Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam > Kur'an'da Mucize Yoktur

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 21-05-2006, 07:22
Üye Değil

Standart Re: Allahniye peygamberler gonderdi?

sorogren";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
kiymetnadir cocuk,
yasitlarinin yazdiklari topiclere yaz bi zahmet.
bensenin hicbir topicine yazmadim.sen de benimkilere yazma.aramizda ciddiyet farki var.
Aramızda ciddiyet farkı olduğu doğrudur da senin söylemek istediğin üslup farklılığı herhalde. *Ben insanı, yaşamı, doğayı, bilimi ve teknolojiyi ciddiye alırım, senin bu siteye yazdıkların, ancak üslubumdaki mizahı çıkarır ortaya. Mizah da senin sandığının aksine ciddi iştir ha!

'Çocuk' lafına gelince, büyük mahdum geçen yıl audio-engineering'i bitirdi, küçüğü de *Software Engineering'inin 3. senesinde. İnternet cafe lafına gelince, işimiz olmaz evden uzakta tatilde olmadığımız sürece. Evde 24 saat DSL'e bağlı 6 makinalık bir network çalışıyor haldır haldır. *

Yaratıcılığın gücüne inanırım ben, yaratanın değil. Oturup Saidi Kürdi'den Bedi üz Bilmemkimden copy/paste yazı asacağına, o okuduklarından ne anladığını anlat, seni, hayatını, felsefeni, çoluğunu çocuğunu nasıl etkilediğini anlat da, oradan ne özümsediğini bilelim. Başkalarının yazdıklarınla gelme, kendi malların olsun tezgahta, onları görelim hele.

'Benim topiclerimin altına yazma' deme bana. Senin topiclerinin altına yazarken çok eğleniyorum, beni bundan mahrum etme. Hatta sen de ben de başlıklarımın altına yaz ne olur. Hani İSLAM NEDİR konusuna 6 tane yazı astım ya, onların altına değerli fikirlerini yazmanı bekliyorum senden. Hassaten yani.

Mantı hamuru hazır, dinlenmeye bıraktım. Gel beraber tortop edelim sallayalım uzaya. Belki başka galaxiler falan oluşur da bi faydamız olur be şu fani dünyada insana, uzaylıya falan.
Alt 30-05-2006, 12:49
KB88 KB88 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Aday Üye

Bana göre toplum arasında yalavaç(peygamber) diye sanlanan kimseler istisnalar haricinde Tanrı'yı akıllarıyla bulmaya çalışan ve çağının gereklerine göre toplumsal yasalar koyan ve kavminin geleneklerine göre tapınım şekilleri belirleyip bir inanış dizgesi yaratandüşünürlerdir.Genelde kendi kavimlerine göre sistemler kurdukları için ortaya çıkardıkları din şöyle böyle milliyetçi olur.Örneğin ne kadar evrensel olduğu palavrası atılırsa atılsın Muhammed'in kurduğu sistemin Arapların uluslaşmasında çok önemli bir rol oynadığı su götürmez.Zamanı gelince ayrıntısına gireceğim.

Saygılar...
Alt 05-06-2006, 09:17
K.C. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
K.C. K.C. isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

O yazılardan benim anladığım, herşeye kadir, sonsuz ilim sahibi, tüm noksan sıfatlardan münezzeh olan Yaradan kendi mükemmelliğini insanlara göstermek için onlardan birine bunu bildirme ihtiyacı duyuyor. Kendisi tüm insanların gönlüne bunu yerleştirmeye muktedirken bu iktidarını kullanmayı değil de birini seçerek onun bildirmesini istiyor. Seçtiği kişi diğer insanlardan daha kamil bir kişi olmalı ve davranışlarıyla da örnek olmalı ki insanlar inanabilsinler.
Said üstat demiş ki: "Öyle de uluhiyet de, peygamberleri göndermekle kendini göstermeksizin mümkün değildir." nasıl da sınırlamış Allah'ın büyüklüğünü. Niye mümkün değil? Allah ol derse olmaz mı? Hem tüm noksan sıfatlardan münezzeh bir Allah'a inanacaksın hem de onun zatı için bir şeyi yapmanın mümkün olmadığını söyleyeceksin.
"Hem mümkün olur mu ki; gayet cemalde bir kemal-i san’at, onun üzerine enzar-ı dikkati celbeden bir dellâl vasıtasıyla teşhir istemesin?" işte benzer bir cümle de bu. Allah her insana bunu bildirmekten acizmiş gibi illa bir aracıya ihtiyaç duymuş. Aksi mümkün değil.(?)

"Hem hiç mümkün olur mu ki; acib mu’cizelerle, garib ve kıymettar şeylerle dolu hazineler sahibi, sarraf bir tarif edici ve vassaf bir teşhir edici vasıtasıyla enzar-ı halka arz ve başlarında izhar etmekle, gizli kemalâtını beyan etmek irade etmesin ve istemesin?"
tarif ettiği Zat insan gibi düşünüyor, insanın acziyetine sahip sanki... Said Allah'ı ne kadar yüce bir Zat olarak tanıtmaya çalışırsa çalışsın, tanıttığı (kafasında oluşmuş) Allah insanın tüm noksan sıfatlarını haiz.
Alt 05-06-2006, 09:45
soro soro isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

soro - MSN üzeri Mesaj gönder soro - YAHOO üzeri Mesaj gönder

saçmalamışsın yine.yakıştıramadım sana,pante.
kur´an gibi risaleleride anlamıyorsun.Risalelerin bin yerinde zaten dinin de temeli olan Allahın sonsuz kudreti ilmi vs bahsedilmişken,bu paragrafı onlar yokmuş gibi alıntılaman psikolojin konusunda beni endişelendirdi.okuduğumuz kitapları birbütün olarak değerlendirmeliyiz ve de birbirine zahiren zıt gibi görünen yerler de demek ki,mecazidir veya birşey anlatmak istiyordur.biraz anlama gayreti gerektirir.

Öyle de uluhiyet de, peygamberleri göndermekle kendini göstermeksizin mümkün değildir.

uluhiyet ne demek.bunu anlayınca o cümle de anlaşılır.

Allah her insana bunu bildirmekten acizmiş gibi illa bir aracıya ihtiyaç duymuş. Aksi mümkün değil.(?)

Allaha sen inanıyorsun o zaman peygamberi koy kenara Allah insanlarla nasıl iletişim kuruyor.yani senin de inandığın Allah.
kuran elma agacı gibi bir agactan yani kuran agacından çıkarılsaydı,insanlar için ne derece örnek olurdu,yaşayan bir numunesiolmadıktan sonra.aha elma agaçtan çıkıyor.ne anlıyorsun ondançBen gerçi elmayı kitap gibi okuyorum.Allahı onda bulabiliyorum.ya sen.

yazıların aynı yıkmak için herşey mübah mantığında olduğu için aynı cevaplarım onlara da geçerlidir.
Alt 05-06-2006, 10:02
K.C. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
K.C. K.C. isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

uluhiyet ne demek gerçekten merak ettim. Bana anlayacağım Türkçe'yle anlatırsanız sevinirim.

Yani bu uluhiyet Allah'ın yarattığı her kuluna bildiremeyeceği gönlüne koyamayacağı, illa ki aracı kullanmasını gerektirecek kadar güç bir şey mi, bunu mu demek istiyorsunuz?

Kitapları bir bütün olarak okurum, merak etmeyin. Ama bir bütün olarak okurken at gözlüğü takmayı reddettiğim için çelişkileri de görürüm.
Hem Allah'a o kadar üstün sıfatlar yüklüyorsunuz hem de peygambersiz yapamazdı, bildiremezdi diyorsunuz? siz kendi çelişkinizi bile görmekten acizsiniz, değil ki Said'in çelişkilerini görmek.
İnanç tam olarak böyle bir şey aslında. Yengem 'İbn-i Sina aklı sayesinde sapıttı, dikkat et sen de sapıtma' demişti. Allah da 'ne kadar az aklediyorsunuz' diyor. Akletmek sapıtmaksa allah niye akletmemizi istiyor?
'andolsun ki biz isteseydik hepinizi bir tek ümmet yapar, doğru yola iletirdik. Ama cehennemi insanlar ve cinlerle dolduracağım diye bizden söz çıkmıştır." (mealen ayettir)
Alt 06-06-2006, 23:44
soro soro isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

soro - MSN üzeri Mesaj gönder soro - YAHOO üzeri Mesaj gönder

uluhiyetle ilgili paragraflar hocalik trainingi olan anlar digerleri zaten okumaz.zordur.

"İşte faaliyet hakikatı içinde tezahür eden Rububiyet hakikatı; ilim ve hikmetle halk ve icad ve sun’ ve ibda’, nizam ve mizan ile takdir ve tasvir ve tedbir ve tedvir, kasd ve irade ile tahvil ve tebdil ve tenzil ve tekmil, şefkat ve rahmetle it’am ve in’am ve ikram ve ihsan gibi şuunatıyla ve tasarrufatıyla ken¬dini gösterir ve tanıttırır. Ve tezahür-ü Rububiyet hakikatı içinde bedahetle his¬sedilen ve bulunan Uluhiyetin tebarüz hakikatı dahi; Esma-i Hüsnanın rahimane ve kerimane cilveleriyle ve “Yedi Sıfat-ı Sübutiye” olan Hayat, İlim, Kudret, İrade, Sem’, Basar ve Kelam sıfatlarının celalli ve cemalli tecellileriyle kendini tanıttırır, bildirir.(*)
Evet, nasılki kelâm sıfatı, vahiyler ve ilhamlar ile Zat-ı Akdes’i tanıttırır, öyle de; kudret sıfatı dahi, mücessem kelimeleri hükmünde olan san’atlı eserle¬riyle o Zat-ı Akdes’i bildirir ve kâinatı baştan başa bir Fürkan-ı Cismanî mahi¬yetinde gösterip, bir Kadir-i Zülcelal’i tavsif ve tarif eder. Ve ilim sıfatı dahi; hikmetli, intizamlı, mizanlı olan bütün masnuat miktarınca ve ilim ile idare ve tedbir ve tezyin ve temyiz edilen bütün mahlukat adedince, mevsufları olan birtek Zat-ı Akdes’i bildirir. Ve hayat sıfatı ise; kudreti bildiren bütün eserler ve ilmin vücudunu bildiren bütün intizamlı ve hikmetli ve mizanlı ve zinetli suret¬ler, haller ve sair sıfatları bildiren bütün deliller, sıfat-ı hayatın delilleriyle bera¬ber, hayat sıfatının tahakkukuna delâlet ettikleri gibi; hayat dahi, bütün o delille¬riyle, ayineleri olan bütün zihayatları şahid göstererek Zat-ı Hayy-ı Kayyum’u bildirir. Ve kâinatı, serbeser her vakit taze taze ve ayrı ayrı cilveleri ve nakışları göstermek için, daima değişen ve tazelenen ve hadsiz ayinelerden terekküb eden bir ayine-i ekber suretine çevirir. Ve bu kıyasla görmek ve işitmek, ihtiyar et¬mek ve konuşmak sıfatları dahi; herbiri birer kâinat kadar Zat-ı Akdes’i bildirir, tanıttırır.
Hem o sıfatlar, Zat-ı Zülcelal’in vücuduna delâlet ettikleri gibi, hayatın vü¬cuduna ve tahakkukuna ve o Zatın hayatdar ve diri olduğuna dahi bedahetle de¬lâlet ederler. Çünki: Bilmek hayatın alâmeti, işitmek dirilik emaresi, görmek di¬rilere mahsus, irade hayat ile olabilir, ihtiyarî iktidar zihayatlarda bulunur, te¬kellüm ise bilen dirilerin işidir.
İşte, bu noktalardan anlaşılır ki; hayat sıfatının yedi defa kâinat kadar delil¬leri ve kendi vücudunu ve mevsufun vücudunu bildiren bürhanları vardır ki, bütün sıfatların esası ve menbaı ve ism-i azamın masdarı ve medarı olmuştur.» (Ş.144-147)

Halbuki Cenab-ı Hak tarafından insanlara verilen benlik ve hürriyet, uluhiyet sıfatlarını fehmetmek üzere bir vahid-i kıyasî vazifesini görüyor. Maalesef su-i ihtiyar ile hâkimiyet ve istiklaliyete âlet ederek tam bir firavun olur.» (M.N.67)

2453- Evet bu “saray-ı âlemi, kendi kemalat ve cemal-i manevîsini görmek ve göstermek için bir meşher hükmünde açan Celil-i Zülcemal, Cemil-i Zülcelal, Sani-i Zülkemal’in hikmeti iktiza ediyor ki: Şu âlem-i arzdaki zişuurlara nisbeten abes ve faidesiz olmamak için, o sarayın âyetlerinin manasını birisine bildirsin. O saraydaki acaibin menba’larını ve netaicinin mahzenleri olan avalim-i ulviyede birisini gezdirsin. Ve bütün onların fevkine çıkarsın ve kurb-u huzuruna müşerref etsin ve âhiret âlemlerinde gezdirsin, umum ibadına bir muallim ve saltanat-ı rububiyetine bir dellal ve Marziyat-ı İlahiyesine bir mübelliğ ve saray-ı âlemindeki âyât-ı tekviniyesine bir müfessir gibi çok vazifeler ile tavzif etsin. Mu’cizat nişanlarıyla imtiyazını göstersin. Kur’an gibi bir ferman ile o şahsı, Zat-ı Zülcelal’in has ve sâdık bir tercümanı olduğunu bildirsin.” (S.574)
2454- “Hâkim-i Arz ve Semavat, emr-i Kün Feyekün’e malik Âmir-i Mutlak olan Sultan-ı Ezelî ve Ebedî, tabakat-ı mahlukatında cereyan eden ve kemal-i itaat ve intizam ile imtisal olunan evamir ve kumandanlığının şuunatı ve zerrattan seyyarata ve sinekten semavata kadar olan tabakat-ı mahlukat ve tavaif-i mevcudatta küçük-büyük cüz’î-küllî tabakatı ve taifeleri ayrı ayrı, fakat birbirine bakar bir tarzda birer daire-i rububiyet, birer tabaka-i hâkimiyet görünüyor.
Şimdi bütün kâinattaki makasıd-ı ulya ve netaic-i uzmayı anlıyacak ve bütün tabakatın ayrı ayrı vezaif-i ubudiyetlerini görmekle, Zat-ı Kibriya’nın saltanat-ı rububiyetini, haşmet-i hâkimiyetini müşahede ederek, o zatın marziyatı ne olduğunu anlamak ve onun saltanatına dellal olmak için, alâ-külli-hal, o tabakat ve dairelere bir seyr ü sülûk olacaktır. Ta daire-i azamiyesinin ünvanı olan Arş-ı Azam’ına girecek, ta Kab-ı Kavseyn’e yani imkân ve vücub ortasında Kab-ı Kavseyn ile işaret olunan makama girecek ve Zat-ı Celil-i Zülcemal ile görüşecektir ki: Şu seyr ü sülûk ise, Mi’racın hakikatıdır. Herbir insan, aklıyla hayal sür’atinde seyeranı, herbir veli kalbiyle berk sür’atinde cevelanı ve cism-i nuranî olan herbir melek ruh sür’atinde Arş’tan Ferş’e Ferş’ten Arş’a deveranı, ehl-i Cennet’in insanları Burak sür’atinde haşirden beşyüz sene fazla mesafeden Cennet’e çıkmaları olduğu gibi; nur ve nur kabiliyetinde ve evliya kalblerinden daha latif ve emvatın ruhlarından ve melaike cisimlerinden daha hafif ve cesed-i necmî ve beden-i misalîden daha zarif olan Ruh-u Muhammediye’nin (A.S.M.) hadsiz vezaifine medar ve cihazatının mahzeni olan Cism-i Muhammedî (A.S.M.) elbette onun ruh-u âlîsiyle Arş’a kadar beraber gidecektir.” (S.565)
2455- “Elhasıl: Madem şu azîm kâinatı mezkûr maksatlar gibi ço azîm makasıd ve çok büyük gayeler için şu surette teşkil, tertib ve tezyin etmiştir. Hem madem şu mevcudat içinde şu umumi rububiyeti bütün dekaikı ile, şu azîm saltanat-ı uluhiyeti bütün hakaikı ile görecek insan nev’i vardır. Elbette o Hâkim-i Mutlak, o insan ile konuşacaktır, makasıdını bildirecektir. Madem her insan cüz’iyetten ve süfliyetten tecerrüd edip, en yüksek bir makam-ı küllîye çıkamıyor, o hâkimin küllî hitabına bizzat muhatab olamıyor. Elbette o insanlar içinde bazı efrad-ı mahsusa, o vazife ile muvazzaf olacaklar; ta iki cihetle münasebeti bulunsun. Hem insan olmalı, ta insanlara muallim olsun. Hem ruhen gayet ulvi olmalı ki; ta doğrudan doğruya hitaba mazhar olsun. Şimdi madem şu insanlar içinde, şu kâinat Saniinin makasıdını en mükemmel tarzda dellallık eden Muhammed Aleyhissalatü Vesselâm’dır. Elbette bütün efrad-ı insaniye içinde öyle bir manevi seyr ü sülûkü olacaktırki; cismanî âlemde seyr ü seyahat suretinde bir Mi’racı olacaktır. Yetmişbin perde tabir olunan berzah-ı sema ve tecelli-i sıfat ve ef’al ve tabakat-ı mevcudatın arkasına kadar kat’-ı meratib edecektir. İşte Mi’rac budur.'
Alt 01-07-2006, 23:53
kardıyal kardıyal isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Aday Üye

peygamberlerimiz bze *yol göstermek ve bizim göremediklerimizi ve anlamadıklarımızı anlatmak için gönderildiğinden şüphem yoktur
Alt 02-07-2006, 00:53
Üye Değil

Değerli kardiyal kardeşim,

peygamberlerimiz bze *yol göstermek ve bizim göremediklerimizi ve anlamadıklarımızı anlatmak için gönderildiğinden şüphem yoktur

demişsin. Allah bize yol göstermeye, bizim göremediklerimizi görmemizi sağlamaya, anlamadıklarımızı anlamamızı sağlamaya muktedir değil miydi de peygamber yollamak zorunda kaldı?

Allah beynimize, kalbimize hükmedemiyor mu?
Alt 02-07-2006, 01:41
vartor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
vartor vartor isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği 

Allah o isleri eskiden yapiyordu. Ademle direk konusuyor, insanlara kizip tas kestiriyor, toplu halde tufan yaratip hepsini yok ediyordu; artik yaslandi, emekliye ayrildi, ayak islerine peygamberlerini kullaniyor, anlasana kardesim Mamuli.

Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
Alt 02-07-2006, 03:39
necdeathx necdeathx isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

''Evlatlarınızın.
* * * * * * * *Hatta öğrenicilerinizin,
* * * * * * * *Eğitiminde
* * * * * * * *İyi düşünün.
* * * * * * * *Onların,
* * * * * * * *S i z i n *y a ş a d ı ğ ı n ı z *d e v i r l e r d e n
* * * * * * * *B a ş k a *d e v i r l e r *i ç i n *y a r a t ı l d ı k l a r ı n ı *b i l i n i z.
* * * * * * * *Ve
* * * * * * * *Bunu,
* * * * * * * *Bir an bile
* * * * * * * *Hatırdan Çıkarmayınız.''
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Hz.Ali 1400 yıl önce

* * * * * Sevgili sorogren
* * Hz Ali'ninde dediği gibi bizler başka devirler için yaratılmış insanlarız dolayısıyla kullandığın dil Ulemadan olmadığımız için bizlere bir şey anlatamıyor.biraz daha güncel yazarsan seviniriz.Yok eğer ben alim ve fıkh erbabı için yazıyorum diyorsan onlarında buna ihtiyacı olduğunu sanmıyorum. * * * *
* * * * * * * * * * * * * * * * * sevgilerimle

AHH! LEYLA YI BİRDE MECNUN GÖZÜYLE GÖRSENİZ.

Önerilen Siteler