15-10-2009, 20:20
|
|
Üye
|
|
|
|
değerli arkadaşlar
insanlar mucizeler yaratır. büyük ihtimalle bir beden rahatsızlığı sonucu oluşan bu şekillere yazıdır demiş. neden arapça?
çünkü diğer dillerde harfler genelde birbirinden ayrıdır. arapça ise bitişiktir. damarlarda bitişiktir. yani bacağında varis olan biri iyi bir arapça bilgisi ile değişik anlamlar çıkarabilir. ha bilim araştırır ve der ki, bu kesinlikle hastalık değil arapça bir yazıdır. o zaman inanırım. inanan biri olarak inanırım. bu tür mucizeler aramak yanlıştır. lakin yaratıcının her yarattığı bir şaheserdir. ve baktığınızda mucizeyi görürsünüz. yeterki bakmasını bilin.
insan beynindeki hücreler, damarlar, yani herşey mucizevi birer şaheserdir. akılsız doğanın akıl edemeyeceği kadar mükemmeldir.
saygılarımla.
|

15-10-2009, 20:30
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
oldschool´isimli üyeden Alıntı
yada ateistler de başlasın mucize aramaya, hem inananı daha çok oluyor. mesela bi bebeğin damarlarından, sinirlerinden v.b. lan yokum işte gibi bir ibare yazsınlar. bunlar da olmaz mı sayın ulpian???
saygılar...
|
valla olur sevgili oldschool,
sen " tamamdır, inanmıyorum artık, tatmin oldum (sahi neden bu kadar uzun sürdü yahu)'' dediğin gün, birlikte yeni bir site açalım, mesela ''non-teist mucizeler'' adında. Orda da bahsettiğin türden şeyler toparlarız.
saygılarımla
|

15-10-2009, 20:35
|
|
Üye
|
|
|
|
ulpian´isimli üyeden Alıntı
valla olur sevgili oldschool,
sen " tamamdır, inanmıyorum artık, tatmin oldum (sahi neden bu kadar uzun sürdü yahu)'' dediğin gün, birlikte yeni bir site açalım, mesela ''non-teist mucizeler'' adında. Orda da bahsettiğin türden şeyler toparlarız.
saygılarımla
|
ayıp ettin şimdi sevgili ulpian ben zaten dünden hazırım. ben en iyisi mi şimdiden senin verdiğin isimdeki tüm kombinasyonlarla beraber bütün linkleri com, net, org vs vs (başka da varsa bilmiyorum) satın alayım. hani ne olur ne olmaz. ama emin ol çok para var bu işte çook...
saygılar...
|

15-10-2009, 20:40
|
|
Üye
|
|
|
|
emil´isimli üyeden Alıntı
Türkçe; "....cığım, seni çok seviyorum ne olur bana inan" yazsın bacağıma.Vallahi inanırım.Ama sonra silsin 
|
Vallahi derken şaşırdın herhalde çünkü vallahi ne demek biliyorsundur. bu dediğini sana yapsa bile O nasip etmedikçe inanman mümkün olamaz. Biri beni duydu cinler yazdı, büyü var bu işte falan filan dersin. Zira Allah yahudileri öldürüp diriltmiş adamlar yine inanmamışlar biliyormuydun. Herhalde onlarda şöyle demişlerdir, bu bir rüyaydı.
|

15-10-2009, 20:41
|
|
Üyeliğini Sonlandırmış
|
|
|
|
''Allah was here'' diyor yani, karpuza, ineğe, odur budura grafiti yazarak...
|

15-10-2009, 20:45
|
|
Üye
|
|
|
|
Üç sahifede yirmi bir yorum.Konuyu başlatan üyeninkiler hariç hepsi iyi niyetli, safiyane düşünce aktarımları. Çünkü;ateistler hile, hurda,aldatmaca, çekip uzatma, anlamları değiştirme vb şeytanlıklara tevessül etmezler. Bu, onların yaşama bakışları ile ters düşen bir davranıştır.
Şimdi uzun bir süre medyayı ve kamu oyunu meşgul eden mucizevi olayı (aklımda kaldığı kadarı ile) aktarmaya çalışacağım. Mekan Van'ın Erciş ilçesi.Olayın kahramanı bir hayvan yetiştiricisi,olay şöyle gelişir: Bir bahar günü, olayı yaşayan kişi, kılları kesimlik olmuş koyunlarını kırkmaya başlar.Bir koyunu kırparken dehşetle irkilir! O ne? Kırktığı kılların altından çıkan deri üzerinde bir takım işaretler vardır.Şaşkınlık arasında kırkma işini tamamlar ve portre tamamen ortaya çıkar. Deri üzerindeki işaretler Arapça bir metine benzemektedir.Hemen camiye koşar,imama durumu anlatır,birlikte mucize koyunun yanına koşarlar.Bir de ne görsünler?Koyunun ak derisi üzerine kazınan işaretler "Allah" anlamına gelen bir metindir. Bu olay kısa zamanda -özellikle islami medyanın- ilgi odağı haline gelir.Meraklı,aynı zamanda kuşkucu bir vatandaş koyunu bir veterinere gösterir.Yapılan inceleme sonunda anlaşılır ki koyunun kılsız derisi üzerine 'dağlama yöntemi' ile bu yazı işlenmiş, uzayan kıllar kırkılıp olay bir mucize olarak takdim edilmiş.
Bu olayın faili bulunamadı.Ancak hiçbir kuşkuya yer kalmayacak şekilde bu işin insan eliyle yapıldığı anlaşıldı.
Sanırım benim de ne anlatmak istediğim anlaşılmıştır.
|

15-10-2009, 20:50
|
|
Yasaklandı
|
|
|
|
Selam,
Arapçası olan veya azçok camilerde elifba okuyan biri varsa baksın oraya bakayım nasıl bir Allah kelimsei çıkıyormuş? Ya siz bir parça çamur fırlatın ya çince, ya latince, ya arapça çıkacaktır. Hangisinde çıksa onun Tanrısının kanıtı mı? Ya böyle şeylerle siz Tanrıyı kanıtlayacaksanız Hristiyanlarda Matematikteki artıyı, Zerdüştiler gördükleri her kuş resmini, Yehudiler her yıldızı, Mısırlar gördükleri her şapkayı Tanrılarının kanıtı sanar.
Dünya büyük bir yer her çocuğun karnında verem çıksa, kanser çıksa bir milyondan birde arapçaya benzese yılda on kişi Arapç abiri çince diğeri ise holandaca çıkar  Sanırım bu söylediklerimile beni Monoteistlikle suçlamasını  pardon Atesit... Eğer siz inancınızı domates üzerinde bina edecekseniz buna karşı çıkan bir tepkiye veya mislimeye teslim olmak zorunda kalırsınız.
m.salih
kıvançla...
|

15-10-2009, 20:52
|
|
Üye
|
|
|
|
Şaman Türksoy´isimli üyeden Alıntı
Üç sahifede yirmi bir yorum.Konuyu başlatan üyeninkiler hariç hepsi iyi niyetli, safiyane düşünce aktarımları. Çünkü;ateistler hile, hurda,aldatmaca, çekip uzatma, anlamları değiştirme vb şeytanlıklara tevessül etmezler. Bu, onların yaşama bakışları ile ters düşen bir davranıştır.
Şimdi uzun bir süre medyayı ve kamu oyunu meşgul eden mucizevi olayı (aklımda kaldığı kadarı ile) aktarmaya çalışacağım. Mekan Van'ın Erciş ilçesi.Olayın kahramanı bir hayvan yetiştiricisi,olay şöyle gelişir: Bir bahar günü, olayı yaşayan kişi, kılları kesimlik olmuş koyunlarını kırkmaya başlar.Bir koyunu kırparken dehşetle irkilir! O ne? Kırktığı kılların altından çıkan deri üzerinde bir takım işaretler vardır.Şaşkınlık arasında kırkma işini tamamlar ve portre tamamen ortaya çıkar. Deri üzerindeki işaretler Arapça bir metine benzemektedir.Hemen camiye koşar,imama durumu anlatır,birlikte mucize koyunun yanına koşarlar.Bir de ne görsünler?Koyunun ak derisi üzerine kazınan işaretler "Allah" anlamına gelen bir metindir. Bu olay kısa zamanda -özellikle islami medyanın- ilgi odağı haline gelir.Meraklı,aynı zamanda kuşkucu bir vatandaş koyunu bir veterinere gösterir.Yapılan inceleme sonunda anlaşılır ki koyunun kılsız derisi üzerine 'dağlama yöntemi' ile bu yazı işlenmiş, uzayan kıllar kırkılıp olay bir mucize olarak takdim edilmiş.
Bu olayın faili bulunamadı.Ancak hiçbir kuşkuya yer kalmayacak şekilde bu işin insan eliyle yapıldığı anlaşıldı.
Sanırım benim de ne anlatmak istediğim anlaşılmıştır.
|
çok güzel bir örnek sayın şaman türksoy. demek ki böyle şeyleri birileri yazıyor. o zaman ilk işimiz bu çocuğun derisinin yazarı kim onu bulmak  . eğer bulamazsak işimiz sakat gibi.
saygılar...
|

15-10-2009, 20:56
|
 |
Üye
|
|
|
|
taabbud´isimli üyeden Alıntı
Vallahi derken şaşırdın herhalde çünkü vallahi ne demek biliyorsundur. bu dediğini sana yapsa bile O nasip etmedikçe inanman mümkün olamaz. Biri beni duydu cinler yazdı, büyü var bu işte falan filan dersin. Zira Allah yahudileri öldürüp diriltmiş adamlar yine inanmamışlar biliyormuydun. Herhalde onlarda şöyle demişlerdir, bu bir rüyaydı.
|
Hemen de buluyorsun çelişkiyi.Bizim sözlerimize gösterdiğin dikkati inandığın kurana da göstersen bundan çok daha fazla çelişki görürsün..Ayrıca bunlar Türkçe'de gerçek anlamın dışına çıkmış biraz deyimleşmiş sözcükler.Mesela Allah allah derken şaşkınlık ifadesidir.Kimse orada heralde allahı anmak için demiyor..
|

15-10-2009, 20:57
|
|
Üye
|
|
|
|
evrensel-insan´isimli üyeden Alıntı
Saygideger ulpian;
Ah, bu ispat takintisi, ne mene seymis meger! Kendilerine ispat etmeleri yetmiyor, illa; baskalarina da ispat etmeye cabalayacaklar, ne "kazanacaklarsa!"
Yoksa, dinsiz birini musluman yapana; cennette extra bir... mi var?
Saygilarimla;
evrensel-insan
|
Önemli bir konu bu, evet tahminin doğruyu bulmaya yakın bir tahmin. Eğer bir insan birbaşka insanın müslüman olmasına vesile olursa, sonradan müslüman olan o insanın kazandığı tüm sevaplardan belli bir oranda (tamamı kadarda olabilir Allah'a iftirada bulunmaktan Allah'a sığınırım) aynen kendi amel defterinede yazılır. Gerçek bir müslümanın amacı bu olmalıdır. Bunun dışında amaç güdenler bu sevaba zaten nail olamazlar. çünkü ameller niyetlere göredir. Bir insan kabenin etrafını turistik bir merakla dolaşsa kabeyi tavaf etmiş olmaz. Şimdi bu amacı güderek birinin müslüman olmasını sağlamış bir adamın kazanabileceği sevabı kabataslak bir hesaplamaya çalışalım. sonradan müslüman olan o adam gidip bir müslümanla evlense, 5 çocuğu olsa hepsi babalarının sayesinde müslüman olarak yaşasa onlarında evlatları olsa onlarda müslüman yaşasa ve ölse vs. vs. bunların hepsinin sevabından bu adama (veya kadına diyeyimde ayrımcılığa girmesin) bir hisse mutlaka vardır. EE sence böyle bir fırsat için denemeye değmez mi?
Onuda bırak Allah ben bu kulumdan razıyım uğraştı dese ve affetse daha ne isterki gerçek bir müslüman. Size tavsiyem müslümanların şuan yeryüzündeki imajını örnek olarak alıpta müslümanlık bu işte demeyin.
|