Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 23-05-2010, 11:53
YuhannaSarov YuhannaSarov isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Gençliğinde İbrahim'in Adı

Enbiya suresi 58-60. ayetler.

Yine Eski Ahit'i okumuş birinin Kuran'ı eğer dikkatli okursa fark edeceği bir olay. Aslında çok basit bir olay.

İbrahim, putları kırıyor. Oradaki bazı kişiler, İbrahim diye bir gencin bunu yaptığını söylüyor.

Öncelikle şunu söylememde fayda var, Abraham'ın ismi gençliğinde Abraham değildir. Avram'dır. Tanrı bir vaat verir Avram'a ve Saray'a ikisi de çok yaşlıyken. Vaatle birlikte ikisinin de ismine "hey" harfi gelir (Tanrı'nın insanlara hayat sağlayışını simgeler). Avram, Abraham olur. Abraham "halkların babası" demektir.

Abraham henüz Avram iken, bölge halkı ona nasıl Abraham diyor? Gelecekle ilgili haber mi gelmiş onlara? Hadi o cümle Tanrı'nın ağzından olsa neyse. Oradaki kişiler diyor Abraham diye.

Sevgiler. =)
Alt 23-05-2010, 15:05
Voltaire Darwin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Voltaire Darwin Voltaire Darwin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Abram 99 yaşında Abraham adını almış görünüyor,

Yahudi efsanelerine göre ise 175-180 Yıl civarında yaşadığı aktarılıyor.

Taberi'ye göre ise 200 yıl.

Eh Kuran normal insan ömrüne oranlayıp 30-35 yaşlarını çok genç olarak nitelendirmiştir belki...
Alt 25-05-2010, 09:07
Leaff Leaff isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

İsimlere takılma Sayın YuhannaSarov. Bana Lise bitene kadar Fevzi diyorlardı (göbek adım), daha sonra Kürşad demeye başladılar. Şimdi Kuran benim lise yıllarımdan bahsetse ve halen kullandığım isim olarak Kürşad dese, zilyon sene sonra biri çıkıp "durun durun! İşte şimdi yakaladım.. Onun adı o ara Fevziydi, neden Kürşad yazdı bu kitap!" dese... Saçma... 1.2 dakikalığına mantığa davet ediyorum ama gelen yok. Yahu kardeşlerim, abilerim bırakın adını, kulesini, müteahhitini, kılını, tüyünü; komik şeyler bunlar.. İster inan ister inanma. Senin holi bukun daki hatalar üzerine yüzlerce kitap yazıldı şimdiye kadar YuhannaSarov; hiç birini okudunmu_?. Burda, "ahmet mehmet bana soru soracak" yada "ben ahmede mehmede soru sorup cevap beklicem" diye bekliyeceğine, bir oku bakayım o sayısız eleştiri kitaplarını. Hem benim kitabım senin kitabını döver bu arada.

Beni eleştir.
Alt 25-05-2010, 15:23
Üye

Leaff´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
İsimlere takılma Sayın YuhannaSarov. Bana Lise bitene kadar Fevzi diyorlardı (göbek adım), daha sonra Kürşad demeye başladılar. Şimdi Kuran benim lise yıllarımdan bahsetse ve halen kullandığım isim olarak Kürşad dese, zilyon sene sonra biri çıkıp "durun durun! İşte şimdi yakaladım.. Onun adı o ara Fevziydi, neden Kürşad yazdı bu kitap!" dese... Saçma... 1.2 dakikalığına mantığa davet ediyorum ama gelen yok. Yahu kardeşlerim, abilerim bırakın adını, kulesini, müteahhitini, kılını, tüyünü; komik şeyler bunlar.. İster inan ister inanma. Senin holi bukun daki hatalar üzerine yüzlerce kitap yazıldı şimdiye kadar YuhannaSarov; hiç birini okudunmu_?. Burda, "ahmet mehmet bana soru soracak" yada "ben ahmede mehmede soru sorup cevap beklicem" diye bekliyeceğine, bir oku bakayım o sayısız eleştiri kitaplarını. Hem benim kitabım senin kitabını döver bu arada.
Demek istediğimi sanırım anlamamışsınız.

Orada Allah veya Kuran demiyor "İbrahim" diye. O bölge halkından biri diyor "İbrahim" diye. Nasıl İbrahim diyecek o bölge halkı o zamanda? Abraham bir isimden çok lakap gibidir Avram'a verilen. Bir olaydan sonra verilmiştir. Boşu boşuna yazmıyorum herhalde bunu. Sanki biz akıl edemeyeceğiz hitap olayını. Yorum yapmadan önce iyice bir inceleseniz daha iyi olacaktı.

Yüzlerce kitap mı yazılmış benim KUTSAL KİTAP'ımdaki sözde hatalar hakkında? Kusura bakmayın ama çürütüyoruz bunları her seferinde. Hristiyanlar çürüttükçe yenileri geliyor sözde hataların. Bunlar başta "doğaüstücülüğün reddi" olayı yüzünden başladı. Yani önkabullerle "hata olması gerek, hata bulmalıyım" şeklinde yola çıkıyor hata bulmaya çalışanlar. Bence siz tarafsızca bir okuyun Kutsal Kitap'ı.

Kusura bakmayın ama şu an dinlerle ilgili kitaplar arasında en tutarlı gördüğüm kitap Kutsal Kitap'tır.

Esenlikler.

Müslüman oldum.

Konu YuhannaSarov tarafından (25-05-2010 Saat 15:34 ) değiştirilmiştir. Sebep: yazım yanlışı
Alt 25-05-2010, 16:07
Khaos Khaos isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

sayın yuhannasarov
daha tutarlı, en tutarlı.

iyi de sözde kutsal kitapların topunun birden ortak tutarsızlıklarına ne oldu.
kendi içinizde birbirinize kıyasla üstünlük teorileri mi geliştiriyorsunuz.

neyi çürütebildiniz ki şimdiye kadar.
müslümanların hristiyanlık eleştirilerinden bahsetmiyorum.
materyalizmin hristiyanlık eleştirilerinden bahsediyorum.
dinin kendisi çürümüşken hangi eleştiriyi çürütebildiğini merak ediyorum.

altı günde yaratılışdan başlayalım isterseniz.
umarım onlar sembollerdir demeye kalkmazsınız.

ancak bu arada; yakaladığınız çelişki için size teşekkür ederim.
müslümanlarla tartışmanızı ilgiyle takip ediyorum.
gerçi müslümanlara da sormak lazım o yüzlerce kitapı kimler yazmış diye.
o kitaplar sadece hristiyanlığı mı yoksa dinin kendisini mi çürütüyor diye.

ama siz aranızda buyrun devam edin.
Alt 25-05-2010, 17:09
Üye

YuhannaSarov´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Demek istediğimi sanırım anlamamışsınız.

Orada Allah veya Kuran demiyor "İbrahim" diye. O bölge halkından biri diyor "İbrahim" diye. Nasıl İbrahim diyecek o bölge halkı o zamanda? Abraham bir isimden çok lakap gibidir Avram'a verilen. Bir olaydan sonra verilmiştir. Boşu boşuna yazmıyorum herhalde bunu. Sanki biz akıl edemeyeceğiz hitap olayını. Yorum yapmadan önce iyice bir inceleseniz daha iyi olacaktı.

Yüzlerce kitap mı yazılmış benim KUTSAL KİTAP'ımdaki sözde hatalar hakkında? Kusura bakmayın ama çürütüyoruz bunları her seferinde. Hristiyanlar çürüttükçe yenileri geliyor sözde hataların. Bunlar başta "doğaüstücülüğün reddi" olayı yüzünden başladı. Yani önkabullerle "hata olması gerek, hata bulmalıyım" şeklinde yola çıkıyor hata bulmaya çalışanlar. Bence siz tarafsızca bir okuyun Kutsal Kitap'ı.

Kusura bakmayın ama şu an dinlerle ilgili kitaplar arasında en tutarlı gördüğüm kitap Kutsal Kitap'tır.

Esenlikler.
Sen bana anlatamıyorsun, bende sana anlatamıyorum sanırım. Kitaplaaa kitaaappp çürütülmeeezzz! ( Kusuruma bakma ağzımı yaydım ) Benim holi bukumda bu yazıyor, ama senin holi bukunda bu yazıyor; demekki seninki yanlış dersen.. Aynı sonuç senin holi bukun içinde geçerli demektir. Yannışmıyım_? O zaman bana ikinci bir kaynak göstermen gerekli. Bu kaynakda ancak Hz. İbrahim dönemlerinden kalmış tarihi bir kanıt, yazıt, tablet vs.. olmalı. Buda olmadığına göre durduk yere ne senin nede benim Rabbımı, Allahımı vs.. (artık sen ne dersen) Tarih profesörü yada arkeolog yerine koymaya lüzum yok.

Beni eleştir.
Alt 25-05-2010, 17:51
Üye

anarchist´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
sayın yuhannasarov
daha tutarlı, en tutarlı.

iyi de sözde kutsal kitapların topunun birden ortak tutarsızlıklarına ne oldu.
kendi içinizde birbirinize kıyasla üstünlük teorileri mi geliştiriyorsunuz.

neyi çürütebildiniz ki şimdiye kadar.
müslümanların hristiyanlık eleştirilerinden bahsetmiyorum.
materyalizmin hristiyanlık eleştirilerinden bahsediyorum.
dinin kendisi çürümüşken hangi eleştiriyi çürütebildiğini merak ediyorum.

altı günde yaratılışdan başlayalım isterseniz.
umarım onlar sembollerdir demeye kalkmazsınız.

ancak bu arada; yakaladığınız çelişki için size teşekkür ederim.
müslümanlarla tartışmanızı ilgiyle takip ediyorum.
gerçi müslümanlara da sormak lazım o yüzlerce kitapı kimler yazmış diye.
o kitaplar sadece hristiyanlığı mı yoksa dinin kendisini mi çürütüyor diye.

ama siz aranızda buyrun devam edin.
"Kendi içinizde" diyerek bizi hepimizi aynı kefeye koyuyorsunuz. Hayır, Hristiyanlık özgün bir inançtır. Kutsal Kitap özgün bir kitaptır.

Materyalizm Hristiyanlık'tan çok Tanrı kavramına eleştiri getiriyor.

Din çürümüş derken yalan söylemediniz. Bizim dinimiz yok. Bizim inancımız var. Biz Y'şua Mesih'e aitiz.

6 gün için ayrı bir başlık açınız oradan konuşuruz isterseniz.

Teşekkür etmişsiniz, rica ederim. Konu bütünlüğünün önemli olduğunu düşünüyorum. Hristiyanlık eleştirisi yapacaksanız ayrı bir başlık açabilirsiniz bence. Hatta din kavramını eleştirmek için de başka bir başlık açabilirsiniz. Konu bütünlüğü olmayınca tartışmalar yeterince iyi olmuyor. Bu bir tavsiyedir. Böylece daha düzgün bir tartışma ortamı oluşturabiliriz.

Sevgiler. =)

Müslüman oldum.
Alt 26-05-2010, 09:19
Üye

Din değilde inanç nedir yahu_? Ortada "sizce" Tanrı olduğunu iddia eden bir mesih var, birde bin metre yarışında yarışı kazanmış ve ilk 4 e girmiş kitaplarınız var ama siz buna din değil inanç diyorsunuz. Hayret.

Beni eleştir.
Alt 26-05-2010, 14:34
Üye

Leaff´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sen bana anlatamıyorsun, bende sana anlatamıyorum sanırım. Kitaplaaa kitaaappp çürütülmeeezzz! ( Kusuruma bakma ağzımı yaydım ) Benim holi bukumda bu yazıyor, ama senin holi bukunda bu yazıyor; demekki seninki yanlış dersen.. Aynı sonuç senin holi bukun içinde geçerli demektir. Yannışmıyım_? O zaman bana ikinci bir kaynak göstermen gerekli. Bu kaynakda ancak Hz. İbrahim dönemlerinden kalmış tarihi bir kanıt, yazıt, tablet vs.. olmalı. Buda olmadığına göre durduk yere ne senin nede benim Rabbımı, Allahımı vs.. (artık sen ne dersen) Tarih profesörü yada arkeolog yerine koymaya lüzum yok.
Bu basit bir "burada 3 yazıyor şurada 5 yazıyor aha çürüdü"den ibaret olay değil.

Bakın yine açıklıyorum.
Benim Kutsal Kitap'ıma göre,
1- Avram diye bir adam vardı. Gençliğinde de yaşlılığında belirli bir yaşa kadar da ismi Avram idi.
2- Avram ayrıldı putperest kavminden, göç etti. Sonra Tanrı bir vaat verdi ona.
3- Vaatten sonra Avram'ın ve karısı Saray'ın isimleri değişti. Avraham ve Sarah. Avraham, "halkların babası" demek. Vaat de zaten Avraham'ın soyunun çoğaltılmasıyla ilgiliydi. (Avraham ve karısı çok yaşlıydılar ve çocukları yoktu.) (Farkındaysanız iki isme de "hey" harfi geldi.)

Kuran'a göre ise, gençliğinde oradaki halk demiş ki "İbrahim şöyle şöyle yaptı." Gençliğinde Avram'dı o adamın adı. Kaldı ki Abraham isimden çok lakaptır. "Halkların babası" demektir.

Ayrıca, arkeolojik verilerle başka bir konuda konuşmuştuk. Orada da bu sefer tarihin kesin bilinemeyeceği gibi şeyler söylemiştiniz. E ne yapacağız? Ne yapalım yani? O zaman gidip agnostik olsanız kendinizce daha tutarlı olursunuz.

Din ritüeller ve kurallar sistemidir. Hristiyanlık dinden ötedir.

Esenlikler.

Müslüman oldum.
Alt 26-05-2010, 15:47
Khaos Khaos isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Avram Mısır'da
10 Ülkedeki şiddetli kıtlık yüzünden Avram geçici bir süre için Mısır'a gitti.
11 Mısır'a yaklaştıklarında karısı Saray'a, "Güzel bir kadın olduğunu biliyorum" dedi,
12 "Olur ki Mısırlılar seni görüp, 'Bu onun karısı' diyerek beni öldürür, seni sağ bırakırlar.
13 Lütfen, 'Onun kızkardeşiyim' de. Öyle ki, senin sayende bana iyi davransınlar, canıma dokunmasınlar."
14 Avram Mısır'a girince, Mısırlılar karısının çok güzel olduğunu farkettiler.
15 Kadını gören Firavun'un adamları, güzelliğini Firavun'a övdüler. Kadın saraya alındı.
16 Onun hatırı için Firavun Avram'a iyi davrandı. Avram davar, sığır, erkek ve dişi eşek, köle, cariye, deve sahibi oldu.
17 RAB Avram'ın karısı Saray yüzünden Firavun'la ev halkının başına korkunç felaketler getirdi.
18 Firavun Avram'ı çağırtarak, "Nedir bana bu yaptığın?" dedi, "Neden Saray'ın karın olduğunu söylemedin?
19 Niçin 'Saray kızkardeşimdir' diyerek onunla evlenmeme izin verdin? Al karını, git!"
20 Firavun Avram için adamlarına buyruk verdi. Böylece Avram'la karısını sahip olduğu her şeyle birlikte gönderdiler.

ibrahim ibrahim diye kafamızın etini yediğiniz, o üç büyük dinin atası ibo meğer kavatın biriymiş.
hemde daha sözde kutsal kitabın başında okudum bunları.

herkese kutsal kitapları okumalarını öneriyorum.
okuyun kesinlikle okuyun.
okudukça tanrı diye bir şeyin olmadığını anlayacaksınız.

sakın kimse çıkıp da karşılıklı saygıdan falan dem vurmasın.bu masalları kutsallık ve dokunulmazlık zırhı arkasına alıp mücadeleyi eşitsiz bir zemine çekebilmenin demogojisine pabuç bırakmayacağım.

kavat: kendi karısını menfaat için başkalarına peşkeş çekene denir.
fazla feodal bir tanımlama oldu ama olsun.
napayım feodal damarım var ve bi türlü vazgeçemiyorum.

Önerilen Siteler