Şaman Türksoy´isimli üyeden Alıntı
taabbud!
Nasıl yok edildiğinizin ayırdında mısınız?
Türk ve Müslüman olmak en büyük övüncünüzdür, öyle değil mi?
Buna rağmen Türkçe okur-yazar olmadığınızı söylesem, elbette bana kızarsınız.
Daha önce de söyledim.Ateist diyerek aşağılamaya çalıştığınız,cehennem odunu olarak gördüğünüz insanlar hile,hurda,takkiye nedir, bilmezler.
Biz sinli ve kaflı cümleleri telaffuz etmemek için azami gayreti gösteririz.
Siz karşılık bekleyerek bir dinsizi hidayete davet edersiniz.
Biz, bir karşılık beklemeden barış ve huzuru telkin ederiz.
Siz İslam'a davet ederken şart koşarsınız.Müslüman ol,aksi halde ya cizye ödersin,ya canını alırım!..
Bizim davetimiz yok, herkes bildiğince değer kazanır.
Günlerdir hakaret mertebesinde söylemleriniz var,ayırdında mısınız?
Saygı ve sevgi göstermek için şartınız var.Nedir?Müslüman ol, öyle gel!
Oysa bizim değer vermek için şartımız yok.Evren'in yurttaşı olmak saygı görmek için yeterli nedendir.Kurt musun, kuş musun, fark etmez.Biz saygı duyarız...
Oğluma bakan, anası olduğu halde (zaman darlığı yüzünden) ona analık yapan bir yardımcımız var. Kürt ve Alevidir.Burada söz konusu etmek istemediğim bazı yaklaşımlarımı ailesi ile paylaşmış.Annesi demiş ki:Nuran,o adam kesin Alevidir.O da yanıt vermiş:Vallahi anneciğim,Alevi midir bilmem, ama Allah yok diyor...
Sizin çok genç olduğunuzu tahmin ediyorum.Yirmi beş yaşınızdan sonra olayları çok farklı bir pencereden görmeye başlayacağınıza bahse girerim.
Mutlak gerçek şu ki;biz yıldız çocuklarıyız.Evren'in ortak menşeli yurttaşlarıyız.
Kıpkırmızı gelincikle aramızdaki fark, genelerimizde bulunan %5 mertebesindeki mutasyondur.
Rh faktörü nedir?Bir araştırın.Rhezus maymunu ile akraba olduğumuzu hayretle göreceksiniz.
|
Şimdi şu yukarıda yazdıklarınızı okuyanlar bana iyi bir fırça çektiğinizi düşünebilirler. Hiç kızmadığımı belirteyim. Daha alasını bende yapabilirim ama bir müslüman olarak ölmemiş biri tevbe edip iman edebilir olduğundan, kimsenin imandan nasibine darbe vurmak istemem. Yaşayan herkesin tevbe etme hakkı bakidir.
Türk'lükle gurur konusunda şunu söyleyeyim. Allah katında Türk'ün veya Somalilinin bir farkı olmadığını inanan bilir. Ben yalnızca müslüman olmaktan şeref duyarım, zenci bile olsam farketmez.
Bu kadar farklı ilimlere harcadığınız zamanın milyarda birini islamı tanımaya harcasaydınız beni anlardınız.
Şimdi objektif bir bakış açısıyla bakarsak. Siz evrime inanıyorsunuz ve maymunlar bizim atamızdır diyorsunuz. Bununlada yetinmiyor Allah'ın yarattığı herşeyi o yaratmadı hepsi evrim veya tesadüfen oluştu diyorsunuz, şimdi bu mu mantıklı yoksa bu mu?
Ben diyorum ki evreni, bu dünyayı, ahireti, Canlı cansız tüm varlıkları yaratan Allah'tır. Onları gözeten, hepsinin rızkını veren, hepsinin üzerinde hakimiyeti bulunan, hepsinin ömrünü belirleyen, hepsine farklı şekiller ve ilim veren vs. vs. Allah'tır. Hepimiz sonunda ona döndürüleceğiz ve bu dünyada yaptıklarımızın ve yapmadıklarımızın hesabını O'na vereceğiz.
Şimdi bir insan Allah'ın izniyle bu dünyaya gelecek, yine Allah'ın izniyle korunup, büyütülecek, aklı başına gelince etrafındaki nimetlerin farkına varacak. aldığı nefesin ne kadar kıymetli olduğunu anlayacak, yediği yiyeceklerin ne kadar güzel ve gerekli olduğunu anlayacak, doğanın nasıl varlığını kusursuzca sürdürdüğünü, ağaçların nasıl türlü türlü meyveler verdiğini görecek, mevsimlerin nasıl milyonlarca yıldır hep aynı sırayla ve hep aynı sürede geldiğini görecek, duyu organlarının kendisine nasıl faydalar sağladını görecek, diğer canlılardan ne gibi farkları olduğunu keşfedecek, sonra bu sayısız nimetlerden yicek, içecek, faydalanacak ve kendisine bunları veren birinin olmayacağını söyleyecek öyle mi? Bunlar tesadüfen oldular hiçbirinin bize fayda sağlamak gibi bir niyeti yok aslında dicek öyle mi? Biz evrimle oluştuk bizim atalarımız maymun dicek öyle mi? Yeyip, içip, gezip, dolaşıp ölecem ve herşey bitecek dicek öyle mi? Ya bunun mantık neresinde Allah Aşkına ya. Sen bunca nimetten faydalan sana bunları bahşedene 1 teşekkür bile etmeden çek git öyle mi? Yok öyle dava, hepsinin hesabını vereceksin. Bana inanmazsan inanma bu beni zerre alakadar etmez, sonuçta kimse kimsenin günahını çekmez.
Allah hepimize bi süre verdi, süre dolmadan yapacağınızı yapın.