10-08-2011, 01:01
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
jadi´isimli üyeden Alıntı
Zaten dunyada Ekim devriminin falan bunlarin komplosu oldugunu kabul etmeyen solcu veya anti-siyonist dusunur kaldigini sanmiyorum. Ama bizde boyle bisey ima ettiginde bile adamlar fittiriyor
|
Vay be, Ekim Devrimi de bunların işiymiş ha! Tüm ülkeyi ağ gibi saran, ikili iktidar durumu yaratan işçi, köylü ve asker sovyetleri, fabrika komiteleri yalanmış, herşeyi süper zengin Rotschild ve Rockefellar yapmış! Lenin, bolşevikler, anarşistler v.s. hikaye! Tabi zaten başka nasıl olabilir ki? Hiç toplumsal mücadelenin, sınıf hareketlerinin etkisi olur mu? Onlar kim ki? Herşey süper zenginlerin komplosuydu. Tarihi onlar yazar, kitleler de figüranlık eder. Değil mi Jadı?
Kafayı yemişsin sen. İnsanlık tarihini birilerinin komplosuna indirgedin neredeyse. Bu deli saçmasına karşı gelenlere de ''fundamentalist sosyalistler'' yakıştırması yapacak kadar zıvanadan çıkmış haldesin. Bence sendeki bu potansiyeli heba etmemek lazım, git Adnan Hocanın motorlarına katıl. Hem belki cebin biraz para da görür.
|

10-08-2011, 01:08
|
|
Yasaklandı
|
|
|
|
Freddie´isimli üyeden Alıntı
Vay be, Ekim Devrimi de bunların işiymiş ha! Tüm ülkeyi ağ gibi saran, ikili iktidar durumu yaratan işçi, köylü ve asker sovyetleri, fabrika komiteleri yalanmış, herşeyi süper zengin Rotschild ve Rockefellar yapmış! Lenin, bolşevikler, anarşistler v.s. hikaye! Tabi zaten başka nasıl olabilir ki? Hiç toplumsal mücadelenin, sınıf hareketlerinin etkisi olur mu? Onlar kim ki? Herşey süper zenginlerin komplosuydu. Tarihi onlar yazar, kitleler de figüranlık eder. Değil mi Jadı?
Kafayı yemişsin sen. İnsanlık tarihini birilerinin komplosuna indirgedin neredeyse. Bu deli saçmasına karşı gelenlere de ''fundamentalist sosyalistler'' yakıştırması yapacak kadar zıvanadan çıkmış haldesin. Bence sendeki bu potansiyeli heba etmemek lazım, git Adnan Hocanın motorlarına katıl. Hem belki cebin biraz para da görür.
|
O uygulamanin gercek komunizm(aslinda sosyalizm) olmadigini soyleyen sizsiniz, simdi bu ofkeyle aslinda kendi kendinle celismis olmuyor musun? Insanlara buyuk acilar yasatan, dunya capinda buyuk gerginliklere sebep olan bir rejim pekala komplo olabilir. Dunyayi kutuplastirdiklarinda hem daha cok kar elde ederler, hem de insanlari korkutarak daha kolay yonlendirirler. Ayrica ekim devrimi bir halk hareketi falan degildir, tepeden inme biseydir. Yok halk devrimi idiyse nden milyonlarca insan olduruldu? diye sorarlar adama
|

10-08-2011, 02:01
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
TurkceRap´isimli üyeden Alıntı
O kadar basit olmasa gerek dostum, Bazen bakıyorsun dünyadaki bazı olaylar o kadar sistematik ki, ister istemez gizli toplulukların var olabileceğini düşünüyorsun.
inanıp ya da inanmamak tabi seçim meselesi, ama yine de olabilirmi acaba diye düşünmekten zarar gelmez diye düşünüyorum.
Ha şu bir gerçek ki bazı komplo teorileri oldukça sulandırılmış, bu da belki bilinçli, belki de komplo teorileri bir sektör halini aldığı için önüne gelen 1şeyler yazıyor.
Ama diğer taraftan da bu tarz şeylerin olabileceğine dair kanıtlar bulmak mümkün.
|
Gizli topluluklar olabilir olmasına dostum da tüm dünya tarihini gizli örgütlerin komploları ile açıklamak son derece uçuk bir yaklaşım. Olağanüstü iddialar olağanüstü kanıt gerektirir, o nedenle bu denli olağanüstü iddialar söz konusu olduğunda şüpheci yaklaşım aynı olağanüstülükte kanıtlar beklemek hakkımız.
Bu tarz komplo teorilerinin içeriklerinden bağımsız metodolojik sorunlarla dolu olduğunu da unutmamak lazım.
Elbette pek çok konuda her şeyi bilmemiz mümkün değil, ama bilmediğimiz, emin olmadığımız konularda bilmiyoruz demekten korkmamak lazım. Bu komplo teorileri biraz dinlere benziyor, evrenin kökeni hakkında kafamız mı karışık, hemen bir masal uyduralım, şu vardı yarattı vs. diye.. Dünya tarihinde bir suikast yapıldığında, mesela JFK, komplo teorileri de buradaki belirsizlikleri uydurdukları masallarla açıkladıklarını sanıyorlar. Bunun açıklayıcı anlamda hiç değeri yok, bazen entelektüel tembellik, bazen de düpedüz sahtekarlık örneği oluyor bunlar.
Son X-men filmini izledin mi bilmiyorum, orada 60'lardaki Küba krizini mutantların etkisiyle falan açıklayan eğlenceli bir senaryo yazmışlar, bu komplo teorileri de öyle, belli tarihsel gerçeklerin içine kafalarındaki kurgu örgütleri falan katıyorlar.
11 Eylul'un ise gercekten el kaide isimli terorist orgutun isi olduguna inanlara soyleyecek soz bulamiyorum. Bir ucak carpiyor, bir saat sonra kule cokuyor. Hatta hicbisey carpmadigi ve yangin olmadigi halde 7. blokta cokuyor ve polis bunu dogru durust arastirmiyor bile. Pentagona ise ucak falan dusmedigi asikarken kimse bunu da sorusturmuyor. Dedigim gibi mevzu basit bir komunist-kapitalist cekismesi gibi alginanip kendini bir tarfta hissetmenin dogurdugu bir sonuc bu. Aslinda bugune kadar yasanmis olan butun katliamlarin, ornegin kizilderili katliami, kolonilerde yapilan diger yerli katliamlari, kole ticareti sirasinda yasanan vahset, anadoluda ki ve bolseviklerin yaptigi ortodoks katliamlari...vs hepsi ayni cetenin isidir. Ermeni soykirimcilarini elestiriken siyonist katillere laf soyletmiyorsun. Cunku onlari ozenilecek bisey gibi goruyorsun. Bunun baska hicbir cevabi yok
|
11 Eylül konusunda ciddi bilgi eksikliklerin var jadi. Bu konuda resmi soruşturmalar da yapıldı, bilim insanları da bu konuları araştırdı, etrafta dolanan komplo teorileri de defalarca detaylı bir şekilde çürütüldü. Meselenin komünist-kapitalist muhabbeti ile alakası yok. Sanıyorum ne sen ne de ben WTC gökdelenlerinin uçak çarpması nedeniyle çöküp çökmeyeceğini anlayacak mühendislik vs. bilgisine sahibiz. O açıdan bu işin doğrusu konunun uzmanı olan fizikçilerin, mühendislerin, yangın uzmanlarının vs. bu konudaki görüşlerine başvurmak, somut kanıtları ele almaktır. Sana tavsiyem senin de abuk subuk low-res youtube videoları yerine konuya böyle yaklaşıp doğru düzgün kaynaklara başvurmandır.
Söylemek istediğim başka bir şey de şu; dünya tarihi son derece karmaşık, sayısız neden sonuç ilişkisine bağlı olarak işleyen bir şeydir. Bunu böyle şeytani küresel bir çeteyle açıklaman ya da anlaman mümkün değil. Richard Dawkins'in çok sevdiğim bir sözü var, kendisine dinlerin tüm kötülüklerin kaynağı olduğunu düşünüp düşünmediğini sorduklarında "Nothing is the root of everything." diyor. Bu bence sırf o bağlamda anlamlı bir söz değil, pek çok alanda rehber alınabilecek önemli bir düşünsel ilke. Tembellik yapıp her şeyi tek bir nedenle açıklamak daha rahat olabilir, ama asla isabetli olmaz. Somut kanıtlara bakmak, neden sonuç ilişkilerini araştırmak lazım. Benim siyonist katillere özenme gibi bir durumum yok, eğer böyle bir çetenin varlığına inansaydım ve tüm bu saydıklarından sorumlu olduğunu düşünseydim ben de senin gibi hissederdim. Ancak bu işler senin düşündüğün kadar basit değil işte.
A skeptic is one who prefers beliefs and conclusions that are reliable and valid to ones that are comforting or convenient, and therefore rigorously and openly applies the methods of science and reason to all empirical claims, especially their own. A skeptic provisionally proportions acceptance of any claim to valid logic and a fair and thorough assessment of available evidence, and studies the pitfalls of human reason and the mechanisms of deception so as to avoid being deceived by others or themselves. Skepticism values method over any particular conclusion.
–Dr. Steven Novella, The New England Skeptical Society
|

10-08-2011, 02:11
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
kozmiksakaci´isimli üyeden Alıntı
çok iyi bunun filmi yapılmalı 
|
Evet güzel olurdu  Bu işin içinde çok dolaplar var.Demonlar dünyada yaşayamazlar çünkü dünya pozitif enerjilerle yüklüdür,demonlar sadece negatif enerji ile varolabilirler-negatif enerjiden beslenirler.O yüzden dünyaya negatif enerji depoları kuruluyor.Bu depolarda negatif enerjiler biriktirilecek ve demonların yaşam kaynakları olacaklar.
Ve bu santrallerden en önemlisi ise ''Mescid-i Aksa''.Solomon(Süleyman) çok güçlü bir büyücüydü Mescid-i Aksa'yı bu sebeple inşa ettirdi.
Ve Ra İslam inancında Deccal olmuştur.Dikkat ederseniz İslam'a göre de Deccal tek gözlüdür direk olarak insanın aklına şu sembol geliyor;
Yani Ra Deccaldir ikisinin sembolü de aynıdır.Çok büyük olaylar dönüyor sonumuz hayrola.Ben bu savaşta İnanna gibi barışsever Tanrıçaların yanında yer alacağım.
Tanrı'nın Adımlarını İzle Ama Asla Takip Etme!
Blog Facebook
|

10-08-2011, 02:59
|
 |
Üye
|
|
|
|
Dark_Prince´isimli üyeden Alıntı
Evet güzel olurdu  Bu işin içinde çok dolaplar var.Demonlar dünyada yaşayamazlar çünkü dünya pozitif enerjilerle yüklüdür,demonlar sadece negatif enerji ile varolabilirler-negatif enerjiden beslenirler.O yüzden dünyaya negatif enerji depoları kuruluyor.Bu depolarda negatif enerjiler biriktirilecek ve demonların yaşam kaynakları olacaklar.
Ve bu santrallerden en önemlisi ise ''Mescid-i Aksa''.Solomon(Süleyman) çok güçlü bir büyücüydü Mescid-i Aksa'yı bu sebeple inşa ettirdi.
Ve Ra İslam inancında Deccal olmuştur.Dikkat ederseniz İslam'a göre de Deccal tek gözlüdür direk olarak insanın aklına şu sembol geliyor;
Yani Ra Deccaldir ikisinin sembolü de aynıdır.Çok büyük olaylar dönüyor sonumuz hayrola.Ben bu savaşta İnanna gibi barışsever Tanrıçaların yanında yer alacağım.
|
Fantastik kurgu tadinda yasiyorsunuz hayati.Tebrik ediyorum
Science is not only compatible with spirituality; it is a profound source of spirituality.
-Carl Sagan
All ideology is toxic because ideology is a kind of insult to the gift of human free thinking.
-Terence McKenna
|

10-08-2011, 03:14
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
darkmasturbater´isimli üyeden Alıntı
Fantastik kurgu tadinda yasiyorsunuz hayati.Tebrik ediyorum 
|
Gel sende katıl bize
Blog Facebook
|

10-08-2011, 03:37
|
|
Üye
|
|
|
|
Kısaca ne iş bu illuminatçı abiler. teorideki gibi harbiden dünyayı deccal abinin gelişine mi hazırlıyorlar yoksa para ve güçlerini mistik öğrelerin ardına saklayıp dünyayı yönetmek mi istiyorlar ya da vesaire ??
|

10-08-2011, 03:51
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
kozmiksakaci´isimli üyeden Alıntı
Kısaca ne iş bu illuminatçı abiler. teorideki gibi harbiden dünyayı deccal abinin gelişine mi hazırlıyorlar yoksa para ve güçlerini mistik öğrelerin ardına saklayıp dünyayı yönetmek mi istiyorlar ya da vesaire ?? 
|
Burada yine inançlar ve yorumlar devreye girer kesin birşey söyleyemeyiz.Kesin söyleyebileceğimiz birşey varsa o da tehlikeli olduklarıdır korkmamız gerektiğidir.Eğer değilse neden böyle mistik takılsınlar değil mi?Bu da yorum oldu ama neyse  Eğer dünyayı yoketmek gibi bir gayeleri varsa sonuna kadar desteklerim.
Blog Facebook
|

10-08-2011, 03:57
|
|
Yasaklandı
|
|
|
|
Astur´isimli üyeden Alıntı
Gizli topluluklar olabilir olmasına dostum da tüm dünya tarihini gizli örgütlerin komploları ile açıklamak son derece uçuk bir yaklaşım. Olağanüstü iddialar olağanüstü kanıt gerektirir, o nedenle bu denli olağanüstü iddialar söz konusu olduğunda şüpheci yaklaşım aynı olağanüstülükte kanıtlar beklemek hakkımız.
Bu tarz komplo teorilerinin içeriklerinden bağımsız metodolojik sorunlarla dolu olduğunu da unutmamak lazım.
Elbette pek çok konuda her şeyi bilmemiz mümkün değil, ama bilmediğimiz, emin olmadığımız konularda bilmiyoruz demekten korkmamak lazım. Bu komplo teorileri biraz dinlere benziyor, evrenin kökeni hakkında kafamız mı karışık, hemen bir masal uyduralım, şu vardı yarattı vs. diye.. Dünya tarihinde bir suikast yapıldığında, mesela JFK, komplo teorileri de buradaki belirsizlikleri uydurdukları masallarla açıkladıklarını sanıyorlar. Bunun açıklayıcı anlamda hiç değeri yok, bazen entelektüel tembellik, bazen de düpedüz sahtekarlık örneği oluyor bunlar.
Son X-men filmini izledin mi bilmiyorum, orada 60'lardaki Küba krizini mutantların etkisiyle falan açıklayan eğlenceli bir senaryo yazmışlar, bu komplo teorileri de öyle, belli tarihsel gerçeklerin içine kafalarındaki kurgu örgütleri falan katıyorlar.
11 Eylül konusunda ciddi bilgi eksikliklerin var jadi. Bu konuda resmi soruşturmalar da yapıldı, bilim insanları da bu konuları araştırdı, etrafta dolanan komplo teorileri de defalarca detaylı bir şekilde çürütüldü. Meselenin komünist-kapitalist muhabbeti ile alakası yok. Sanıyorum ne sen ne de ben WTC gökdelenlerinin uçak çarpması nedeniyle çöküp çökmeyeceğini anlayacak mühendislik vs. bilgisine sahibiz. O açıdan bu işin doğrusu konunun uzmanı olan fizikçilerin, mühendislerin, yangın uzmanlarının vs. bu konudaki görüşlerine başvurmak, somut kanıtları ele almaktır. Sana tavsiyem senin de abuk subuk low-res youtube videoları yerine konuya böyle yaklaşıp doğru düzgün kaynaklara başvurmandır.
Söylemek istediğim başka bir şey de şu; dünya tarihi son derece karmaşık, sayısız neden sonuç ilişkisine bağlı olarak işleyen bir şeydir. Bunu böyle şeytani küresel bir çeteyle açıklaman ya da anlaman mümkün değil. Richard Dawkins'in çok sevdiğim bir sözü var, kendisine dinlerin tüm kötülüklerin kaynağı olduğunu düşünüp düşünmediğini sorduklarında "Nothing is the root of everything." diyor. Bu bence sırf o bağlamda anlamlı bir söz değil, pek çok alanda rehber alınabilecek önemli bir düşünsel ilke. Tembellik yapıp her şeyi tek bir nedenle açıklamak daha rahat olabilir, ama asla isabetli olmaz. Somut kanıtlara bakmak, neden sonuç ilişkilerini araştırmak lazım. Benim siyonist katillere özenme gibi bir durumum yok, eğer böyle bir çetenin varlığına inansaydım ve tüm bu saydıklarından sorumlu olduğunu düşünseydim ben de senin gibi hissederdim. Ancak bu işler senin düşündüğün kadar basit değil işte.
|
JFK suikastinin Yahudi lobisi yani Abd derin devleti tarafindan islendigi kesin biseydir. O zamanlar insanlar bunu sscb yaptirdi diye keklenmisler ama artik bu yemiyor tabi. Zaten Amerikan tarihinde lobinin destegini almaksizin secilebilmis yegane baskanlardan biridir. Daha sonralarda onlardan gelen destek ve isbirligi tekliflerini geri cevirmekle kalmamis, bu tip destekleri yasaklayacak kanun cikarmak istemistir. 11 Eylul'u bilmiyorsun diye atip tutacagina o suikast nasil islenmis, sonra devlet yakalamak adina ne tip komediler sergilemis asil bunlari sen ogren. Sadece cinayetin islendigi sahne bile orada en az 20-30 kilisik bir ekip organizasyonu oldugunu acikca gosteriyor. Ama devlet birkac gun sonra bir tane tetikciyi katil diye yakaliyor. Adam cinayeti tek basima karar verip isledim diyor, sonra birkac gun sonra hapisanede olduruluyor. Zaten yakalanan adamin ates ettigi yer arkada kalan binanin ust kati, ama JFk'yi olduren son kursun yan taraftan, asagidan yukariya egimli olarak ve cok hizli gelir, muhtemelen su adamlarin oturdugu kaldirimin altindan yarisi gorunen mazgalda saklanan biri yapmistir bu isi( http://www.jfk-assassination.de/images/umbrella.gif ~) . Bu son kursunun nereden geldigi hala sirdir tabiki devlet bunlari asla arastirmadi, savusturmak icin elinden gelen herseyi yapti. Insanlari bilgisizlikle suclamadan once kendine biraz ceki duzen ver. Sirf dinciler destekliyor diye ergenekonu inkar eden ulusalcilardan uc gram daha akilli oldugunu sanmiyorum. Yerli ceteyi kucumsuyor ama Amerikali olanlara sahip cikiyorsun. Hicbir binanin tek bir ucak carpmasiyla yilkilmayacigini bilmek icin muhendis olmaya gerek yoktur. Ortalama zekaya sahip her insan bunu gorebilir. Kaldi ki orada hicbir carpma olmadigi halde yikilan bir bina daha var. Zaten el kaide diye bir orgut gercekten varsa bile bu eylemle tam olarak ne elde etmeyi amacliyordu, bu yaptigi ile kimlerin cikarlarina hizmet etti, bu hatayi nasil olduda onceden goremedi sorusu en onemli kanit benim icin daha fazlasina gerek bile yok ama yinede cok fazla falso var ortada
Gunumuzde hala cozulmemis bir diger diger cinayet kurbani Olof Palme'dir. Bu cinayetle baglantili siyonist iddalar ise asagida. Yani bu cinayetler bu sekilde cozumsuz birakildikca hicbir secilmis baskan bu ceteye karsi hicbirsey yapmaya cesaret edemeyecektir. O yuzden ezbere konusmayin, sanki kendiniz cok akilliymis gibi bu cok ciidi iddalari safsataymis gibi sunmaya ise hic calismayin. Bunun ulkemizdeki adi sark kurnazligi oluyor sanirim. Kaldiki o faili mechul cinayetleri isletenler ayni esnada senin ulkende darbe yaptiriyor, basbakan falan astiriyordu. Yani bizim dikkafali basbakanlarimizi suikastle ortadan kaldirmakla bile ugrasmadilar, sanirim halk olarak bizi tamamen okuz olarak goruyorlardi
http://www.dissident-net.info/olof-palme/
|

10-08-2011, 04:01
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
O uygulamanin gercek komunizm(aslinda sosyalizm) olmadigini soyleyen sizsiniz, simdi bu ofkeyle aslinda kendi kendinle celismis olmuyor musun? Insanlara buyuk acilar yasatan, dunya capinda buyuk gerginliklere sebep olan bir rejim pekala komplo olabilir. Dunyayi kutuplastirdiklarinda hem daha cok kar elde ederler, hem de insanlari korkutarak daha kolay yonlendirirler. Ayrica ekim devrimi bir halk hareketi falan degildir, tepeden inme biseydir. Yok halk devrimi idiyse nden milyonlarca insan olduruldu? diye sorarlar adama
|
Ben SSCB'yi savunuyor değilim, toplumsal mücadelelerin değerini sıfırlayıp herşeyi süper zenginlerin komplolarına bağlayan zihniyetine tepki gösteriyorum. Öte yandan, SSCB'nin olumsuz yanları olduğu gibi sahip çıkılacak olumlu yanları da vardır. Olumsuz yanlarının mevcudiyeti, onun bir komplo sonucu doğduğunu göstermez. Bu tür komplo iddialarına kolayca inanabilmeniz Sovyet tarihini bilmemenizden kaynaklanıyor. Biraz tarih okusanız, olumsuzlukların ortaya çıkışının toplumsal-politik kökenlerini de görürsünüz zaten.
Süper zenginlerin sosyalizmi finanse etmeleri zaten mantığa da aykırı. Adamın malına mülküne el koyalım diye bizi mi destekleyecek? Salak mı bunlar?
|