07-02-2011, 03:10
|
 |
Üye
|
|
|
|
Sayın Akçay;
Dedikodu diyorsunuz ama kronolojisi de önemli değil mi bu ayetlerin.Acaba olan bitene kılıf olup olmadığını nerden bileceğiz? Evlatlığın yasaklanması, Zeyd'in evlatlıktan çıkışı ve Peygamber'in Zeyneb ile evlenmesi, hangi zaman aralıklarında olmuştur? Bu konu da bilginiz var mı? Paylaşırsanız sevinirim.
Ayrıca bu çok eşlilik durumunda 10-11-12 pek fark eden birşey değil.Sevgili Vartor, bunun çok eşlilik olduktan sonra ve hele koruma bahanesiyle zamanın güçlü insanlarının kızlarını aldıktan sonra önemli olmadığını biliyordur da sizin bunu anlamamış olmanız garip.Yani makul bir durum mu 10-12 eşli veya hadi dedikoduymuş çok eşli olmak? Evlilik sebepleri ne derece mantıklı sizce yahu?
Konu Termo tarafından (07-02-2011 Saat 03:17 ) değiştirilmiştir.
|

07-02-2011, 18:04
|
 |
Üye
|
|
Bulunduğu yer: Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...
|
|
Hasan Akçay kardeşim,
beni aydınlattığın için teşekkür ederim, ama bir konu açıklığa kavuşşsun istiyorum,
siz
Merhaba.
Bu kadınlar Hz Muhammed'in nikahlı eşleri. Ayetin en başında Allah bunu belirtiyor: İnna ahllena lek - sana helal kıldık; senin "helal"ın, "nikahlı"n, "eşler"in yaptık.
dediniz...
Peki
1-) Muhammedin hangi teyze hala dayı amca kızı, muhammedin karısıdır acaba?
2-) 52. Bundan böyle artık, başka kadınlar sana helal olmaz. Bunları başka eşlerle değiştirmek de olmaz; isterse güzellikleri çok hoşuna gitsin. Ancak sahibi bulunduğun cariye başka. Allah, herşeye gözcü bulunmaktadır.
Eş değiştirmek sahip oldukları için mümkünmüdür? Eş değiştiriyormuydu da? heh he
3-) Muhammet bu sayısız karısıyla acaba grup mu yapıyordu, tek tek mi? heh he
Bedenimin her zerresi Anadoludur. Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...
|

07-02-2011, 18:07
|
 |
Üye
|
|
Bulunduğu yer: Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...
|
|
Termo´isimli üyeden Alıntı
Benim sorularım "bu konuya hakim" "herhangi birisineydi" , Sayın Akçay.Siz neye alındınız, anlam veremedim doğrusu.
Söylenti mi, bir hakikat mi? Bunun teyit edilmesi için sorularımı yöneltiyorum.Bu konuda bilgisi olan bir arkadaş, beni ve benim gibi merak eden insanları aydınlatırsa memnun oluruz.
|
Termo kardeş, zaten bu konuda derin bilgiye sahip olan adam islamiyetten nefret edip dinden çıkıyor, dolayısıyla az bilgili müslüman kardeşlerden cevap geliyor.
Bedenimin her zerresi Anadoludur. Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...
|

07-02-2011, 19:00
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
http://65.18.198.4/forumlar/showthre...edin+zevceleri
hasan Akcay, bilmemek degil, ogrenmemek ayiptir. yukardaki baslikta sorularinin cevabini bulabilirsin.
Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
|

08-02-2011, 04:00
|
 |
Üye
|
|
|
|
walla´isimli üyeden Alıntı
Termo kardeş, zaten bu konuda derin bilgiye sahip olan adam islamiyetten nefret edip dinden çıkıyor, dolayısıyla az bilgili müslüman kardeşlerden cevap geliyor.
|
Yorumunuza katılıyorum yalnız bilgi tek başına yetmiyor bence.Biraz da mantık gerekli diye düşünüyorum.Belki de en temellisi mantık.Her halükarda bilgiyle paralel olsa gerek bu durum...
|

08-02-2011, 10:25
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Acaba olan bitene kılıf olup olmadığını nerden bileceğiz?
Sayın Termo, siz dürüst birisiniz. Anılan ayetlerin kılıf olduğuna dair elinizde kanıt var ise bilirsiniz, yok ise onların gerçeği dile getirdiğini kabul edersiniz. Kanıtınız var mı?
Evlatlığın yasaklanması, Zeyd'in evlatlıktan çıkışı ve Peygamber'in Zeyneb ile evlenmesi, hangi zaman aralıklarında olmuştur? Bu konu da bilginiz var mı?
Evlatlık yasaklanmadı; evlatlığınızı özoğlunuz saymanız ve ona kendi soyadınızı vermeniz yasaklandı. Ne zaman? Ahzâb 4-5 indikten sonra.
Peygamber Zeyneb’le daha önce evlenmiş olamaz çünkü o bir görev evliliği idi. Yani cahilî dine göre evlatlığınız özevladınız olduğu için onun eski eşiyle evlenmeniz haramdı. Bunun Allah’a ortak koşmak olduğunu Ahzâb 4-5 açıkladı, şöyle diyerek:
Allah evlatlığınızı özoğlunuz yapmadı sizin. Bu sizin ağzınızdan çıkıveren sözünüz. Allah ise doğruyu söyler - ve mâ ceale ed'ıyâikum ebnâikum. Zâlikum kavlukum biefvâhikum. Vallahu yekûlul hak.
Yani? Özoğulu yalnızca Allah yaratır; Allah'tan başka başka hiç kimse özoğul yaratamaz. Herkim başkasına ait bir çocuğa "O benim özoğlum," derse gûya özoğul yaratır ve böylece Allah’a ortak olur ve amansız zulümlere yol açar: asıl ana babaya, onların özoğluna...
Peygamber’in görevi halka bunu alatmaktı. Görevin gerekçesi Ahzâb 37’de şöyle ortaya konuyor:
Zeyd’in kendisi eşini boşayınca onu senin eş almanı sağladık ki inanırlara evlatlıklarının boşadığı eşleriyle evlenme konusunda zorluk kalmasın – Fe lemma kadâ zeydun minhé vetaran zevvecnake hé, likeylâ yekûne alel müminîne haracun fî ezvâci ed’ıyâihim iza kadav minhunne vetara.
Açık ve net. Anılan görev, evlatlığı özoğul saymanın rablik taslayıp Allah’a ortak koşmak olduğu bildirildikten sonradır.
Sevgi ile,
Hasan Akçay
Konu Hasan Akçay tarafından (08-02-2011 Saat 10:32 ) değiştirilmiştir.
|

08-02-2011, 12:45
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Hasan Akçay kardeşim,
beni aydınlattığın için teşekkür ederim, ama bir konu açıklığa kavuşşsun istiyorum,
siz
Merhaba.
Bu kadınlar Hz Muhammed'in nikahlı eşleri. Ayetin en başında Allah bunu belirtiyor: İnna ahllena lek - sana helal kıldık; senin "helal"ın, "nikahlı"n, "eşler"in yaptık.
dediniz...
Peki
1-) Muhammedin hangi teyze hala dayı amca kızı, muhammedin karısıdır acaba?
2-) 52. Bundan böyle artık, başka kadınlar sana helal olmaz. Bunları başka eşlerle değiştirmek de olmaz; isterse güzellikleri çok hoşuna gitsin. Ancak sahibi bulunduğun cariye başka. Allah, herşeye gözcü bulunmaktadır.
Eş değiştirmek sahip oldukları için mümkünmüdür? Eş değiştiriyormuydu da? heh he
3-) Muhammet bu sayısız karısıyla acaba grup mu yapıyordu, tek tek mi? heh he
|
Muhammedin hangi teyze hala dayı amca kızı, muhammedin karısıdır acaba?
Sana helal kıldık…
seninle göç eden
amcanın kızlarını
halalarının kızlarını
dayının kızlarını
teyzelerinin kızlarını
Ahzâb 50’de verilen bilgi bu kadar; benim bildiğim de bundan ibaret.
Ancak sahibi bulunduğun cariye başka. Ayette cariye değil YEMİNİNİN SAHİP OLDUKLARI deniyor -ma meleket yemînuk. Yani yemin nikahı kıyıp edindiğin eşlerin. Bunların "olağan nikah"lı eşlerden 2 farkı var.
1.nikahları sözeldir
2.MEHİR denen evlenme parası istemezler
Peygamber işte onları "olağan nikah"lı eş konumuna getirebilir yani ''sözel nikah''ı yazıya geçirtir ve evlenme parasını öder. Bu, Peygamber eş üstüne eş almıyor ve HARAM emrine itaat ediyor demek. Çünkü YEMİNİNİN SAHİP OLDUKLARI zaten eşleri onun.
Kaldı ki, bunun için "olağan nikah"lı eşlerini boşaması da gerekmiyor. Çünkü YEMİNİNİN SAHİP OLDUKLARI BAŞKA ifadesi ''bundan sonra sana kadınlar helal değil''in istisnasıdır; ''eş değiştirmen de''ye değil.
Sevgi ile,
Hasan Akçay
|

08-02-2011, 13:50
|
 |
Üye
|
|
|
|
Hasan Akçay kardeş, ayette verilen bilgi bu kadar deyip geçmek olmaz, Muhammet Kuzenleriyle ilişkiye girmiş mi, yazılı kaynaklarda hangi kuzenleriyle evlenmiş, kime mehir veriliyor kime verilmiyormuş, bunlar hakkında bilgin yoksa benim Ahzabı anlamama yardımcı olamazsın. Ve peyamber eş değiştiriyormuş mu? yani ben bu garıdan sıkıldım, artık heyecan vermiyor ey ahmet mehmet, hadi garıları change yapalım diyormuş mu?
Ayrıca savaş esirlerine (daha doğrusu kabilelere yapılan baskınlarda erkekler öldürülür ve kızlar cariye olarak alınırdı ve bu esir kızlara) mehir verilmeden nikah yapılırdı, mehir özgür kadın veya kızlara verilirdi bunuda ben cevaplayayım.
Peyamber herhengi bir kuzeni ile evli olmadığı halde, Ahzab kuzenlerini helal kılıyorsa, bu sonraki zamanlarda hormonlar pik yaptığında lazım olur diye gelmiş bir ayetmidir acaba?
|

08-02-2011, 14:13
|
 |
Üye
|
|
|
|
Hasan Akçay kardeş, ayette verilen bilgi bu kadar deyip geçmek olmaz, Muhammet Kuzenleriyle ilişkiye girmiş mi, yazılı kaynaklarda hangi kuzenleriyle evlenmiş, kime mehir veriliyor kime verilmiyormuş, bunlar hakkında bilgin yoksa benim Ahzabı anlamama yardımcı olamazsın. Ve peyamber eş değiştiriyormuş mu? yani ben bu garıdan sıkıldım, artık heyecan vermiyor ey ahmet mehmet, hadi garıları change yapalım diyormuş mu?
Ayrıca savaş esirlerine (daha doğrusu kabilelere yapılan baskınlarda erkekler öldürülür ve kızlar cariye olarak alınırdı ve bu esir kızlara) mehir verilmeden nikah yapılırdı, mehir özgür kadın veya kızlara verilirdi bunuda ben cevaplayayım.
Peyamber herhengi bir kuzeni ile evli olmadığı halde, Ahzab kuzenlerini helal kılıyorsa, bu sonraki zamanlarda hormonlar pik yaptığında lazım olur diye gelmiş bir ayetmidir acaba?
|

Yazılarınızı keyifle takip ediyorum.
Şu kölesi zeyd'in hatununu alabilirsin ayeti de dikkat çekici.Hoşuna mı gitti?
İndir ayeti, ver coşkuyu...
bu denli hastalıklı bir topluma iyi eklemlenmiş olmak,sağlıklı olmanın bir ölçüsü olamaz
|

08-02-2011, 17:17
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Ayetler muhammedin keyfine o kadar ismarlama indigi halde, hala imanlilarda suphe yaratmamasi da, kuranin tek mucizesi olsa gerek.
Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
|