Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 18-08-2006, 11:57
sodomo-- sodomo-- isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Re: Allahı tasdik etmeyen özgür olamaz İmkan yoktur

Şimdi şöyle bir soru soralım:

Allah bir insana iki seçenek sunmuş ve demiş ki :

"Eğer bunlardan birisini seçersen Cennete gideceksin, diğerini seçersen Cehenneme."

Şimdi böyle bir durumda o kişinin seçme hakkı (yani özgür iradesi) var mıdır ?
Alt 18-08-2006, 12:12
Üye

Allahın kendi kendini yarattığını kim söyledi
Allah yaratılmamıştır
Allah kainat ve hiç bir şey yokken vardı

Nereden biliyorsun ? Yanında mıydın o zaman ?
İnsan nasıl olurda hakkında hiçbir şey bilmediği "bir şey" hakkında biliyormuş gibi yapar ?

Neye dayanarak söylüyorsun bunları ?

Kardeşim bırakın bu "biliyorum" havalarını da biraz "anlamaya" çalışın.
İnsan önce hiç bir şey bilmediğini itiraf etmelidir kendisine ki öğrenebilme şansı olsun en azından.
Alt 18-08-2006, 12:23
cokgülünc cokgülünc isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

diyorsun o zaman bir ufak çocuğa tecavüz edip onu barbarca öldüren birisi sonuçta sisteme mi hizmet etmiş oluyor ? Veya burada bizim kötü dediğimiz şey sadece o katledilen yavrucağın içinde bulunduğu son derece öznel, kişisel bir durum mudur ?
şimdi burası öyle bir pazardır ki bu pazarda Allah ne verirse onu alırsın
fiatı uygun değil işime gelmedi bu pazarda yok ne verirse onu alırsın
burası darılma pazarıda değildir dayanma pazarıdır.
ve dünya hayatı oyun ve eğlenceden ibarettir Cenabı Hak büyük kitabında
böyle beyan eder
bu sahnede kötü gözüken hadiseler hep piyesdir
piyes çosukların oynadığı bir oyundur
biz nasa yani gaflette kalanlara unutanlara dünyayı beşik yaptık der Hüda

beşikte çocuk kalır
ve bu oyunun senaryosu bütün insanlığın içinde bulundu ruhi ıztıraplarından hulasa ruhi halerinden yazılır
o tecavüzü uğrayan çocuk dünyada rölü bittiğinde öteki alemde Allahtan ne alacaksa Allah ona kendisini mi verecek artık bilmem ona hazırlanmıştır

lübnanda ırakta ki insanları Allah imtihan ediyor
Allah resmen söylemiştir
sizleri açlıkla korkuyla mallarınızla çoçuklarınızla canlarınızla imtihan edeceğim
Allah bu beş imtihan sulaini fesad zamanı beşini birden sorar
yani Ahlak bozukluğu zamanında beşini birden sorar
bu imtihan aynen okullardaki gibidir
eğer çocuğun günlük notları iyi ise denetlemenin *1. imtihanında geçemediyse öğretmen bu çocuğun günlük notları iyidir der heyecana kapılmıştır der çocuğu fazla sıkmaz dolgun not verir geçirir
ama diğer çocuk haylazsa 1. imtihanı verdiyse öğretmen
ikinci sorar onuda verirse 3.sünü sorar taki iyice terletinceye kadar

işte ırakta Allah fesad zamanı beşini birden soruyor

bize ise talihimize bize çıkmıştır bu soru
ne ibadete bakar ne günaha bakar
sadece bir tek soru soruyor
kim beni ve benim sevdiğimi tercih edecek
aman ayıplarlar burada bahsetmeyeyim....
alnını secdede çürütsen oruç tutmaktan kıl kadar incelsen
affetiremezsin kendini
Alt 18-08-2006, 12:26
Üye

"evet evvelki yazıda söyledim
eğer Allahı tasdik etmezsen
vicdanında mevcudiyetini hissettiğin bulduğun keşfettiğin hürriyet içinama hür olamadığın hürriyet için bir başlangıç bir asıl bir menba bulamazsın ne yaparsın
görüldüğü gibi bir kelimedir dersin
ve hürriyetide Allah ile beraber inkar etmeketen başka bir care bulamazsın"

"Allah'ı tasdik etmek" ne demek ?
Hadi "tasdik et" bakalım tasdik edebiliyor musun ?
Sen Allah'ı tasdik edebiliyor olsaydın ateistler de tasdik edebiliyor olurdu ?
Yoktur öyle bir "tasdik"...Sadece Cehennem korkusu altında mecbur kaldığın ve "öyleymiş" gibi yaptığın bir durum vardır ortada....

Üstelik çok fazla "sözcüklerin" etkisi altında kalıyorsunuz. Adeta kendi sözcükleriniz sizi yönetiyor ve ne yapmanız gerektiğini belirliyor.
"Hürriyet" sözcüğü mesela, ne anlıyorsun bundan ? Bu sözcük tek başına sayfalar dolusu açıklama gerektirir, öyle bir kalemde geçemezsin ve bir kalem de getirip onu Allah'a bağlayamazsın. Üstelik Allah sözcüğü bile tek başına senin "hürriyet" dediğin şey ile çatışır çünkü sena ait olan her şey başka bir yerde "belirleniyor"dur ve sen sadece sana kader tarafından verilen ev ödevlerini yapıyorsundur. Sürekli ders çalışan bir çocuk ne kadar "hür" olabilir ki ? Çocukların oyun oynaması lazım gelmez mi ?
Alt 18-08-2006, 12:36
Üye

Şimdi şöyle bir soru soralım:
Allah bir insana iki seçenek sunmuş ve demiş ki :
"Eğer bunlardan birisini seçersen Cennete gideceksin, diğerini seçersen Cehenneme."
Şimdi böyle bir durumda o kişinin seçme hakkı (yani özgür iradesi) var mıdır ?
evet insan akrabanın itikadın mahalin yemenin içmenin sayıya girmeycek kadar alemlerin tesiri altındadır

gerek bilim gerek hikmet görüşünde İnsan her kudret ve iradeden mahrumdur

haa insanı nasıl tutacağız dersen ona çok tatlı cevap vermiştir
Ayeti de vardır
koca islamiyet

dün bu gün için rüya yarında bu gün için rüya olacaktır
bu hayataki mesuliyet mesuliyet değildir o
geçiçi hayatın mesüliyeti olur mu
insan nasıl mesul olacak

gerek dünyayı gerek ahireti bağlayan bir mesuliyetlik vardır
Nereden biliyorsun ? Yanında mıydın o zaman ?
İnsan nasıl olurda hakkında hiçbir şey bilmediği "bir şey" hakkında biliyormuş gibi yapar ?
ihlas suresini oku
ve onun hiçbir misli veya misli gibisi olamayacağı beyanını ayetinide oku

Allahım bir ismi mümindir
mümin kim Allah
misli gibisi bile yoktur Allahın
demek mümin olan kim varsa kainatta
o yoktur Allah vardır
yani Allah vardı hiç bir şey yoktu şimdi de öyledir

bütün esama-i ilahileyeler üzerinde düşünürsen
sonuç bu
düşünmek olanı görmek demektir
Alt 18-08-2006, 12:38
Üye

Sizin probleminiz ne biliyormusunuz bir Müslüman olarak ?

Soru sormasını bilmiyorsunuz ? Bunun yerine sadece anlatıyorsunuz herşeyi biliyormuşsunuz gibi...

"Anlamak" yerine "anlatmayı" seçiyorsunuz. Durum böyle olunca da bol keseden sallamalar mı dersin, yukarıdan aşağıya yağmur gibi yağmalar mı dersin, ahlak vaizciliği mi dersin, tebliğcilik mi dersin, ne ararsan var ama *"anlama çabası" ve "düşünme", "bilgiye ulaşma çabası" vb. şeyler namevcut.

Ortada "mutlak hakikat" hakında kaynaksız, dayanaksız ve sadece "dedikodu", "korku", "endişe", "istek", "hayal" vb. şeyler üzerine şekillenmiş *spekülasyonlar kalıyor....

Daha da kötüsü spekülasyonlar "gerçek" sanılıyor.

Daha da kötüsü bu "gerçek sanılan" şeyler başka insanlara zorla dayatılmaya çalışılıyor hatta uğrunda savaşlar çıkartılıyor ve yüzbinlerce insanın kanı dökülüyor...

Daha da kötüsü bütün bunların sonu sıfıra sıfır elde var sıfır...
Alt 18-08-2006, 12:58
spartacus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
spartacus spartacus isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

Eline çamuru almış, heykelcik yapmış.

Vayyy demiş, her şeyin benzerini yapardım ama bu insanın ki ne ola. Hımmm demiş, ben çanak, çömlek yaptım, öküz heykeli yaptım, takı yaptım, hayvan şekli yaptım, böcek şekli yaptım. Vayyy demek ki ben çamurdan insan yapıyorum.

Eeee demiş, ben bunları yaptım yapmasına da, ben nasıl oldum. Önceki tanrılar buna yeterli olmamıştır, ağacı bırakıp, güneşe yönelmiş, sonrada bakmış olmuyor böyle özgür olmak mümkün değil, en iyisi demiş, benim yaptığım insan heykelini yapan Yaratıcı, ona üfürdü ve o bir canlı oldu. Özgürlüğün mantığını bu şekilde çözen heykelimiz, Yaratıcıya kimin üfürdüğünü ve onun kimin heykeli olduğunu çözemeden, ortada dolanıp durmaya başlamış.
üfürüğe inanmanın en özgür yanı, onu üfürene tapmak, biat etmektir. Mantıkla oluşturulmayan aidet ise, tam tersi esirlik iken, Hacı yatmazlar gibi, esirliği ve ilkelliğe köleliği sürdürmeyi özgürlük sanan heykellerimiz, baş heykel biatçısı, baş heykel yola getiricisi, baş efsane aşırıcısına, baş korkutucu ve menfaatçiye, baş köle yetiştiricisine *boylu boyunca teslim olmuşlardır. Bu teslimiyet toplumsal yaşamdan kişi iradesine kadar öyle bir yansımıştır ki, hala güncel yaşamını ilkel zaman insan çözümlemeleri ile sağlamaya çalışır durur... (dinli için, Kısaca iradenin başlangıcı, üfürüktür)

Bütün ibadeti, güneşe(Tanrı) ayarlı olan bu ortadoğunun son üfürmesi ile insan iyi bir heykel olmanın onurunu, kendisini bir heykel yerine koyarak ödemiştir.
Bir heykel ne kadar özgür ve akıl sahibi ise, bu heykel masalına inanıp ortada heykel gibi gezmek o kadar özgür olmak demektir.
Kesinlikle katılıyorum, hürriyet, benliğin esirliğindedir, çünkü altı üstü bir çamurdan heykel olan canlıların, kendilerine has olmayan o üfürme canları ile, nasıl özgür olmayı düşünebilirler, tabiki üfürene ne kadar teslim o kadar hürriyet var demektir, diyet ödenmektedir.

Özgürlük başı boş canının her istediğini yapmak değildir, ama insanların yapacakları da yaptıklarıda göreceledir. Zihinsel bir olgudur, bir şeylere inanmak ile değil, içinde bulunulan koşulların özelliklerine göre açığa çıkar. İyi yada kötü de özgürlük gibi görecelidir.

Zihinle, insanların değer yargıları ile uğraşmak, gidip de bunu hiç bir şeye pratik anlamda çözüm teşkil etmeyecek olan inançlar meselesinden yaklaşmak, ilkel uslamalar ile kendine yön tayin etme çabası, birde bu tayin etme süreci, beşikten-mezardan sonrasına kadar bir tapınma, nedeni gereğinden saçma olan bir esirlik, bir teslimiyet ise, orada özgürlükten bahsetmek ise mümkün olmadığı gibi, din ve bağlı tabu sistemi insan iradesine vurulmuş bir kemend iken, dönüpde bunu hürriyet ile bağdaştırmak, mantıklı değildir.
Bir puta tapmak ne kadar hürriyet veriyor ise?, bir üfürüğe tapmakta insana o kadar hürriyet kazandırır. İsanların aidiyetini ve buradan iradesini teslim alma çabası, din değil ne olursa olsun var ise, bu hürriyet çabası değil, aksine aidiyet oluşturma çabasıdır ki, en kötüsüde bunu faşizan bir biçimde, insanın iradesini korku ve tehdit ile etkilemektir bu hürriyete baştan vurulmuş bir kelepçedir, ne kadar bu kelepçeler çözülür, kişi o kadar hürriyetine ne kadar kelepçenin kilidi sıkılır insan o kadar esirliğe yaklaşır.

Korku ile kazanılacak hiç bir şey yoktur, diyet ile elde edilecek olan ise özgürlük değil, esirliğin bedelidir.
Korkuları ile hayata yön veren insan özgür değildir. Bir zamanlar şimşekten korktuğu için yılana sarılan insanın özgür olmadığı gibi. *Din ise insanı özgür yapmamanın diğer adıdır, ne yaşamda nede yaşam sonrasında sadece bir bağımlılık sağlama ama en önemlisi bunlardan zamanında faydalanma çabasıdır. Putlarıda, hurafeleride, kuru uydurmalarıda var eden yada onu olumlayan insanın kendi korkusudur ve soığıntının arandığı hiç bir yerde özgürlük yoktur, bağımlılığın şartlandığı hiç bir inançta ise bundan bahsetmek mümkün değildir, kendi özüne terstir çünkü.
Puta tapıyorsunuz, ve hiç bir farkınız yok, onlarla aynı duygu ve aynı şeyleri onlar puta, siz uslamlama ile üfürüğe havale ediyorsunuz. Nedenler ve gerekçeler tamamen aynı, değişen ise adı ve cismidir. Puta tapan ne kadar ahmak gelirse gelsin, onun buna innaması ve ona tapması onu doğru yapmıyor ise, üfürüğe inanmakta, tapmakta insanı ne doğru yapar ama nede özgür.
Alt 18-08-2006, 13:05
Üye

"Allah'ı tasdik etmek" ne demek ?
Hadi "tasdik et" bakalım tasdik edebiliyor musun ?
Allahı onun sitediği gibi tasdik etmek demek
Allahsız hiç zerre olmadığını idrak etmek
bütün eşyanın hukukuna saygıya öğrenmek
kalbinde Onun muhabbetinin karagahını kurmak
orada onun muhabbetinden başka ne varsa yakmak yıkmak çıkarmak atmak demektir.

Allahı sizde tasdik edersiniz

mesela Allah her nefesinizi kendi ismine bağlamıştır
nefesi içine çekersin hi diye
hi bir zamirdir Allahın ismi
hu diye verirsin hu bir zamirdir Allahın ismi
istersen nefes alma çatla yine onu anacaksın

bazen birine seslenirken yahu nerdesin dersin
onu ilk dedelerimiz söylemiştir hitapta bile Onu anardı sende anıyorsun
yaHU *nerdesin derdi *
yani sende tasidikte yaşıyorsun Allah sadece senden ikrarını ister
Alt 18-08-2006, 13:38
painkiller painkiller isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

ya beyler bayanlar,

böyle apı sapık amaçsız manasız başlıklara cevap vermeyin saçma sapan şeyleri yazıp boş boş kirletiyorlar forumu...

adamın yazasında bilimsel hiçbirşey yok tartışılacak hiçbirşey yok kendi komik düşüncelerini başlık haline getirmiş neye cevap vereceksin ki bu komik şeyde...

adam demiş ki hürriyet fikri aklına düştüğü anda özgürlüğünü kaybedersin falan diyor...ya boşverin bırakın...büyük ihtimal çocuk daha öyle kendince takılıyo boşverin...

inkarcokgulunc

kardeşim varsa bir kanıtın söyleyeceğin bir şey bu konuda adam gibi bi başlık aç amacı konusu falan olan bişey...burası senin alışık olduğun yeşil forumlar gibi değil...varsa sunabileceğin birşeyler sun...yoksa yağmur yağması için tesir lazım gibi komikliklerle burada zaman kaybetmez millet...zira sen gel bizim eve küçük bi düzenekle sana küçük bi yağmur yağdırayım...

nelerle uğraşıyoruz ya...
Alt 18-08-2006, 14:26
Üye Değil

Painkillerin düşüncesine katılıyorum. Bir kere şu nicki almış bir kişiyi ciddiye almak ne derece doğru? Ben defalarca eğer bu sitede düzey yakalanacaksa böyle yazılara yanıt verilmemesi düşüncesindeyim.Arakadaşımız aslında başlığı kapatacakmış ama cevap verildiği için kapatmamış.

Ve bir de bu kişiler defalarca sitemizden banlanmış kişiler. Değişik nicklerle tekrar dönüyorlar. Bu arkadaşımız da onlardan biri. Çünkü üslüp olarak bu arkadaşlar yabancımız değil.

Tamam gelsinler. Bir şey demiyoruz. Eğer bir başlık açılacaksa açık ve net bir şekilde düşüncelerini ortaya koysunlar. Düzeyli bir başlık açsınlar. Kurallara uysunlar. Seviye düşürücü tartışmaya girmesinler. Biz burda başlık kapatma sevdalısı değiliz.

Önerilen Siteler