Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > Hristiyanlık

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 05-05-2010, 15:38
Natan Natan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Standart Kutsal Kitaptan kutsal Masallar!

Topraktan fil,zürafa,aslan,kedi,köpek,İnsan ve diğer canlılar çıkar.Yılanlar ,Eşekler konuşur ,gökten ekmek –hamur yağar ,yaşlı bir adamın bastonu çiçekler açıp ,meyve sebze verir ,bir takım insanların bağırmaları üzerine yer sallanıp, devasa kalelerin surları yıkılır yerle bir olur.

Bir adam bastonuyla Kayaya vurur ve kayadan su fışkırmaya başlar.
Bir başka adam yüzlerce köpeğin kuyruğunu birbirine bağlayıp bu köpekleri koşturur.

Bir hikaye kitabında bunların olmasını elbette beklersiniz. Peki yukarıda kısaca yazdığım bu olayların gerçekleştiği ve kutsal,sorgulanamaz gerçeklik olduğu idda edilirse ne cevap verirsiniz.Üstelik bu hikaye kitabının “bilim”le de uyumlu olduğu idda edilirse.

Bu naçizane çalışmamda ,Kutsal yazılar olarak bilinen Tevrat kitabında ayetlerin yazılış sırasına göre hikayeleri anlatmaya çalışacağım.Bunlara neden “hikaye” yada “masal” dediğimi görelim .Uslubum tam da konuya uygun tarzda olacak.

1-Topraktan Yaptığı İnsan Suretine Üfledi ,İnsan Meydana Geldi

Kutsal kitabın Başlangıç 1 ve 2. bölümünde insanların ve diğer tüm hayvanların topraktan yaratıldığı ,Nerden geldiği bilinmeyen bir tanrının “Ol “ kelimesiyle birden var olduğu anlatılır.

İnsan için mesela. Tanrı İnsanı topraktan yarattı. “Ol “ dedi “oluverdi” .
Benzer bir masal Sümer yaradılış efsanesinde de var , Bakın nasıl :
” Bilgelik Tanrısı çamurdan kendilerine benzer şekilde insanı yapıyor. Ana Tanrıça da ona can veriyor ve böylece insan yaratılmış oluyor .”Bu çamurdan yaradılış bilindiği gibi pek çok efsanede de mevcut.Hiç bir mantıksal bilimsel çıkarsaması yok. “Ol” dedi,”ol”u verdi, o kadar.

2- Yılan Dile Gelir Konuşur

Bir yılan düşünün ki dile gelip konuşuyor, bazı insanları da yalanlarıyla kandırıyor.(Adem ve Havva öyküsü ) Yılanın hangi dilde konuştuğunu bilemiyorum. İbranice,Aramice olabilir. Yada günümüzde İngilizce,Fransızca,Rusça konuştuğunu düşünürsek gerçekten komikleşir.

Bakın Tevrat 3.bölümde Yılan şöyle diyor :

Yılan kadına, “Tanrı gerçekten, ‘Bahçedeki ağaçların hiçbirinin meyvesini yemeyin’ dedi mi?” diye sordu.

Kadın, “Bahçedeki ağaçların meyvelerinden yiyebiliriz” diye yanıtladı,

Kadınla Yılanın bu muhabbeti gerçekten görülmeye değer.La fontine masallarında da tilki,karga,kuş gibi hayvanlar konuşturulur.Bitmedi ,daha sonra Eşek nasıl konuşur onu göreceyiz. Yılanı cinler periler konuşturdu iddası da en az bunun kadar gülünç !.

3- Cinlerin Cinsel Hayatı

Din derslerinde bize cin,peri,melek gibi varlıkların soyut olduğu ve görünmeyen özel bir yaradılışta ,insanlardan farklı bir duygu-düşünceye sahip olduğu anlatılmıştı. Halbuki hrıstıyanların da inandığı Kutsal kitapta Cinler yeryüzünde yaşayan güzel kadınları gözetlemeye başlar ve dünyaya gelip ,bu kadınlarla cinselliği yaşarlar. Çok sapık olan bu cinlerin çocukları da her zaman öfkeli devlerdir. Bu devler çok kötü /zalimdir . Bu masalı Yaratılış 6. bölümde okuyabilirsiniz. Ancak “masal” olarak değil, “kutsal” ,”bilimsel” olarak okumak lazım,yoksa çarpılabilirsiniz.(Tek.6.bölüm)

4- Yanan bir Çalıyla Konuşan Adam

Bir çoban.Dağda bayırda koyunlarını otlatmaya koyulur.Birden “o da ne ?”bir çalı yanar yanar ama bitmek bilmez. Duruma çok şaşıran adam çalıya korkarak yaklaşır. Bir de bakar ki ateş topuna dönmüş çalı insan gibi konuşmaya başlamış. Meğerse Yanan çalıda Tanrı varmış. Oradan konuşuyormuş. Bu hikaye için Çıkış 3.bölümü okuyabilirsiniz.Buzdolabıyla konuşmaya çalışan bir adam görseniz ,buzdolabının kendisine bir şeyler anlattığını söyleyen adama ne derdiniz ? (çık.3.bölüm)

5- Gökten Ekmek Yağıyor !

Tadı balla yapılmış yufka gibi olan ekmek yada hamurun yağmur gibi yağdığını düşünün. Hem de koca 40 yıl boyunca gökten hep ekmek,hamur vs düşüyor. Bu gerçekten akılcı,bilimsel bir olay mıdır ? Yoksa “masal” mı?

Köpekler için kemik, insanlar için de para yağdığını düşünürsek birileri akıl sağlığımızdan ciddi bir şekilde şüphe edecek. Yada bunu idda eden adamı akıl hastanesine gönderirler. Çıkış 16. bölümde kayıtlıdır bu masal.

6- Baston Çiçek Açar, Meyve-Sebze verir !

Yaşlı bir adamın kullandığı baston /değnek bir gün çiçek açar ve lezzetli meyveler vermeye başlar . Olacak iş mi ? Olmuş bile . Adamın ismi Harun’dur. Bu kutsal masalı Sayılar 16. ve 17. bölümde okumak mümkün.

7- Baston Mucizesi Devam Ediyor ! Kayadan Su Fışkırır !

Musa adında yaşlı bir adam vardır. Kendisinden su isteyen kalabalığın ihtiyacını gidermek için ,doğaüstü güçlerin yardımıyla ,bastonunu kayaya bir vurur. Kayadan Sular fışkırmaya başlar. (Sayım .20. bölüm)

8- Yılan Heykeline Bakarak İyileşebilirsiniz!

Zehirli Yılanlar pek çok insanı sokmuştur. Bazıları ölmüş bazıları can çekişmektedir. Akıllı bir adam çıkar ve bir yılan heykeli yapar. Der ki “ hepiniz bu heykele bakın , hemencik iyileşirsiniz ,haydi !” .Ölmek üzere olan insanlar bu heykele bakar ve hemen iyileşiverirler . (Sayım 21:4-9)

9- Konuşan Eşek hikayesi !

Masallarda tilkiler, yılanlar,kuşlar konuşur da eşek niye konuşmasın ! Eşek de aynı insan gibi konuşabilir, derdini sahibine anlatabilir. Ama bu gerçek hayatta değil sadece masallarda görülebilir. Kutsal kitapta Eşek kendisini döven sahibiyle konuşmaya başlar . Görelim ;

Eşek :” Neden bana vuruyorsun ?” Adam eşeğin konuşmasına hiç şaşırmaz ve sanki kırk yıllık arkadaşıymış gibi cevap verir :” Benimle eğlendin sen, kılıcım olsa vurur ,öldürürdüm seni !” .Eşek cevap verir “ Peki daha önce ben seninle dalga geçtim mi ?” .Adam “ Hayır ,geçmedin.” der.

Eşeklerin,yılanların konuştuğu bu masal kitabı elbette gerçek ,kutsal ve bilimsel olamaz . Bu kavramları yazdığıma bile inanamıyorum .(Sayım.21:21-35 ;22:1-40 )

10- Adamlar bir Bağırır ,Kaleler,Surlar Yıkılır !

İsrailli adamlar bir kalenin fethi için devasa surların önünde toplanmıştır.
Birden deli gibi bağırmaya,çağırmaya başlarlar. Bir de ne görelim ,dev kalede ,surlarıyla birlikte yıkılır,yerle bir olur. Üstelik bağırmakla ,borazan çalmakla bunu yaparlar. (Yeşu 6:1-25 )

Aklıma üfürmesiyle evleri yıkan kurt hikayesi geldi. Bu kurt da evdekileri yemek için bir üfürür ,evler yerle bir olur. Kurt da insanları yer. Çocukça masalları kutsal ,eleştirilmez,sorgulanmaz gerçeklik olarak gören arkadaşlarım henuz düşünmeye başlamadılar.

11- Tek Kelimesiyle Güneşi Durduran Adam

Yeşu adında bir adam savaş meydanında güneşe der ki “ Ey güneş ,Dur !” ,güneş de ne yapsın , itaat eder adama ve birden duruverir. Bir sözüyle güneşi durdurup, gündüzü karanlığa çeviren adam , askerleriyle birlikte savaşmaya devam eder. Bunun yanında Bu adamın tanrısı da yukarıdan düşman askerlerine taş,dolu gibi şeyler fırlatarak yardımcı olur. İsa da fırtınaya denizdeki dalgalara “dur” der ,fırtına ve dalgalar da hemen durur. Benzer bir hikaye , ortak noktası masal oluşu. (Yeşu.10:6-15;12:7-24)

editt..

13-Balık İçinde Yaşayan Adam

Yunus Peygamber , bir şeyden pişman olur ve tanrısından kaçmak için bir gemiye atlar. Epey gittikten sonra ,gemiciler peygamberi denize atarlar.
Peygamberi bir balık (nasıl bi balıksa ) yutar,mideye indirir. Peygamber ölmüş müdür ? Hayır. Balığın içinde yaşamaya alışan Yunus peygamberi balık,2,3 gün sonra sahile kusar. Balık adamı kusup da atmasa değil üçgün , belki üç ay bile yaşayabilir ,kim bilir. (Yunus kitabı )

14- Koyunların Kahramanı Davud

Günlerden bir gün genç Davud ,bir ayıya denk gelir.Ayı bir kuzuyu tutmuş tam yiyecekken ,Davud araya girer,Ayıyla mücadelesinden sonra ,ayıyı öldürür.Kuzuyu kurtarır.Yine başka bir gün ,bu delikanlı bir aslana denk gelmiştir.Aslan da yine ayı gibi kuzuyu yiyecekken Davud dayanamaz, Aslanla da mücadele eder ve aslanı vurur ,öldürür.Kuzu yine kurtulmuştur.Sanırım bu kuzu aynı kuzu değil J (I.Sam.17:34,35;16:1-13)

15- Ateşte Yanmayan Adamlar

Bir gün üç delikanlı genç, Kralla ters düşer. Kral çok sinirlenmiştir ve bu gençleri kızgın ateşlerin olduğu bir fırına atmaya karar verir. Üç genç ateşler içinde kalır ama nedense hiç yanmaz. Gülerler, söyleşirler kendi aralarında . Kral bunları görünce ,hemen dışarı çıkarıverir gençleri. Zaten çıkarmasa , yıllarca alevler arasında yaşayabilirler J (Dan.3:1-30 )

saygılarımla

Konu Natan tarafından (06-02-2017 Saat 23:47 ) değiştirilmiştir.
Alt 05-05-2010, 15:46
insan_olmak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
insan_olmak insan_olmak isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

sayın natan aslında kutsal kitap'tan masallar diye bir kitap yazılmalı

anneler ve babalar çocuklarına uyurlerken okurlar çok yararlı olabilir emeğin için teşekkür ederim.

saygılar
Alt 05-05-2010, 15:49
Üyeliğini Sonlandırmış

Rica ederim. Aslında okuyolar da zaten. Ama kitabın ismi değişik,içerik aynı

Bir de şunu düşün ki yukarıya yazdığım herşey gerçek,bilimsel,akılcı, kutsaldır.
Alt 05-05-2010, 23:54
UlulElbab UlulElbab isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Sevgili natan,

Yeni bakış açınla olayları/kadim metinleri yorumlamaya başlamışsın
Ama bir "Masal" söyleminin içini de doldurman zaman alacak...

Bir bakalım Ali babanın Çiftliğini andıran aşağıda ki hayvanlara;

Semboller sana "saçma" geliyor ama gerçek şu ki,Kadim anlatım farkındalık ve Bilinç üzerine kuruluydu...
Avam tabir edilen sıradan halka anlatılanların tamamının bir çırpıda anlaşılması
mümkün değildi/istenmiyordu ve halen de öyle...
Piramidin alt tabakasını teşkil eden bu Kitle içinden az sayıda Bilinç sışraması yapanların anlayacağı semboller;

Bir tanesini söyleyelim...

Eşek: İnsanın Hayvani yönü
Dilersen sağlamasını Kuran ve İncilden de yapabilirsin.Tevratta geçen dialoğu zaten belirtmişsin.
Kuranda sesi en rahatsız edici hayvan
Aslandan tepişerek kaçan hayvan
Sırtında kıymetli bilgi barındıran Kitapları taşıyan hayvan olarak karşına çıkacaktır.
Köpek:
Bir DNA zincirini daha doğrusu Kromozomu, bir Soyu temsil ediyor...

Aslan:
Kartal:
Balık:
Yılan:
ve çok önemli iki hayvan daha...
Kuzu...Koyun ve İnek-Boğa
İncilde
neden Keçiler sola Kuzular sağa?
Kuranda koskaca bir Surenin adı Bakara? =İnek
Yukarıdaki Aslan,Kartal,Boğa ve Budha Tek bir Sfenkste birleşiktir.
Kuran 71/23. Ve dediler ki: Sakın ilahlarınızı bırakmayın; hele Ved'den, Suva'dan, Yeğus'tan, Ye'uk'tan ve Nesr'den asla vazgeçmeyin!

Sevgili natan,
Sence Kuranı Muhammed yazdı ise ki öyle düşünüyorsun biliyorum;
Yada Allahtan geldiğini düşünelim...
Neden binlerce yıllık bu "Putlar" ismi ile anılır kutsal metinlerde?
Baal veya Lat-Uzza ve 3.cüleri Menat?
Muhammed o kadar aptalmıydı ki bu putları ismi ile anmak sureti ile bizlere kadar unutulmaz kıldı?
NEDEN? neden unutulup gitmelerini sağlamak varken isimleri ile zikredildiler?
Reklamın iyisi kötüsü olmaz prensibi gereği isimleri unutulmadı...
Yoksa biz bunları tartışmayacaktık...
Buzağıya tapınan Samiri ve arkadaşları? neden Buzağı diye sordunmu hiç kendine? Sadece Put denilebilirdi...
Birazda bu yönden sorgulamak gerekmez mi? neden?

Bence Sembollerle anlatımı sorgulamak gerek..neden?

Sevgi ile...

Alt 06-05-2010, 00:00
Kıdemli Üye

sayın Ululelbab size saha önce bir soru sormuştum ama cevabını tam olarak alamamıştım. Bari burda sorayım.Kutsal kitap size göre değiştirilmişmidir yoksa değiştirilmemişmidir?

saygılarımla
Alt 06-05-2010, 00:13
ozgur_beyin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ozgur_beyin ozgur_beyin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

helal be natan . iyiki dinden (hrıstiyan) dönmüşsün. artık yeni bir hrıstiyan krıtikçimiz oldu

sorun cahil olman değil , kendini alim sanman
Alt 06-05-2010, 00:35
UlulElbab UlulElbab isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

insan_olmak´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
sayın Ululelbab size saha önce bir soru sormuştum ama cevabını tam olarak alamamıştım. Bari burda sorayım.Kutsal kitap size göre değiştirilmişmidir yoksa değiştirilmemişmidir?

saygılarımla
Sayın insan_olmak,
Ben sizin zekice ve mükemmel! sorularınıza cevap verecek düzeyde bir insan değilim.Sayın natan'ın başlığının dışına çıkmak istemem...
Bunu da sırf beni iletinize cevap vermeyen kibirli birisi gibi algılamamanız için yazıyorum
Saygı ve Sevgi ile...
Alt 06-05-2010, 00:38
Kıdemli Üye

sorum ne mükemmel nede zekice basit bir soru sadece

size göre kutsal kitaplar değiştirildi mi?

değiştirilmedi mi?

saygılar.
Alt 09-05-2010, 21:58
Aynalı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Aynalı Aynalı isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Kutsal kitapları roman okurmuş gibi okumayınız. Yoksa herşeyi masal kefesine koyarsınız.

İnsanın yegane marifeti bir şey bilmediğini itiraf ve tasdikidir.
Alt 09-05-2010, 22:20
Üyeliğini Sonlandırmış

Aynalı´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Kutsal kitapları roman okurmuş gibi okumayınız. Yoksa herşeyi masal kefesine koyarsınız.
Peki nasıl okumalıyız ? Yada okurken bilim aklımıza gelmesin. Bilimi sakın haa karıştırmayalım mı ?

Örneğin ;

3- Cinlerin Cinsel Hayatı

Din derslerinde bize cin,peri,melek gibi varlıkların soyut olduğu ve görünmeyen özel bir yaradılışta ,insanlardan farklı bir duygu-düşünceye sahip olduğu anlatılmıştı. Halbuki hrıstıyanların da inandığı Kutsal kitapta Cinler yeryüzünde yaşayan güzel kadınları gözetlemeye başlar ve dünyaya gelip ,bu kadınlarla cinselliği yaşarlar. Çok sapık olan bu cinlerin çocukları da her zaman öfkeli devlerdir. Bu devler çok kötü /zalimdir . Bu masalı Yaratılış 6. bölümde okuyabilirsiniz. Ancak “masal” olarak değil, “kutsal” ,”bilimsel” olarak okumak lazım,yoksa çarpılabilirsiniz.(Tek.6.bölüm)

Ayet yazmasam , sadece olayı anlatsam siz bunun herhangi bir masal/ hikaye kitabından alındığını düşünmez misiniz.

Mesela " Eşekler kanatlanıp ,havada uçuyordu " deseydim ,bir de ayetlerle temellendirseydim bunu ,yine kutsal ,bilimsel,akılcı olarak algılar mıydınız ?

Bkış açınızı merak ettiğimden soruyorum.

saygılarımla

Önerilen Siteler

Etiket
incil, tevrat