Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 29-04-2006, 02:51
sargon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sargon sargon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Onur Üyesi
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

Standart Neden başka bir dini seçtiniz?

Sevgili panteidar'ın açtığı topic'in benzeri bir başlığını da ben açmak istiyorum. Ancak benim ilgimi çeken doğduğundan beri annesi babası müslüman olduğu için müslüman olanlar değil. Daha doğar doğmaz kulağımıza ezan okunuyor, Allah'la, meleklerle, şeytanla, cennetle, cehennemle büyüyoruz. Benim asıl merak ettiğim deneyimler bunlardan uzakta büyüyenler, yada yetiştirildiği, eğitildiği dini değil de bir başka dini seçenler. Mesela anne babası hıristiyanken müslüman olan, yada ailesi müslümanken hıristiyan olanlar. Var mı aramızda böyle insanlar? Çok az olduklarını ve bunun cesaret gerektirdiğini düşünüyorum. Bir arkadaşım var, hıristiyan olmuş. İslamiyetten hıristiyanlığa geçmek ateist olmaktan daha zor. Bütün ailesi reddetmiş, yıllarca konuşmuyorlar. Nedir bu gericilik? Neyse sanırım sorum anlaşılmıştır.
Alt 29-04-2006, 09:37
deli_cevat deli_cevat isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Re: Neden başka bir dini seçtiniz?

abi geçenlerde ırak'da mı afganistan'da mı tam hatırlayamıyorum adamın biri hıristiyan olduğu için idamla yargılanıyodu geriliğin bu kadarına da pes hıristiyan felan değilim ama bir insan sırf düşüncesi sebebiyle idamla yargılanması saçmanın ötesinde ilkellik şeriatçı arkadaşlar ne diyecek merak ediyorum

Gelenek ve Gelecek 'Ne Yapmalı'cılarındır
Alt 29-04-2006, 18:05
ensareo ensareo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

İsteyen istediği dini seçebilir..Ne bir halk ne de kişiler İslam'ı temsil etmez..

Yusuf İslam eski adı Cat Stevens diyor ki,müslüman olduğunu iddia edenlerden İslam'ı öğrenseydim,İslam'ı seçmezdim..İyiki onlardan önce kur'an'la tanışmış..Çünkü Kur'an'ı bu toplum bırakmıştır..hurafelerin yolunu tutmuştur.

Nüfus müslümanlığıyla bakalım millet Allah'ı aldatabilecek mi!?%99 un müslüman olduğu iddia edilen bir ülkede namaz kılanların oranı sadece %5'tir..

İslam'ı müslüman olduğunu idda edenlerden değil,Kur'an ve Sahih hadislerden öğrenin..Onun için örnek göstermeyin bir ülkeyi veya şahsı..KuR'an'da açıktır;herkes seçiminde hürdür..Ceberrutluk dinde zorlama yoktur..
Alt 29-04-2006, 20:43
pante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pante pante isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Ensareo'ya katılıyorum. Bizim milletimiz İslam'ı kendine özgü bir ayarla yeni bir din haline getirmiş. Türkiye'nin en dindar mahallelerinden birinde oturuyorum. Evimin balkonu da camiye bakıyor. Vakit namazlarında camiye gidenlerin sayısı 10 kişiyi bulmuyor ve aralarında hiç genç yok. Cuma günleri ise cami yetmiyor, avluya hasırlar seriliyor. Bu durum hafta sonu da böyle.
Yani, işgünü diye düşünülmesin ve heryerde bu manzara hakim.
İçinizden bir diyebilir mi? " Hayır. bizim burada vakit namazları da kalabalık oluyor" diye.

Bizim müslümanlarımız "Cuma müslümanı"dır. Bir de bayram namazları, teravih namazları ve kandil akşamları ilgi duyulur camiye.
Oruca da bağlı bir milletizdir. Orucumuz, cumamız pek şaşmaz.
Gelenek göreneklerimizin de dine katıldığını hesaba kattığımızda, topyekün bir din değişikliği içinde olunduğu doğrudur. Bu bir karar verme şeklinde değil, asırlar içinde kendiliğinden gelişen bir durumdur.
Bu durum öyle kolay kolay da değişmez. Ne şeriat yönünde, ne ateistlik ne de başka bir din yönünde..
Allah diğer şeriatle yönetilen ülkelere de demokrasiyi, özgürlüğü ve laikliği nasip etsin!
Alt 29-04-2006, 22:44
Kıdemli Üye

akson dünyada yaşayan 5 milyar insan varsa bir konu hakkında düşünceler sorulsa herkes farklı farklı şeyler diyecektir.hastalandığında doktora gidersin;beyinle birlikte herhalde ilgili hastalık konusunda araştırma yapmazsın..yoksa hangi birine yetişeceksin.bilgisayar alacağına bilgisayar üretmeyimi düşünüyorsun..İşte böylede din Peygamberlerden öğrenilir..mesela 1000 sene önce dünyaya gelseydin;beyin ve sen o zamanın düşünceleri konusunda ne kadar isabetli olacaktınız?!..Bir hücreyi yapamayan insanın evren hakkındaki düşünceleri ne kadar doğru çıkacaktır..herkes istediği gibi yaşayabilir,lakin hesabını vermek şartıyla..öyle değil mi?
Alt 29-04-2006, 23:11
akson akson isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

sevgili ensareo ne demek istedigini tam olarak anlamadim,ben kimsenin gizli bahcesine girip yasak elmasini yemedigim icin kimseye verilecek hesabim yok umarim sende baskalarinin yedigi haltin hesabini bu dunyada verebilecek dusunce gucune ulasirsin.Sevgilerimle
Alt 29-04-2006, 23:28
Kıdemli Üye

!?...akson bu çıkışta neyin nesi?!..özelleme yapmıyorum genelleme yapıyorum..bu tepkini anlayamadım?!..yazımda yanlış veya katılmadığın bir yer varsa onu eleştirirmisin?!..
Alt 30-04-2006, 11:24
istavrit istavrit isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

sevgili enserao,

biz buraya ayet yazdigimiz zaman, basina sonuna bakin, kuran'i butun incelemek gerekir,ayetleri cimbizlamayin gibi seyler soyluyorsunuz...

dinde zorlama yoktur diye ayeti buraya yazarak islami hosgoru dini gibi gostermeye calisiyorsun..boyle bir ayetin olmasi diger siddet ayetlerini ortadan kaldirirmi...
mesela"...
Yalniz Allah'in dini (Islâmiyet) kalana kadar onlarla savasin..." 2 Bakara 193)
ayetini nereye koyacaksin...red edip yok sayiyorsan seninle birlikteyim..gercekten islamda zorlama yokmudur..?

yalancılar,maymunlar,domuzlar,eşekler,pislikler!aş ağılıklar!canı çıkacasılar,Köpekler,Alçaklar,yabani eşekler,merkepler,susamış develer,geberesiciler,reziller,sapik Kişiler,beyinsizler,kofkütükler,zorbalar,soysuzlar ,Kahrolasılar,yalancılar,
HZ.ALLAH
Alt 30-04-2006, 13:23
sargon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sargon sargon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Onur Üyesi
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

Sevgili psiko ile ensareo ve panteidar'ın yaklaşımları karşı karşıya görünüyor ama bence fazla değil. Gerçekten de türkler hiç iyi müslüman değiller. Kafalarına göre bir islamiyet yaşıyorlar, kitaba uymuyorlar, hadislere de uymuyorlar. Aslında İslamiyet denen şey bence budur. Kuran yaşanan İslamiyetin yüzde kaçını anlatıyor acaba. Bence çok çok az bir bölümünü. Bir zamanlar sosyalizm ile reel sosyalizm tartışması vardı hani. Aslolan yaşanandır, kitapta yazan değil. İslamiyet için de aynı şey geçerlidir bence.

Psiko da olayın özünü alalım, şekli olanlarla uğraşmayalım diyor. Bu da bir bakış işte. Demek ki İslam Kuran'da yazan değildir. Fikren de fiilen de öyle işte. Kuran kuran diye tutturanların gideceği yer kaskatı bir yobazlıktan başka birşey olamaz. En esnek yazılmış kitaba bağlı kalma düşüncesi bile yobazlaşmayı engelleyemez. Kaldı ki Kuran esneklikten eser taşımıyor.

İyi de arkadaşlar, başlığımız diğer dinlere geçişlerle ilgili idi. Bu konuda kimse bir deneyim yazmamış. Yok mu deneyimi olan yada bir arkadaşı hıristiyan, budist vb. olmuş olan. Ben İslamiyetin özellikle Hıristiyan ve Musevi olmaya karşı son derece sert olduğunu örneklerle gördüm. Ateist olmak daha kolay, en azından Türk toplumunda böyle. Araplar ise ateistim deyince hortlak görmüş gibi bakıyorlar.
Alt 30-04-2006, 20:16
pante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pante pante isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

İslam dininden ayrılıp başka bir dine geçme örneğine bizim ülkemizde pek sık rastlanmaz.
Foruma katılanlar arasında Ege-sum arkadaşımız vardı, olsaydı anlatırdı belki, iyi de bir örnek olurdu. Çünkü çoğunlukla gördüğümüz örnekler, ya bir çıkar içindir, ya da zaten öncesinde dindarlıkla ilgisi yoktur. Muhakkak ki Ege-sum ve Şamanist arkadaşlar gibi örnekler de vardır ama sayıları azdır.
Bunu neye bağlıyabiliriz:
Bana göre İslam, semavi dinler arasında genel imajıyla kötü bir görünüm sergilese de, felsefe olarak hepsinden ileridir. İslam'ın ilk yıllarından başlayarak, özellikle Türk alim ve filozofların İslam felsefesini geliştiren katkılarıyla dinin bilhassa Tanrı tanımlaması diğerlerinden çok daha mantıklı hale gelmiştir. Bu daha ziyade Türkiye'ye özgü bir durumdur. Türklerin taşıdığı Şamani izler, Tasavvuf felsefesinin dindeki büyük etkisi ve Alevi-Bektaşi görüşünün yaygınlığı ile diğer İslam ülkelerindekinden çok daha zengin bir din hakim olmuştur.

Bu dinden kopan akıl yürütme ile, bilgi ve mantık ile başka bir semavi dini seçmez. Eğer dinini yeterince biliyorsa, diğer inançlar ona saçma gelir.
İslam'ın diğer dinlere göre olan baskı ve tutuculuğundan ziyade bizde aile, akraba ve yakın çevre
etkisi ve bağlayıcılığı çok daha fazladır. Toplumsal yaşamımızda dini öğelerin ve ritüellerin yoğunluğu nedeniyle aile ve akraba bağları, kişilerin çelişki ve kuşkularını açığa vurmasını engeller. Uzlaşmaz çelişkileri olanlar ve dinden kopanlar ise, bunları konu yapmayıp dindışı bir yaşam sürdürürler ki ülkemiz koşulları buna uygundur ve genelde de bu yaşam tarzı egemendir.
Ferdin dinle bir ilgisi yoktur, zorunlu olduğu zamanlar ritüellere uyar ama yaşamına dini faktörler
yön vermez. Bu yaşam tarzında olanların büyük çoğunluğu suya sabuna dokunmaz fakat dinin çağcıl olmasını, reformize edilmesini arzular. Dinden kopanlar için de ağırlık bu kesimdedir.

Dinden kopanların ikinci büyük kesimi ise dinsizliği ve ateizmi seçenlerdir ki bunun en önemli etkisi de siyasi tercihlerinden kaynaklanır. Varolan çelişkileri, siyasi platformlarda ateizme kanalize olur.
Ateizmi ve dinsizliği siyasi etkilerin dışında tercih edenler olsa da sayısal olarak azınlıktadırlar. Bunlar 1. grup içinde kaybolurlar.

Son olarak da, İslam'dan çok farklı inançlara sahip olup ya da sonradan kazanıp, ayrı bir yön çizeceği, ayrı bir dine yöneleceği yerde, İslam içinde kendi bakış açılarına ve inançlarına yer bulmaya çalışanlar vardır ki bunlar da Kur'an ve hadisleri kendi görüşleri doğrultusunda yorumlamaya çalışarak ve gelecekte kendi görüşlerinin egemen olacağına inanarak yaşamlarını İslam içinde sürdürürler.

Önerilen Siteler