Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 10-09-2006, 20:04
emreduman emreduman isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

emreduman - MSN üzeri Mesaj gönder
Standart Bilişimde diyanet standı

bugün gittiğim bilişim fuarında diyanetin standınıda gördüm.bedava kuran dağıtıyolardı ve dini soruların cevaplandığı birde masa kurmuşlardı.gittim oturdum.turan dursunun iddalarına karşı neden cevapsız kaldıklarını sordum.cevap verdiklerini idda etmeleri üzerine bu soruları bukezde onlara ben yönelttim.tabi doyurucu cevaplar değillerdi bundan başka müslümanlıkta bulunan bazı sorunların çözümleri için neler yapıyosunuz(arapca kuran dayatması nezaman bitecek,yasa dışı kuran kurslarında arapcamı ezberletiliyo yoksa kuranmı inceleniyo?vs.) gibi sorularımada net cevaplar alamadım.Bu diyanetle bu iş olmaz diyorum...
Alt 10-09-2006, 20:07
deli_cevat deli_cevat isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Re: Bilişimde diyanet standı

malzeme çok kötü adamlar napsın

Gelenek ve Gelecek 'Ne Yapmalı'cılarındır
Alt 10-09-2006, 20:24
ibrahim_z ibrahim_z isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

ibrahim_z - MSN üzeri Mesaj gönder

insanlar bu kadar dogmatik, önyargılı, şüpheci ve sorgulayıcı olmaktan uzak, inanmaya ve iman etmye meyilli olduktan sonra her derece yobazlıktaki diyanetle bu iş yürür.

UĞRAŞ, DİDİN, DÜŞÜN, ARA, BUL, KOŞ, ATIL, BAĞIR
DURMAK ZAMANI GEÇTİ
ÇALIŞMAK ZAMANIDIR.
t. fikret
Alt 10-09-2006, 21:22
Üye

ibrahim_z";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
insanlar bu kadar dogmatik, önyargılı, şüpheci ve sorgulayıcı olmaktan uzak, inanmaya ve iman etmye meyilli olduktan sonra her derece yobazlıktaki diyanetle bu iş yürür.
iman etmeye meyilli olursa ne olur kardeşim sanamı soracak.kendiyle alakalı.başlangıcın nası olduğunu çözmüş gibi konuşuyosun,o doal seçme dedikleri buna yetmez önyargılı ve dogmatik konuşma.
Alt 10-09-2006, 22:55
ibrahim_z ibrahim_z isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

ibrahim_z - MSN üzeri Mesaj gönder

---iman etmeye meyilli olursa ne olacak kardeşim sana mı soracak---

*iman etmeye meyilli olunca tabiki bana sormayacak, hatta imanını zedeleybilecek iman ettiği şeyi sorgulayan hiç kimseyi kaale almayacak. nedenini bile bilmeden hep inanacak. neden? çünkü meyilli. * inanmak ona huzur veriyor, kötü anlarında ona tutunacak dal oluyor, onu ölüm korkusundan arındırıyor. peki iman etmesinin onun işine yarıyor olması(ki insanlığa değil bireysel olarak sadece kişinin kendisine yarıyor) iman ettiği şeyin varolduğunu kanıtlarmı? kesinlikle hayır. bu da bana bu inancı ve inanılan varlığı sorgulama hakkı verir.

---önyargılı ve dogmatik konuşma.---

* *eleştiriyi kesinlikle kabul etmeyen bir dinin mensubu olduğun için, dinini inancını sorgulama gereği duymayıpda sana gösterilen şeye inandığını da göz önüne alırsak beni bunlarla suçlamanı kusura bakma ama hiç kabul edemem

UĞRAŞ, DİDİN, DÜŞÜN, ARA, BUL, KOŞ, ATIL, BAĞIR
DURMAK ZAMANI GEÇTİ
ÇALIŞMAK ZAMANIDIR.
t. fikret
Alt 12-09-2006, 15:41
Üye

burda genel durumun bi ayrıntısını ele almaya çalışıyoruz,ayrıntıya inebilme konusundaki yetersizliğin yüzünden seni eleştirmeyeceğim..
Alt 12-09-2006, 16:30
dersimmm dersimmm isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

arkadaşlar diyanet işte böylesine saçma bir kurumdur. maalesef sözde laik, çağdaş tc devletinin beslediği bi kurumdur. sorduğunuz zaman irticaya geçit vermemek için kuruldu bu diyanet derler; derler ama ismail ağalar, mahmut efendiler, seyid ağalar bunlar at oynatmakta diyanetinde bunlardan haberi olmasına rağmen sessiz kalmakta. bu bağnazlıkların sorumlusu o kurumu destekleyen devlettir.
Alt 12-09-2006, 16:43
mhmd mhmd isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Sn. Emreduman,
(http://www.diyanet.gov.tr/turkish/tanitim.asp?id=4)
“Osmanlı Devleti’nde din işleri Meşihat Makamlığı’nca Şeyhülislam eliyle yürütülürdü. 1920 yılında Ankara'da kurulan Meclis Hükümetinde Meşihat, “Şer’iye ve Evkaf Vekâleti” adıyla "Bakanlık" olarak yer almış, 1924 'e kadar da bu statü aynen devam etmiştir.
Din hizmetlerinin politikanın dışında ve üstünde tutulması gerçeğinden hareketle 3 Mart 1924 tarihinde Şer’iye ve Evkaf Vekâleti kaldırılarak yerine, 429 sayılı Kanunla, Başvekâlet bütçesine dahil ve Başvekâlete bağlı Diyanet İşleri Reisliği, bugünkü adıyla Diyanet İşleri Başkanlığı kurulmuştur.”
Durum böyle olunca tüm arkadaşları bi uyarayım dedim! Üstüne konuştuğunuz makam!!! devletin resmi bir kurumu ve Cumhuriyetin ilk yıllarında kurulmuş saygın bir bakanlık…

Şaka bir yana; insanların inanç ve imanlarını devletin bir kurum veya bakanlığının temsil ve yönetmesini baştan beri içine yedirememiş biriyim.
Öyle ya devlet ricali böyle emir buyurdular; “-Artık böyle inanılacak. İnan…”

Hatalarımızı, cehaletimize bağışlayın.

Önerilen Siteler