Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 16-10-2009, 11:46
taabbud taabbud isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

zocor´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
sn.taabbud inanmayanlarla ilgili ayet var buraya koymaya gerek yok..Aynen şu anki duurm şu anki forumun durumu ile ilgili..Ne senin amacın inanmayanları inandırmak olsun ne de benim..Adam Hz. Muhammed' e katil diyor varmı daha ötesi..

Diğer konuda bebeğin bacağında doğuştan Allah' ın varlığı ile ilgili arapça bir cümleyle doğmasını gerçek kabul etmesine rağmen hala o yazıya damar ezilmesi büzülmesi diyor okudukça kahkaha atıyorum sen kalkmış bunlara cevap vermeye çalışıyorsun..

Boşver he de geç.İki üç tane ayet bulmuşlar peşinden gidiyorlar yıllardır bunun dışında başka birşey görmedim ben..
Bak dostum sen benim ne demek istediğimi pek anlayamamışsın sanırım. Peygamber efendimiz (s.a.s.) ve sahabeler zamanındada Kuran da inkarcıların inanmayacakları yazıyordu. Onlar "boşverin ya biz inandık adamlar inanmayacakmış zaten" deyip oturmadılar. İslamı yaymak için savaştılar şehit oldular. Peki ne için bunu yaptılar? Çünkü Allah öyle emretti. Allah razı olsun diye yaptılar. Biz şimdi savaşamıyoruz ama bizde Allah razı olsun diye bunlara gerçeği anlatmak zorundayız. Kimse inanmazsa inanmasın, bende hiçbirinin iman edeceğine ihtimal vermiyorum ama Çabamı Allah görüyor, insanlara gerçeği anlatmaya çalıştığımın farkında O. Banada bu yeter. Sanada bu yetmeli. Belki bunlardan hiçbiri iman etmez ama hiç olmazsa imanlı biri buraya bakıpta, bu adamlara cevap verebilen çıkmamış demek ki bu adamlar haklıymış deyip imanından olmasın.
Alt 16-10-2009, 12:29
matillda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
matillda matillda isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Tez: Tanrı vardır, Eminim!
Antitez: Uçan Spagetti Canavarı vardır, Eminim!
Sentez: İkiside “Hayal Ürünüdür!” Çünkü akıl dışıdırlar..
Aklınız ile tartıp yargılayınız lütfen..
Akıl mutlak bilimdir, onun yolunda eminim birçok karanlığı aydınlatıp, cevapsız sorularınıza çözüm alabilirsiniz.
  • Tanrı akla sığmaz, çünkü Metafiziktir! (Fizik Ötesidir!)
  • Tanrı akıllı değildir, çünkü dinleri ve kitapları yolladığı iddia ediliyor, ki çelişkili ve kusurludurlar..
  • Tanrı akıl değildir, çünkü akıl doğuştan varolan kavramlar ile türer. Dolayısıyla Tanrı da aklımızdan türediği için aklın aklı olamıyacağı kesindir.

Kaynak: inanc hakkinda septik fikirler

kuşku aramızda bir dil oldukça, her sözcük ayrı çoğalacak beyin kıvrımlarımızda. kuşku aramızda bir dil.
Alt 16-10-2009, 12:46
nogada - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
nogada nogada isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Şaman Türksoy´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Ne mutlu bana, galiba bilmeden yazar sıfatı kazandım
Müslümanları zor günler bekliyor.Donanımlı olanlarla tartışmak keyifli olabilir.
Yazar sıfatını 10 mesajı geçtiğiniz için kazandınız...

Saygılarımla...

Görmeyipte Korktuklarımız Sevmediklerimiz,Görmeyipte Sevdiklerimiz İnandıklarımızdır...!!!
Alt 16-10-2009, 13:26
taabbud taabbud isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Şaman Türksoy´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
taabbud!
Nasıl yok edildiğinizin ayırdında mısınız?
Türk ve Müslüman olmak en büyük övüncünüzdür, öyle değil mi?
Buna rağmen Türkçe okur-yazar olmadığınızı söylesem, elbette bana kızarsınız.
Daha önce de söyledim.Ateist diyerek aşağılamaya çalıştığınız,cehennem odunu olarak gördüğünüz insanlar hile,hurda,takkiye nedir, bilmezler.

Biz sinli ve kaflı cümleleri telaffuz etmemek için azami gayreti gösteririz.

Siz karşılık bekleyerek bir dinsizi hidayete davet edersiniz.

Biz, bir karşılık beklemeden barış ve huzuru telkin ederiz.

Siz İslam'a davet ederken şart koşarsınız.Müslüman ol,aksi halde ya cizye ödersin,ya canını alırım!..

Bizim davetimiz yok, herkes bildiğince değer kazanır.

Günlerdir hakaret mertebesinde söylemleriniz var,ayırdında mısınız?

Saygı ve sevgi göstermek için şartınız var.Nedir?Müslüman ol, öyle gel!

Oysa bizim değer vermek için şartımız yok.Evren'in yurttaşı olmak saygı görmek için yeterli nedendir.Kurt musun, kuş musun, fark etmez.Biz saygı duyarız...

Oğluma bakan, anası olduğu halde (zaman darlığı yüzünden) ona analık yapan bir yardımcımız var. Kürt ve Alevidir.Burada söz konusu etmek istemediğim bazı yaklaşımlarımı ailesi ile paylaşmış.Annesi demiş ki:Nuran,o adam kesin Alevidir.O da yanıt vermiş:Vallahi anneciğim,Alevi midir bilmem, ama Allah yok diyor...

Sizin çok genç olduğunuzu tahmin ediyorum.Yirmi beş yaşınızdan sonra olayları çok farklı bir pencereden görmeye başlayacağınıza bahse girerim.

Mutlak gerçek şu ki;biz yıldız çocuklarıyız.Evren'in ortak menşeli yurttaşlarıyız.

Kıpkırmızı gelincikle aramızdaki fark, genelerimizde bulunan %5 mertebesindeki mutasyondur.

Rh faktörü nedir?Bir araştırın.Rhezus maymunu ile akraba olduğumuzu hayretle göreceksiniz.
Şimdi şu yukarıda yazdıklarınızı okuyanlar bana iyi bir fırça çektiğinizi düşünebilirler. Hiç kızmadığımı belirteyim. Daha alasını bende yapabilirim ama bir müslüman olarak ölmemiş biri tevbe edip iman edebilir olduğundan, kimsenin imandan nasibine darbe vurmak istemem. Yaşayan herkesin tevbe etme hakkı bakidir.

Türk'lükle gurur konusunda şunu söyleyeyim. Allah katında Türk'ün veya Somalilinin bir farkı olmadığını inanan bilir. Ben yalnızca müslüman olmaktan şeref duyarım, zenci bile olsam farketmez.

Bu kadar farklı ilimlere harcadığınız zamanın milyarda birini islamı tanımaya harcasaydınız beni anlardınız.

Şimdi objektif bir bakış açısıyla bakarsak. Siz evrime inanıyorsunuz ve maymunlar bizim atamızdır diyorsunuz. Bununlada yetinmiyor Allah'ın yarattığı herşeyi o yaratmadı hepsi evrim veya tesadüfen oluştu diyorsunuz, şimdi bu mu mantıklı yoksa bu mu?

Ben diyorum ki evreni, bu dünyayı, ahireti, Canlı cansız tüm varlıkları yaratan Allah'tır. Onları gözeten, hepsinin rızkını veren, hepsinin üzerinde hakimiyeti bulunan, hepsinin ömrünü belirleyen, hepsine farklı şekiller ve ilim veren vs. vs. Allah'tır. Hepimiz sonunda ona döndürüleceğiz ve bu dünyada yaptıklarımızın ve yapmadıklarımızın hesabını O'na vereceğiz.

Şimdi bir insan Allah'ın izniyle bu dünyaya gelecek, yine Allah'ın izniyle korunup, büyütülecek, aklı başına gelince etrafındaki nimetlerin farkına varacak. aldığı nefesin ne kadar kıymetli olduğunu anlayacak, yediği yiyeceklerin ne kadar güzel ve gerekli olduğunu anlayacak, doğanın nasıl varlığını kusursuzca sürdürdüğünü, ağaçların nasıl türlü türlü meyveler verdiğini görecek, mevsimlerin nasıl milyonlarca yıldır hep aynı sırayla ve hep aynı sürede geldiğini görecek, duyu organlarının kendisine nasıl faydalar sağladını görecek, diğer canlılardan ne gibi farkları olduğunu keşfedecek, sonra bu sayısız nimetlerden yicek, içecek, faydalanacak ve kendisine bunları veren birinin olmayacağını söyleyecek öyle mi? Bunlar tesadüfen oldular hiçbirinin bize fayda sağlamak gibi bir niyeti yok aslında dicek öyle mi? Biz evrimle oluştuk bizim atalarımız maymun dicek öyle mi? Yeyip, içip, gezip, dolaşıp ölecem ve herşey bitecek dicek öyle mi? Ya bunun mantık neresinde Allah Aşkına ya. Sen bunca nimetten faydalan sana bunları bahşedene 1 teşekkür bile etmeden çek git öyle mi? Yok öyle dava, hepsinin hesabını vereceksin. Bana inanmazsan inanma bu beni zerre alakadar etmez, sonuçta kimse kimsenin günahını çekmez.

Allah hepimize bi süre verdi, süre dolmadan yapacağınızı yapın.
Alt 16-10-2009, 13:52
zocor zocor isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

evrensel-insan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Saygideger zocor;

Konu daha da netlik kazansin diye, ben birey olarak ne yaparim, onu anlatayim. Benim, hicbir konuya, olguya; yaratilissal/Allahsal/inancsal/ideolojik bir yanasimim yoktur.

Benim boyle bir bebegim olsa; videoya cekip; etrafima "lulu etmek" yerine; alir, bebegimi doktora gotururum. Tibbin su anki gelismisligine gore; her turlu ve gereken tahlilleri yaptiririm. Gelecekte, hehangibir "tehlike" varsa; mesela yuruyememe gibi, onu ogrenmeye calisirim. Doktorun dediklerini iyice kavrar; gereken onerileri varsa veya verdigi bir tedavi varsa onu uygularim. Ondan sonra da, bebegimi evladim olarak bakarim ve buyuturum. Diger herhangibir bebegim ve evladim gibi.

Ya sen ne yaparsin?

Saygilarimla;
evrensel-insan
sn. evrensel - insan,

Sizin birey olarak konuya yaratilissal/Allahsal/inancsal/ideolojik olarak bakmamanız böyle bir olağan dışı bir olayı "olağanmış" gibi bir anlatımla anlatmanızı gerektirmez..

Eğer evrensel düşünen bir birey olarak kendiniz adlediyorsanız "evet bu ilginç ve olağan dışı bir durum, araştırılıp incelenmesi gerekir" demeniz gerekirdi.."Damarsal sorunlarla veya kılcal damarların bu arapça kelimeleri oluşturması" iddanız ne bilginiz ile nede daha önce gördüğünüz hiçbir deneyim ile bağdaşmıyor gördüğünüz üzere..

Bu bebek benim olsaydı bende doktora götürürdüm onların dediklerini yapardım tabi muhakkak ama mutlaka bir olağan dışı bir durum sezerdim..
Alt 16-10-2009, 13:55
zocor zocor isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

Mohikan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Doktorların bilimsel bir açıklaması olmadığını söylediği bu konuya arkadaşın birisi kan yoğunlaşması demiş acaba tıp alanın'da ne kadar bilgiye sahip yok hani doktor falanda olabilir tabi...
Artı ben bu haberi daha detaylı araştırdım yalan haber olabilirdi,fotoshop olabilirdi,başka tür dalaveralar'da olabilirdi bunların hepsini ele aldım sazanlama atlamadım tabiki...
Evvela şunu söylüyeyim bu bebeği anne ve babası doktora götürüyor gösteriyor ve durumu anlatıyor bunun üzerine Doktor Saida Rasulova
olayı tıbbi açıdan açıklayamadıklarını ilk gördüklerinde yazıları ben ya da alerjik bir durum sandıklarını ifade ediyor..
Ama yazılar sürekli siliniyor ve başka bölgeler'de daha farklı yazılar çıkıyor bu şimdiye kadar hiç görülmemiş bir vaka...
Eğer kan yoğunlaşmasıyla bir alakası olsaydı zaten bilimsel bir açıklaması olurdu öyle değil mi..?
O yazılar'da harflerin harekeleri bile kusursuz bir şekil'de görülüyor kan yoğunlaşması sonucu böyle düzgün yazıların ayrıca sadece bir defa değil 1 yıldan beri devamlı oluşması imkansızdır...
Ayrıca çocuğun yazılar oluşurken acı çekmesi,ateşinin yükselmesi bunun kan yoğunlaşmasıyla..vs olmadığını ortaya kokuyor...
Alaycı yaklaşımlar'da olmuş İslamı ispatlamak için böyle basit şeyler mi sunuyonuz denmiş doğruya kendinden,güneşten,canlılardan ibret almayanların böyle bir olayı küçümsemesi hiç abes değil aslında...
Bu olayı kabullenmek istememenin yarattığı psikolojik savunma refleksi aslında bu olay ibretlik bir olaydır.. her gün aynanın karşısın'da kendinizi görüyorsunuz bu bundan çok daha kuvvetli bir delil ve ibret bakımından daha büyük bir olay,güneşi her gün gökyüzünde görmekte bundan çok daha büyük bir delil ama insanlar her gün yaşanan bu olaylara alıştıkları için bunlar kendilerini etkilemez ama böyle daha önce hiç karşılaşılmayan bir olayı görmek herkezi etkiler bu Müslümanlar içinde böyledir kafirler için'de savunma refleksinizi anlıyorum kabullenememe psikolojisi...
Bir başkası'da neden Allah küçücük bir bebeğe acı çektirerek üstüne yazılar yazsın demiş...
Buna bir çok yönden cevap verebilirim mesela yarın bir gün Allaha inanmayan bir doktor çıkıp bu olayı evrensel-insanın'da dediği gibi kan yoğunlaşması yada yeni tür bir alerji ve yahut cilt hastalığı olarak açıklamak isteyecek ama kendisi'de biliyor ki kan yoğunlaşması yahut alerji insana böyle bir acı yaşatmaz ve ateşini 40 derece'ye çıkarmaz işte Allah onlar böyle bir iddada bulunmasın diye böyle bir belirti göstermiş olabilir buna ne diyeceksiniz..?
Yine mesela siz inanmasanızda İslamdan bir örnek vereyim Hz.Muhammed(s.a.v)'e Allahtan vahi geldiğin'de çok büyük sıkıntı,ağırlık yaşardı hatta kış ayında bile olsa vahi geldiğin'de boncuk,boncuk ter dökerdi neden çünkü Allahtan vahi geliyor insanın böyle büyük bir varlık ile ilişki kurması tabiki sıkıntı verir çünkü insan aciz varlık böyle bir yükü karşılamak o kadar basitmi olacaktı..?
Bir bebeğe böyle bir işaret verilmesi tabi olarak onada sıkıntı verebilir bunun nesi abes..?
Artı sebebi ne olursa olsun biz inananlar Allaha hesap soramayız bizemi soracaktı ne yapacağını...?
Biz önce vücudumuzda kaşınan bir yeri gözleri olmayan parmaklarımızın nasıl bulduğunu anlayalım, Allaha hesap sormak orda dursun...!
Konuyu bende araştırıyorum ama konu rusça olduğu için webde bulduğum birkaç haberi de anlamıyorum..

Konu ile ilgili bilgilere nerden ulaştınız link verebilirmisiniz ?
Alt 16-10-2009, 14:02
serdar-yildirim serdar-yildirim isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

buyur arkadaşım link http://haber.mynet.com/detay/dunya/b...i-bebek/475264
Alt 16-10-2009, 14:07
ugurce82 ugurce82 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Yahu serdar;

Sizi anlayamıyorum. Forumun başlığına işte allahın ispatı demişsin. Verdiğin linkte neyin ne olduğu belli olmayan bir haber. Kaynağı yok birşeyi yok. İspat denilen şey bilim ile olur. Hangi bilim adamı gidip bebeği araştırıp bunlar bilimce açıklanamaz yazı türü şeyler demiş. Ayrıca onlar bilimce açıklanamasa bile şu an yeryüzündeki herşey bilimce açıklanabilmiş değildir. Bunu neden hemen allaha dayatıyorsunuz. Belki resim haber fake. Şu an böyle birşey olmuş olsa bilimadamları çıkar derlerdi ki evet biz bu çocuğun üstünde anlayamadığımız yazılar var ve yazılar kesinlikle arapça. Bu da allahın ispatıdır. Hani nerde?
Alt 16-10-2009, 14:11
serdar-yildirim serdar-yildirim isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

arkadaşım neyin kaynağı yok sen konu okumadan neden yorum yazıyorsun sende yorum yazma hastalığımı var.iyi oku konuyu kaynağıda mevcuttur.
Alt 16-10-2009, 14:23
ugurce82 ugurce82 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

http://haber.mynet.com/detay/dunya/b...i-bebek/475264

Kaynak dediğin bu ise serdar evet haklısın bende yanlışlık var. Allahım bekle beni geliyorum yanına

Önerilen Siteler