniz sadece komik duruma düşersiniz.

al sana ya varsa mantığı,
ya allah varsa=din hakkında söylenebilir.
ya çıkarsa=milli piyango hakında söylenebilir.
ya tutarsa=sayısal loto hakkında söylenebilir.
Alt 30-12-2005, 14:25
burkay
Üye Değil

kuran ehli sunlari yazdim sana okursan ve cevap verirsen sevinirim :simdik ister la ilahe illallah de veya la ilahe illallah muhammedin rasulallah de ister :"Eşhedü en la ilahe illallah ve eşhedü enne Muhammeden abduhü ve rasûluh" bunlari bir mümin kalben ve inanarak söylerse sonunda cennete gidecek ... --- bir mümin inanmissa allahi aramasina gerek yok zaten onu manevi ortamda zaten hisseder ... bu teslimiyet ile ilgili ... allahi inandikdan sonra aramak mantiksiz dir ... zaten inanmis oldugun varligini hissetmis oldugun allahi aramak nedir ? süphedir ... süphe ise imanin zayifligidir ... -- kuran ehli ,bu yüzden allaha teslim isen allahi aramak arastirmak dogru degil ... nasil dogru degil eger inanmiyorsan ve sonra inandiysan inandikdan sonra allahi tekrar arastiriyorsan bu süphedir ... anlarsin umarim ne demek istedigimi ...
Alt 30-12-2005, 14:32
burkay
Üye Değil

insanin yaradilisinda menfaat vardir . her mümin bir menfaat dogrultusunda ibadetini yapar kimse kendini kandirmasin insan bile bile cehenneme gitmek istermi ? ben kendi menfaatimi düsünerekden cennete gitmeyi arzu ediyorum bu menfaatler dogrultusunda ibadetimi yapiyorum .allah insanlara bana ibatet edin diyor karsiliginda size cennet vaadediyor bu bir menfaat dir biz ona inanip ibadetimizi yapiyoruz ... bu arada tabiiki menfaat düsüncesi olmadan yapilan iyilikler de var mesela karsidan karsiya geçen bir yasli insana yardim etme gibi veya disarida aç yavru olan bir kediyi veya köpeye yardim gibi bunlari yaparken insan cennete gidecem dige yapmaz ... saygilar ...
Alt 31-12-2005, 12:33
Üye Değil

Sayın Tolga,

Tanrı fikrini benimsemeyenler, iyi insan olamazlar gibi bir mantığım olmadığını sen anlayamamışsın. Benim öyle bir mantığımı hangi yazımdan çıkardın? O alıntıladığın yazının bununla alakası bile yok.

Pragmatismin tüccar zihniyeti olduğunu da senden öğreniyorum. Bir insanın kendi yararını düşünmesinden daha doğal ne olabilir ki?

Diğer dinlere git inan gbi saçma mantığına cevap bile verme gereği duymuyorum. Birden fazla dine inanmak gibi saçma mantığı da senden duyuyorum.

Sen önce ne denmek istediğini anla. Sonra düzgün bir şekilde , sakin bir şekilde yazı yaz. Belli ki ya varsa gerçeği canını sıkıyor da böyle saldırgan bir üslupla yazı yazıyorsun.
Alt 31-12-2005, 12:55
Üye Değil

Sayın burkay,

Allah'a inanmak, sadece 'lailahe illahlah' la olur. Kur'anın 30 yerinde bu geçer. 'muhammeden resulüllah' sadece bir yerde geçer. O da 'lailahe illallah' la bitişik değildir. İnanmak için ikisini birden söylemek gerekiyorsa, o zaman tüm peygamberleri ayrı ayrı söylemek te gerekir.

'lailahe illallah, musa resulüllah'
'lailahe illallah, isa resulüllah'
'lailale illallah, ibrahim resulüllah' ..... bunları da söylemek gerekir.

Siz söylüyor musunuz? Söylemiyorsanız, o peygamberlere inanmıyor musunuz?

Allah hakkında şüphe duymaya gelince,

Nasıl şüphe duymadan, yaratıcıyı bulabilirim? Körü körüne mi inanmalıyım? Bu konuyu daha fazla bu başlık altında tartışmayalım bence. Ben zaten islami forumlarda, hadisleri kabul etmemek gerektiğini tartışıyorum. Buyrun sizde gelin. www.islamforum.net
Alt 31-12-2005, 21:34
Tolga Tolga isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

sayın KuranEhli,
Tanrı fikrini benimsemeyenler, iyi insan olamazlar gibi bir mantığım olmadığını sen anlayamamışsın. Benim öyle bir mantığımı hangi yazımdan çıkardın?
işte aşağıdaki alıntında demişsin bunu.söylediklerine dikkat et istersen.sen unutmuş olabilirsin ama yazın aşağıda duruyor.
Ayrıca madem ki bir ateist, tüm hayatını iyiliklerle geçiriyor. Neden hala daha Allahın varlığını kabul etmiyor? Yaratıcıyı kabul etmesinden onu alıkoyan nedir?
Pragmatismin tüccar zihniyeti olduğunu da senden öğreniyorum. Bir insanın kendi yararını düşünmesinden daha doğal ne olabilir ki?
tüccar zihniyeti dedim çünkü sen bu konuda çıkar gözetmişsin.''ya varsa'' demişsin.dediğini aynen aşağıya kopyalıyorum.
Ya cennet ve cehennem gibi kavramlar varsa? Bu durumda yaratıcının varlığını kabul eden karda , etmeyen zararda oluyor
görüldüğü üzere kar zarar hesabı yapmışsın.yani olaya tüccar zihniyetiyle yaklaşmışsın.

Diğer dinlere git inan gbi saçma mantığına cevap bile verme gereği duymuyorum. Birden fazla dine inanmak gibi saçma mantığı da senden duyuyorum.
evet bu öneri gerçekten saçma.bu öneriyi yaparken senin ''ya varsa'' zihniyetinin ne kadar mantıksız olduğunu belirtmeye çalıştım.yani demek isteyorum ki senin bir dinsize ''ya allah gerçekten varsa'' demen ile bir hristiyanın ya da şamanistin sana ''ya benim dinim gerçekten doğruysa'' demesi arasında hiç bir fark yoktur.her ikisi de kişiyi gülünç duruma düşürür.

Sen önce ne denmek istediğini anla. Sonra düzgün bir şekilde , sakin bir şekilde yazı yaz.
ben ne demek istediğimi çok iyi anladım merak etme sen.hatta aynı meseleyi farklı kişilerle onlarca kez tartıştım.yazım düzgündü.sakimliğime gelince genelde forumlarda karşımdakini kırmamaya özen gösteririm.ama üslubum seni kırdıysa affola.

Belli ki ya varsa gerçeği canını sıkıyor da böyle saldırgan bir üslupla yazı yazıyorsun.
ya varsa muhabbetini ne zaman duyduysam gülmüşümdür.ne zaman bir müslümanla tartışırken onu köşeye sıkıştırsan sana ''ya varsa'' der.çünkü sana karşı söyleyecek laf bulamaz ve seni bu şekilde kuşkuya düşüreceğini zanneder.oysa ki kendisi anlamaz ki yaptığı şey tartışmayı kaybettiğinin kanıtıdır.

ben dinlerin safsata olduğunu anlayalı baya oldu.ya varsa gibi saçmalıklara itibar dahi etmiyorum.belki dini inancından vazgeçen bir insanın ilk zamanlar böyle bir soru aklına gelebilir ama aradan zaman geçtikçe dinlerin ne kadar ilkel şeyler olduğunu anlar ve bu kuşku tamamen kaybolur.
Alt 31-12-2005, 21:58
sodomo sodomo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

insanlaık tarih boyunca ve bugün Tanrıya hep kurbanlar adamıştır. Bugünde maalesef insanlar kendi akıllarını, vicdanlarını, adalet değerlerini ve bütün insani değerlerini tanrıya kurban vermektedir.
Alt 31-12-2005, 22:37
ensareo ensareo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

İnsanlık tarihi boyunca insanların yaptığı akılları yerine heva ve heveslerini ön planda tutmak ve Allah'a eş koşmaktır,onu hakkıyla tanımamaktır..gözümüzün önünde şu yeryüzünde ve kendimizde o kadar delil varki Allah'ın varlığı bu kadar açıkken,insanların yaptığı şey zanlarına uymak oluyor...

Şu kulağınıza bir bakın..nasıl duyuyorsunuz?mekanizma nasıl işlemektedir.bu mekanizma tesadüfen oluşur mu?burada yol ayrımı başlıyor.bazıları diyor ki,olabilir..buyur tesadüfe bırakma madem okadar alimsin sen yap!..ben yapamam ama olmuştur işte,diyerek işi oldu bittiye getiriyor..delilleri değerlenmdirmeyen hakimler oldukça fazla...yaptığınız bu sizin..gözlerinizi siz kendiniz mi yaptınız?yoksa anne-babnızmı?benim gözüm diyorsunuz..buyrun o size ait olan gözün nasıl oluştuğunu,nasıl çalıştığını mekanizmasını söyleyin..
Alt 01-01-2006, 10:18
Üye Değil

yazacağım.. burayı şimdiden parselliyorum

Önerilen Siteler