29-09-2006, 14:50
|
 |
Üye
|
|
Bulunduğu yer: Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...
|
|
Re: BENU MUSTALIK GAZASI
5000 koyun, 2000 deve ele geçirdiler.
Deve ve koyunlar müslümanlığı kabul etmemişmi?, enayiler...
Bedenimin her zerresi Anadoludur. Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...
|

29-09-2006, 14:51
|
 |
Üye
|
|
Bulunduğu yer: Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...
|
|
700 esir ne oldu.
Bedenimin her zerresi Anadoludur. Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...
|

29-09-2006, 14:52
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Müşrik kim peygambere inanmayanlar. o zaman bunlar kafadan suçlu ötekiler piri pak.ÖYLEMİ
|

29-09-2006, 14:57
|
 |
Üye
|
|
|
|
Biz burada neyi savunuyoruz, Tüm dinler uydurmadır, İslamiyette Muhammedin uydurmasıdır. Muhammed kendi uydurduğu dine inanmayanları öldürme hakkını nerden alıyor, siz ateist olmadığınız için bizim sizi öldürme hakkımız doğuyormu hayır, O zaman Müşrikler neden öldürülüp mallarına ve kadınlarına el konuluyor, insanlar neden peygambere inanmak zorunda. İnanmama hakkı yokmu.
Bunların hepsi *peygamberin * egosunu tatmin etme davranışlarıdır. Din Bahane...
Sevgili Walla,
Lütfen saygılı bir temelde eleştiri yapalım. Uygunsuz sözcükleri sildim. Ezkamo.
|

29-09-2006, 14:58
|
|
Üye
|
|
|
|
Savasin sonunda ele gecirilen erkek esirlere ne oldu hiramusta ! birde bugun bir cevabini versen !
*Allahin peygamberi bu esirlere ne yapti !
hem *bir peygamber cihangir olur mu ? bir peygamber insan katline izin , hukum onay verir mi ?
ne olursa olsun hamgi kosulda olursa olsun bir peygamberin eli kanli olur mu ?
*Evet bu esirlere ne oldu yahuuuu , hiramusta ??
74.17. Ben onu sarp bir yokuşa sardıracağım!
74.18. Zira o, düşündü taşındı, ölçtü biçti.
74.19. Canı çıkasıca, ne biçim ölçtü biçti!
74.20. Sonra, canı çıkasıca tekrar (ölçtü biçti); nasıl ölçtü biçtiyse
|

29-09-2006, 15:00
|
|
Üye
|
|
|
|
Abdullah Ibn Ömer anlatıyor
- "Peygamber, Benû Mustalık üzerine gece baskın yaptı. Onlar ansızın yakalanmışlardı. Hayvanları da su başında sulanıyordu. Pey*gamber, savaşabilir durumda olanlarını öldürttü; çocuklarını da tutsak olarak aldı. O sırada Cüveyriye'yi kendine seçti." (Bkz. Buhari, Kita-bu'l-Itk/13; Tecrîd, hadis no: 1117 Müslim, Kitabul-Cihâd/1, hadis no: 1730; Ebu Dâvûd, Sünen, Kitabu'l-Cihâd/lOO, hadis no: 2633.)
Cüveyriyye", "cariyecik" demek. Çok küçük yaştaydı o sırada. 13 yaşında. Asıl adı "Berre" iken, Muhammed'in el koymasından son*ra bu adı almıştı.
Yıl: 627. Muhammed, Mekke'yle Medine arasında el Mureysi' denen su kaynağı kesiminde oturan Mustalıkoğullan (Benû Mustalık) kabilesine bir gece baskını düzenliyor. İstediği sonucu da elde ediyor. Yukandaki hadiste, Muhammed'in "savaşır durumda olanlarını" öl*dürttüğü anlatılıyorsa da, öldürülen yalnızca on kadar savaşçı. (Birçok kaynağı bir arada görmek için bkz. Leoni Caetani, çev. Hüseyin Cahit, istanbul, 1925, s. 145-146.)
"Ganimet"ler, "tutsak"lar...
Ve tutsaklar arasında güzel Cüveyriyye. Mustalıkoğullan'nın başkanı Haris'in kızı. Şimdi "cariye" durumunda. Yani alınıp satılabilir nitelikte. Tecrîd'in "mütercim"i Kamil Miras'ın anlattığı gibi, "tut*saklar bölüştürülürken o da, Sabit Ibn Kays'ın payına düşmüştür." (Bkz. Sahih-i Buhari Muhtasarı Tecrîd-i Sarih Tercemesi, 1117 numa*ralı hadisin "Izah"ı.)
Ne var ki kız çok güzel. Üstelik de soylu.
Kız, bu durumundan yararlanmış mıdır? Yeterli bir kanıt yok. Ancak birden, hadiste de belirtildiği gibi, Muhammed'in onu kendine aldığını görüyoruz. Muhammed, kurtulmalığını vererek kızı, alıp ken*di karılan arasına katmıştı. Ve ardından "zifaf'...
Arkasından, "idamlık" durumunda olan herkese "beraat".
Muhammed Hamidullah şöyle diyor:
"... Birkaç saat sonra biz, düşmanın, Muhammed'in (A.S.S.) en yakın dostlanndan biri haline geldiğini görmekteyiz. (...) Sonunda herkes, ganimetten eline geçen hisseyi red ve iade etmekte tereddüd geçirmedi. IKI YÜZ AlLENlN BİRDEN, hiç beklenmedik bir şekilde hürriyetlerine kavuşturulmaları üzerine, Mustalık'lılar, kaybettikleri on savaşçıyı pek çabuk unuttular. Ve sonunda islam'ı kabul ettiler." (Bkz. Prof.Dr. Muhammed Hamidullah, islâm Peygamberi, çev. Prof.Dr. Salih Tuğ, istanbul, 1980,1/264.)
Bu durum karşısında: "Ey güzel ve aşk, sen nelere kadirsin!" de*mek yerinde olmaz mı?
Muhammed 56 yaşındaydı o sırada. Güzel körpecik Cüveyriy-ye'yi, koynuna almak için hiç zaman yitirmemişti. Suyun yanında he*men kurulan meşin çadınnda işini görmüştü. Karılarından Aişe de oradayken... Cüveyriye'ye ve Aişe aynı yaştalardı. Medine'ye dönüşte de Aişe'nin kolyesi ve Safvan olayı meydana gelecektir. Acaba, Aişe Muhammed'den bir öç almak istemiş miydi? Cüveyriyye'yi kıskanmış olarak..?
"Kurtulmalık"lar ödenmeden ve tutsaklar daha özgürlüklerine kavuşturulmadan birşey olmuştu. Anılmaya, üzerinde durulmaya de*ğer birşey:
Muhammed, tutsak kadınların ırzlarına geçilmesine izin veriyor:
Ebu Said el Hudrî'nin anlatmasıyla "tutsaklar arasında Arab'ın en nefis kadınları" bulunuyordu. (Bkz. Müslim, e's-Sahih, Kitabu'n-Nikâh/125, hadis no: 1438.) Ve o baskını gerçekleştirmiş olan müslümanların ağızlarının suyu akıyordu güzel kadınlan görürken. Hemen yatmak istiyorlardı. Yatmak istedikleri kadınlar, birer "cariye" duru*muna gelmiş değiller miydi? Öyleyse müslümanlara "helâl'diler. Ger*çi Muhammed'in: "Tanrı'ya ve âhiret gününe inanan bir kimse için, kendi suyuyla (menisiyle) başkasının tarlasını (başkasının cinsel ilişki kurduğu kadını) sulaması helâl olmaz." dediği de aktarılıyor. Ve bu arada: "Tann'ya ve âhiret gününe inanan bir kimseye, başkasının me*nisinden temizlenmedikçe (istibrâ, fıkıhçılara göre bir ay içinde olur) hiçbir tutsak kadınla cinsel ilişki kurmak helâl olmaz." diye de eklen*diği belirtiliyor. (Bkz. Ebu Dâvûd, Kitabu'n-Nikâh/45, hadis no: 2158.) Ama çelişki yalnızca bu konuda değil ki...
Ebu Said el Hudrî anlatıyor:
- "Peygamberle birlikte Benû Mustalık Gazası'na çıktık. Ve Arap tutsaklarından tutsaklar elde ettik. O sırada kadınlar iştahımızı çekti. Bekârlık çok güç gelmişti bize o günlerde. Ve azil yapmak istedik. İs*tiyorduk azil yapmayı Ancak, Peygamber aramızdayken ona sorma*dan nasıl azil yapacağız?' dedik ve gidip peygambere sorduk. Peygam*ber de azil yapmamakta sizin için bir sakınca yoktur. (Yapabilirsiniz de. Yapmaya bilirsiniz de.) Ama bilin ki, kıyamet gününe değin mey*dana gelecek bir yavru, ne olursa olsun meydana gelir." (Bkz. Buhari, e's-Sahih, Kitabu'l-Itk/13; Tecrîd, hadis no: 1596; Müslim, e's-Sahih, Kitabu'n-Nikâh/127, hadis no: 1438; Ebu Davud, Sünen, Kitabu'n-Nikâh/49, hadis no: 2170.)
Kimileri, "azl"in ne demek olduğunu bilmedikleri için bu hadisin anlamını tam olarak anlamamışlardır.
"Azl" (azil), cinsel ilişki sırasında, erkeğin, meniyi, kadının cin*sel organına boşaltmadan çekmesidir. Yani, meniyi kadınlık organının dışına boşaltmak.
Kaynak : Turan Dursun Din Bu 1
|

29-09-2006, 15:02
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
700 esirden kadın olanlar ,içinde uygun şartları taşıyıp Müslümanlarla evlenenler dışındakiler karşılıksız veya fidye karşılığında serbest bırakılmışlardır.
"Öyleyse inkâr edenlerle (savaş sırasında) karşı karşıya geldiğiniz zaman hemen boyunlarını vurun; sonunda onları ‘iyice bozguna uğratıp zafer kazanınca da' artık (esirler için) bağı sımsıkı tutun. Bundan sonra ya bir lütuf olarak (onları bırakın) veya bir fidye (karşılığı salıverin). Öyle ki savaş ağırlıklarını bıraksın (sona ersin). İşte böyle; eğer Allah dilemiş olsaydı elbette onlardan intikam alırdı. Ancak (savaş) sizleri birbirinizle denemesi içindir. Allah yolunda öldürülenlerin ise; kesin olarak (Allah) amellerini giderip-boşa çıkarmaz. (47/4)"
Bu Allah'ın emridir.Peygamber de dahil hiçbir Müslüman Allah'ın emrine muhalif hiçbir tutum ve davranışlarda bulunamaz.Bulunduğu zaman dinden çıkar kafir olur.
|

29-09-2006, 15:04
|
 |
Üye
|
|
|
|
Kadın, meni, deve, koyun, altın, baskın, köle, korku...
Kuranda başka bişi varmı.
|

29-09-2006, 15:15
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Var;..Adalet,doğruluk,iyilik,şükran,minnet,tevazu, karşılıksız hayırlar,kötülükten alıkoymak ve iyiliği emretmek,düşkünlere sahip çıkmak,zalime engel olmak,sosyal dengeyi korumak,fuhşiyattan uzak durmak,hırsızlık,dolandırıcılık,adam öldürme gibi kötülüklere yaklaşmamak,yalan konuşmamak,rüşvetten uzak durmak,bilmediğinin peşinden koşmamak,bilgiyi önemsemek,,,gibi daha aklıma gelmeyen bütün güzel tutum ve davranışları Kur'an/İslam'da bulabilirsiniz.
|

29-09-2006, 15:19
|
 |
Üye
|
|
|
|
Örnek ver bir kaç ayetle... içinde korkular olmayan bir ayet.
|