Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 15-10-2009, 22:01
prozac - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
prozac prozac isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Super Moderator
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Bilim yazının anlamınımı açıklayamıyor bu belirtilere teşhismi koyamıyor?
Yazık bebeğe yahu ateizm yükselişe geçince Allah bebeleri karalama defteri gibi kullanmaya başladı,birde yüzünde allah yazan bebek vardı ..

Biz iş'i sağlama alalım;

Eşhedu en la ilahe illallah ve eşhedü enne Muhammeden âbduhu ve Resuluhu..

Sen Tanrılığını bil..Ben de İnsanlığımı...
-----------------------------------------------------

Hayat Değişimdir...
Kuranda Mucize Yoktur..
Alt 15-10-2009, 22:07
zocor zocor isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

Ateizm böyle yükselişe geçmiş (ise) varsın geçsin benim açımdan sorun değil ..
Alt 15-10-2009, 22:08
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder

Saygideger prozac02;

Eşhedu en la ilahe illallah ve eşhedü enne Muhammeden âbduhu ve Resuluhu.. -prozac02-

Yukaridaki soylevi dogru yazdigina eminmisin?, yoksa gunaha girersin. Bak simdi, ben de senin gunahina ortak olacagim. Sanki yeteri kadar gunahimiz yokmus gibi. Neyse; biraz da sevap isleriz, de telaffi ederiz. :juggle:

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 15-10-2009, 22:15
Yasaklandı

taabbud´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Kardeş benim çabamı Allah görür ve benden razı olursa bana bu elbetteki yeter. Seninde gayen bence bu olmalıdır. İnkar edenlere karşı vereceğin her cevap ahirette sana delil olarak gelecektir buna inan.
sn.taabbud inanmayanlarla ilgili ayet var buraya koymaya gerek yok..Aynen şu anki duurm şu anki forumun durumu ile ilgili..Ne senin amacın inanmayanları inandırmak olsun ne de benim..Adam Hz. Muhammed' e katil diyor varmı daha ötesi..

Diğer konuda bebeğin bacağında doğuştan Allah' ın varlığı ile ilgili arapça bir cümleyle doğmasını gerçek kabul etmesine rağmen hala o yazıya damar ezilmesi büzülmesi diyor okudukça kahkaha atıyorum sen kalkmış bunlara cevap vermeye çalışıyorsun..

Boşver he de geç.İki üç tane ayet bulmuşlar peşinden gidiyorlar yıllardır bunun dışında başka birşey görmedim ben..
Alt 15-10-2009, 22:29
Şaman Türksoy Şaman Türksoy isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

taabbud!
Nasıl yok edildiğinizin ayırdında mısınız?
Türk ve Müslüman olmak en büyük övüncünüzdür, öyle değil mi?
Buna rağmen Türkçe okur-yazar olmadığınızı söylesem, elbette bana kızarsınız.
Daha önce de söyledim.Ateist diyerek aşağılamaya çalıştığınız,cehennem odunu olarak gördüğünüz insanlar hile,hurda,takkiye nedir, bilmezler.

Biz sinli ve kaflı cümleleri telaffuz etmemek için azami gayreti gösteririz.

Siz karşılık bekleyerek bir dinsizi hidayete davet edersiniz.

Biz, bir karşılık beklemeden barış ve huzuru telkin ederiz.

Siz İslam'a davet ederken şart koşarsınız.Müslüman ol,aksi halde ya cizye ödersin,ya canını alırım!..

Bizim davetimiz yok, herkes bildiğince değer kazanır.

Günlerdir hakaret mertebesinde söylemleriniz var,ayırdında mısınız?

Saygı ve sevgi göstermek için şartınız var.Nedir?Müslüman ol, öyle gel!

Oysa bizim değer vermek için şartımız yok.Evren'in yurttaşı olmak saygı görmek için yeterli nedendir.Kurt musun, kuş musun, fark etmez.Biz saygı duyarız...

Oğluma bakan, anası olduğu halde (zaman darlığı yüzünden) ona analık yapan bir yardımcımız var. Kürt ve Alevidir.Burada söz konusu etmek istemediğim bazı yaklaşımlarımı ailesi ile paylaşmış.Annesi demiş ki:Nuran,o adam kesin Alevidir.O da yanıt vermiş:Vallahi anneciğim,Alevi midir bilmem, ama Allah yok diyor...

Sizin çok genç olduğunuzu tahmin ediyorum.Yirmi beş yaşınızdan sonra olayları çok farklı bir pencereden görmeye başlayacağınıza bahse girerim.

Mutlak gerçek şu ki;biz yıldız çocuklarıyız.Evren'in ortak menşeli yurttaşlarıyız.

Kıpkırmızı gelincikle aramızdaki fark, genelerimizde bulunan %5 mertebesindeki mutasyondur.

Rh faktörü nedir?Bir araştırın.Rhezus maymunu ile akraba olduğumuzu hayretle göreceksiniz.
Alt 15-10-2009, 22:31
prozac - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
prozac prozac isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Super Moderator
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Yukaridaki soylevi dogru yazdigina eminmisin?
Evrensel hocam yaklaşık 10 - 12 yıldır kullanmadığım bir cümle dilimize de yabacı,muhtemelen harf hataları olabilir ancak Allah'ın harf hatarını pek önemsemeyeceğini düşünüyorum .
Aslında bu konuyu bir ulemaya danışmak daha doğru olur..

Sen Tanrılığını bil..Ben de İnsanlığımı...
-----------------------------------------------------

Hayat Değişimdir...
Kuranda Mucize Yoktur..
Alt 15-10-2009, 22:45
Kıdemli Üye

Saygideger prozac02;

Aslında bu konuyu bir ulemaya danışmak daha doğru olur.. -prozac02-

Hani neydi o soz "Hakimiyet kayitsiz sartsiz, milletindir/Allahindir!"

Bilimsel olsa; danisirdik ta! Biz en iyisi pante'ye danisalim.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 15-10-2009, 22:52
rodof rodof isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

NEDE OLSA HER DOĞAN CANLI MÜSLÜMAN DOĞAR DİYE BİR SÖYLEM VARYA GALİBA ONDAN DOLAYI aslında bir o kadqar düşünülmesi gereken bir durum allah kendini bir şekilde ispat etmek için törlü yolarmı deniyor ......bence bu yaratıcı inancı olanlara bir hakarettir..
Alt 15-10-2009, 23:21
Yasaklandı

evrensel-insan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Saygideger arkadaslar;

Bu olsa olsa, damarsal bir sorun olur. Yani kan damarlariyla, kilcal damarlar arasindaki; belirli bolgelerde, kan damarlarinin yogunlasmasi ve deri altindaki bu yogunlugun deri ustunden, ciplak gozle gorulebilmesi.

Aslinda, bebegin; musluman bir ailenin cocugu olusu; konuyu inanca tasiyor. Bu bebek, baska bir aileden, baska bir ulkede dogsaydi ve o ailenin inancsal bir icerigi olmasaydi, konu o zaman; bilimsel ele alinacakti.

Eminim, doktorlar, yapacaklari diagnostik ile, bu durumu tibbi olarak aciklayacaklardir. Yani; beklenen mehdi degil, dogan bu bebek.

Saygilarimla;
evrensel-insan
Koyu belirttiğim cümlenize itafen bana bugüne kadar damarsal bir sorundan kaynaklanan, kan damarları ile kılcal damarlar arasındak bölgelerde oluşmuş bir cümle oluşturan bir canlı bedeni linki gösterebilirmisiniz ?

Bu iddada bulunan birisi muhakkak insan vücudunda bu tür damarsal ve kılcal damarlarla oluşmuş bir yazı ya okumuştur ya da görmüştür muhakkak..

Link istiyorum mümkün mü acaba ?

Eğer linkiniz yoksa evrensel düşündüğünü iddaa eden birisi olarak bunun nasıl bir "evrensel düşünce" olduğunu da açıklayabilirmisiniz ?
Alt 15-10-2009, 23:33
Kıdemli Üye

Saygideger zocor;

Bu ilk etapta, benim yaptigim bir yorumdur. Konunun uzerine dusunulerek yapilmamistir. Sonucta konu, normalin disinda bir gorunum icermektedir. Gorunum iceren de; insanoglu oldugundan; konu tippin ve biyolojinin bir konusudur. Bunu da, doktorlar ortaya cikarir.

Bunun en guzel ornegi; bazi kisilerin kilcal damarlarinin derinin ustunden gorunmesidir. Beliren izlerin daha kirmizimsi bir renk alisi da, deri altinda bir konu oldugunu icerir. Varis nedir, bilirmisin?

Eğer linkiniz yoksa evrensel düşündüğünü iddaa eden birisi olarak bunun nasıl bir "evrensel düşünce" olduğunu da açıklayabilirmisiniz ?-zocor-

Siz once, evrensel dusunceden ne algiladiginizi ortaya koyarsaniz; ben de ona gore ne istediginizi algilar ve cevaplarim. Benim dusuncem evrensel degil; evrensel-insan dusuncesi, ben de serbest dusunurum.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Önerilen Siteler