Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Dinlerden Özgürlük > Özgür Düşünce Platformu

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 08-09-2010, 10:40
Hüdai ÇAKMAK Hüdai ÇAKMAK isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

evrensel-insan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Saygideger HUDAI CAKMAK;

Size daha once de sormustum. Sizin tersinim teoriniz, teleolojinin amaclilik, gayeliligine dayaniyor. Yani nesneye, eklenmis oznel ve ozel insanoglu icerikleri.

Bu temelde, sizin bir insanoglu turu ve biri olarak, Tersinim teoriniz adi altinda, evrene, dunyaya, dogaya, evrime ve de insanogluna eklediginiz, bu oznel iceriginin gaye, amac v.s. temeli nedir? ve neden nesnel bir temele, oznel bir insanoglu ozelligi eklemek ihtiyacini duyuyorsunuz?, bunun nedeni, tanrisal zihniyetinizin urettigi tanrisal dusunceye, bir tanri bulmak mi, ya da hangi nesneyi ve neden onu tanrilastirmak, ihtiyacindasiniz?

Saygilarimla;
evrensel-insan
.....................................
Nedense kardeşlerim bana bilim dışı bir alana çekmek istiyorlar. Ltf yazılarıma bakın. Hiç bir yerinde Tanrı yada Allah (c.c) kelimesini bulamazsınız.
Eğer bilimin temel olan bir kanun bizleri Bir büyük Bütüne götürüyorsa evrende inkar edilemeyen sistemli düzenlilikler varsa, sistemli düzenlerin ancak bilgi, irade, güç, madde ve yeterli zaman beşlemesinin sonucu oluşabiecekse bir Yaratıcı İradeden bahsetmek niçin bilim dışı olsun?
Akıllarını bir inancın hapishanesine prangalayanlar sakın sizler olmayasınız?
Alt 08-09-2010, 10:44
Üye

Saygideger HUDAI CAKMAK;

Size daha once de sormustum. Sizin tersinim teoriniz, teleolojinin amaclilik, gayeliligine dayaniyor. Yani nesneye, eklenmis oznel ve ozel insanoglu icerikleri.

Bu temelde, sizin bir insanoglu turu ve biri olarak, Tersinim teoriniz adi altinda, evrene, dunyaya, dogaya, evrime ve de insanogluna eklediginiz, bu oznel iceriginin gaye, amac v.s. temeli nedir? ve neden nesnel bir temele, oznel bir insanoglu ozelligi eklemek ihtiyacini duyuyorsunuz?, bunun nedeni, tanrisal zihniyetinizin urettigi tanrisal dusunceye, bir tanri bulmak mi, ya da hangi nesneyi ve neden onu tanrilastirmak, ihtiyacindasiniz?

Saygilarimla;
evrensel-insan
Sorularınız öylesine geniş ve derin ki cevaplarını sekiz cilt kitaba zorlukla sığdırabildim. Parçalar halinde zaman içinde takdim edeceğim. Saygılar.
Alt 08-09-2010, 12:48
AerA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
AerA AerA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Biraz daha kurgulayın, hayat ile ilgili bir Teori, Tarihten-Çoğrafya'ya, Kültürden-Teknolojiye kadar her alandaki gelişim (evrim) yada tersinimide izah etmek zorundadır.

Teoloji gece yarısı, karanlık bir mahsende, orada olmayan kara kediyi aramaktır. Robert A. Heinlein
Alt 08-09-2010, 19:09
Kıdemli Üye

Hüdai ÇAKMAK´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
.
Eğer bilimin temel olan bir kanun bizleri Bir büyük Bütüne götürüyorsa...Yaratıcı İradeden bahsetmek niçin bilim dışı olsun?
sayın Hüdai Çakmak ;

Nedir bu bilimin temel olan kanunu? Bizleri bir bütüne götüren hani? Maddenin korunumu kanunumu?

Yok iken var edilemeyeceği, var iken yok edilemeyeceği gerçeği, İslamcı çakralarınızda böyle bir kıvılcım çakmış olsada madde bizi, köyler-nahiyeler-ilçeler-iller-eyaletler-ülkeler-gezengenler-solar sistemler-galaksiler v.b. şeklinde bir bütüne götürür desem....

Bilim gözlem, deney, tekrarlılık, analitik sonuçların değerlendirilmesi ve matematiksel denkliğin sağlanmasına dayalı bir sistem iken, sizin bilime ters düşmeyen yaratıcı gücünüz denene biliyor mu, denemelerimizin tekrarlığı var mı, yaratıcı güce dair analitik sonuçlar nerede ve matematiksel denkliği nedir?

Denizli'nin köy kahvehanelerinde belki bir nebze çay içmek ve dedikodu yapmaktan bıkan köylülerimiz düşüncelerinize değer verir gibi gözüksede bilimin içine edip kendinizce bir bilim türettiğiniz fikirleriniz bu platformda ve gerçek bilimin gözünde beş para etmezdir.

Üzülerek söylüyorum.

Teoloji gece yarısı, karanlık bir mahsende, orada olmayan kara kediyi aramaktır. Robert A. Heinlein
Alt 08-09-2010, 19:25
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder

Saygideger Hudai Cakmak;

Hiç bir yerinde Tanrı yada Allah (c.c) kelimesini bulamazsınız.

Benim size yonelik mesajlarimda, boyle bir dile getirim mi var?

Eğer bilimin temel olan bir kanun bizleri Bir büyük Bütüne götürüyorsa evrende inkar edilemeyen sistemli düzenlilikler varsa, sistemli düzenlerin ancak bilgi, irade, güç, madde ve yeterli zaman beşlemesinin sonucu oluşabiecekse bir Yaratıcı İradeden bahsetmek niçin bilim dışı olsun?

Bilimin kanunlari derken, insanoglu turu ve birinin ortaya attigi soyuttan bahsetmiyor musunuz? Sizden alintiladigim ve koyulastirdigim kisimari, bilimsel olarak nasil acikliyorsunuz?, "inkar edilemiyen sistemli duzenlilikler" cumlenizde, "inkar edilememek, sistemli duzenlilik" kime ve neye gore, hangi temelde? Ben size aksine bir kaos ve sistemsiz duzensizlik oldugunu soylersem, nasil yanlislarsiniz, ya da curutursunuz? Tek bir yaratici irade vardir, o da epistemolojik olarak insanoglu turu ve biridir. Bunun disindaki her turlu soylem, hem bilimsel degildir, hem de bilimsel olarak ortaya konmamistir.

Ben aklimla degil, zeka ve vicdanimla hareket ediyorum. Cunku akilcilik cikarci ve bencildir, aklin gorevi sadece ego tatminidir. Pranga konusuna gelince, ben evrensel-insan olarak; dogal zihniyeti ve dogal egoyu, sinirlarindan ve teslimiyetinden oteye tasiyorum ve insandisi, insanlikdisi zihniyet yerine insansal zihniyeti ortaya koyuyorum. Bu zihniyetin, temeli bir yaratici veya insandisi bir guc degil, aksine insanoglunun turu ve biridir.

Sorularınız öylesine geniş ve derin ki cevaplarını sekiz cilt kitaba zorlukla sığdırabildim. Parçalar halinde zaman içinde takdim edeceğim.

Ayni alintiyi alip, bir yukaridaki gibi, bir de ikinci mesajda bir ustteki gibi yanitlamissiniz. Herhalde kendinize gore bir nedeniniz vardir. Ben sizden sadece kisa ve oz olarak teleolojiyi ortaya koymanizi ve bunun bilimsel oldugunu ortaya koymanizi istedim.

Sonucta epistemolojik gerceklik algisi, neyin bilimsel, neyin inancsal oldugunu algilayacak, ve farkina varacak kadar bilince sahiptir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 09-09-2010, 19:33
Üye

AerA´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
sayın Hüdai Çakmak ;

Nedir bu bilimin temel olan kanunu? Bizleri bir bütüne götüren hani? Maddenin korunumu kanunumu?

Yok iken var edilemeyeceği, var iken yok edilemeyeceği gerçeği, İslamcı çakralarınızda böyle bir kıvılcım çakmış olsada madde bizi, köyler-nahiyeler-ilçeler-iller-eyaletler-ülkeler-gezengenler-solar sistemler-galaksiler v.b. şeklinde bir bütüne götürür desem....

Bilim gözlem, deney, tekrarlılık, analitik sonuçların değerlendirilmesi ve matematiksel denkliğin sağlanmasına dayalı bir sistem iken, sizin bilime ters düşmeyen yaratıcı gücünüz denene biliyor mu, denemelerimizin tekrarlığı var mı, yaratıcı güce dair analitik sonuçlar nerede ve matematiksel denkliği nedir?

Denizli'nin köy kahvehanelerinde belki bir nebze çay içmek ve dedikodu yapmaktan bıkan köylülerimiz düşüncelerinize değer verir gibi gözüksede bilimin içine edip kendinizce bir bilim türettiğiniz fikirleriniz bu platformda ve gerçek bilimin gözünde beş para etmezdir.

Üzülerek söylüyorum.
.................................
Dikkat ederseniz bir Büyük Bütüne bilimin en temel kanunlarından birine dayanarak ulaşmıştım. Bilimin en temel kanunlarından birine dayanılarak ulaşılan bir sonucun beş para etmediği iddiası da son derece ilginçtir. İnsanlığın araştırıcı, doğru ile yanlışları ayırıcı gücü zaman içinde bu sorunu da çözecek, hangimizin haklı olduğunu şüphesiz ki gösterecektir. Batlamyus'u savunanlar da Kopernik'e aynı cevabı vermiş olmalılar. İnsanlık tarihi doğru zannedilen yanlışların mezarlarıyla doludur. Yenilerin kabulü her zaman zor olmuştur. Tersinim teorisinin evrim teorisinden çok daha akılcı ve bilimsel olduğu kesindir. Saygılar.
Alt 10-09-2010, 12:08
Kıdemli Üye

Hüdai ÇAKMAK´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
.................................
Dikkat ederseniz bir Büyük Bütüne bilimin en temel kanunlarından birine dayanarak ulaşmıştım. Bilimin en temel kanunlarından birine dayanılarak ulaşılan bir sonucun beş para etmediği iddiası da son derece ilginçtir.
Bilimin en temel kanunlarının yine bilimsellikle vardığı sonuç, maddenin bütünü bir yaratıcıya yönlendirdiği midir? Biraz bilim öğrenin sonrasında teoriniz bilim mi, değil mi bir görüşürüz. Maddenin korunumu kanunundan "Yaratıcının Bilimsel İspatı", beş para etmeyecek Teori budur...

Alt 13-09-2010, 10:30
axial
Üye Değil

Sayın Hüdai çakmak size ve teori dediğiniz ürününüze son bir şans veriyorum.

Bizler cahil hiçbirşeyden anlamayan dogmaları olan insanlar değiliz tam tersine bu konuda en güvenilir yerdesiniz.

Haydi bize bilimsel olarak tersinimi kopyala yapıştır yapmadan kendi cümlelerinizle

laf kalabalığına girmeden kaynaklarla örnek ve ölçümlerle hangi bilim akademilerine sunduklarınızla veya hangi bilim adamlarıyla ortak çalışma yürüttüğünüzle güzelce bir anlatın.

Aksi takdirde kusura bakmayın ama sizin bir şarlatan olduğunuza emin olacağın.
Alt 15-09-2010, 18:28
Üye

axial´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sayın Hüdai çakmak size ve teori dediğiniz ürününüze son bir şans veriyorum.

Bizler cahil hiçbirşeyden anlamayan dogmaları olan insanlar değiliz tam tersine bu konuda en güvenilir yerdesiniz.

Haydi bize bilimsel olarak tersinimi kopyala yapıştır yapmadan kendi cümlelerinizle

laf kalabalığına girmeden kaynaklarla örnek ve ölçümlerle hangi bilim akademilerine sunduklarınızla veya hangi bilim adamlarıyla ortak çalışma yürüttüğünüzle güzelce bir anlatın.

Aksi takdirde kusura bakmayın ama sizin bir şarlatan olduğunuza emin olacağın.
Hala etiketlerden medet umduğunuza göre çok genç olmalısınız. Tersinim teorisi henüz bilinmezliklerin derinliklerinde duran fakat parıltıları farkedilmeye başlamış pırlantalardır. Ortaya çıkarılıp traşlanmaları gerekir. Bizde bunun gayreti içindeyiz. En az evrim teorisi kadar popüler olacağı, pek çok bilim meclislerinde hararetle tartışılacağı, bilimle pek çok konuda çelişen fakat tedbir alamayan evrim teorisinin yerine alacağı kesindir. Nedeni ise gözlem ve deneylerle sınanmış bilimsel gerçekler üzerine kurgulanması, varsa hatalardan yanlışlardan arındırılabilir
olmasıdır. Evrim teorisi gibi doğruluğu kuvvetle inanılan bu nedenle değişimi mümkün ollmayan bir varsayım üzerine kurulmaz. Benim için eleştiriler olumlu katkılardır. Yergi ve sövgü edebiyatına girmeden her türlü eleştiriye açığım. Taassuba kapılmadan yanlışlarımdan kolaylıkla dönebileceğimden emin olabilirsiniz.
Saygılar.
Alt 15-09-2010, 18:39
Üye

Saygideger Hudai Cakmak;

Hiç bir yerinde Tanrı yada Allah (c.c) kelimesini bulamazsınız.

Benim size yonelik mesajlarimda, boyle bir dile getirim mi var?

Bilimin kanunlari derken, insanoglu turu ve birinin ortaya attigi soyuttan bahsetmiyor musunuz? Sizden alintiladigim ve koyulastirdigim kisimari, bilimsel olarak nasil acikliyorsunuz?, "inkar edilemiyen sistemli duzenlilikler" cumlenizde, "inkar edilememek, sistemli duzenlilik" kime ve neye gore, hangi temelde? Ben size aksine bir kaos ve sistemsiz duzensizlik oldugunu soylersem, nasil yanlislarsiniz, ya da curutursunuz? Tek bir yaratici irade vardir, o da epistemolojik olarak insanoglu turu ve biridir. Bunun disindaki her turlu soylem, hem bilimsel degildir, hem de bilimsel olarak ortaya konmamistir.

Ben aklimla degil, zeka ve vicdanimla hareket ediyorum. Cunku akilcilik cikarci ve bencildir, aklin gorevi sadece ego tatminidir. Pranga konusuna gelince, ben evrensel-insan olarak; dogal zihniyeti ve dogal egoyu, sinirlarindan ve teslimiyetinden oteye tasiyorum ve insandisi, insanlikdisi zihniyet yerine insansal zihniyeti ortaya koyuyorum. Bu zihniyetin, temeli bir yaratici veya insandisi bir guc degil, aksine insanoglunun turu ve biridir.

Sorularınız öylesine geniş ve derin ki cevaplarını sekiz cilt kitaba zorlukla sığdırabildim. Parçalar halinde zaman içinde takdim edeceğim.

Ayni alintiyi alip, bir yukaridaki gibi, bir de ikinci mesajda bir ustteki gibi yanitlamissiniz. Herhalde kendinize gore bir nedeniniz vardir. Ben sizden sadece kisa ve oz olarak teleolojiyi ortaya koymanizi ve bunun bilimsel oldugunu ortaya koymanizi istedim.

Sonucta epistemolojik gerceklik algisi, neyin bilimsel, neyin inancsal oldugunu algilayacak, ve farkina varacak kadar bilince sahiptir.

Saygilarimla;
evrensel-insan
Konular geniş ve derin olunca ister istemez ayrıntılardan kaçınarak ifadelerimizi genelleştirmek zorunda kalıyoruz. Sorduğunuz soruların cevabı bütünü oluşturan bu ayrıntılardadır. Tüm evren başlangıcından beri küçükten büyüğe doğru düzenleşen ardından sistemleşen bir yapı içindedir ve eser olduğu konusunda sayısız kanıtlar vardır. Eser oluşu ise bir Yaratıcı İradenin var olması gerektiğini ortaya koyar. Düzenli sistemler rastlantılarla oluşabilir derseniz bunun tersini söyleyen pek çok bilimsel gerçeği inkar etmiş olursunuz. Saygı ve selamlarımı sunarım.

Önerilen Siteler