Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 13-01-2012, 20:46
istatistik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
istatistik istatistik isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Standart Ölen Gayri Müslimlerin İslam'a Göre Durumu

İslam dinine göre gayri müslimlerin durumu konusunda tam bir netlik yoktur. Bazı ayetlerde kendilerinin dost edinilmemesi salık verilirken bazı ayetlerde ise hıristiyan ve museviler arasıda kıyaslamaya gidilmekte. Kimi ayetlerde ise hak dini olduklarından söz edilmekte.

"
eysa" isimli üyemiz ise bu konuya daha farklı bir açıdan yaklaşmış ve ölen gayri müslim çocukların durumuna yönelik bir araştırma yapmış. Bu noktada sözü kendisine bırakıyorum:

ölen gayri müslim çocukların islama göre durumlarıyla ilgili internette bir araştırma yaptım. islam alimlerinin kimisi cennete gider demiş kimisi cennetteki müslümanların hizmetçisi olurlar demiş kimisi annesi ve babası cehenneme giderse çocuklarıda cehenneme gider demiş,kimisi hiçbir yere gitmezler yok olurlar demiş. Yani hadisleri temel alan çok farklı görüşler var. ölen masum çocukların hiçbir suçu olmadığı halde cehenneme gitmeleri yada cennetteki müslümanların hizmetçisi olmaları beni çok rahatsız ediyor. bir çocuğun hizmetçi olarak kullanılması bile bana yanlış geliyor.

Forumda yeni üye olduğum için islam forumu bölümüne başlık açıp bu konuyu soramıyorum. Siz konuyla ilgili başlık açarsanız memnun olurum

Arkadaşımızın ricası üzerine bu başlığı açmış bulunuyorum. Konu benim de ilgimi çekti. Bu konuda herhangi bir incelemem olmadığı için herhangi bir yorumda bulunamıyorum. Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlarımızın bizlerle paylaşması iyi olur görüşündeyim.

Dinler çoğunluğun korkusu ve azınlığın kurnazlığı üzerine kuruludur. (Stendhal)

SERBEST KALEM
Alt 13-01-2012, 22:47
eysa eysa isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

başlığı açtığınız için teşekkür ediyorum.gayri müslim olarak ölen çocukların durumunu internetten islami sitelerden araştırdım.ama sonuç olarak kesin hiçbir şey söylenmiyor.alimler 7 ayrı görüşe ayrılmış

1- Akıl-baliğ olmadan ölen kâfir çocukları, Cennete girer. Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Cennette İbrahim aleyhisselamın etrafında çocuklar dolaşır. Bunların içinde müşriklerin küçükken ölen çocukları da bulunur.) [Buhari]

(Rabbimden, müşrik çocuklarını bağışlamasını diledim, kabul edip Cennete soktu.) [E.Nuaym]
(Her çocuk İslam fıtratı üzere [İslam’a elverişli olarak] doğar.) [Buhari]

2- Kâfir çocukları Cennette müminlere hizmetçi olur. Hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(Rabbimden, küçükken ölen müşrik çocuklarının Cennette müminlere hizmet etmelerini istedim, kabul etti.) [Hakim-i Tirmizi]

(Müşriklerin çocukları Cennet ehlinin hizmetçileridir.) [Taberani]

3- Ana babalarına tâbi olur. Ana babasından biri, Cennete giderse, çocuk da Cennete gider. İkisi de Cehenneme giderse, çocukları da Cehenneme gider. Küçükken ölen müşrik çocuklarının ahiretteki durumları sorulunca Resulullah efendimiz (Babalarına tâbidirler) buyurdu. Hiçbir amel işlemeden nasıl babalarına tâbi olur denilince, şöyle buyurdu:
(Büyüseydiler, ne amel işleyeceklerini Allah elbette bilir.) [Ebu Davud]

İki hadis-i şerif meali de şöyledir:
(Müşrikler de, çocukları da Cehennemliktir.) [İ. Ahmed]

(Kız çocuğunu diri diri gömen de, gömülen de Cehennemdedir.) [Ebu Davud]

[Günahsız çocuğun Cehenneme gideceği yedi kavilden biridir. Kendi aklına göre bu hadis-i şeriflere uydurma diyen kimse, hadislerin ve kavillerin ne olduğu bilmeyen cahildir. Farklı hadis-i şeriflerden dolayı farklı mezhepler meydana çıkmıştır. İmam arkasında Fatiha okumak Şafii’de farz iken Hanefi’de harama yakın mekruhtur. İki hükmün birbirine bu kadar zıt olması, Resulullah efendimizin farklı bildirmesindendir. Peygamber efendimiz de, ümmetine rahmet olması için farklı bildirmiştir. Bunun için bir kişi kendi mezhebine göre yapamadığı işi, sıkıntı olunca başka hak mezhebe göre yapmakta, farklı kavildeki rahmetten istifade etmektedir.]

4- Kâfirlerin çocukları, büyüseydi mümin veya kâfir olacaktı. Bu ise ilm-i ilahide bilindiğine göre, hüküm de ona göredir. Yani kâfir olacaklar Cehenneme, Müslüman olacaklar ise Cennete gider. Hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(Akıl-baliğ olsalardı, ne amel işleyeceklerini Allah elbette bilir.) [Buhari, Müslim, Nesai]

5- Cennete de, Cehenneme de girmez. Araf denilen bir yerde kalır. Fakat burası da devamlı değildir. Çünkü kıyamette Cennet ile Cehennemden başka yer yoktur. Hatta, (Ahirette imtihan olurlar, kazananlar Cennete, kaybedenler Cehenneme gider) diyen âlimler de olmuştur.

6- Kâfir çocukları toprak olacaktır. Cennete gitmek için imanlı olmak, Cehennemde ebedi kalmak için de imansız olmak şarttır. Kâfirlerin çocukları ne imanlı, ne de imansızdır. Bunlar yok olacaktır. Dağ, orman, mağara veya çölde yaşayıp da dinden haberi olmayanlar da, imanlı olmadıkları için Cennete girmez, Allah’ı, Cenneti, Cehennemi duymadığı ve inkâr etmediği için Cehenneme de girmez, hayvanlar gibi yok edilir.

7- Bazı âlimler, farklı hadisi şerifler karşısında susmuşlar, bir şey dememişlerdir. [Bu bilgiler, (Mektubat-ı Rabbani, Feraid-ül fevaid ve Tac gibi muteber eserlerden alınmıştır.]

Dağda, çölde yaşayıp da Peygamberleri işitmemiş olana "Şahik-ul-cebel" denir. Bunlar mazurdur. Peygamber gelmemiş hükmündedir. Bunların, peygamberlere inanmaları, emrolunmadı. Bunlar için Kur'an-ı kerimde, İsra suresinin on beşinci âyetinde, (Peygamber göndermeden önce, azap yapmayız) buyuruldu. (İsbat-ün-nübüvve)

bu görüşlerin hepsi tamamen farklı.yani ölen masum çocukların cennete gitmeleri sadece bir ihtimal.ölen gayri müslim çocuklar cehennemede gidebilir,cennette hizmetçide olabilir,(bir çocuğun cennette özgür olmak yerine hizmetçi olması beni rahatsız ediyor bu arada) araf denilen bir yerde kıyamete kadar kalıp sonra tamamen yok olabilirler yada hiçbir yere gitmeden öldükten sonra yok olup giderler.
ben şu soruyu sormak istiyorum
ölen gayri müslim çocukların kesin cennete gidecekleri islam hukukuna göre söylenebilirmi?
çünkü masum bir çocuğun sırf annesi ve babası yüzünden cehenneme gitme olasılığı bile bana korkunç geliyor.
Alt 13-01-2012, 22:49
sergenci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sergenci sergenci isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

sn. istatistik, yazdığım bir iletimde vardı, ateistlerin çocukları ile ilgili saçmalıkları bu adreste okumuştum, www.
sorularlaislamiyet.com sitede araştırılması gerekiyor. turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=22553 sayın eysa, bu belirttiğim site nurcuların sitesi, buradaki yazarların çoğunluğu Rezalet-i nur ile yoğurulmuştur, bir gerçek var ki o da sait nursi denen iblis sayesinde pek çok insan inançsız olmuştur. Sizi rahatsız eden o konuyu yazıp size üzüntü verdiğim için özür dilerim. Bu konu bana ve benim gibi düşünen insanlara elbette gerçek dışılığı yansıtmaktadır. Siteyi araştırın tanrı ulviyetini ayaklar altına alıyor, insanları şizofren düşünce ve iddialar ile etkilemeye çalışmaktalar, hep korkutma taktikleri. Eğer bize şah damarından yakın bir tanrı olsaydı eminim ki dinleri icat eden şizofrenleri ve onların yalakalarını yaratmazdı, fazla uzattım. Esenkalın..
Alt 14-01-2012, 01:48
Üye

sergenci´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
sn. istatistik, yazdığım bir iletimde vardı, ateistlerin çocukları ile ilgili saçmalıkları bu adreste okumuştum, www.
sorularlaislamiyet.com sitede araştırılması gerekiyor. turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=22553 sayın eysa, bu belirttiğim site nurcuların sitesi, buradaki yazarların çoğunluğu Rezalet-i nur ile yoğurulmuştur, bir gerçek var ki o da sait nursi denen iblis sayesinde pek çok insan inançsız olmuştur. Sizi rahatsız eden o konuyu yazıp size üzüntü verdiğim için özür dilerim. Bu konu bana ve benim gibi düşünen insanlara elbette gerçek dışılığı yansıtmaktadır. Siteyi araştırın tanrı ulviyetini ayaklar altına alıyor, insanları şizofren düşünce ve iddialar ile etkilemeye çalışmaktalar, hep korkutma taktikleri. Eğer bize şah damarından yakın bir tanrı olsaydı eminim ki dinleri icat eden şizofrenleri ve onların yalakalarını yaratmazdı, fazla uzattım. Esenkalın..
yani bunların hepsi sadece o sitenin dezenformasyonumu?
Alt 14-01-2012, 02:29
YasasinBilim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
YasasinBilim YasasinBilim isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Kur-an denen kitap, ne gariptir ki bununla ilgili hiç bir bilgi vermemektedir.

onun yerine, yaklaşık 80 kere "yerle gök arasındaki herşeyi allah yarattı" cümlesini tekrarlamayı, karanlık çağ dönem efsanelerine (lut, semud, nuh, ad, şuayib vb. onlarca kavmin nasıl helak olduklarını anlatan masallara) yer vermeyi uygun görmüştür.

meydan boş kalınca da hadisler ön plana çıkıyor. bana göre tamamının reddedilmesi gereken bu nasrettin hoca rivayetleri, ne yazık ki pek çok müslümanın 1. derecede rehberi (Kur-an'dan bile daha önemli).

aydın bir müslüman şöyle demelidir:

1) akıl baliğ olmayan (7 yaşından küçük) tüm çocuklar dinlerden ve günahlardan muaftırlar. hepsi cennetliktir.

2) 6 yaşından büyük gayri müslüm herkes, cehennemliktir.
cehennemden sonra cennete gidip gitmeyecekleri de muallaktadır.
Kur-an bu konuyu da es geçmiştir. Cüppeliye göre ebedi cehennem; fetullah'a göre ise cehennemden sonra cennet vardır.

Ömer Çelakıl isimli kaçık, hâla sure ve ayet numaralarından mucize araya dursun.
(sure ve ayetlerin numaralandırılması Osman tarafından yapılmıştır. Osman'ın mucizelerini araya dursun desem daha doğru olurdu).

sevgiler...
Alt 14-01-2012, 03:46
Üye

YasasinBilim´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

aydın bir müslüman şöyle demelidir:

1) akıl baliğ olmayan (7 yaşından küçük) tüm çocuklar dinlerden ve günahlardan muaftırlar. hepsi cennetliktir.

2) 6 yaşından büyük gayri müslüm herkes, cehennemliktir.
cehennemden sonra cennete gidip gitmeyecekleri de muallaktadır.
Kur-an bu konuyu da es geçmiştir. Cüppeliye göre ebedi cehennem; fetullah'a göre ise cehennemden sonra cennet vardır.

sevgiler...
Ben islam hakkında büyük şüphe duyan bir insanım.Uzun zamandır inancımla ilgili bir arayış içindeyim.Eğer bu dedikleriniz gerçekten doğruysa ben ciddi olarak açık açık gönül rahatlığıyla islamın sahte bir din olduğunu kabul ederim.İçime sindiremediğim onca şeyden sonra son noktayı kesinlikle bu koymuş olur.Bana bu dediklerinizi doğruluyacak bir kaynak gösterirseniz çok memnun olurum.
Saygılar
Alt 14-01-2012, 11:44
Neva - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Neva Neva isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Başarı Ödülü 

eysa´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
yani bunların hepsi sadece o sitenin dezenformasyonumu?

Sayin eysa;

Oncelikle aramiza hosgeldiniz.

Evet o tip, kendi ayri telden kendi kuranlarini yazan, inandiklari kitabi okumayan sitelerin urunleridir bunlar.

Bu konuda supheniz varsa sayet, Kuran'da bununla ilgili ayet vardir.

3/10 Şüphesiz, inkâr edenlere, ne malları, ne de evlatları Allah’a karşı hiçbir fayda sağlar. Onlar ateşin yakıtıdırlar.

Akil balig olmamis bir cocuk, ister musluman, ister gayrimuslim, hatta isterse gayrimesru olsun islama gore gunahsizdir.

Gayrimesru konusuna iliskin de su ayete bakabilirsiniz.

24/3 Zina eden erkek ancak, zina eden veya Allah’a ortak koşan bir kadınla evlenir. Zina eden bir kadınla da ancak zina eden veya Allah’a ortak koşan bir erkek evlenir. Bu, mü’minlere haram kılınmıştır.
Alt 14-01-2012, 23:09
sergenci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sergenci sergenci isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Sayın eysa, Sizi çok iyi anlıyorum, değerli arkadaşlar sizin sorununuza da eğilip görüşlerini de açıklamışlar. İletilerinizden anladığım kadarıyla bir şeyler size tuhaf gelmeye başlamış. Kuran’ı birde eleştirisel olarak okudukça çelişkiler daha muntazam olarak ortaya çıkmaktadır, ama inanarak ve kuran ın Allah tarafından geldiğine ve Muhammed in elçi ve nebi olduğunu kabul ederek abdest alıp ve öpüp başınıza koyarak okursanız asla hiçbir şeyi göremezsiniz.

Siz küçük bir noktaya takılmışsınız, inançsızların ve gayrimüslimlerin çocukları cennete gidecekler ve orada hizmetçi olarak ebediyen kalacaklar. Böyle bir tanrı emri zaten yok ve olamazda, bu ve bunun gibi yüzlerce argüman o site ve bu nurcu zihniyetinin dezenformasyonudur.

Küçük çocukları, bebekleri, daha doğmamış ana karnında bulunan üç beş aylık yeni şekillenmiş embriyoları hiçbir günahları olmadan kaderlerine yazmış olduğu cennet hizmetçiliği fasaryalarını ayrıca bu bahsettiğim insan yavrularını depremlerle, yangınlarla, sellerle, cinayetlerle Azraile feci bir şekilde öldürtüp ana babalarının günahlarını bunlardan çıkartacak olan bir Tanrı olamaz. Bu kurana tam anlamı ile zaten tezattır, Kuran da ne yazıyor, hiç kimse kimsenin günahını çekemez, asla böyle bir şey olamaz diyen bir kitap ve tanrı ?

Sayın eysa, sanırım 2004 yılından beri fırsat buldukça T.D. sitesine girip hep araştırdım ve okudum, halen okuyamadığım bir sürü konu mevcut ve hala zevkle okumaya devam ediyorum, bu site kuran ın yalanlarının ispatları ile dolu. Kandırılmışlığın verdiği öfke bazen çok uzun sürer, iki satırla ifade edeyim.

Bir insan, sevgisini, hayatını her şeyini çok sevdiği bir insana adar ve beraberce yaşamaya başlarlar, daha sonra bir tanesi onu aldatır, bu aldatmayı o insanı çok sevdiği için yakıştıramaz ve araştırma yapar bir süre sonra yakalar, çok seven insan şok olur bazen ölür, bazen öldürür ve bazen de delirir.

Ben tanrıyı öldürdüm. Esenkalın.

Konu sergenci tarafından (14-01-2012 Saat 23:11 ) değiştirilmiştir. Sebep: yazı boyutu
Alt 14-01-2012, 23:46
ereninthenature - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ereninthenature ereninthenature isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Benim arkadasimda Kuran'da sokaga inin tuttugunuzu oldurun, kadina yarim miras verin, kadinin sahitligi yarimdir gibi ayetleri gorup inanmayi birakti, tabi ilk ben anlattim ateist oldugumu filan.Bir kac ay gecti, bana bir soru sordu; Ya bizim ahlakimiz Allah'in ahlakindan farkliysa ve icimize sindiremedigimiz icin cehennemde sonsuza kadar yanarsak, islami perspektiften Allah varsa istedigini yapar, kimseye hesap vermez.Arkadasa verdigim cevap, ben "Allah ahlaksiz diye ateist olmadim" oldu.

Sizin kafaniza bir yer takilmis, eminim o bir degil, 10-20 tane islam sacmaligi var gozunuze batan.Bir bir arastirin, Kuran'i alin turkce okuyun.Hata varsa Allah yoktur

Mesela gunes batida kara balciga batar filan diyorsa o tanri uydurmadir.

Science is not only compatible with spirituality; it is a profound source of spirituality.
-Carl Sagan

All ideology is toxic because ideology is a kind of insult to the gift of human free thinking.
-Terence McKenna
Alt 15-01-2012, 01:38
Üye

cevaplarınız için teşekkür ediyorum.
isterse akıl bağli olsun hiç kimseye bir kötülük yapmamış birinin sırf Allaha inanmıyor diye sonsuza kadar cehenneme gitmesi bana hiç doğru gelmiyor.akıl bağli olduğu halde inanmadı diye 12-15 yaşında birini sonsuza kadar atan biri merhametli olamaz.ben aslında eskiden Allahın adaletinden hiç şüphe etmezdim.Ama sağolsun lise 3 te kuranı kerim hocam dinden dönenlerin katli vacip olduklarını söyliyerek aklıma ilk soru işaretini soktu.sonra soru işaretleri çoğaldı.Sonra bir gün hayatım boyunca hiçbir zaman yapmadığım bir şeyi yaptım.kendimi Allahın yerine koydum.Ve daha adaletli ve iyi bir düzen hayal ettim.insanların inanmak,inanmayanlarla savaşmak,ve kulluk etmek için değil sadece iyilik için uğraştıkları daha adaletli bir düzen.Aklıma takılan her soruyu dini konularda yetkin olan kişilere sordum.hiçbiri beni tatmin edecek bir cevap veremedi.mesela bu konuyu ilahiyat hocama sordum.Oda önce sorunun saçmalığından ve gereksizliğinden bahsetti sonra Allahın her insanın beynine Allahı ve islamı bulabilmeye yarayan bir kod yazdığını,gayri müslim ailelerde ve gayri müslim ülkelerde doğanların sınavları zor olsa bile bu kodu kullanarak doğru yolu bulabileceklerini söyledi.

Önerilen Siteler