Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 10-01-2006, 22:47
exclusive exclusive isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart risale-i nur komedisi (külliyat-ı komedi)

Arkadaşlar nurcu birisi şu sorularımı cevaplasın lütfen..

kırmızı yazılar bediüzzaman web sitesinden alıntıdır:

"İşte Bediüzzaman, Risale-i Nur'la düşünce dünyasındaki bu gidişatı olması gereken mecraya çevirdi-tıpkı ilim dünyasında Kopernik'in yaptığı gibi. Nasıl ki Kopernik, 'Dünyanın sabit, güneşin onun etrafında döndüğü şeklindeki eski görüşü ortadan kaldırıp; onun yerine, dünyanın hem kendi etrafında, hem güneşin etrafında döndüğünü' ispat etti; Bediüzzaman da Risale-i Nur'la düşünce dünyasında buna benzer bir inkılâp gerçekleştirdi"
İslamda devrim yapmış.. Helal olsun. İslamda devrim yapmak islama uygun mudur?

"Risale-i Nur, Kur'ân âyetlerinin nurlu bir tefsiridir."
Daha öncekiler NURsuz muydu da, bu nurlu bir tefsir olarak tanımlanmıştır?

"Risale-i Nur, asrın ihtiyaçlarına tam cevab verir."
kuran bu konuda yetersiz mi görülmektedir? kuranın, asrın ihtiyaçlarına cevap vermekten aciz olduğu itiraf mı edilmektedir?

"Bediüzzaman, Risale-i Nur'la beşeri sefâhet ve dalâletten kurtarırken, korku ve dehşet vermek tarzını tâkib etmez."
bu nasıl bir tefsirdir ki allahın yöntemlerini hiçe sayar ve bununla gurur duyar? Bu allahın yöntemini hor görmek, küçümsemek değil midir?

"Binaenaleyh Kur'ân’ın ince mânâlarının ve tefsirlerde dağınık bir surette bulunan mehasininin ve zamanın tecrübesiyle fennin keşfi sayesinde tecelli eden hakikatlarının tesbitiyle, herbiri birkaç fende mütehassıs olmak üzere muhakkikîn-i ulemadan yüksek bir heyetin tedkikatıyla, tahkikatıyla bir tefsirin yapılması lâzımdır."
kuranın bir bilim adamları heyetinin değerlendirmeleri sonucu anlaşılır hale gelebileceği düşüncesinin dayanağı nedir? Kuran tekrar tekrar "APAÇIK KİTAP" olduğunu vurgulamamışmıydı? Bu kuranı yalanlamak değil midir?

"kanunî hükümlerin tanzim ve ıttıradı, bir ferdin fikrinden değil, yüksek bir heyetin nazar-ı dikkat ve tedkikatından geçmesi lâzımdır"
Yahu kuranın neresinde yazıyor böyle bişey gerektiği?

"Bediüzzaman ne söylerse hakikattır."
muhammed bile bir hadisde her sözünün(din hakkındaki sözleri hariç) hakikat olmayabileceğini ifade etmişken, saidi nursi bu hususda kendisini muhammedden de yüksek bir mertebede mi görmektedir?

"Evet Risale-i Nur kalblerin fatihi ve mahbubu, ruhların sultanı, akılların muallimi, nefislerin mürebbii ve müzekkîsidir."
risalei nur için uygun görülen bu sıfatlar (özellikle "ruhların sultanı" sıfatı) onun kurandan daha yüce bir eser olduğunu mu ima etmektedir? Böyle bişey nasıl mümkün olabilir?

"Risale-i Nur, emsali görülmemiş bir şâheserdir"
Bu ve benzeri cümlelerin hiçbirinde "kurandan sonra" gibi ifadeler kullanılmamış olmasının sebebi nedir? Nurcular risalei nur'u kurandan daha yüce bir kitap olarak mı görmektedir?

Bu konuda diğer müslüman arkadaşların da yorumlarını merak ediyorum...
Alt 10-01-2006, 23:38
Üye Değil

sevgili ex...

iyi bir konu..oncelikle turk dusmani saidi kurdi'yi tanimak gerekli bence..

kimdir bu cahil?

Said-i Nursi adi layik gorulen okur fakat yazamaz, imla bilmez yasadığı seksen sene boyunca içinde yaşadığı millet olan Türk’ün lisanını yeteri kadar ogrenmekten aciz toplum disi bir kurt milliyetcisidir said-i kurdi...

yasasa bugun abdullah ocalanin yanibasinda olacagi kesin olan assagilik turk dusmanidir...

nurculuk adli islami akımın kurucusu Saidi Nursi'yi oncelikle işin kokune inerek nasıl biri olduğunu forumdaki dostlara anlatmak gerekli..

hazretin sacmaliklarindan birini burada ben yazmak istiyorum...

islami bilimsel akil !!!!! yolu ile aciklayan saidi kurdi radyodan bahsederken dünyanın bir ucundan söylenen bir sözün kilometrelerce uzaklıktaki bir kutudan duyulmasını kutudaki meleklerle açıklamaktadır. (kaynak: Reddiye Armağanı Son Osmanlı Şeyhulislamı Mustafa Sabri)

oncelikle saidi kurdi'nin hayranlarindan bir yorum alalim...

kurt saitin kim oldugunu daha iyi gorecegiz...
Alt 11-01-2006, 00:23
Elmas_KIlInc Elmas_KIlInc isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Aday Üye

Standart Hem bilmez, hem bilmedigini bilmez, hem de bildigini zaneden

Dünyada öyle bir sahsI manevi varki sizin tüm fikirleri cürütmüstür. 1400 küsür senedir ehli hak´tan milyarlarca insan -bunlarin icinde en büyük alimler- Kurani tasdik edip, degil indirdigine bir kusur bulmus olsunlar belagatInda ve yazilis seklinde dahi bir kusur yoktur. Kusur gören kendi becerikzligindendir. "Dön bak bir kusur görüyormusun?"

Su kainatta? Nasil olurda bir igne ustasiz, bir harf katipsiz olmuyorda. Hersey yerli yerinde,muntazam bu dünya basi bos olsun. Biliyorsunuz! Siz arastirdiniz, duydunuz. Ehli dalalet bütün alemi arastiriyor ve hic bir kusur bulamiyor. Bilakis en kücük zanettikleri seyler öyle büyük islere yariyor ki ehli gaflet kendi kendine gözünü oyuyor. Allah onlara ayetlerini severek okutturuyor. Evet su alemde hic bir zerre yoktur ki AllahIn ayeti olmasin.

"Ey siddeti zuhurundan gizlenmis Rabbim, ey herseyi isiten, herseye gücü yeten, herseyi bilen,münkirleri hidayete erdir".

Ben sapitmis bir genctim. Fakat Risalei Nur benim hidayetime vesile oldu. Risalei Nur ise Kuranin malidir. Kuran dahi ARSI-AZAMA baglidir. Kimin haddi var oraya "eilini" uzatsin o "ipleri" cözsün".

Ey nefis perest arkadas (Sen kendini öyle bildigin icin öyle hitap ediyorum) eger hakki bulmak istiyorsan hakka kulak vermelisin! Bu ise Kuranin yolundan ve o yoldan giden -düsmanlari tarafindan bile tasdik edilen- Mohammed sav yoludur.

Ben slogan atmiyorum. Her meseleyi ispat etmeye hazirim. Foruma üye olup sizi hidayete erdirecem onu yapamasam susturacam. Kalbi ve insafi tamamen sönmüs bir insan ancak gündüz vakti günesi inkar edebilir. Gözünü kapatarak sadece kendine gece yapabilir baskasina degil.

Allahin varligindan süphe eden, Allahin indirdigini tasdik emesi mümkün degildir. Öyleyse bütün meseleleri bIrakIp, en mühim meseleyi size ispat edeyim.

Dinlersiniz, dinlemezsiniz. Sizin bileceginiz dir.
Bana düsen sadece hakki teblig etmektir.
Hakki arayani da Allah mutlaka hidayete erdirir.

Hamd alemlerin Rabbi olan Allaha mahsustur.
Alt 11-01-2006, 02:04
gameover gameover isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

....sizi hidayete erdirecem onu yapamasam susturacam.....

arkadaş bu nasıl bir tebliğ sistemidir ?

demokrasi bunun neresinde ?
Alt 11-01-2006, 03:38
exclusive exclusive isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Re: Hem bilmez, hem bilmedigini bilmez, hem de bildigini zan

Dinin demokrasiyle yayıldığı nerde görülmüş gameover. Yurdum müslümanlarının ataları araplarla müslüman olmamak için savaşmadı mı? arap ordusu karşısında yenilip canını kurtarmak için son çağre müslüman olmadı mı? Hatta atalarımızdan bazıları islamiyet yerine ölümü seçmedi mi?

Elmas_KIlInc Diyor ki
Ben sapitmis bir genctim. Fakat Risalei Nur benim hidayetime vesile oldu. Risalei Nur ise Kuranin malidir. Kuran dahi ARSI-AZAMA baglidir. Kimin haddi var oraya "eilini" uzatsin o "ipleri" cözsün"
Şimdi elmas hanım önce şu risale olayına bir açıklık getirelim. Bu nur risalesinin kaynağı kimdir? allah katından gönderilmiş bir kitap mıdır yoksa bir kulun kendi düşüncelerini mi barındırır? Bu kitabı değerli yapan nedir?
Alt 11-01-2006, 04:39
muskorill muskorill isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

''Ben sapitmis bir genctim. Fakat Risalei Nur benim hidayetime vesile oldu. Risalei Nur ise Kuranin malidir. Kuran dahi ARSI-AZAMA baglidir. Kimin haddi var oraya "eilini" uzatsin o "ipleri" cözsün". ''

Evet sevgili dostum önce siteye hoşgeldin...
Anlamak istediğimiz bişiler var.açalım..
Öncelikler şu sapıtmış bir gençtim,cümlesi..Sapıtmış olmak ne demek?bu sapkınlığın derecesi nedir ve bundan nasıl kurtuldun.Şimdi sapıtmamışmı oluyorsun.ve şimdi genç değilmisin.ben o ipleri çözmeye kalkarsam elimi kırarmısın.
Bunlar nasıl cümleler anlayamadım.Kılavuz aldığın kitap yada kitapların cümlelerimi yoksa senin kurduğun bişilermi.Kim sana neler ettide böyle oldun,kimler kıydı sana.Bak can kılavuzu karga olanın burnu boktan kurtulmazmış.Eğer biraz eğitimin varsa gel şu eski sapkın halıne dön yoksa karanlıklar hepten yok edecek seni...
Alt 12-01-2006, 05:30
Üye Değil

Özgür bir Kürdistan tohumu ekiyorum. Onu geliştirip büyütün”

Yalnızca bir dakika durup düşünün. Yukarıdaki tümceyi kim söylemiş olabilir? Apo mu? Aklınıza hemen Apo geldiyse, aslında bir bakıma başarılı oldular demektir. Görünen düşmana karşı Türk’ün savaşması zor olmaz.

Ama saf Türk halkının görünmeyen sinsi düşmana karşı savaşması çok daha zordur. Yukarıdaki tümceyi söyleyen kişi amansız bir Türk düşmanı olan ve son soluğuna kadar Türkiye toprakları üzerinde bir Kürdistan kurma düşüyle ölen Kürt Said ya da çoğunun bildiği adıyla Nurculuğun kurucusu Said-i Nursi’dir.

Bu tümce, bir zamanlar çıkarılan ve kime hizmet ettiğini herkesin çok iyi bildiği Özgür Ülke gazetesinde yayınlanmıştır. Yine bu gazetenin ifadesinde ve diğer Kürtçü yayın organlarında Kürt Said için “devrim şehidi” ifadesinin kullanılması nurculuğun hangi ereğe hizmet ettiğinin en kesin kanıtıdır

Nurculuk savaşla ulaşılamayan bir hedefin sinsi bir düşünce yapısı ile başarılması uğraşıdır. Bu uğraşın ana hedefini de Türkiye’nin doğusunda bağımsız bir Kürdistan kurmadır.
Alt 18-08-2006, 14:28
istavrit istavrit isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Re: risale-i nur komedisi (külliyat-ı komedi)

bu baslikta sorularina cevap alamayan exclusive'e tatmin edici cevap verecek olan varmi?

yalancılar,maymunlar,domuzlar,eşekler,pislikler!aş ağılıklar!canı çıkacasılar,Köpekler,Alçaklar,yabani eşekler,merkepler,susamış develer,geberesiciler,reziller,sapik Kişiler,beyinsizler,kofkütükler,zorbalar,soysuzlar ,Kahrolasılar,yalancılar,
HZ.ALLAH
Alt 18-08-2006, 14:36
ömer hayyam ömer hayyam isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

ya şurdan biri çağırsın nurcuları böyle olmuyo kardeşim .
bu işi burda bitirelim
gelinn
nurcular nerdesiniz
hayır bi ben varım ama benim de halim ortada

Benim yasam artık şarap, çalgı, eğlenti;
Dinim dinsizlik, bıraktım her ibadeti;
Nişanlım dünyaya: Ne çeyiz istersin, dedim:
Çeyizim, senin gamsız yüreğindir, dedi.
Alt 19-08-2006, 12:32
Cemal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Cemal Cemal isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bulunduğu yer: şirrinmişirrin egemino canlıuzurlu bi sayilgassabasının şirim bi beldesimden tefrişediyom sitteye.

abim bu fıkra size cevap olurmu*?
----------

- Dadaş, Yeni bir pehlivan töremiş, "Teyo ne ki ben onu bir barmağımnan yıkarım" diyormuş
-Biz de "Ola Teyoya nasıl bele dersen, haydı Cuma namazından sora millet bahçasındaki çayırlığa dedik"
Teyo ne desin
-Ola ey demişsiz"
Gün saat gelir çayırlığa çıkılır, Hasankalanın bütün Teyo tiryakileri ordadır, bir şamata bir gürültü içinde güreş başlar, ve başlaması ile birlikte, genç Teyo yu bohçalayarak altına alır. Herkes söz birliği halinde
-Olmadı, ısınmadan da yıkma yıkılma mı olur. Isınsınlar yeniden tutsunlar.
Bu itiraz üzerine ikinci defa tutuşulur, yine Teyo pehlivanın sırtı yerdedir. Ama seyircilere bu sonucu kabul ettirmek ne mümkün.
-Canım çim ıslah, Teyonun ayağı kaydı, bu sayılmaz, yeniden tutsunlar göreceksiz.
Böylece üçüncü tutuşma olur. Genç bu sefer göstere göstere Teyoyu altına alır, sırtını yere yapıştırdıktan sonra da göbeğinin üstüne çıkar oturur.
-Tamam mı pehlivan?
Teyo
-İlk sefer de tamamdı ama bu kavatlar inanmirlar

cml.

'Biri senin hakkında kötü bir şey söylerse
sakın kızma ama şöyle karşılık ver:
Hakkımda bunu söyleyen hiç şüphesiz başka kusurlarımı bilmiyormuş.
Bilseydi, sadece bunu söylemekle kalmazdı!
'

Önerilen Siteler