13-10-2006, 04:24
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Re: Muhammed'in Serveti,Mirası Hususu -II- (Geniş Özet)
Sevgili Sodomo, deger be kardesim deger, bir tek kalin kafalilar okumuyor ki bu forumu, bir kisi bile anlasa dediklerimizi, o da baskalarina anlatacaktir. Bazi beyni muhurlenmisler yildirmasin seni, ufak bir isik bile suzse karanliklara, gine de hic yoktan iyidir.
Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
|

13-10-2006, 09:19
|
|
Üye
|
|
|
|
sodomo--";p="´isimli üyeden Alıntı
Değmezssin değmez...
|
şimdi böylemi oldu sodomo efendi.kaçıyorsun gibime geliyor ne dersin
|

13-10-2006, 09:59
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
özgür_beyin";p="´isimli üyeden Alıntı
sayın ve ey ulu yöneticiler olimpos tan bir inin muhammedin uçkurunu bırakın. neden cübbeliyi kaldırdınız bu günün muhammedi o. koruyan kim önemsemeyen kim. ister senizde beni üyelikten çıkarın .bıktım muhammedin karılarından.güncel de öldü yasasın muhammedin pip.s .
|
Sayın özgür_beyin,
Cübbeli'yi kaldırmamıştım, sadece gönderilen mesajların içeriğine bakınca Cafe için daha uygun görmüş oraya taşımıştım.
Şikayetiniz üzerine merwe yine serbest foruma aktarmış.
Bir topiği başka bir forum'a taşımak Olimposta olmayı mı gerektiriyor?
Lütfen daha insaflı olun.
|

13-10-2006, 10:01
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Buradaki en sağlıklı değerlendirmeyi "bütün hadisler uydurma sen dedenin ne dediğini hatırlıyormusun en iyi ihtimalle hadis toplama tarihi180 enkötüsü 230 *böyle saçmalardan delil olmaz herkesin doğru bir hadisi var" cümlesiyle Özgür-beyin yapmıştır.Kendisine sonuna kadar katılıyorum.Ne varki bütün hadislerin çöpe atılması taraftarı olduğum halde insi şeytanların rahat bırakmaması yüzünden bizde bu konulara girmiş bulunuyoruz.Muhammed dünyanın, hakkında en çok istismar edilen,en çok yalan söylenilen,en çok kullanılan insanların başında gelir.Hal böyleyken,vahyi bilgi dışında Muhammet burda şöyle dedi,burda şöyle yaptı demek hadsizlik ve insafsızlıktır.Peygamberin daha hayattayken kendi mallarını kamuya dahil ettiği ailesine bu mallardan ihtiyaçları dışında vermediği ayetle sabittir."Ey peygamber, eşlerine söyle: "Eğer siz dünya hayatını ve onun süslü-çekiciliğini istiyorsanız, gelin sizi yararlandırayım ve güzel bir salma tarzıyla sizi salıvereyim.(boşayayım)
Eğer siz Allah'ı, Resûlü'nü ve ahiret yurdunu istiyorsanız artık hiç şüphesiz Allah, içinizden güzellikte bulunanlar için büyük bir ecir hazırlamıştır." (33/28-29)
Bu yüzden şu hanımının bu kadar malı vardı gibi bütün rivayetler otomatikman uydurma durumlarına düşerler.Uydurma haberlerle bir insana saldırmak ise gayr-i insani bir davranıştır.
|

13-10-2006, 21:16
|
|
Üye
|
|
|
|
vartor";p="´isimli üyeden Alıntı
Sevgili Sodomo, deger be kardesim deger, bir tek kalin kafalilar okumuyor ki bu forumu, bir kisi bile anlasa dediklerimizi, o da baskalarina anlatacaktir. Bazi beyni muhurlenmisler yildirmasin seni, ufak bir isik bile suzse karanliklara, gine de hic yoktan iyidir.
|
selamlar
kalın kafalı bizmi oluyoruz burada?kimin kalın kafalı olduğu belli.yaa yokmu bir insaf sahibi sodomo *nakavt oldu duygu sömürüsüne başladılar.ışık süzecekmiş sizde bu ışığı görecek gözmü varki?
bu işler kopyala yapıştırla olmuyor malesef bari yapıştırdıklarınızı okuma zahmetine katlanın yoksa sodomo gibi apışır kalırsınız.
|

13-10-2006, 23:27
|
|
Üye
|
|
|
|
Sen git lise öğrencilerinin chat yaptığı mynet, türknet gibi forumlara takıl emi...Her halinden daha askere gitmediğin belli oluyor. Derslerine iyi çalıştın mı ? Üniversite sınavlarını kazanamazsan ne yapacaksın ?
Bu yaşta bu kadar terbiyesiz olduğuna göre ileride ana avrat düz gitmeye başlarsın ona buna. Bak o z aman tam bir şeriatçı olursun ve rüşdünü de ispat etmiş olursun.
Hadi yavrum ikile ufak ufak, burada çoluk çocuk eğlendirmiyoruz.
Bir daha da bana cevaben herhangi bir yazın olmasın, sağım solum belli olmaz ona göre...
|

13-10-2006, 23:36
|
|
Üye
|
|
|
|
selamlar
çevir kazı yanmasın sodomo.
benim uslubumu *mutezile ile ilgili yazılardan takip edebilirsin.karşımdaki saygılı olursa ben ondan daha fazla saygılı olmaya çalışırım.haa bu arada yaşım 36 askerliğimide kulp ta yaptım.ana avrat düz gitmek bana yakışmaz sodomo sizlere yakışır.bu arada mephistonun güzel bir lafını hatırlatayım sana akıl yaşta değil baştadır.sen 100 yaşında olsan ne anlam ifade ederki?
yazdıklarıma cevap veremedin hakaret etmek için bahane aramaya başladın.her zaman dediğim gibi mutezileyi örnek almayı deneyin.
|

13-10-2006, 23:58
|
|
Üye
|
|
|
|
sodomo gibi apışır kalırsınız
Seni öyle bir apıştırırım ki feleğini şaşırırsın...
Bir yazıya başlarken BÜYÜK HARF ile başlanır ve noktadan sonra gelen kelimenin ilk harfi BÜYÜK olur.
2 X18 =36 yaşına kadar öğrenemedin mi bunu ?
Ama adam apıştırmayı öğrenmişsin bakıyorum...
Birde dilin de çok uzun. *
Ama benim sadece dilim çalışmaz elimde çalışır bilesin.
|

14-10-2006, 11:06
|
|
Üye
|
|
|
|
selamlar
edebiyattan yazılı yapacaksın galiba.birde elimde çalışır falan diyorsun korkutuyorsun beni!
elinizin yanında kafanızıda çalıştırmayı denesen sorun kalmayacak ama!
|

14-10-2006, 11:27
|
|
|
mehmet k abim.
Peygamber (s.a.s.) Efendimiz, hayâtı boyunca son derece sâde yaşamıştır. Eline geçen her şeyi derhal yoksullara dağıtmış, günlük ihtiyacı dışında hiç bir mal edinmemiştir.(457) Bu sebeple, vefâtında mirascıları tarafından paylaşılacak hiç bir şey bırakmamıştırdemişsin.
Hadis No : 2085 Ravi: Aişe Tanım: Resulullah (sav)'a, Habeş kralı Necaşi'den hediyeler geldi. İçerisinde Habeşi kaşlı bir de altın yüzük vardı. Resulullah onu bir çöple veya tiksinerek bir parmağıyla aldı. Kızı Zeyneb'in kızı Ümame Bintu Ebi'l-As'ı çağırıp: "Yavrucuğum al şunu, takın!" dedi.
* Mirasçılarına paylaşacak bir şey kalmaması,sağlığında mirasçılarına zaten dağıtıyor olmasıdır.
* Asıl ilginç olansa dağıtım esnasında insan zekasıyla alay eder bir tavırla.
ayyy iğrenç bişey bu altın,ben bunu torunuma vereyimde etrafı kirletmesin gibi.şark kurnazlığı sergilemesidir.
* Muhammedin kendine altın bir yüzük yaptırıp taktığıda bilinen hadislerdir.
|