28-01-2011, 02:53
|
 |
Üye
|
|
Bulunduğu yer: Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...
|
|
Müslüman Kardeşlerden ricam var. Lütfen yardımcı olunuz.
Aşağıdaki Ahzab 50, 51 ve 52 ayetlerden müslüman kardeşler ne anlam çıkarıyor, buraya yazıp beni aydınlatabilirler mi? acaba, yoksa ben peygamberin önüne gelen kadını düzme hakkına sahip olduğu gibi yanlış bir düşünce içindeyim. Teşekkür ederim. Saygılarımla Walla
33. Ahzab 50-52
50. Ey peygamber, Biz, özellikle sana şunları helal kıldık: Mehirlerini vermiş olduğun eşlerini, Allah'ın sana ganimet olarak verdiklerinden sahibi bulunduğun cariyeyi, amcanın kızlarından, halalarının kızlarından, dayının kızlarından, teyzelerinin kızlarından seninle birlikte hicret etmiş olanları; birde inanan bir kadın eğer kendisini peygambere bağışlar da, peygamber de onunla evlenmek isterse onu, sadece sana, diğer mü'minlere değil. Onlara eşleri ve cariyeleri hakkında neleri farz kıldığımızı biliyoruz. Bunlar, sana bir darlık olmaması içindir. Allah çok bağışlayan, çok merhamet edendir.
51. Onlardan dilediğini geri bırakır, dilediğini yanına alırsın. Bıraktıklarından arzu ettiğinde sana günah yoktur. Onların gözlerinin aydın olması, üzülmemeleri ve kendilerine verdiğinle hepsinin hoşnut olmaları için en elverişli olan budur. Allah, kalplerinizdekini bilir. Allah, herşeyi bilir, halimdir.
52. Bundan böyle artık, başka kadınlar sana helal olmaz. Bunları başka eşlerle değiştirmek de olmaz; isterse güzellikleri çok hoşuna gitsin. Ancak sahibi bulunduğun cariye başka. Allah, herşeye gözcü bulunmaktadır.
Bedenimin her zerresi Anadoludur. Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...
|

28-01-2011, 03:00
|
|
Üye
|
|
|
|
Bu ayette yanlis olan nedir ?amca kizi hala kizi teyze kizi kendini muhammede bagislayan kadinlar hepsi helal iste...illaki sex aramamak lazim altinda ama bu atais camiasi aklini sexle bozmus...peygamber onlari korumak icin nikahina aldi yoksa sex ilen ne isi var muhammedin onun aysesi var 6 yasinda korpecik gogusleri daha tomurcuklanmaya 6 7 sene var tam fresh yani...  )
|

28-01-2011, 03:26
|
 |
Üye
|
|
|
|
imansiz´isimli üyeden Alıntı
Bu ayette yanlis olan nedir ?amca kizi hala kizi teyze kizi kendini muhammede bagislayan kadinlar hepsi helal iste...illaki sex aramamak lazim altinda ama bu atais camiasi aklini sexle bozmus...peygamber onlari korumak icin nikahina aldi yoksa sex ilen ne isi var muhammedin onun aysesi var 6 yasinda korpecik gogusleri daha tomurcuklanmaya 6 7 sene var tam fresh yani...  )
|
dinsizin hakkıından imansıız gelir
ihtiyaç ve tatmin üzerine kurulu hayatınızdan bıkmadınız mı daha ?
|

28-01-2011, 12:01
|
|
Üye
|
|
|
|
Bunları söyleyen Allah, İslamın şartlarından biri olan namaz hakkında bilgi vermez nedense. Benimde söylediğim lafa bak ! Muhammedin seks hayatımı önemli yoksa namazmı. Hayret birşeyim yahuu..
|

03-02-2011, 17:17
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
50. Ey peygamber, Biz, özellikle sana şunları helal kıldık: Mehirlerini vermiş olduğun eşlerini, Allah'ın sana ganimet olarak verdiklerinden sahibi bulunduğun cariyeyi, amcanın kızlarından, halalarının kızlarından, dayının kızlarından, teyzelerinin kızlarından seninle birlikte hicret etmiş olanları; birde inanan bir kadın eğer kendisini peygambere bağışlar da, peygamber de onunla evlenmek isterse onu, sadece sana, diğer mü'minlere değil. Onlara eşleri ve cariyeleri hakkında neleri farz kıldığımızı biliyoruz. Bunlar, sana bir darlık olmaması içindir. Allah çok bağışlayan, çok merhamet edendir.
Merhaba.
Bu kadınlar Hz Muhammed'in nikahlı eşleri. Ayetin en başında Allah bunu belirtiyor: İnna ahllena lek - sana helal kıldık; senin "helal"ın, "nikahlı"n, "eşler"in yaptık.
Ayet 52'de "Bundan sonra sana kadınlar helal değil; onları güzel bulsan bile eşlerinle değiştirmen de... " denerek Hz Peygamberin eş üstüne eş alması yasaklanıyor. İşte onun mevcut eşlerinin ayet 50'de sayılıp dökülmesi o yasaklamadan önceki durum tesbitidir. Olacak değil, olup bitmiş olandır açıklanan.
Sayın Walla, siz tam olarak nelere itiraz ediyorsunuz?
Keşke önce ayetin çevirisine baksaydınız. Örneğin "sahibi olduğun cariye" ifadesi doğru mu? Arapça metinde "cariye"nin Arapçası olan EMET (2:221) yok ki.
Sevgi ile,
Hasan Akçay
|

04-02-2011, 01:28
|
 |
Üye
|
|
|
|
Hasan Akçay´isimli üyeden Alıntı
Keşke önce ayetin çevirisine baksaydınız. Örneğin "sahibi olduğun cariye" ifadesi doğru mu? Arapça metinde "cariye"nin Arapçası olan EMET (2:221) yok ki.
Sevgi ile,
Hasan Akçay
|
hasan bey bırakın onu bunu... kuranın dili olan kureyş dilinin bugünkü akıbetini söyleyin de bilelim..
ihtiyaç ve tatmin üzerine kurulu hayatınızdan bıkmadınız mı daha ?
|

04-02-2011, 02:22
|
|
Üye
|
|
|
|
Hasan Akçay´isimli üyeden Alıntı
Merhaba.
Bu kadınlar Hz Muhammed'in nikahlı eşleri. Ayetin en başında Allah bunu belirtiyor: İnna ahllena lek - sana helal kıldık; senin "helal"ın, "nikahlı"n, "eşler"in yaptık.
Ayet 52'de "Bundan sonra sana kadınlar helal değil; onları güzel bulsan bile eşlerinle değiştirmen de... " denerek Hz Peygamberin eş üstüne eş alması yasaklanıyor. İşte onun mevcut eşlerinin ayet 50'de sayılıp dökülmesi o yasaklamadan önceki durum tesbitidir. Olacak değil, olup bitmiş olandır açıklanan.
Sayın Walla, siz tam olarak nelere itiraz ediyorsunuz?
Sevgi ile,
Hasan Akçay
|
Bu ayet demekki durum tespitidir.yani zaten muhammed bunlara sahip ve ayet gelecek icin muhammede sinirlama getiriyor.
tebrikler asena miydi ad efenim?kivirmak benim bildigim politikacilarin isi ama arada halktanda "taban"danda boyle kivirtkan kardaslar cikiyor memnuniyet ve keyif verici...
"birde inanan bir kadın eğer kendisini peygambere bağışlar da, peygamber de onunla evlenmek isterse onu, sadece sana"
burdaki karisi kimdir muhammedin?yolda giderken ey muhammed ben inananim sana kendimi mehirsiz veriyorum deyip kim muhammedle evlenmistir?
bu konu hakkinda bi durum tespiti alma sansimiz varmi muhterem sizin engin bilgi ve kivirma birikiminizden?
ayetin icinde bu yukardaki cumle pek durum tespiti gibi durmuyor dimi?yada gecmis zaman?hatta cumlenin devamini ele alinca bu yukardaki ayet gelecek zamani kapsiyor...yani kendini sana bagislayan sana helaldir hacim yuru hesabi gibi....
|

04-02-2011, 02:42
|
 |
Üye
|
|
|
|
Ebubekir, Ömer gibi güç sahibi insanların kızlarını da mı korumak için evlenmiş, helal görmüştür? Bu nufüzlu kişilerin kızları Muhammed'e mi tutkundu? 6 hadi tamam 12 yaşında Aişe'mi kesikti peygambere? Bunlar nasıl peygamber eşi oldu yahu?
Bu ayetler, peygamberin Cariye Maria ile Hafsa'nın yatağında yakalandıktan sonra geldiği öne sürülen ayetler mi arkadaşlar?
|
52. Bundan böyle artık, başka kadınlar sana helal olmaz. Bunları başka eşlerle değiştirmek de olmaz; isterse güzellikleri çok hoşuna gitsin. Ancak sahibi bulunduğun cariye başka. Allah, herşeye gözcü bulunmaktadır.
|
Pek manidar duruyor he.Fesat bir düşüncedeyim sanırım.
|

04-02-2011, 03:05
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Merhaba.
Ben sorulana dürüstçe cevap vermeye çalıştım. Kıvırtmadım; Ayşe'nin yaşına ve cariye Maria'nın yatağına dair dedikodu yapmadım, kureyşin dili mili deyip konuyu saptırmadım. Bu namertlikleri yapanlar özür dilesin. Ancak ondan sonra bu forumu ciddiye almaya değer bulurum. Özür yoksa beni unutun.
Sevgi ile,
Hasan Akçay
|

04-02-2011, 03:16
|
 |
Üye
|
|
|
|
Benim sorularım "bu konuya hakim" "herhangi birisineydi" , Sayın Akçay.Siz neye alındınız, anlam veremedim doğrusu.
Söylenti mi, bir hakikat mi? Bunun teyit edilmesi için sorularımı yöneltiyorum.Bu konuda bilgisi olan bir arkadaş, beni ve benim gibi merak eden insanları aydınlatırsa memnun oluruz.
Konu Termo tarafından (04-02-2011 Saat 03:21 ) değiştirilmiştir.
|