Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 22-07-2012, 02:40
SHADOWofGODonEARTH - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
SHADOWofGODonEARTH SHADOWofGODonEARTH isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart İbn-i Sînâ Kâfirdir!

Bediüzzaman said Nursi ise, bu konuda –özetle- şu görüşlere yer vermiştir:

“İslam filozoflarından İbn Sina ve Farabî felsefenin görünürdeki şaşaasına kapılıp, ona aldandılar. Bu sebeple –birer dahî olmalarına rağmen- ancak basit bir mümin derecesini kazanabilmişlerdir. Hatta, İmam Gazalî gibi bir Huccetü’l-İslam, onlara o dereceyi de vermemiştir.” (Sözler/30. Söz)

İbn-i Sina’nın: “Öldükten sonra dirilme inancını aklen ispatı mümkün değil, ama biz takliden iman ederiz.” demesi, meseleyi gayet güzel özetliyor. Yani İbn-i Sina gibi bir dahi ve alim insan, iman hususunda avam bir mümin gibi mukallid kalmıştır.
Büyük büsbüyük islam alimi Gazali, İbni Sina'yı kafir ilan etmiş, cennet cehennem yok, peygamberin uydurduğu şeyler onlar dediği için.

İbni Sina bildiğimiz kafirdir. Her zaman dediğim gibi müslüman beyinden filozof çıkmaz, çıkarsa müslümanlar ona ''kafir yahudi dönme sabetayis kemalis atayis camileri ahır yaptılar ilüminati mason hitler bıyığı inönü marksiz allahsız gomunis'' derler.

Ama sıkıştıklarında 'ibni sinanın avrupada okutulan kitapları' derler.

Anadan doğma müslümanım;
o vakit anadan doğma budistler kesin cehennemliktir.
Alt 22-07-2012, 09:49
Sayokan Sayokan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

SHADOWofGODonEARTH´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Büyük büsbüyük islam alimi Gazali, İbni Sina'yı kafir ilan etmiş, cennet cehennem yok, peygamberin uydurduğu şeyler onlar dediği için.

İbni Sina bildiğimiz kafirdir. Her zaman dediğim gibi müslüman beyinden filozof çıkmaz, çıkarsa müslümanlar ona ''kafir yahudi dönme sabetayis kemalis atayis camileri ahır yaptılar ilüminati mason hitler bıyığı inönü marksiz allahsız gomunis'' derler.

Ama sıkıştıklarında 'ibni sinanın avrupada okutulan kitapları' derler.
"cennet cehennem yok, peygamberin uydurduğu şeyler onlar dediği için."
Bunu o cümlesinden çıkarmak baya bir kendinize göre yorumlama olmuş.Takliden yaparız derken orda kast ettiği mananın bu olduğu kanısına nerden vardınız?

Müslüman beyinden filozof çıkmaz demişsiniz ona %100 katılıyorum.
Alt 22-07-2012, 11:48
murted - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
murted murted isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Moderator
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

İbn-i Sina’nın: “Öldükten sonra dirilme inancını aklen ispatı mümkün değil, ama biz takliden iman ederiz.” demesi, meseleyi gayet güzel özetliyor.
İbni Sina klasik Sünni anlayışa oldukça ters şeyler söylemiştir de bu söylediği "cennet cehennem yok, peygamberin uydurduğu şeyler onlar" demekle aynı şey değil.

İbni Sina akılcıdır. Öldükten sonraki yaşamın akıl ve mantık çerçevesinde izah edilemeyeceğini, bu yüzden buna olan imanın akli delillere dayanmaktan uzak olduğunu söylemiş. Burada öldükten sonra yaşama iman etmediğini söylemiyor.

Benim bildiğim kadarıyla İbni Sina'yı kafir yapan başlıca şeylerden biri Kuran'da mucize olarak anlatılanları doğa olaylarıyla izah etmeye kalkması, mucize niteliğini yok saymasıdır.

Bugünkü geleneksel İslam anlayışının o zamanki temsilcisi Gazali'dir. Bu yüzden bunların, Gazali'nin tekfir ettiği yani kafir ilan ettiği İbni Sina ve Farabi gibilere sahip çıkmaları eğer cehaletten kaynaklanmıyorsa iki yüzlülükten başka bir şey değildir.

No Religion No Cry

Ateizmi Anlamak için tıkla!
Alt 22-07-2012, 11:58
Üyeliğini Sonlandırmış

murted´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
İbni Sina klasik Sünni anlayışa oldukça ters şeyler söylemiştir de bu söylediği "cennet cehennem yok, peygamberin uydurduğu şeyler onlar" demekle aynı şey değil.

İbni Sina akılcıdır. Öldükten sonraki yaşamın akıl ve mantık çerçevesinde izah edilemeyeceğini, bu yüzden buna olan imanın akli delillere dayanmaktan uzak olduğunu söylemiş. Burada öldükten sonra yaşama iman etmediğini söylemiyor.

Benim bildiğim kadarıyla İbni Sina'yı kafir yapan başlıca şeylerden biri Kuran'da mucize olarak anlatılanları doğa olaylarıyla izah etmeye kalkması, mucize niteliğini yok saymasıdır.

Bugünkü geleneksel İslam anlayışının o zamanki temsilcisi Gazali'dir. Bu yüzden bunların, Gazali'nin tekfir ettiği yani kafir ilan ettiği İbni Sina ve Farabi gibilere sahip çıkmaları eğer cehaletten kaynaklanmıyorsa iki yüzlülükten başka bir şey değildir.
İslamda dinden aforoz gibi bir işlemin bulunmayışından kaynaklanıyor bence.
Birinin kafir dediğine,diğeri alim diyor...
Alt 22-07-2012, 13:12
Neva - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Neva Neva isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Başarı Ödülü 

Akilcidir. Oz'den varolus felsefesinden etkilenmistir.

Cagdaslarindan da etkilenmis olmalidir, zira onlardan bazilari evrimi ongormuslerdir.

Bu da Gazali'ye ve Ol ! emrine ters duser normal olarak.
Alt 22-07-2012, 13:33
undersun undersun isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Simdi bu cümleden adamın kafir olduğunu nasıl çıkardınız ki?

Siz nerden bileceksiniz ki dini ,sizden daha iyi bilen said Nursî bile adama kafir demezken..

Bence siz kendinizi dindar görüyorsunuz..

Cennet ve cehennem yokduru nerde ve nizamdan demiş ?kaynak.?
Alt 22-07-2012, 16:31
Üyeliğini Sonlandırmış

undersun´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Simdi bu cümleden adamın kafir olduğunu nasıl çıkardınız ki?

Siz nerden bileceksiniz ki dini ,sizden daha iyi bilen said Nursî bile adama kafir demezken..

Bence siz kendinizi dindar görüyorsunuz..

Cennet ve cehennem yokduru nerde ve nizamdan demiş ?kaynak.?
Said-i Nursi gibi akıl hastanesinde yatmış birini ilim insanı olarak nasıl değerlendirirsiniz ?
Alt 22-07-2012, 18:39
Üye

Sayokan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Said-i Nursi gibi akıl hastanesinde yatmış birini ilim insanı olarak nasıl değerlendirirsiniz ?
Sizde bana ilim adamı olma kriterlerini yazında görelim ..

En azından din konusunu sizden iyi bilmekte..said Nursî..
Alt 22-07-2012, 19:12
endulus endulus isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

undersun´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sizde bana ilim adamı olma kriterlerini yazında görelim ..

En azından din konusunu sizden iyi bilmekte..said Nursî..
Sayın undersun artık ne taraflarımla güleceğime şaşırmaya başladım, sizin din bilgininiz bakın neler söylüyormuş tabi eminim sadece kulaktan dolma bilgilerle bilgi sahibi olduğunu zannettiğiniz için daha çok koyun gibi melemek zorunda kalacaksınız.

Risalelerden inciler...

Tarihçe-i Hayat, c. II, s. 2123-2124 de geçen
".. daha çocukken asrın bilgini olarak tanınmış ve kimseye soru sormamış, ama sorulan bütün sorulara mutlaka cevap vermiştir"

Peygamberden rüyada izin aldığını, hadis kitaplarında ve Kur'an ‘da Risale-i Nur kitaplarına dair işaretler bulunduğunu söyler. Kur'an ‘da, Risale-i Nur kitaplarından bahseden ayetler varmış. (Şualar 706)

Kur'an'da Hz.Muhammed'e açıklanmadığı halde Said Nursi'ye açıklanmış gizli gerçekler var mıdır? Risalei Nur; Kur'an'nın gizli gerçeklerinin arştan inen kesin delili midir?

Şualar, Birinci Şua, Yirmi dördüncü Ayette geçen; "Kur'an'ın gizli hakikatleri Risale-i Nur ile birlikte bize iniyor!!..."

Kastamonu Lâhikası, 231, Yirmiyedinci Mektubda geçen; "Risale-i Nur, yüze yakın din tılsımlarını ve hakâik-ı Kur'aniyenin muammalarını keşfetmiştir ki; her bir tılsımın bilinmemesinden çok insanlar şübehata ve şükûke düşüp, tereddüdlerden kurtulmayıp, bazan îmanını kaybederdi. Şimdi, bütün denizler toplansalar, o tılsımların keşfinden sonra galebe edemezler."

Şualar, Birinci Şua, Yirmi ikinci Ayet ve Ayetler, c. I, s. 841'de geçen;

"Resailin Nur denilen otuz üç aded Söz ve otuz üç aded Mektub ve otuz bir aded Lem'alar, bu zamanda, Kitabı Mübin'deki âyetlerin âyetleridir".

Bu iddiaları ileri sürenlere göre; Said Nursi yeni bir peygamber, Risaleler ise yeni bir ilahi kitap, Kur'an sırlarla dolu açıklanmamış gizli bir kitap, Risale-i Nur'lar imanı kurtaran kitap, Hz.Muhammed ise Kur'an'ın sırlarından habersiz veya haberi varsa bunları ümmetten saklamış bir peygamber olur ki böyle bir iddia küfürdür

Risaleler itfayeciler gibi yangına engel olabilirler mi?

Emirdağ Lahikası, Yirmi Yedinci Mektup, c. II, s. 1723. de geçen:

" bîçare Ceylan yanıma geldi, dedi: "Biz yanıyoruz, mahvolduk." Ben de iki gün evvel mağazalarında bulunan Âyet-ül Kübra'nın bir kısım matbu' nüshalarını yanıma getirmek için söyledim, fakat getirmedi. Demek o ateşi söndürmek için orada kalmıştı. Ben de Risale-i Nur'u ve Âyet-ül Kübra'yı şefaatçı yapıp: "Ya Rabbi kurtar" dedim. Üç saat o dehşetli yangın hücumunda bütün o büyük daireyi mahvetti. Altında ve bitişiğindeki dükkânları bütün yaktı, yıktırdı. Risale-i Nur'un ve Âyet-ül Kübra'nın hıfzında (korumasında) olan mağazaya kat'iyyen ilişmedi ve altındaki şakirdin dükkânı da müstesna olarak sağlam kaldı." Sözleriyle Said Nursi Risalelerin yangına engel olduğunu, mağazayı koruduğunu iddia ederek şirk işlemiyor mu?

Bu adam size göre din bilgini imiş vay be..

Bu ülke'nin hiçbir zaman "C" planı olmadı.Bu ülke de daima A.B.D planları devreye sokuldu !... UĞUR MUMCU
Alt 23-07-2012, 00:49
Üye

endulus´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sayın undersun artık ne taraflarımla güleceğime şaşırmaya başladım, sizin din bilgininiz bakın neler söylüyormuş tabi eminim sadece kulaktan dolma bilgilerle bilgi sahibi olduğunu zannettiğiniz için daha çok koyun gibi melemek zorunda kalacaksınız.

Risalelerden inciler...

Tarihçe-i Hayat, c. II, s. 2123-2124 de geçen
".. daha çocukken asrın bilgini olarak tanınmış ve kimseye soru sormamış, ama sorulan bütün sorulara mutlaka cevap vermiştir"

Peygamberden rüyada izin aldığını, hadis kitaplarında ve Kur'an ‘da Risale-i Nur kitaplarına dair işaretler bulunduğunu söyler. Kur'an ‘da, Risale-i Nur kitaplarından bahseden ayetler varmış. (Şualar 706)

Kur'an'da Hz.Muhammed'e açıklanmadığı halde Said Nursi'ye açıklanmış gizli gerçekler var mıdır? Risalei Nur; Kur'an'nın gizli gerçeklerinin arştan inen kesin delili midir?

Şualar, Birinci Şua, Yirmi dördüncü Ayette geçen; "Kur'an'ın gizli hakikatleri Risale-i Nur ile birlikte bize iniyor!!..."

Kastamonu Lâhikası, 231, Yirmiyedinci Mektubda geçen; "Risale-i Nur, yüze yakın din tılsımlarını ve hakâik-ı Kur'aniyenin muammalarını keşfetmiştir ki; her bir tılsımın bilinmemesinden çok insanlar şübehata ve şükûke düşüp, tereddüdlerden kurtulmayıp, bazan îmanını kaybederdi. Şimdi, bütün denizler toplansalar, o tılsımların keşfinden sonra galebe edemezler."

Şualar, Birinci Şua, Yirmi ikinci Ayet ve Ayetler, c. I, s. 841'de geçen;

"Resailin Nur denilen otuz üç aded Söz ve otuz üç aded Mektub ve otuz bir aded Lem'alar, bu zamanda, Kitabı Mübin'deki âyetlerin âyetleridir".

Bu iddiaları ileri sürenlere göre; Said Nursi yeni bir peygamber, Risaleler ise yeni bir ilahi kitap, Kur'an sırlarla dolu açıklanmamış gizli bir kitap, Risale-i Nur'lar imanı kurtaran kitap, Hz.Muhammed ise Kur'an'ın sırlarından habersiz veya haberi varsa bunları ümmetten saklamış bir peygamber olur ki böyle bir iddia küfürdür

Risaleler itfayeciler gibi yangına engel olabilirler mi?

Emirdağ Lahikası, Yirmi Yedinci Mektup, c. II, s. 1723. de geçen:

" bîçare Ceylan yanıma geldi, dedi: "Biz yanıyoruz, mahvolduk." Ben de iki gün evvel mağazalarında bulunan Âyet-ül Kübra'nın bir kısım matbu' nüshalarını yanıma getirmek için söyledim, fakat getirmedi. Demek o ateşi söndürmek için orada kalmıştı. Ben de Risale-i Nur'u ve Âyet-ül Kübra'yı şefaatçı yapıp: "Ya Rabbi kurtar" dedim. Üç saat o dehşetli yangın hücumunda bütün o büyük daireyi mahvetti. Altında ve bitişiğindeki dükkânları bütün yaktı, yıktırdı. Risale-i Nur'un ve Âyet-ül Kübra'nın hıfzında (korumasında) olan mağazaya kat'iyyen ilişmedi ve altındaki şakirdin dükkânı da müstesna olarak sağlam kaldı." Sözleriyle Said Nursi Risalelerin yangına engel olduğunu, mağazayı koruduğunu iddia ederek şirk işlemiyor mu?

Bu adam size göre din bilgini imiş vay be..
Simdi kopyala yapistir yaparak bana ne anlatmaya çalışıyorsunki,

Ben sana diyorumki bu adam sizden daha iyi bilir dini diyorum sen bana gelmiş ne anlatıyorsun,

Ben ilm adamı yada din bilgini olarak savundummuda bana kopyala yapistir yapıyorsun..

Ne garipsiniz yahu...

Önerilen Siteler

Etiket
ibni sina ibn avrupa