Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 22-09-2006, 19:38
ibrahim_z ibrahim_z isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

ibrahim_z - MSN üzeri Mesaj gönder
Standart Re: İnkar

sevgili keremavi arkadaşım dişçi ve cevher başlığındaki ateist tanımını okudum sadece. eğer diğer ateist tanımlarında böyleyse silmekte yerden göğe haklılar. ben bi islami bi sitede onların yarısını yazsam yemedeğim beddua kalmıycağı gibi, yazıları silmeyi bırak üyeliğimi silerlerdi(ki başıma çok geldi). buraya takılan müslümanların bir çoğu dinini savunamıyor. savunmaya çalışanlar ise gösterilen ayetler ve hadisler karşısında haklı olarak pek bi şey yapamıyor. ciddi cevaplar olduğu zaman oldukça ciddi karşı cevaplar verilmektedir. sitemizde soyut kavramlar defalarca tartışıldığı için bu soyut kavramlar hakkında biraz neşe katan kimseye bişey diyemeyiz sanıyorum.( bak lastik gibi evrilip çevrilip cevap vermedim, aşşağılamada da bulunmadım. kişisel olarak zaten kimsenin başkasını aşşağılayarak yazmasına izin verildiğini görmedim...) *sitede 10 mesajının 9 unda sitem var. bu kadar önyargılı olma....

UĞRAŞ, DİDİN, DÜŞÜN, ARA, BUL, KOŞ, ATIL, BAĞIR
DURMAK ZAMANI GEÇTİ
ÇALIŞMAK ZAMANIDIR.
t. fikret
Alt 22-09-2006, 21:49
humayun humayun isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Her ikinize de *katılıyorum

''Milletimiz din gibi kuvvetli bir fazilete sahiptir. Bu fazileti hiçbir kuvvet, milletimizin kalp ve vicdanından çekip alamamıştır ve alamaz''Atatürk SD; II, s. 66-67
Alt 22-09-2006, 22:10
Üye Değil

İlk önce gerçekten içten ve nazik cevabın için çok teşekkür ederim, eğer biz müslümanlara bu şekilde davranırsanız işin içine hırs girmez işte o zaman gerçekten bir şeyler tartışılabilir.

Kuranı ve Müslümanlığı anlayamamanın sebebplerinden biri ve burda gördüğüm olay şudur; bunu örnekle anlatma çalışsam olurmu bilemiyorum ama bir deniyeyim..

Bir az önce Fenerbahce-Konyaspor futbal maçını seyrettim, Kaleci Rüştü çok iyidi, defans fena değil, Tuncey, Ümit hırslı, Kerim hucüm mu defans mı oynasın bilemiyor, Kezman çok iyi, DEVID ÇOK KÖTÜYDÜ. Takım olarak iyiydik hemde bu takım hep bereber ilk defa bu kadar güzel oynadı.. Bu arada Devid'i ilk 11 almazsa Zico, kimse bir şey demez yani Devid iyi değil.. Şimdi sizler Kuranı ve Müslümanlığı incelerken sadece ayet ayet gidemezsiniz çünkü her ayet bir olayın arkasından inmiş ve o layla örneklenmiştir. Örnek Hz.İbrahimle ilgili Birçok surede bir çok ayet vardır, siz bunun birini veya ikisini alıp koskoca Kurana maledemezsiniz, yani 1 er 1 er inceleyemezsiniz, hem neden indiğini (olay örneğini) hem daha öncesini, hem de daha sonrasını incelemeniz lazım, "Domuz yemeyin haramdır" ne olmuşda haram olmuş, niye, bunu incelemek lazım, kendi kafanızdan buna anlam veremezsiniz, o zaman siz önyargılı davranırsınız, İnen ayetler, günümüz teknolojisinden örnekler veremez, eğer verse idi o zaman kimse bir şey anlamazdı. Fakat hala günümüzde her konuda Kurana başvurabilirsiniz,, Ben gerikafalı, arap zihniyetli ve şekilci, gösteriş hakim olan inanışa karşıyım Kuranı modern anlamda düşünmek lazım.... Birde bu sitede kesinlikle misyoner amaç güden insanlar olduğuna, emperyalizme köle olmuş insanlar olduğuna eminim bunu zamanla sizlere işaret ederim... En azından İncili de yargılayın, kesinlikle müslümanlığa saldırı olduğu belli, Eğer biraz demekrotik davranabiliyorsanız, tüm dinleri aynı anda eleştrin.. birde ALLAHIN OLMADIĞINI İSPAT edin.. Biz var diyoruz, siz yok diyorsunuz bizim için hava hoş, olmadığını iddia ediyorsunuz, ispat edin o zaman,,, ama cımbızla seçilmiş ayetlerle değil, çünkü ayetler 1 er 1 er incelenemez Kuran komple anlaşıldıktan sonra, bölüm bölüm ele alınabilen ve yaşanabilen bir kitapdır,
Alt 22-09-2006, 22:56
ibrahim_z ibrahim_z isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

ibrahim_z - MSN üzeri Mesaj gönder

site tanrı yoktur demiyor. bu konuda ne sen ne ben birbirimizi tatmin edecek deliller sunamayız birbirimize. ben ortada bir delil olmamasını yokluğu çok daha ağır basıyor diye yorumluyorum. allahın(kuranın tanrısı) olmadığını kurana ve peygamberin hayatına bakarak söyleyebiliriz. verilen bi çok mantık dışılık ve çelişki örneğinden bi kısmına kabul edilebilir cevap verildiğini varsaysak bile 1 tane bile çelişki yada mantıksızlığa cevap verememe, kusursuz denilen kitabın tamamını anlamsız kılar.
* *islama olduğu kadar diğer dinlerede karşıyız(en azından kendi adıma). ama buraya gelip de hristiyanlığı savunan yok zaten. incilin eleştirisi kısmı yapım aşamasında yine.
* *burda hoşgörü,sevgi,insanlık,adalet gibi konularda üzücü ayetler, hadisler *göreceksin. bunlara acaba gene nasıl çarpıtıp da kendilerince yorumlamışlar gibi düşünenlerden farklı yaklaş lütfen. *tüm dinlerde öyle bi göz korkutyorlar ki. şüphe etme sorgulama sadece inan sen karşılığında şarap ırmakları, huriler ve sonsuz güzellikle dolu yaşam, ama ortada inanacak bi şey göremiyorum ben kanıt istiyorum inanamak için falan demeye başladınmı sonsuz işkence...

UĞRAŞ, DİDİN, DÜŞÜN, ARA, BUL, KOŞ, ATIL, BAĞIR
DURMAK ZAMANI GEÇTİ
ÇALIŞMAK ZAMANIDIR.
t. fikret
Alt 22-09-2006, 23:04
Üye Değil

(Keremmavi)
Birde bu sitede kesinlikle misyoner amaç güden insanlar olduğuna, emperyalizme köle olmuş insanlar olduğuna eminim bunu zamanla sizlere işaret ederim...

Arkadaşım sen ne biçim insansın. Hiç bir şey bilmiyorsan bak bu başlık açan arkadaşları kendine örnek al. Siteye geldiğin günden beri öyle sağa sola saldırıyorsun. Şimdi seni bu iddianı ispatlamaya davet ediyorum. Ya ispatlarsın ya da ne yapacağını biliyorsun. Eğer sen yapmazsan ben gereğini yapacağım. Ya burada kurallarımıza uyarsın ya da gidersin Bunu da aklına koy. Bir de sana şunu söyleyeyim. Sen sınırları zorluyorsun. Daha önce üyelikten atıldığın halde aynı tavırlarını devam ettiriyorsun. Bari bir ders al. O da sende yok...

Önerilen Siteler