27-05-2009, 00:04
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Organ naklİ
ORGAN NAKLİ NEDİR ?
Tedavisi sadece organ ve doku nakli ile mümkün olan hastalıklar, tüm dünyanın olduğu gibi, ülkemizin de önemli sağlık sorunlarından biridir. Organ ve doku nakli bekleyen hastaların sayısı her geçen gün artmaktadır. Kalp ve karaciğer nakli bekleyen hastalar, uygun organ bulunamadığı takdirde yaşamlarını kısa bir süre içinde kaybetmektedir. Bugün 30.562 kronik böbrek yetmezliği hastası diyaliz cihazlarına bağlı olarak 'bir gün böbrek nakli olabilmek umuduyla' yaşamını sürdürmeye çalışmaktadır. Nakil bekleyen hastaların bazıları ise tedavi olabilmek umuduyla yurt dışında çareler aramaktalar.
Bu konuda sizin düşünceleriniz alabilirmiyim ? Ben organlarımı bağışladım ve bunu belirten kartı hep yanımda taşıyorum benden sonra bir insana yardım etmek düşüncesi bana huzur veriyor..
saygılarımla...
parmis Güneşin_kızı
|

27-05-2009, 01:09
|
 |
Super Moderator
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Bence iyi bir seçim yapmışsın,tebrik ederim parmis .
İlk fırsatta bende bağıslamak istiyorum ..
Bir İnsana hayat vermek...
En azından girişiminde bulunmak çok hoş olmalı..
|

27-05-2009, 01:36
|
 |
Üye
|
|
Bulunduğu yer: Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...
|
|
50 kere hacca gitmektense organlarınızı bağışlayın,
korkmayın diri diri organınızı almıyorlar, ölünce, zaten öbür tarafa bedeniniz gitmiyor ruhunuz gidiyor. ( islami inanışa göre tabiki)
Bedenimin her zerresi Anadoludur. Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...
|

27-05-2009, 09:23
|
 |
Super Moderator
|
|
|
|
organ bağışı yapmayı bende istiyorum hatta eşime dedim ben senden önce ölürsem bağışla organlarımı dedim
ancak yaşıyorken böyle birşeyi göze alamıyorum
neden derseniz türkiyede bin tane mafya var organ mafyasıda tabbii
misal kaza geçirdim durumum ağır organlarımın bağışlandığını görüp bana müdahele etmeyebilir beni ölüme terkedebilirler diye düşünüyorum
belki sizlere çok paronayakça gelecek ama bunlar oluyor
o yüzden iyisi mi öldükten sonra bağışlansın derim.
"Varsan,çarp!!!"
|

27-05-2009, 14:00
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
unbelieving´isimli üyeden Alıntı
organ bağışı yapmayı bende istiyorum hatta eşime dedim ben senden önce ölürsem bağışla organlarımı dedim
misal kaza geçirdim durumum ağır organlarımın bağışlandığını görüp bana müdahele etmeyebilir beni ölüme terkedebilirler diye düşünüyorum
|
Bilemiyorum haklımı sınız? ben hiç böyle düşünmemiştim insanlık bu kadar öldü mü?
gerçekten hasta olan organ nakline o kadar çok ihtiyacı olan insan var ki bence desteklemek bu konuda bilinçlenip bilinçlendirmek gerek
parmis Güneşin_kızı
|

27-05-2009, 14:34
|
 |
Üye
|
|
|
|
parmis´isimli üyeden Alıntı
Bilemiyorum haklımı sınız? ben hiç böyle düşünmemiştim insanlık bu kadar öldü mü?
gerçekten hasta olan organ nakline o kadar çok ihtiyacı olan insan var ki bence desteklemek bu konuda bilinçlenip bilinçlendirmek gerek
parmis Güneşin_kızı
|
evet malesef insanlık o kadar öldü. bunun örneklerini duymuştum.
organ mafyası denilen şey, küçük bir çete degil artık.
|

27-05-2009, 14:36
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
sevgili parmis konun çok isabetli .bana göre bir insanın yapacağı en büyük iyiliktir insanlığa. ne kadar önemli olduğunu şöyle anlatabilirim.
yaklaşık bir yıl önce gazetenin birinde şöyle bir haber vardı.
eski başarılı polis müdürlerinden uğur gür'ün bir yakını trafik kazası geçirir .aile kazada hayatını kaybedengencin organlarını bağışlamaya karar verirler.
ama içlerinde dini yönden tereddüd vardır.isminin önünde prof yaftası olan bir adama bu konuyu sorarlar cevap ve yotum şöyle.
İlahiyatçı Akşit, 'Organ nakli caiz değil' dedi. Ailenin aklını çeldi. 5 hastayı yaktı.
Aile gerekeni yaptı
Ünlü Polis Müdürü Uğur Gür'ün kapkaç kurbanı 17 yaşındaki yeğeninin beyin ölümü gerçekleşince, acılı aile evlatlarının organlarını bağışladı. Hastane nakil bekleyen 5 hastaya müjdeyi verirken, aile bir kez de Diyanet İşleri'ne danıştı ve "Bağış çok sevaptır" yanıtını aldı.
BU NASIL PROFESÖR?
SON imza için hastaneye giden Gür, TV'lerde boy gösteren İlahiyatçı Profesör Cevat Akşit'le karşılaştı. Akşit, "Caiz değil. Ben vermem de almam da" dedi. Aile, bağıştan vazgeçti. Nakil için gün verilen 5 hasta, Akşit'in ölüm fetvası üzerine ağlaya ağlaya evlerine döndü.
'Bağnaz ruh'
Yazarımız Prof. Zekeriya Beyaz yorumladı: Organ nakline karşı çıkanlar bağnaz ruhludur. Asıl onların sözü ile amel etmek caiz değildir.
Vicdanın rahat mı?
İlahiyatçı Akşit 'Organ nakli caiz değil' dedi, Emniyet Müdürü ve ailesi oğullarının organlarını bağışlamaktan vazgeçti. Can bekleyen 5 kişi, ağlayarak evlerine döndü?.
Önce Yılmaz'a danıştılar
Polis Müdürü Uğur Gür'ün, cep telefonunu çalmak için başına kurşun sıkılarak öldürülen yeğeni Onur Topaloğlu'nun (17) beyin ölümü gerçekleştikten sonra ailesi tarafından organları bağışlandı. Evraklara imzayı Uğur Gür attı. Gür'ün kardeşi de yıllar önce karaciğer nakli olduğu için ailece imzayı atarken organ nakli konusunda hiç tereddüt etmedi. Ancak yine de "Dinen bir sorun var mı?" diye Diyanet İşleri eski Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz'a danıştı. Yılmaz "Sevaptır" deyince da ailenin içi rahatladı. Onur'un öğretmen annesi Hatice Topaloğlu da onayı verdi.
Her şey tesadüfle başladı
Ve nakil işlemleri başlatıldı. Onur'un organları 5 kişinin hayatını kurtaracaktı. Retinası, kalbi, böbrekleri ve karaciğeri ile hayat bulacak 5 kişi hastaneye çağrıldı. Bu sırada Uğur Gür tesadüfen bir televizyon kanalında program yapan İlahiyatçı Prof. Dr. Cevat Akşit ile karşılaştı. Gür, Akşit'in "Organ bağışı caiz değil, ben vermem de almam da" demesi üzerine terüddüte kapıldı. Emniyet Müdürü bu durumu Onur'un annesine söyledi. İçi rahat olmayan anne hemen hastaneye koştu, imzalanan kağıtların iptalini istedi. Ve İstanbul Üniversitesi'nde hayat bekleyen 5 kişi gözyaşları içinde evlerine döndü. Prof. Dr. Koray Acarlı, "Hastaları evlerine gönderirken içim yandı" dedi.
Takvim gazetesi
işte bu haber bu işin ne kadar önemli olduğunu tüm açıklığıyla gösteriyor.
sorun cahil olman değil , kendini alim sanman
|

27-05-2009, 16:58
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Saygideger arkadaslar;
Unbelieving arkadasimizin, getirdigi konuyu yabana atmamak gerekir. Insanoglu tum yasam tarihi boyu ve herzaman; dusuncesi sayesinde, hem kendi turune "yararli" hem de bu yarara karsi "zararli" dusunce uretimini herzaman uygulamistir. Zaten insanoglu evrensel dusuncesinin kalicilasmis ve sorgulanmaz koken ve temeli de bu, insanoz ve insanlikdisi celiskisidir.
Buna en guzel ornegi; olum (olmek) sigortalarindan verebiliriz. Bu konuda, kendini olmus (olmek) gosterenlermi ararsiniz, esini oldurup (oldurmek) sigortaya tek basina konmak isteyenler mi ararsiniz v.s.
Organ naklinde de bu celiski degismez. Bir yasatilabilecek hasta, sirf kendisinin organi maddi talep gordu diye, olume terkedilebilir. Organ nakline izin veren bir kisi; sirf birisini kurtarsin diye kaza kursununa hedef olabilir v.s.
Bence onemli olan, bir kisinin bu celiskinin bilincinde olarak; alacagi karar hususunda karar vermesi. Yani en azindan organini bagislarken; sirf bu karar ugruna olumu (olmek) goze alabilmesi.
Sonucta, her turlu "yarar" da, "zarar" da insanoglu eliyle ve insanoglu icin. Onemli olan herhangibir "yarar"in, "zarar" a donusebileceginin bilincinde olmak. Gerisi, kisinin kendi oz iradesiyle verecegi karardir.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
|

27-05-2009, 17:31
|
 |
Üye
|
|
Bulunduğu yer: Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...
|
|
unbelieving´isimli üyeden Alıntı
|
Arkadaşlar, herkes organlarını bağışlasa, organ sıkıntısı kalmaz, böylece bu işin mafyasıda ortadan kalkar. Mafya yeterli organ olmadığı icin var.
Hergün insanlar ölüyor, ama yangından mal kacırırcasına bir sonraki namazda defin yapılıyor. Organlar mezarda kurtlanıyor, sonra curukcul bakteriler ham yapıyor, toprak olup gidiyor...
Bedenimin her zerresi Anadoludur. Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...
|

27-05-2009, 17:36
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Gerçekten çok güzel bir konuya değinmişsiniz sayın Parmis. Bende bağışlamayı isterim.
Arkadaşların dediği gibi malesef böyle bir mafya var.
|