Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 19-09-2006, 21:24
walla - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
walla walla isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bulunduğu yer: Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...
Standart Re: DOMUZ

"DOMUZDA AMİNA OKSİT DETEKSİYUMUZ FAZLA BAKTARİ VAR"
bune Keremblue
Bunu nerden uydurdun, Ömer hayyam abiniz mi dedi böle.
Kırk yıllık bilim adamıyım bunuda senden duydum. E sağol akşam akşam güldürdün beni.

Bedenimin her zerresi Anadoludur. Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...
Alt 19-09-2006, 21:26
Keremblue Keremblue isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Keremblue - MSN üzeri Mesaj gönder

Tabi siz zekice düşünüp şimdi niye yemiyoruz o zaman diyorsunuz dimi

Sizde bir akrabanız ölürse eğer ona olan sevginiz saygınız azaltıyormu, keşke ........ ölmeseydide onun dediklerini yapsaydım diyormusunuz, eğer bunları diyebiliyorsanız bizi anlayabilirisiniz
Bizde sevgiden korku korkudan saygı saygıdan sevgi doğar
Alt 19-09-2006, 21:29
Üye

Bulunduğu yer: Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...

Sevgili Keremblue kardeşim
pordon ama senin yaşın kaç

Bedenimin her zerresi Anadoludur. Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...
Alt 19-09-2006, 21:34
Üye

İşte bilmediğin bir şeyi sana da söyleyince sen bile nerden uydurdun kaç yıllık bilim adamıyım dedin ,

sen benim yaşımı sorma cebimde senden çok var ama gülüyorsan gül ben madara olurum senin gülüşüne
Alt 19-09-2006, 21:39
Üye

Keremblueciğim, ben bu işin bilim adamıyım, olsa bilirim, sana kim dediyse atmış savurmuş. Seni keriz yerine koymuş.
AMİNA OKSİT DETEKSİYUMUZ
bu maddeyi internette ara bakalım ne bulacan.

Alt 19-09-2006, 21:44
Üye

İnançlı arkadaşlar birde şu siteye göz atın bakalım.
http://www.islamiyetgercekleri.org/

Alt 19-09-2006, 21:47
Üye

Bilim adamısında kardeşim, yok öyle bir şey zaten ben var demiyorum, bak sen bile 30 saniye eiçinde 3-5 defa kefal takıldın ben ne diyiim daha, sende bu kadar teknoloji varken bile araştırmadan yok öyle bir şey diyorsun çok garip geliyor sana, o zamanki insanlara bunları yazsan hiç anlamaz o yüzden direk haram edildi..... höh be kardeşim
Alt 19-09-2006, 21:50
Üye

Kıvırtma....

Alt 19-09-2006, 21:50
Üye Değil

Arkadaşlar, fazla kişiselleşmeyelim lütfen, bu yazıları sadece birbirnize yazmıyorsunuz. Lütfen bu hususa dikkat edelim.

-merwe
Alt 19-09-2006, 21:59
Üye Değil

Sevgili Mhmmd,

Aslında sorun islama bakış açımızdan kaynaklanıyor. Bu benim kişisel düşüncem. Tabi ki katılmayabilirsiniz. Bu sizin doğal hakkınız. Paragrafın içinden iki cümle alıp onu değerlendirmek doğru değildir. Dikkat ediyorsanız o paragraftaki düşüncelerimden hareketle o tümceleri kullandım. Hep derler ki aslında islam doğrudur da yanlış uyguluyorlar. İşte ben de diyorum ki islamı yanlış uygulamıyorlar. Üzerinde durduğum nokta bu. Ortaçağa ait bir düşünceyi günümüzde uygulamaya kalkışırsanız sonuç budur. Olayın bu yönü üzerinde kimse durmuyor. Örneğin hırsızlık yapan bir kişinin eli kolu kesiliyor. İnternet görüntülerinde belki de izlemişsinizdir. Şimdi soruyorum size bu ilkellik değil de nedir? Kuranda bu yazılı değil mi? Kırbaç cezası yazılı değil midir? Bir erkeğin dört kadınla evliliği yazılı değil midir?Kadınlar yola gelmiyorsa dövün yazılı değil mi? Kadının miras ve şahitlik olayı kuranda yazılı değil midir? Köle ve cariye olayı yazılı değil midir? Peygamberin altı yaşında göz koyup dokuz yaşında evlendiği (hadis) yazılı değil mi? Oğulluğunun karısını elinden alıp evlendiği yazılı değil mi? İslamın geçim kaynağının bir nevi eşkiyalık olan ganimet olayı yazılı değil m? İnsanları savaşa teşvik etmesi yazılı değil mi? Müşrikleri yakaladığınız yerde öldürün yazılı değil mi? İnsanlar arasına kin ve düşmanlık saldığı yazılı değil mi? *Faizin, şarabın, domuz etinin haram olduğu yazılı değil mi? Tüm bunların sevgi dini barış diniyle bir alakası var mı? Daha devamı çok bunun...

Tamam o çağın şartlarına göre islama lafım yok. Ama kalkıp da günümüzde islam dört dörtlük bir dindir anlayışını düşünen insanlara anlatamazlar. Şimdi sen kalkıp da islam yanlış uygulanıyor dersen benim için o bir safsatadır. Yazımda bunu demek istedim. Tüm bu gerçekler ortadayken islamın yanlış uygulanıyor olması ne derece doğrudur? Bunu söylemekle kendinizi kandırmış olmuyor musunuz? Ortaçağa ait bir düşünce bana göre ilkel ve çağ dışıdır. Yine düşünceme göre allahın sözleridir denilen Kuran bana göre peygamberin kendi yazılarıdır. Dolayısıyla kuranın düşünce ve kültürü 1400 yıl önceki düşünce ve kültürdür. Bu düşünce elbette çağ dışı bir düşüncedir. İlkel bir düşüncedir. İşte bundan hareketle islam ilkel ve çağdışı bir dindir diyorum

Sevgili Mhmmd,

Eğer dürüstlükten bahsediyorsak yanlışlıkları sorgulamaktan korkmayalım. Bu sorgulamanın bizi götüreceği yeri düşünmeden. Biliyorum çok zor bir durum. Ama insanlık adına bunu yapmaktan korkmayalım. Bence akıl ve mantık yürüterek bazı şeyleri sorgulamalısın. Bunu sorgularken de ön yargılarımızdan kendimizi arındırıp objektif bir şekilde sorgulayalım. Şuna inanın ki hem siz hem de insanlık kazanacaktır. Eğer bu sorgulamayı yapacak cesaret ve gücümüz yoksa inancımızı olması gereken yerde tutmalıyız. Eğer bu inanç sizi huzurlu ve mutlu kılıyorsa bu dediklerimi geri alıyorum. Aydın bir insan olarak yıllardır bunu savunuyorum Hatta bu inancın tartışılmasından bile rahatsız oluyorum. Ama bizi tartışmanın içine çekiyorlar. Ülkeme ve insanlarıma dayatma yapıyorlar. Her kes kendinden sorumlu olmalı. İsteyen istediği gibi özgürce yaşamalı. Ben nasıl onlara saygılıysam onlar da bana saygılı olsunlar. Ama islamda bunu da göremiyorum. Bu noktaya da dikkatinizi çekmek istiyorum...Sevgilerimle...

Önerilen Siteler