Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 17-10-2009, 15:42
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder

Saygideger zocor;

Bence sizin evrensel düşünce anlayışınız tamamen muhakeme gücünden yoksun..Karşınızda yetişkin insanlar da var nickname' inize daha uygun yorumlar yapmaya gayret etmeniz dileklerimle.-zocor-

Kusura bakmayin, benim bu cesit kendini goremeyen ve kendini degerlendiremeyen ve tek cozumu baskalarina "satasmakta" bulan ve olmayan aklinin baskalarina vermeye calisan dusuncelerle, yapacagim bir alis veris yok. Sizi Allahiniz/inanciniz ve teslimiyetiniz ile basbasa birakiyorum. Kendi dusen aglamaz.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 17-10-2009, 16:59
taabbud taabbud isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

[QUOTE=Şaman Türksoy;249779]İslam'ı tanımadığımı nereden çıkardınız?
Ben,gökten indirildiği söylenilen üç ayrı masalı, on beş yıldır inceliyorum.

15 yıldır inceliyorsun ve hala iman etmedin öylemi? Allah'ın ne kadar sabırlı olduğunun ispatı bu işte. Sana bu kadar zaman vermiş ama hala sen O'nu inkar ediyorsun. Farzetki Allah sencede var, öldün, sana dediki "bunca sene sana ömür verdim, bunca araştırma yaptın, bunca ayeti okudun neden iman etmedin" derse ne cevap verirsin.
Alt 17-10-2009, 17:18
Yargan Kam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yargan Kam Yargan Kam isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

[QUOTE=taabbud;250437]
Şaman Türksoy´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
İslam'ı tanımadığımı nereden çıkardınız?
Ben,gökten indirildiği söylenilen üç ayrı masalı, on beş yıldır inceliyorum.

15 yıldır inceliyorsun ve hala iman etmedin öylemi? Allah'ın ne kadar sabırlı olduğunun ispatı bu işte. Sana bu kadar zaman vermiş ama hala sen O'nu inkar ediyorsun. Farzetki Allah sencede var, öldün, sana dediki "bunca sene sana ömür verdim, bunca araştırma yaptın, bunca ayeti okudun neden iman etmedin" derse ne cevap verirsin.
Sayın taabbud,

yalnızca merakımdan soruyorum;

Allah, bildiği şeyleri sorar mı?

Umut Samimiyettir...
Alt 17-10-2009, 18:03
taabbud taabbud isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

[QUOTE=Yargan Kam;250445]
taabbud´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

Sayın taabbud,

yalnızca merakımdan soruyorum;

Allah, bildiği şeyleri sorar mı?
Çok güzel bir konuya temas ettin şimdi.
Evet Allah adil değildir diyenlerde okusun?
Allah seni yarattı ve zaten ne yapacağını biliyordu, o zaman, zaman kaybetmeye gerek yok, senin ne yapacağını biliyoruz buyur sen cehennemliksin deseydi sen ne derdin? Tabikide itiraz ederdin. Bunasıl iş ya bu nasıl adalet derdin demi. İşte Allah senin bunu diyeceğini bildiği için seni bu dünyaya gönderir sana ömür verir ve sonunda karşısına çıktığın zaman sana derki. Bu adam sen misin? Evet benim, şimdi bakalım neler yapmışsın, bütün hayatın saniye saniye sana gösterilir ve sana denirki bak bunları sen yaptın. Başkası yapmadı, yaptığın iyiliklerin sevabı bu kadar, kötülüklerinde günahı bu kadar, hesapla ne kaldı? günah fazla! o zaman buyur günahının bedelini bi zahmet öde. Haa Allah bide insanlara şunu söylemiştir. Günahı 1 yazarım sevabıda 10 yazarım. Allah böylede cömerttir. Buna rağmen senin günahların fazlaysa yapacak bişey yoktur yani. Sana diyecek söz kalır mı artık? kalmaz! Cezan neyse razı olmaz mısın? Evet! Şimdi bu adalet değilde nedir?

Allah bildiği şeyi "herkes neden böyle yaptı diye sormasın, herkesin haberi olsun ben neden böyle davrandım" diye sorar.
Alt 17-10-2009, 18:06
katre_07 katre_07 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

katre_07 - MSN üzeri Mesaj gönder

ben arkdaşımdan duymuştum..inanmamıştım..

yaralar bir rahatsızlıktan dolayı oluşmuştur..fakat. bizi ilgilendiren aa bebekte yaralar varmış değil..çocuğun yaralarının bir rahatsızlık nedeniyle arap alfabesiyle çıkmış olması..

hani arılar Allah yazıyorlarmış ya.. işte oraya şekerle Allah yazmışlar ..arılarda o şekerlerin üzerinde ballarını ne biliyim şekıllerını çızmişler...ben hala böyle düşünüyorum..

eğer bilinçli olarak yanı bebeğe işkence edilerek yaralar oluşturulmadıysa düşünülmesi gereken bir konudur.

saygıalr..
Alt 17-10-2009, 18:13
katre_07 katre_07 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

katre_07 - MSN üzeri Mesaj gönder

emil´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Allah kendini böyle kanıtlıyorsa kendini küçük düşürür be.Ben müslüman olsam bu tip şeylere ateistlerden falan önce karşı çıkarım.Şu koskaca evreni yaratacağım, dünyadaki birkaç kişiye kendimi ispatlamak için bebeğin, otun, böceğin sırtına adımı yazacağım..Böyle küçük düşünen ya da liseli gençler gibi, sıraya sevgilisinin adını yazanlar gibi bir duruma düşürmeyin bari bu tip şeylerle inandığınız yüce yaratıcıyı..

arkadaşım bizim için tanrı vardır zaten ..o kainatı yaratması.. bir olması hadii hepsinden vazgeçtim..yaratıcının illaki bir sebebten var olması bizim için kaçınılmaz gerçektir..

bence bu yazılar tanrının varlığını kanıtlamak için değil zaten..bu yazılar hangı tanrıya inanılacağını insanlara.. tüm yaratıcıya ınananlara.. gösteren işaretler olamaz mı?
Alt 17-10-2009, 18:14
spartacus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
spartacus spartacus isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

Bu tür şeyler olduğunu değil olmadığını yada tartışmalı olduğunu gösterir. Ötesi yok. Farklı dillerin yada dinlerin tanrılarınında emin olun böyle mucezleri(!?) vardır. Bir şeye inanmak onu gerçek kılmaz sadece inananı bağımlar....

Sersemler akıllıların 7 yılda cevaplandıramayacağı soruları 1 günde sorarlar.
-------
Korku ve menfaat dalkavukluğa yol açar.
-------
İnsan korktuğuna ya da arzuladığına çok kolay inanır. La Fontaine
-------
Öküz tahta çıkarsa padişah olmaz, saray ahır olur. Çerkes Atasözü
-------
Akıllı bizi arayıp sormaz, aptal bacadan akar.
------
Su dağları kemirir, vadileri doldurur.
------
Aslanlar kendi tarihçilerine kavuşuncaya kadar kitaplar avcıyı övecektir.
------
Hürriyet, başkalarına vermedikçe alamayacağımız tek şeydir. William Allen White
------
Belki söylendi herşey,/ belki de gece bekleniyor/ yazılsın diye aynı cümle. Tüm nedenleri yeryüzünün/ bir çakıltaşına takılıp kaldı. Esteban
------
Sıradan insan kendini evrenin merkezi yapmanın yolunu arar; bilge kişinin evreni onun merkezindedir. Lao Tzu
Alt 17-10-2009, 18:19
vartor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
vartor vartor isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

Umittir zaten din tacirlerinin butun sermayesi, onu satar, onunla gecinirler;
Sonuca ulasmak icin bebegin yaralarina, daga tasa, balik sirtina, hem de arapca allah yazar imanlilari saflarinda tutarlar.
Hala boyle sarlatanlara inanmakta devam etmekte olmasi iyi niyetli insanlarin,
iman denilen seyin, beyni muhurlemesiyle mumkundur.

Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
Alt 17-10-2009, 18:50
Yargan Kam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yargan Kam Yargan Kam isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

[QUOTE=taabbud;250476]
Yargan Kam´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

Çok güzel bir konuya temas ettin şimdi.
Evet Allah adil değildir diyenlerde okusun?
Allah seni yarattı ve zaten ne yapacağını biliyordu, o zaman, zaman kaybetmeye gerek yok, senin ne yapacağını biliyoruz buyur sen cehennemliksin deseydi sen ne derdin? Tabikide itiraz ederdin. Bunasıl iş ya bu nasıl adalet derdin demi. İşte Allah senin bunu diyeceğini bildiği için seni bu dünyaya gönderir sana ömür verir ve sonunda karşısına çıktığın zaman sana derki. Bu adam sen misin? Evet benim, şimdi bakalım neler yapmışsın, bütün hayatın saniye saniye sana gösterilir ve sana denirki bak bunları sen yaptın. Başkası yapmadı, yaptığın iyiliklerin sevabı bu kadar, kötülüklerinde günahı bu kadar, hesapla ne kaldı? günah fazla! o zaman buyur günahının bedelini bi zahmet öde. Haa Allah bide insanlara şunu söylemiştir. Günahı 1 yazarım sevabıda 10 yazarım. Allah böylede cömerttir. Buna rağmen senin günahların fazlaysa yapacak bişey yoktur yani. Sana diyecek söz kalır mı artık? kalmaz! Cezan neyse razı olmaz mısın? Evet! Şimdi bu adalet değilde nedir?

Allah bildiği şeyi "herkes neden böyle yaptı diye sormasın, herkesin haberi olsun ben neden böyle davrandım" diye sorar.
Sayın taabbud,

soruma cevap yazma ilgisini gösterdiğinizden dolayı teşekkür ederim.

Bu arada inançsal ve düşünme şekli babında pek uyuşmasak da sizin eylenceli, samimi ve şeker gibi birisi olduğu izlenimini ve hissi verdiniz

Belki yanılıyor olabilirim de, sonuçta tanımıyorum sizi.

Ama üslununuz sert ya da saldırgan değil ve inatla açıklama ihtiyacı duyuyorsunuz herşeyi =)

Herneyse, iyi forumlar olsun.

Sevgi ile...

Umut Samimiyettir...
Alt 17-10-2009, 19:30
TomSawyer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
TomSawyer TomSawyer isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

olmayan birşeyi var diye diretme hırsı ve ihtirası bir çocuğun derisini dağlayabilen insanlar doğuruyor işte.

buyrun bunlar da benden tanrı vardır

keh keh keh

(artık neyse bu)

allah on a tomato

keh keh keh

Önerilen Siteler