Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 13-07-2009, 01:35
Afek Afek isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Dindarların bilmesi gerekenler

İslami cihada a fikri platformda başlamadan önce dindar bazı arkadaşlarımızın unutmaması gerekenler.(Yoksa gerçekten komik oluyorsunuz).....

* Ahlak, inananlara özel bir ruh hali değildir. Ahlak sözde kutsal kitaplardan önce de vardı.

* Bizim için dua etmeyin. Sizin bu saçma şovunuzu takdir edecek, kendi dininizden milyonlarca hasta, sakat, açlıktan kırılan insan var. Onlar için dua edin.

* Sizin tanrınızdan nefret etmiyoruz. Olmayan bir şeyden nasıl nefret edilebilir ki? Pembe fillerden nefret ediyor musunuz?

* Bir şeye "inanıyorum" dediğiniz zaman, bu hayali bir arkadaş sahibi olduğunuzu göstermektedir. Tıpkı ufak bir çocuk gibi.

* Çoğu zaman en az sizin kadar sözde kutsal kitabınızı biliyoruz. Ayrıca, sizin diğer dinlere düşmanca yaklaşımınızın tersine, biz tüm öğretileri aynı duyarlılık ile incelediğimiz için sizden daha objektif olabiliyoruz.

* Bir kitapta, onun Tanrı'nın sözü olduğunun yazması bir kanıt değildir. Bir sonuç, kendi kendisinin sebebi olamaz.

* Sizin peygamberleriniz ve mucizeleri, tarihteki ne ilk ne de son örneklerdir. Aynı temada sayısız mitolojik örnek ve kişi vardır.

* İspat külfeti iddia edendedir. Tanrı'nın varlığı hakkında ispatı yapmak dindarlara düşer. Olmayan bir şeyin, ispatı da olmaz.

* Kalbi duygu diye birşey yoktur. Kalp, kan pompalayan bir organdır. Duygular ve düşünceler beyinden başlatılmaktadır.

* (favorim) Herhangi bir konuda fikir yürütürken; İncilden, Kurandan, Tevrattan, Hadisten, Hacı-Hocadan alıntı yapmak zaman ve işgücü kaybıdır. Siz, kendi aranızda konuşurken bu şekilde birbirinize üstünlük sağlıyor olabilirsiniz. İki tarafın da güvendiği bir kaynağa başvurmak tutarlı olabilir. Ama lütfen, bizimle konuşurken/yazışırken şunu anlayın: Örneğin Kuran'ı ele alalım, bizim için bir zırvalar bütünüdür. Dolayısıyla ona eklemlenmiş tüm külliyat da zırvadır. Bu nedenle kendi düşüncenizi, mümkünse sade bir dilde kendi cümlelerinizi kullanarak anlatın. Kendinizi desteklemek için sürekli bu külliyata başvurmanız inanılırlığınızı azaltmaktadır. Ayrıca bu durum, düşünce üretmekten aciz olduğunuz, ancak papağan gibi tekrar edebildiğiniz izlenimini vermektedir.

* Biz tek tip insanlar değiliz. Hayatın farklı alanlarından, farklı ortamlardan geliyoruz. Bilime, Sanata, Politikaya, Dünyaya bakışımız farklı olduğu kadar dine bakışımız da farklı. Ortak bir paydamız, yazılı bir kurallar bütünümüz yok.

* Bilimadamları dinleri ile değil meslekleri ve yapıtlarıyla bilinir. Ünlü Hıristiyan alim Newton denmiyorsa, ünlü katolik bilgin Pasteur denmiyorsa, büyük ateist kelamcı Freud denmiyorsa, meşhur deist üstad Edison denmiyorsa, Ünlü Müslüman Alim diye birşey de yoktur. Dolaylı yolla İslam'ı övmek için, tartışmaya hiçbir katkı sağlamayan İbn-i'lere boşuna atıf yapmayın.

Ve son olarak
* Hayır, Hitler Ateist değildi.

Konu prozac tarafından (13-07-2009 Saat 01:46 ) değiştirilmiştir.
Alt 13-07-2009, 02:10
aydoe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
aydoe aydoe isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Güzel yazmışsın Afek ,
Ama perspektif dar olunca ,görülen ve algılanan da dar oluyor,at gözlükleri ile bakanlar çevreyi göremezler.
Kendi dışlarında bir dünya olduğunun farkında değiller.

''asla değişmeyecek hükümler getirdiğini iddia etmek,aklın ve ilmin gelişimini inkar etmek olur''
Alt 13-07-2009, 09:42
keci keci isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Sayın Afek

Yapmış olduğunuz uyarı ve vermiş olduğunuz bilgiler için çok teşekkür ederim kendi adıma..
Ben zaten bu minval üzere hareket etmeye çalışıyordum elimden geldiğince..

Ama bu maddelerden bazıları hakkında bende düşüncelerimi ifade etmek istiyorum izninizle..

* Ahlak, inananlara özel bir ruh hali değildir. Ahlak sözde kutsal kitaplardan önce de vardı.

* Bizim için dua etmeyin. Sizin bu saçma şovunuzu takdir edecek, kendi dininizden milyonlarca hasta, sakat, açlıktan kırılan insan var. Onlar için dua edin.
* Sizin tanrınızdan nefret etmiyoruz. Olmayan bir şeyden nasıl nefret edilebilir ki? Pembe fillerden nefret ediyor musunuz?

* Bir şeye "inanıyorum" dediğiniz zaman, bu hayali bir arkadaş sahibi olduğunuzu göstermektedir. Tıpkı ufak bir çocuk gibi.

* Bir kitapta, onun Tanrı'nın sözü olduğunun yazması bir kanıt değildir. Bir sonuç, kendi kendisinin sebebi olamaz.

* Sizin peygamberleriniz ve mucizeleri, tarihteki ne ilk ne de son örneklerdir. Aynı temada sayısız mitolojik örnek ve kişi vardır.

* İspat külfeti iddia edendedir. Tanrı'nın varlığı hakkında ispatı yapmak dindarlara düşer. Olmayan bir şeyin, ispatı da olmaz.

* Kalbi duygu diye birşey yoktur. Kalp, kan pompalayan bir organdır. Duygular ve düşünceler beyinden başlatılmaktadır.
----------------
----------------
Bu konuda haklısınız ama bizim inancımıza göre iyi ve güzel olan ne varsa hepsinin kaynağı İslam dır. Kötü ve çirkin olan ne varsada İslam dışındadır.

Kutsal kitaplardan önce Ahlak yoktu. çünkü ilk insanla beraber İslam da geldi. Sizin önce var, adı başka dediğiniz kaynaklar tahrif edilmiş dinlerdir.
Bu dinlerinde aslı İslam 'dır. Çünkü Hz. Adem (A.S) islam dini üzeredir.
----------------
----------------
Ben sizin için dua etmiyorum
Kendimi kurtardımda birde siz mi kaldınız bana ne ki ben burda eğleniyor
ve hoş vakit geçiriyorum....

----------------
----------------
Bunu biliyorum, ama siz bu dine inananlardan nefret ediyor olabilirsiniz.
Tabii ki yanlış yönlendirme sonucu, aslında bu dinle ilgisi olmayan insanlar yüzünden.

----------------
----------------
Bu konuda da yanılıyorsunuz..
Mesela öleceğinize inanıyormusunuz? hayır ..biliyorsunuz
Peki şimdiye kadar hiç öldünüz mü ? Hayır ....
Öyleyse inanıyorsunuz.... Bunun gibi bir şey...

----------------
----------------
Bu konuda da haklısınız.. Bende zaten başka argümanlar kulllanmaya çalışıyorum..

----------------
----------------
Haklısınız Bunlardan bazı insanlara da verilmiştir. İslam müslüman olmayan
kişilerin olağanüstü durumlar göstermesine İstidraç der belli bir disiplin altında kısıtlı şekilde yapabilirler bunları ama bunların hepsi (Peygamberlere ait olanlar da dahil ) Allah 'ın izni olmadan olmaz.

----------------
----------------
Bunda da haklısınız. Ama müslümanların şöyle bir handikapı vardır. Gazali demiştir ki "Allah'ın varlığına 1000 delil getiririm ama bu onun hakkında 1000 şüphe anlamına gelir" sözü gereğince varlığını ispatlama konusunda gönülsüz oluruz.

----------------
----------------
Bu konuda da yanılıyorsunuz, kalp evet kan pompalayan bir organdır ama
mekanik düşüncede böyledir. Böyle düşünürseniz Beyin de elektrik sinyallerinden ibaret bir organdır.. Sizin düşüncenize göre Terminatör de
sevebilir ve nefret edebilir öyleyse; oysa bu mümkün değildir. Her ne kadar bunu ima etselerde bu imkansızdır. O sadece taklit eder.
Bu gerçek insana aittir. Ve beden dışındadır.
Geçici süreyle bedenle beraber hareket etmektedir.
Bu size mantıklı gelmiyorsa
Herhangi bir araç kullanmadan gözünüzü görmeye çalışınız.

Saygılarımla..

Oku kainatı, görmek istersen gerçeği. Birinci sayfa, birinci paragraf : Kendin..

Konu keci tarafından (13-07-2009 Saat 10:22 ) değiştirilmiştir.
Alt 13-07-2009, 12:51
Üye

Sırf laf olsun torba dolsun ya da
Her lafa verecek cevabım var kabilinden yazmış olduklarınız gercekten pek kayda değer bilgiler değil .Bir ilginç nokta ise dikkat ettim çoğu madde yi de copy/paste yapıp altına haklısınız demişsiniz .E madem haklıyım ne diye lafı eveleyip geveliyosun .Sanırım bu türden bir yaklaşımınızıda daha en başında yazmalıydım ki hiç bu yollara tenezzül etmeyesin
Ama yinede sağol , "bazıları" diyerek yazdığımız ve çoğu müslimanın düştüğü hatalara düşmemeniz sewindirici.

----------------

ölüm , güneşin doğması,suyun kaldırma gücü gibi olgularla
zihninizde yarattığınız tasavvurları aynı terazide tartmanız kendi sığ düşüncenize göstermekten başka bir işe yaramaz malesef.

Son olarak duygular düşünceler beyinden başlar dedik

kalbin kan pompalamadan öte sizin sandığınız gibi işlevlerinin olmadığını belirttik.
Ama birşey farkettim son bölümde , anlamak istediğin gibi anlıyor ve sonra ona göre de cevap yazıyosun o yüzden son bölümle ilgili bi açıklama yapmayacağım .

Ahlak, inananlara özel bir ruh hali değildir. Ahlak sözde kutsal kitaplardan önce de vardı.
----------------
Bu konuda haklısınız ama bizim inancımıza göre iyi ve güzel olan ne varsa hepsinin kaynağı İslam dır. Kötü ve çirkin olan ne varsada İslam dışındadır.
Biride çıkıp bunun kaynağının budizm olduğunu rahatça söyleyebilir
külliyyen propanda
yalanıp yutulacak bi tarafı da yok
Alt 13-07-2009, 14:53
keci keci isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Afek´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sırf laf olsun torba dolsun ya da
Her lafa verecek cevabım var kabilinden yazmış olduklarınız gercekten pek kayda değer bilgiler değil .Bir ilginç nokta ise dikkat ettim çoğu madde yi de copy/paste yapıp altına haklısınız demişsiniz .E madem haklıyım ne diye lafı eveleyip geveliyosun .Sanırım bu türden bir yaklaşımınızıda daha en başında yazmalıydım ki hiç bu yollara tenezzül etmeyesin
Ama yinede sağol , "bazıları" diyerek yazdığımız ve çoğu müslimanın düştüğü hatalara düşmemeniz sewindirici.

----------------

zihninizde yarattığınız tasavvurları aynı terazide tartmanız kendi sığ düşüncenize göstermekten başka bir işe yaramaz malesef.

Son olarak duygular düşünceler beyinden başlar dedik

kalbin kan pompalamadan öte sizin sandığınız gibi işlevlerinin olmadığını belirttik.
Ama birşey farkettim son bölümde , anlamak istediğin gibi anlıyor ve sonra ona göre de cevap yazıyosun o yüzden son bölümle ilgili bi açıklama yapmayacağım .

Ahlak, inananlara özel bir ruh hali değildir. Ahlak sözde kutsal kitaplardan önce de vardı.
----------------
külliyyen propanda
Sayın Afek

Doğrusunu siz söyleyiniz o zaman..

külliyyen propanda yalanıp yutulacak bi tarafı da yok
Haklısınız söyleyebilir de o inancını Hz. Adem'e dayandırabilir mi ve onun ötesine. Yani bunu yapabilen varsa bir örnek verebilir misiniz ?

E madem haklıyım ne diye lafı eveleyip geveliyosun .Sanırım bu türden bir yaklaşımınızıda daha en başında yazmalıydım ki hiç bu yollara tenezzül etmeyesin
Haklı olmak doğru olmayı gerektirmiyor.. Haklı olmak sizin bakış açınızdan olayı doğru algıladığınızı ifade etmektir. Benim sizinle hemfikir olduğum anlamına gelmiyor. Size hak verişim sizi anladığım anlamına gelir size katıldığım anlamına değil..

Bana hak vermeniz de mümkün gözükmüyor çünkü öyle olsaydı zaten bunları tartışıyor olmazdık.

Burda yaptığımız şey fikirlerimizi kabul ettirmekten ziyade onları savunurken kullandığımız argümanlar ve onları kullanış tarzımız ile bir tür atraksiyon.. Böylece muhakeme yeteneğimizi geliştirip bilim yapmak için hazır olmak ve bunun için gerekli bir kondüsyona ulaşmak...

Saygılarımla...

Oku kainatı, görmek istersen gerçeği. Birinci sayfa, birinci paragraf : Kendin..
Alt 13-07-2009, 18:18
ism@ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ism@ ism@ isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Afek´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

----------------
külliyyen propanda
ister budizm ister hinduizm ister deizm ne derseniz deyin eğer bir inancın içinde Her şeyi yaratan ezeli ve ebedi herşeyin kaynağı olan TEK tanrı varsa ve iyiliği emrediyor her iyi, güzel olan şeyleri hiç sorgulamadan Uygulamak İSLAM dır S-L-M lütfen islam kelimesinin Kökünü aklımıza getirelim artık esenlik,selamet, Barış gibi anlamlar vermiyorum daha geniş manada tutuyorum İnsanı her türlü kötülük çirkinlikten uzak durması iyiliği ve güzelliği benimsemesi

İSLAM (MÜSLÜMAN) olmanın iki şartı

1-Tek olan Her şeyi kuşatan Her şeyin kaynağı yaratıcısı olan adaletli bir Kuvvete inanmak
2-her türlü Kötülüklerden çirkinliklerden sakınıp/sakındırıp iyiye güzele kılavuzlanmak/kılavuzlamak, barışa ve insanlığa hizmete yönelik işler yapmak
http://www.yenidendogus.net/vb/kuran...celenmesi.html
Alt 15-07-2009, 17:51
Üye

Kutsal kitaplardan önce Ahlak yoktu. çünkü ilk insanla beraber İslam da geldi. Sizin önce var, adı başka dediğiniz kaynaklar tahrif edilmiş dinlerdir.
Bu dinlerinde aslı İslam 'dır. Çünkü Hz. Adem (A.S) islam dini üzeredir.
...........
Ben yinede bunun sizin şahsi düşünceniz oldğu konusunda ısrarcıyım. İsterseniz bir hiristiyan ve bir yahudi ile bu konuyu taartışabilirsiniz,göreceksiniz ki propaganda dan ileri gidemiyecek içi boş vecizelerinizden biridir

----------------
Ben sizin için dua etmiyorum
Kendimi kurtardımda birde siz mi kaldınız bana ne ki ben burda eğleniyor
ve hoş vakit geçiriyorum....

Es geçelim o zaman çünkü muhatap siz değilsiniz ve ben bütün müslümanlara karşı bir yazı yazdığımı düşünmüyorum .Meydanı gördüğünüzde ikide bi ortaya atılmanıza gerek yok ozaman.

Bir kitapta, onun Tanrı'nın sözü olduğunun yazması bir kanıt değildir. Bir sonuç, kendi kendisinin sebebi olamaz.
----------------
Bu konuda da haklısınız.. Bende zaten başka argümanlar kulllanmaya çalışıyorum..

...

----------------
...Bunu biliyorum, ama siz bu dine inananlardan nefret ediyor olabilirsiniz.
Tabii ki yanlış yönlendirme sonucu, aslında bu dinle ilgisi olmayan insanlar yüzünden.

Kendi adıma konuşayım ben dindarlardan nefret etmiyorum ailemden cevremden de bi çok dindar insan var .Ama ben boş umutlarla onları oyalayan insanları uyutan sahte dünyalar vadederek onları atalete iten ve yeryüzün de fesat çıkaran bir dinden nefret ediyorum evet ...

ister budizm ister hinduizm ister deizm ne derseniz deyin eğer bir inancın içinde Her şeyi yaratan ezeli ve ebedi herşeyin kaynağı olan TEK tanrı varsa ve iyiliği emrediyor her iyi, güzel olan şeyleri hiç sorgulamadan Uygulamak İSLAM dır S-L-M lütfen islam kelimesinin Kökünü aklımıza getirelim artık esenlik,selamet, Barış gibi anlamlar vermiyorum daha geniş manada tutuyorum İnsanı her türlü kötülük çirkinlikten uzak durması iyiliği ve güzelliği benimsemesi

İSLAM (MÜSLÜMAN) olmanın iki şartı

1-Tek olan Her şeyi kuşatan Her şeyin kaynağı yaratıcısı olan adaletli bir Kuvvete inanmak
2-her türlü Kötülüklerden çirkinliklerden sakınıp/sakındırıp iyiye güzele kılavuzlanmak/kılavuzlamak, barışa ve insanlığa hizmete yönelik işler yapmak

Son dan başlayalım -ne de olsa başını anlamadım zaten - biz islamiyetin şartını beş diye biliyorduk
Biincisini bu beş şartın için de değerlendirebiliriz aslında .Ama ikincisi ancak bir temenni ;istenen,beklenen bir duruştan öteye geçemez
Yani siz dindar bi kişiden bu özellikleri sergilemesini isteyebilir , bekleyebilirsiniz ama müslüman olmanın şartlarından değildir.

Konu Afek tarafından (15-07-2009 Saat 17:57 ) değiştirilmiştir.
Alt 15-07-2009, 20:33
ozgur_beyin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ozgur_beyin ozgur_beyin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

yahu ism@ bu allah niye bu kadar zavallı illada inanmamızı istiyor bu kadar ulu ve büyükse
insanların inanmasına niye ihtiyacı var aczindenmi * egosundanmı.
ayrıca dünyadaki bütün insanlar salih bir müslüman samimiyetiyle dünyada açlığın bitmesine inansa açlık bitermi?

sorun cahil olman değil , kendini alim sanman
Alt 15-07-2009, 20:58
Üye

Bize iki de bir bilmiyorsunuz bilseydiniz böyle yapmaz böyle konuşmazdınız edebiyatı yapıp mağlup olmuş gizemli mücahidi oynamayın
Zira çoğumuz yaşadığı yer itibarıyla müslüman bir çevrede doğup büyümüş insanlarız , ve yine çoğumuz islami konularda araştırma yapmış , sözünü ettiğiniz saydığınız bi çok eserleri de okumuş olduğumuzdan da tereciye tere satarken zorlanabilirsiniz.

Allah ın tüm insanlığa kitabını ve peygamberini gönderdiğini söylemeyin ; bu konuda kuran bi iki ayetiyle size referans sağlasada bunlardan daha fazla ayetiyle ise aksini söylemekedir.Burdaki çelişkiyi geçsek bile bize gönderilmediği bize söylemedi gerçeğini es geçmeyelim isterseniz.

o sizi cennete çağırıyor siz ise cehenneme gidiyor diye merhametli bir tanrı imajı yaratmayın lütfen bizzat kuran Andolsun ki,(artık kime yemin ediyorsa ) cin ve insanlardan bir çoğunu cehennem için yarattık diyor ki hiç te haksız sayılmaz ne yani boşuna mı yaratsaydı Ve kuran onlarca ayetiyle alakalı alakasız yerlerde konuları cehenneme bağlarken orada ki işkenceleri detaylı bi şekilde betimlerken "varsa eğer bundan zevk alıyor olmalı" merhametli , yarattıklarını sewmesi sözü gözümüzü yaşartıyor. Bunun üstüne dünyamız da bi çok insanı sakat muhtac hasta olarak süründürmesi ise yine onun kullarına olan merhametini şefkatini gösteren müthiş şefkat örneklerine ise hiç girmek istemiyorum.
Alt 17-07-2009, 16:55
ism@ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ism@ ism@ isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

ozgur_beyin´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
yahu ism@ bu allah niye bu kadar zavallı illada inanmamızı istiyor bu kadar ulu ve büyükse
insanların inanmasına niye ihtiyacı var aczindenmi * egosundanmı.
ayrıca dünyadaki bütün insanlar salih bir müslüman samimiyetiyle dünyada açlığın bitmesine inansa açlık bitermi?
Özgür Beyin Ben Ortada bir zorlama Göremiyorum Zorlasaydı( Tanrı denilen kavran elbetteki zorlamaya güç yetirir) siz şu anda Burada bunları yazıyor olmazdınız

Allahın Zorladığını düşünüyorsanız Şu sureyi Öneririm Size .

Hz.Muhammed ve Müslümanlar : "Sizin inancınız size benim inancım bana (fayda veya zarar getirir...)
İnanmazsınız benim inandığıma bende inanmam sizin inandığınıza"
-Kafirun suresi-

Dinde(İnançta) Zorlama Yoktur Dilemenizle Allah Dilesin ki Kurtulun Hak ile batıl birbirinden Mutlaka ayrılmıştır .Dileyen inkar eder dileyen inanır iman eder.

Bunları söyleyen Allahın Zorlaması Beklenemez Dediğim gibi Üzerinizde bir zor Olsaydı Şu anda Burda Bunları Yazıyor olmazdınız ÖZGÜR beyin

Önerilen Siteler