Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 15-10-2009, 21:39
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder

Saygideger taabbud;

Önemli bir konu bu, evet tahminin doğruyu bulmaya yakın bir tahmin. Eğer bir insan birbaşka insanın müslüman olmasına vesile olursa, sonradan müslüman olan o insanın kazandığı tüm sevaplardan belli bir oranda (tamamı kadarda olabilir Allah'a iftirada bulunmaktan Allah'a sığınırım) aynen kendi amel defterinede yazılır. Gerçek bir müslümanın amacı bu olmalıdır. Bunun dışında amaç güdenler bu sevaba zaten nail olamazlar. çünkü ameller niyetlere göredir. Bir insan kabenin etrafını turistik bir merakla dolaşsa kabeyi tavaf etmiş olmaz. Şimdi bu amacı güderek birinin müslüman olmasını sağlamış bir adamın kazanabileceği sevabı kabataslak bir hesaplamaya çalışalım. sonradan müslüman olan o adam gidip bir müslümanla evlense, 5 çocuğu olsa hepsi babalarının sayesinde müslüman olarak yaşasa onlarında evlatları olsa onlarda müslüman yaşasa ve ölse vs. vs. bunların hepsinin sevabından bu adama (veya kadına diyeyimde ayrımcılığa girmesin) bir hisse mutlaka vardır. EE sence böyle bir fırsat için denemeye değmez mi?
Onuda bırak Allah ben bu kulumdan razıyım uğraştı dese ve affetse daha ne isterki gerçek bir müslüman. Size tavsiyem müslümanların şuan yeryüzündeki imajını örnek olarak alıpta müslümanlık bu işte demeyin.-taabbud-

Senin bu dedigin sekilde calisan firmalar vardir. Mal satarlar ve siz emeginizi saat ucreti ile degil; ya sattiginiz maldan alacaginiz belirli bir komisyonla; ya da sizin gibi; mal satanlari, bulursaniz ve onlarda mallarini sizin adiniza satarlarsa; onlarin satimlarindan da bir yuzde alirsiniz.

Bu bir hiyerarsik zincirdir. Kim, kimin icin calisiyorsa; ona yuzde kazandirir ve hatta; sirket; aylik ve yillik en cok uye yapan ve mal satisi yapani aciklar ve ozel olarak odullendirir. Boylece; herkesi de, hem uye bulmaya, hem de satisa ozendirmis olur. Ustelik, sizin satacaginiz mali da; size bedava vermez. Yani once size satar. Dolayisiyle, sirket malini ilk elden satmis olur. Malin ikinci satimi, yani sizin baskasina satiminiz; ya parakende ya da toptan olarak ve mali sattiginiz kisiyi sizin gibi ve size ekonomik olarak cikar saglayan bi satici yapmaniz.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
taabbud taabbud isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Şaman Türksoy´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Değerli site yöneticileri!
Demokrasinin bu kadarı da fazla.
Bu kuş beyinli (kuşlar,özellikle kırlangıçlar kusura bakmasın) kula tahammül etmek zorunda mıyız?
Bazıları kazanılamaz, bunu anlamıyor musunuz?
Bir dinci sitede, bu bilgi ve uslupla ben olsam, çoktan kovulmuştum.
Bak beni tanımıyorsun o yüzden ne demek istediğimi anlamadın, yazılarımı oku dicem ama onada vakit ayırmazsın kesin. Ben sana şu konuda asla sinirlenmicemin garantisini veriyorum, gece gündüz aklına her geldiğinde bana hakaret edebilirsin, bana günyüzü görmemiş küfürlerde sıralayabilirsin hatta burada bana hakaret dolu cümleler yaz, şikayetçi olursam şerefsizim. Ben bu dünyada şikayetçi olmam, seninle öbür dünyada hesaplaşırım.
serdar-yildirim serdar-yildirim isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

arkadaşım yorum yazma demiyorumki seviyeli bir biçimde yorum yazılır.ama görüyorumki öyle birşey yok
Alt 15-10-2009, 21:45
Üye

evrensel-insan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Saygideger taabbud;

Senin bu dedigin sekilde calisan firmalar vardir. Mal satarlar ve siz emeginizi saat ucreti ile degil; ya sattiginiz maldan alacaginiz belirli bir komisyonla; ya da sizin gibi; mal satanlari, bulursaniz ve onlarda mallarini sizin adiniza satarlarsa; onlarin satimlarindan da bir yuzde alirsiniz.

Bu bir hiyerarsik zincirdir. Kim, kimin icin calisiyorsa; ona yuzde kazandirir ve hatta; sirket; aylik ve yillik en cok uye yapan ve mal satisi yapani aciklar ve ozel olarak odullendirir. Boylece; herkesi de, hem uye bulmaya, hem de satisa ozendirmis olur. Ustelik, sizin satacaginiz mali da; size bedava vermez. Yani once size satar. Dolayisiyle, sirket malini ilk elden satmis olur. Malin ikinci satimi, yani sizin baskasina satiminiz; ya parakende ya da toptan olarak ve mali sattiginiz kisiyi sizin gibi ve size ekonomik olarak cikar saglayan bi satici yapmaniz.

Saygilarimla;
evrensel-insan
Konuyu anlayabileceğinden şüphem yoktu zaten, Öyle olmasaydı neden Allah islamı yaymaları için kullarına emir verirdi bunu bi düşün. peygamber efendimiz (S.A.V.) "İslam bütün topraklara hakim oluncaya kadar insanlarla savaşmam emredildi" demiştir. Sence bi ödülü olmasa bu insanlar başkalarıyla savaşarak ölmeyi göze alırmıydı.
Alt 15-10-2009, 21:46
ugurce82 ugurce82 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Yaşasın allahın varlığı ispatlanmış. Haydi herkes gusl abdesti alsın. namaz borçlarımıza başlayalım.Hangi bilim adamının imzası var ispatın altında. Onlarıda söylermisin serdar?
Alt 15-10-2009, 21:48
zocor zocor isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

sn.taabbud bu forumda Hz. Muhammed' e katildir deyip Hz. Muhammed adam öldürdü diyen insanlar var, kime neyi anlatıyorsun bence boşuna uğraşma...
Alt 15-10-2009, 21:49
Üye

zocor´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bu olay gerçek olmayabilir, yani bebeğin ailesi bebeklerinin bacağına böyle bir yazı yazabilir..

Ama işin asıl komik ve trajeidik tarafı bebeğin bacağında bir anlamlı kelimeler topluluğu birleşip bir anlamlı cümle oluşturuyor ama onu bile "inkar" ediyorsunuz..

Hiçbiriniz dememişki bunu ailesi yazabilir diye..Hepiniz bacakta yazan o yazının doğuştan olduğunu kabul etmiş ama o cümleyi yine "inkar" etmişsiniz..

Bu "inkar etme" uykusundan ne zaman uyanacaksınız ???

Uzun zamandır bu "yanlı" foruma girmiyordum, girip yazılanları yorumları okuyunca elhamdülillah müslümanım diyorum, bu forumu okuyan inançlı insanların inançlarının daha da arttığını düşünüyorum benim gibi..
Aynen katılıyorum, Burada inkar edenlere verecek cevaplar düşünürken Allah'ın yarattığı güzelliklerin farkına yeniden varıyor, hiç düşünmediğimiz nimetlerini görme şansı buluyorum. Saygılarımı sunuyorum çok değerli kardeşim. Allah hidayetten ayırmasın.
Alt 15-10-2009, 21:52
Üye

zocor´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
sn.taabbud bu forumda Hz. Muhammed' e katildir deyip Hz. Muhammed adam öldürdü diyen insanlar var, kime neyi anlatıyorsun bence boşuna uğraşma...
Kardeş benim çabamı Allah görür ve benden razı olursa bana bu elbetteki yeter. Seninde gayen bence bu olmalıdır. İnkar edenlere karşı vereceğin her cevap ahirette sana delil olarak gelecektir buna inan.
Alt 15-10-2009, 21:53
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder

Saygideger taabbud;

Sence bi ödülü olmasa bu insanlar başkalarıyla savaşarak ölmeyi göze alırmıydı.-taabbud-

Wallahi, bilemem. Onu goze alanlara soracaksin. Ben yasamak ve yasatmaktan yanayim.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 15-10-2009, 21:58
Üye

evrensel-insan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Saygideger taabbud;

Sence bi ödülü olmasa bu insanlar başkalarıyla savaşarak ölmeyi göze alırmıydı.-taabbud-

Wallahi, bilemem. Onu goze alanlara soracaksin. Ben yasamak ve yasatmaktan yanayim.

Saygilarimla;
evrensel-insan
Bence bunu ödül için değil sırf azaptan korunmak içinde yapardılar. Belkide bunun için yapanlarda vardı içlerinde Belkide sırf Allah öyle emretti diye yapanlar ve karşılık beklemeyenlerde vardı. Bizde yaşamak ve yaşatmaktan yanayız ama bize bu imkanı vermeyenlerede boyun eğmek gibi bir niyetimiz olamaz. Bu uğurda seve seve ölürüm mesela ben.

şimdi çıkmam gerek sonra devam ederim inşaallah.

Konu taabbud tarafından (15-10-2009 Saat 22:05 ) değiştirilmiştir.

Önerilen Siteler