jadi´isimli üyeden Alıntı
JFK suikastinin Yahudi lobisi yani Abd derin devleti tarafindan islendigi kesin biseydir.
|
Böyle bir şey yok. JFK suikastini kimin yaptırdığı hâlâ muammadır. CIA, SSCB, mafya vs. yaptırdı diye elli çeşit teori yıllardır dolaşımdadır ama bu teorilerin hiçbirini senin iddia ettiğin gibi "kesin" statüsüne getirecek kanıtlar mevcut değil.
Konu hakkında ABD'de 2 tane resmi soruşturma yapılmış, bunlardan biri Oswald'ın bu işten tek başına sorumlu olduğu yönünde sonuçlansa da HSCA adlı komite büyük ihtimalle suikastin komplo ürünü olduğu kanısına varmış. Küba ya da SSCB'nin de bu işle ilgisi olmadığını düşünmüşler hatta.
Şu linke bir göz at derim:
http://en.wikipedia.org/wiki/United_...Assassinations
Benim de anladığım kadarıyla ortada bir komplo olması son derece muhtemel, ama elde kanıt olmadan bu suikasti kimin neden gerçekleştirdiğini bilmek mümkün değil.
İnsanlar bilmedikleri şeylere bilmiyorum demekten neden bu kadar korkarlar? Her şeyi kesin bileceğiz diye bir kaide yok. Bilmediğimiz şeyleri açıkladığımız yanılsamasını yaratmak için masal uydurmamızın da kimseye yararı yok.
|
11 Eylul'u bilmiyorsun diye atip tutacagina o suikast nasil islenmis, sonra devlet yakalamak adina ne tip komediler sergilemis asil bunlari sen ogren.
|
jadi bu yazdığın senin her şeyden önce mantık konusunda büyük bir eksikliğin olduğunu gösteriyor. Diyelim JFK suikastini dediğin gibi gerçekten de Yahudi lobisi gerçekleştirdi, ve bunu kesin olarak biliyoruz; bundan onlarca sene sonra yaşanan 11 Eylül saldırıları hakkında sonuçlara nasıl varıyoruz?! Öncülünle vardığın sonuç daha alakasız olamazdı.
|
Hicbir binanin tek bir ucak carpmasiyla yilkilmayacigini bilmek icin muhendis olmaya gerek yoktur. Ortalama zekaya sahip her insan bunu gorebilir.
|
Bu tarz şeylere de çok gülüyorum. Yaratılışçılar da senin kafanda insanlar işte, evrenin ve canlılığın sadece ilahi tasarım sonucu oluşabileceği düşüncesi de onlar için "ortalama zekaya sahip her insanın görebileceği bir şey". Böylece kanıt yükü vb. şeylerden kaçtıklarını sanıyorlar, sen de aynısını yapıyorsun.
Birkaç sene önce memleketteki kene terörü başladığı sıralarda minibüste bir dayı keneleri uçakla İsrail atıyor diye anlatıyordu, şimdi senin düşünsel seviye bakımından o dayıdan ne farkın var merak ediyorum.
|
Kaldi ki orada hicbir carpma olmadigi halde yikilan bir bina daha var. Zaten el kaide diye bir orgut gercekten varsa bile bu eylemle tam olarak ne elde etmeyi amacliyordu, bu yaptigi ile kimlerin cikarlarina hizmet etti, bu hatayi nasil olduda onceden goremedi sorusu en onemli kanit benim icin daha fazlasina gerek bile yok ama yinede cok fazla falso var ortada
|
Diyelim dediğin gibi gerçekten de binaların yıkılışını uçakların çarpması ile açıklamak mümkün değil, "resmi" hikayede çok sayıda falso var. Peki bu komployu kimin neden, nasıl yaptığı hakkında kesin bilgilere nereden ulaşıyorsun? Senin benimsediğin bu komplo teorilerindeki falsoları hiç sorguluyor musun?
|
O yuzden ezbere konusmayin, sanki kendiniz cok akilliymis gibi bu cok ciidi iddalari safsataymis gibi sunmaya ise hic calismayin.
|
Bence sen inandığın bu saçma salak komplo teorilerine neden sadece marjinal aşırı sağ gruplar vs. itibar ediyor diye bir düşün. Senin "ciddi" iddiaları savunanlar kafalarında alüminyum folyo ile gezen tipler
Neyse, bu minvalde devam edeceksen seninle tartışmaya devam edesim pek yok, ben diyeceğimi dedim sayılır, umarım ileride bir düşünsel değişim daha yaşar bu safsatalardan da kendini arındırırsın. Bir hastalıktan kurtulup diğerine yakalananlara üzülüyorum.