Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Konu-dışı

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 21-02-2010, 16:31
kim kim isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Titan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Çöp kamyonunda çöpçü kadın görmedim ama çöpçü kadın gördüm, mimar kadın gördüm, mühendis kadın gördüm, belediye otobüsü kullan kadında gördüm.
Demekki çöp kamyonuna asılaraktan çöp toplama işi kadınların yapacağı iş değil.
İnşatın 15. katında sıva yapma kadın işi değil.
Gemide tayfalık kadın işi değil.
Haddahanede demir dökme kadın işi değil.
Birçok işde kadınların yapabileceği iştir.
Alt 21-02-2010, 17:57
uyar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
uyar uyar isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

kim´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
saçma bu söylediklerin kim....

yurt dışında kadınlar bunların hepsini yapıyorlar....

kuranı okuyun cunku okudukca allahin olmadigini daha iyi anlayacaksiniz .......
Alt 21-02-2010, 19:13
ALKA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ALKA ALKA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Başarı Ödülü 

Çöp kamyonunda çöpçü kadın görmedim ama çöpçü kadın gördüm
Cöp kamyonunda hem cöp kamyonunu süren sürücü kadin hem de cöp totlayan belediyeye ait cöpcü kadin da gördüm. Üstelik belediyede bu is icin dileyen kadinlari kontenjan kotasi oldugu icin öncelikli olarak aliyor. Ama velakin bu olay Almanya'da var. Istanbul'da Taksim'de Istiklal caddesini kücük temizleme ve süpürme aracini oturarak süren ve sokagi sabahlari süpürüp temizleyen de bir hanimdir. Istanbullu degilim ama bir hafta sonu Istanbul sabahinda gezinirken tanik olmustum ve Türkiye kadinlari icin gurur duymustum.

Kadin vaizcilere gelince Incil'de Pavlus "kadinlar cemaatte susmali" demis olsa dahi kadin pastör, kadin din görevlisi, kadin bishop ve kadin rahibe protestan kiliselerinde yine de mevcuttur ve erkekler gibi tüm isleri görme yetkileri vardir.

Katolik kiliseselerinde ise kadinlar ayinle ilgili ibadetleri yapamiyorlar ama kilise icinde vaaz verebiliyorlar, kominyonu dagitabiliyorlar ve Incil de okuyabiliyorlar. Uta Ranke-Heinemann 1970 yilinda tüm dünyada Katolik Ilahiyat Fakültesi'ne kabul edilmis ve buradan mezun olmus ilk kadindir. YIL 1970! Bugün 2010! 40 yil önce. Müslümanlar da hala kadinin türbani ve kadindan imamiye olamaz ile mesguller. Kayseri spor salonunda Cübbeli Hocayi dinlemeye gelen 8000 kisi de hala haremlik selamlik olarak erkekler ayri kadinlar ayri oturmuslardir.

Konu ALKA tarafından (21-02-2010 Saat 19:24 ) değiştirilmiştir.
Alt 21-02-2010, 19:41
Titan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Titan Titan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bir önceki mesajımda anlatmak istediğim şuydu; kadınlar mühendis, mimar olabiliyorlarsa, sıvacı da olur, çöp kamyonunda görevde yapar, bu biraz da bulunduğun ülkenin sosyal yapısına bağlı, belediye otobüsü kullandığına göre.

ALKA, hali hazırda Ankara Çankaya Belediyesi birkaç ay önce kadın temizlik görevlilerini işe almışlar, şu an çalışıyorlar.

"Aç insanların karnını doyurduğum zaman bana kahraman diyorlar. Bunların neden aç olduğunu sorduğum zaman ise; bana komünist diyorlar"

Ernesto Che Guevera

Konu Titan tarafından (21-02-2010 Saat 20:01 ) değiştirilmiştir.
Alt 21-02-2010, 21:21
Üye

uyar´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
saçma bu söylediklerin kim....

yurt dışında kadınlar bunların hepsini yapıyorlar....
ALKA´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Cöp kamyonunda hem cöp kamyonunu süren sürücü kadin hem de cöp totlayan belediyeye ait cöpcü kadin da gördüm. Üstelik belediyede bu is icin dileyen kadinlari kontenjan kotasi oldugu icin öncelikli olarak aliyor. Ama velakin bu olay Almanya'da var. Istanbul'da Taksim'de Istiklal caddesini kücük temizleme ve süpürme aracini oturarak süren ve sokagi sabahlari süpürüp temizleyen de bir hanimdir. Istanbullu degilim ama bir hafta sonu Istanbul sabahinda gezinirken tanik olmustum ve Türkiye kadinlari icin gurur duymustum.

Kadin vaizcilere gelince Incil'de Pavlus "kadinlar cemaatte susmali" demis olsa dahi kadin pastör, kadin din görevlisi, kadin bishop ve kadin rahibe protestan kiliselerinde yine de mevcuttur ve erkekler gibi tüm isleri görme yetkileri vardir.

Katolik kiliseselerinde ise kadinlar ayinle ilgili ibadetleri yapamiyorlar ama kilise icinde vaaz verebiliyorlar, kominyonu dagitabiliyorlar ve Incil de okuyabiliyorlar. Uta Ranke-Heinemann 1970 yilinda tüm dünyada Katolik Ilahiyat Fakültesi'ne kabul edilmis ve buradan mezun olmus ilk kadindir. YIL 1970! Bugün 2010! 40 yil önce. Müslümanlar da hala kadinin türbani ve kadindan imamiye olamaz ile mesguller. Kayseri spor salonunda Cübbeli Hocayi dinlemeye gelen 8000 kisi de hala haremlik selamlik olarak erkekler ayri kadinlar ayri oturmuslardir.
Titan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bir önceki mesajımda anlatmak istediğim şuydu; kadınlar mühendis, mimar olabiliyorlarsa, sıvacı da olur, çöp kamyonunda görevde yapar, bu biraz da bulunduğun ülkenin sosyal yapısına bağlı, belediye otobüsü kullandığına göre.

ALKA, hali hazırda Ankara Çankaya Belediyesi birkaç ay önce kadın temizlik görevlilerini işe almışlar, şu an çalışıyorlar.
Çöp aracı kullanan bir kadın görmüşünüz işte bak olabiliyor diyorsunuz.
Bir tane iki tane bütün toplumun ölçüsü olurmu.
Ona bakarsanız birçok kadın vaiz var.
Birçok kadın dindersi öğretmeni var. Birçok kadın görevli var diyanette.
İslam kadını camide imam olarak görevlendirmemiş.
Sizin gibi imansızlaramı kaldı dini değiştirmek. Yapmayın ya arkadaşlar.
Siz hadehanede bilmem kaçderece sıcaklık karşısında kor halinde
demirle uğraşan kadın gördünüzmü. Öyle birşey olsa olsa erkekleşmiş bir kadın olur. Yani kadınlık bulamazsınız o kişide.
Eminimki o ortamda çalışan bir kadınıda eş olarak seçmesiniz.

Sayın Alka Kilisedeki görevlilerden bizene.
Kadın vaizler camide. evde. toplantı salonlarında kadınlara konferans. vaaz verebiliyorlar.
İlahiyat fakültelernde okuyan birçok bayan var. Siz işin bu yanlarında derde düşmeyin.
Eğer tek derdiniz kadınların okuyup meslek sahibi olabilmeleriyse katsayı falan gibi.
engellerle okumalarına mani olunan kadınların yanında yer alın.
Katsayı zulumunu sizde kınayın. Böyle zulumlara taraftar olmayın.
Saygılarımla sayın büyüklerim.
Alt 21-02-2010, 21:35
Titan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Titan Titan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Çöp aracı kullanan bir kadın görmüşünüz işte bak olabiliyor diyorsunuz.
Çöp aracı kullanan kadın gördüğümü yazmadım kim, temizlik görevlisi diye yazdım okursan anlarsın. Sosyal ve kültürel olarak gelişmiş bir ülkede kadınlar her meslekte çalışabilir, çünkü böyle bir ülkede cinsiyet ayrımı değil, istenen özellikler aranır. Şimdi sen "istenen özelliklerden" "hah bak kadın her işte çalışamaz" dersen ben de sana, erkek bir kasabın bilim adamı olamayacağını söylerim.

"Aç insanların karnını doyurduğum zaman bana kahraman diyorlar. Bunların neden aç olduğunu sorduğum zaman ise; bana komünist diyorlar"

Ernesto Che Guevera
Alt 21-02-2010, 22:00
ALKA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ALKA ALKA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Başarı Ödülü 

Sayın Alka Kilisedeki görevlilerden bizene.
Cünkü müslümanlarin japonu da Allah'in taklitcileridir de ondan. Cünkü hristiyan tarikatlarin organize seklinden tutup Akilli Tasarim icin kullandiklari argümanlara kadar her seyi aynen kopye edip bu sekilde Türkiye'de de yapilanmaya özen gösteriyorlar. Bakmayin Batiyi elestirdiklerine, istemem ama cebime koy mantalitesi ile batiya en cok özenenler yine onlar. Cünkü toplumlar ne kadar cagdaslastikca müslümanlar da geriye dönüs olmadigi icin onlari hep geriden geriye takip edecekler. Onlardan 40 yil gerisiniz dememde de gocunacak bir sey yok. 40 yil sonra siz de göreceksiniz, camilerde kadin imam olacak ve cemaate namaz kildiracak, erkeklerle kadinlar yan yana saf tutup secde edecek, escinsel ve transeksüel müslümanlar icin özel camiler olacak ve oranin da imami bir escinsel olacak.

Katsayi falan bunlar önemsizlesecek cünkü aynen hristiyan tarikatlarinda oldugu gibi islami tarikatlarin da özel üniversitesi ve lisesi olacak. Buradan mezun olanlar sadece dini üniversitelere gidecek. Devletle din tamamen ayrilacak. Aynen hristiyan tarikatlarinda oldugu gibi Türkiye'de de bir cok kücük gruplar ve tarikatlar olacak ve hepsi kendi üniversitesini kuracak. Türbanliliar, cübbeliler bu üniversitelere yöneleceklerinden devlet üniversitelerinde pek türbanli görünmeyecek, üstelik daha laik olacaklar. Onlar ilahiyat agirlikli mezunlar yetistiriken, bilimin ve teknigin önderligini yine Bati Ülkelerinde oldugu gibi laik devlet üniversiteleri yapacak. Üstelik bu tarikat fakülteleri serbest kilindiginda önce cok yogun olarak ilgi görüp snra bu ilgi gitgide azalacak. Valentin gününü türbanlilar kendi sevgilileriyle islami bir sekilde kutlayacak ve normal bir günmüs gibi karsilanacak. Medeniyet denilen kazanin icinde digerleriyle eriyip füzyona gireceksiniz ve eskiden ne kalmissa hepsi de ya yok olacak ya da taninmayacak bir sekilde form degistirecek. Iran, Arabistan , serait devleti de kalmayacak. Komunizmin kansiz bir sekilde sona erdigi gibi kendiliklerinden anlamsizlasavak ve eriyip gidecek. Üstelik tüm bunlar da hic bir baski olmadan gönüllü yapilacak. Bunlar ve benzerleri sizi 40 yil sonra bekliyor. Söylemedi demeyin.
Alt 21-02-2010, 23:16
uyar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
uyar uyar isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

..................
Sizin gibi imansızlara mı kaldı dini değiştirmek. Yapmayın ya arkadaşlar.
Siz hadehanede bilmem kaçderece sıcaklık karşısında kor halinde
demirle uğraşan kadın gördünüzmü. Öyle birşey olsa olsa erkekleşmiş bir kadın olur. Yani kadınlık bulamazsınız o kişide.
Eminimki o ortamda çalışan bir kadınıda eş olarak seçmesiniz.
ah be kim dostum... keşke bazı şeyler bize kalsa.. dini değiştirmecez çöpe atacağız...

bu arada ...demirle uğraşan kadın erkekleşiyor mu yani??? bu nasıl oluyor??

sen hangi kriterlere göre kadınını seçiyorsun... bakalım senin kriterin uygun mu o kadını seçmeye mesela??? kim dostum... insan insandır.. kadın erkek ayırımını bırak artık.. herkez herşeyi yapar... o günler geride kaldı ..

kuranı okuyun cunku okudukca allahin olmadigini daha iyi anlayacaksiniz .......
Alt 22-02-2010, 02:19
Üye

ALKA´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Cünkü müslümanlarin japonu da Allah'in taklitcileridir de ondan. Cünkü hristiyan tarikatlarin organize seklinden tutup Akilli Tasarim icin kullandiklari argümanlara kadar her seyi aynen kopye edip bu sekilde Türkiye'de de yapilanmaya özen gösteriyorlar. Bakmayin Batiyi elestirdiklerine, istemem ama cebime koy mantalitesi ile batiya en cok özenenler yine onlar. Cünkü toplumlar ne kadar cagdaslastikca müslümanlar da geriye dönüs olmadigi icin onlari hep geriden geriye takip edecekler. Onlardan 40 yil gerisiniz dememde de gocunacak bir sey yok. 40 yil sonra siz de göreceksiniz, camilerde kadin imam olacak ve cemaate namaz kildiracak, erkeklerle kadinlar yan yana saf tutup secde edecek, escinsel ve transeksüel müslümanlar icin özel camiler olacak ve oranin da imami bir escinsel olacak.

Katsayi falan bunlar önemsizlesecek cünkü aynen hristiyan tarikatlarinda oldugu gibi islami tarikatlarin da özel üniversitesi ve lisesi olacak. Buradan mezun olanlar sadece dini üniversitelere gidecek. Devletle din tamamen ayrilacak. Aynen hristiyan tarikatlarinda oldugu gibi Türkiye'de de bir cok kücük gruplar ve tarikatlar olacak ve hepsi kendi üniversitesini kuracak. Türbanliliar, cübbeliler bu üniversitelere yöneleceklerinden devlet üniversitelerinde pek türbanli görünmeyecek, üstelik daha laik olacaklar. Onlar ilahiyat agirlikli mezunlar yetistiriken, bilimin ve teknigin önderligini yine Bati Ülkelerinde oldugu gibi laik devlet üniversiteleri yapacak. Üstelik bu tarikat fakülteleri serbest kilindiginda önce cok yogun olarak ilgi görüp snra bu ilgi gitgide azalacak. Valentin gününü türbanlilar kendi sevgilileriyle islami bir sekilde kutlayacak ve normal bir günmüs gibi karsilanacak. Medeniyet denilen kazanin icinde digerleriyle eriyip füzyona gireceksiniz ve eskiden ne kalmissa hepsi de ya yok olacak ya da taninmayacak bir sekilde form degistirecek. Iran, Arabistan , serait devleti de kalmayacak. Komunizmin kansiz bir sekilde sona erdigi gibi kendiliklerinden anlamsizlasavak ve eriyip gidecek. Üstelik tüm bunlar da hic bir baski olmadan gönüllü yapilacak. Bunlar ve benzerleri sizi 40 yil sonra bekliyor. Söylemedi demeyin.
Hayalernizi söylediniz yani.
Kadın imamların erkek cemaata namaz kıldıracağını hangi Kuran ayetine göre söylüyorsunuz.
Kuranın kesin hükümleri sizin hayallerinizde olanı söylemiyor. Eşcinseller 40 yıl sonrayı beklemesin gitsin yapsınlar bir cami kılsınlar namaz. Bizimle ne ilgileri olabilir. Alevilerin saz çalıp semah dönmesine bişey diyormuyuz.
Ama bu hayallerniz için T. Dursun gibi önderler size az gelir.
Daha kuvetli argümanlar bulmanız lazım.
Alt 22-02-2010, 02:34
Üye

uyar´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
ah be kim dostum... keşke bazı şeyler bize kalsa.. dini değiştirmecez çöpe atacağız...

bu arada ...demirle uğraşan kadın erkekleşiyor mu yani??? bu nasıl oluyor??

sen hangi kriterlere göre kadınını seçiyorsun... bakalım senin kriterin uygun mu o kadını seçmeye mesela??? kim dostum... insan insandır.. kadın erkek ayırımını bırak artık.. herkez herşeyi yapar... o günler geride kaldı ..
Hocam yapma. Başka yerde bana bilimden bahsediyorsun.
Hergün bilmem kaçderece sıcaklık karşısında. ateş küreğini sallayan kadın
erkek benzeri bişey olmazmı. Yani yanlış anlama mutosyana falan uğramaz.
Yani erkeklik hormonlarına falan sahip olmaz.
Ama şöyle sert bir abla olur. Eh kodumu oturtacak bir ablayada bayılırmısınız bilmem.
Kadın erkek ayrımı yapmıyorum. Geride kalan birşeyde yok. Kadın nazik yaratılışlı. Hadi seni kırmayayım. Nazik evrilmiş. İnşatın onbeşinci katında sıva yapacak kadın bir elin parmak sayısını geçmez.
Aynı işi yapacak erkek binlerce bulunur.
Araştır gemilerde tayfalık yapan kaç kadın bulursun. Ama erkek tayfa yüzbinlerce. Boş yere kendinizi hangi çağda
yaşıyoruz nakaratlarıynan avutmayın.

Titan abi
kesinlikle istenen özelliklere uyan istediğ işte çalışır.
Kadında çalışır erkekte. Ama örnek olarak dediğim işlerde kadın kaç gün çalışır.
Kasaptan bilim adamı olmaz. Ama kasap bilim adamı olmak için uğraşıp şartlara uyabilir. Sonrasındada bilim adamlığına devam edebilir.
Bir kadın kömür ocağında çalışmak isteyebilir. Çalışırda. Ama nekadar devam edebilir.

Önerilen Siteler