Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 28-04-2006, 01:54
Cemal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Cemal Cemal isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bulunduğu yer: şirrinmişirrin egemino canlıuzurlu bi sayilgassabasının şirim bi beldesimden tefrişediyom sitteye.
Standart Re: Tanrıya Dilekçe

Bana bakın...

sodomo-- *, *pantevidar , melas abiler ..!!!

Birbirinize dalaşmayın...

Vallama cehendem abimi başınıza sararım...

görürsünüz o zaman zarta zurta etmeyi...

ayıp oluyo..haa..

ince ince taşlar..
az geçince yarılır başlar..
anın çün ...ağır olalım *(bende olayım..)(..bu arada benide..) Molla sansınnar..

imza.. CeMaL
Alt 28-04-2006, 02:17
pante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pante pante isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Bu Cemal kardeşime ;

Ben, gönlü temiz insana kurban olayım
Gezsin başım üstünde benim, hoş tutayım
Ham insanı al karşına, söylet azıcık,
Dön, sonra cehennem ne imiş, gel sorayım

Bu da Sodomo dostumuza ;

Neyi tutsam para etmez ; ayılmaz değilim ki!
Yaşamın en sonu hiçtir ; yıkılmaz değilim ki!
Bin pırıltıyla tutuşsam da, yansam da sönüş var ;
Say, kadehtim Cem elinde ;kırılmaz değilim ki!
Alt 28-04-2006, 02:31
sorgulamak... sorgulamak... isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Aday Üye

sevgili panteidar arkadaşım bütün dinlerin çelişkilerini çok güzel bir şekilde sergilemişsin kutlarım.. *ancak *her çelişkiden bağsederken ey tanrım diye başlaman çok ilginç *tam bi dini olmayan dindar bir insan *gibi olmuş. evreni yaratan *yada *herşeyi yaratan ne ise *artık ona *tanrı yada ne isim veriyorsan ondan *bağsederek *tıpkı o saçma dediğin ve birçok çelişkilerinden bağsettiğin o dinlere inanan *insanlar gibi *ona tapıyorsun ona inanıyorsun *ve o saçma dediğin dinlere inanan insanlardan tek farkın sadece müslümanım hırıstiyanım ve bu gibi dinlerin *gereğini yerine getirmemendir,dinleri kabul etmemendir *yani sonuçta *onlarda *inanıyor sende onlar kutsal dinlerle inanıyor sen direk inanıyorsun ama dediğim gibi sonuçta o var diyosunuz *sana tavsiyem dinleri sorgulamaktansa bu dinler kimin uğruna oluştu onu sorgula....
Alt 02-11-2006, 10:53
soro soro isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

soro - MSN üzeri Mesaj gönder soro - YAHOO üzeri Mesaj gönder

"Tanrım sen neredesin? Buna akıl erdiremedim. Kutsal kitapların hem "O heryerde" diyor, hem de "Gökte". Bu nasıl oluyor Tanrım? Gök diye herkes yukarı bakıyor. Ama Evrende yukarısı neresi, aşağısı neresi ona da akıl erdiremedim. Türkiye'den yukarı bakınca ile, Yeni Zelanda'dan yukarı bakınca uzay koordinatları çok farklı olmuyor mu Tanrım? Yoksa bize mi yanlış öğrettiler?
Yoksa onlar yeri uçsuz bucaksız düz bir toprak, göğü-uzayı da yerin üstünde bir kubbe mi sanıyorlardı? "

İslam da,"O her yerdedir" demek,şahsı ve vucudu itibariyle değil,emri,iradesi,kudret,hikmeti,rahmeti,ve saymadığım isim ve sıfatları ve işleri ve fiilleriyle her yerde hükümrandır demektir.Hiçbir yerde değildir demek ise,şahsı ve vucudu maddi olmadığı ve maddi birmekan tasavvur edilemediğini ifade eder.Zaten yaratıcının ezeli ve ebediolmakla beraber kendine daha sonradan bir mekan yaratmış olması gibibir şey de düşünülemez.Bu mekan mefhumundan ve maddi düşünmekten kendimizi fazla kurtaramayız zira aksini görmedik ve tasavvur edemiyoruz.Zaten bizim maddi alemimizin dışında olan Allah hakkında zatı ve şahsı hakında da veilen bilgiden fazlasını kurcalamamak tavsiye edilmiştir.zira verilmemiş bilgiden fazlası fertten ferde değişen felsefi tasavvurlardan başka birşey değildir ve gerçekle uyuşması ise imkansız gibidir.
gök tabirleri,taht arş gibi tabirlerden anladıklarımız eksiktir.şimdi bambaşka bir boyut ceya alem hakkında malumdur ki,bilmeyen bizler arasın da tarif edicikelimeler oluşmamıştır.yani tv olmayan bir toplumda *siz gidip tv yi anlatmakisteseniz en fazşla diyebileceğiniz o toplumun anlayacağı şekilde "ya işte şu kukla oynatılan perdeye benziyor,işte *bir kutu var bakınca kukla gibi adamlar var" felan diyebiliriz.
Uhrevi alemlerle ilgili ifadeler de ancak bizlerin kafalarımızda en yakın manaya tekabül eden ve fakat tabii ki gerçek mahiyeti arzedemeyen,sadece bizefikir veren kelimelerle ifade edilebilmiştir.zira içinde olmadığımız o alemlere ait lügatlarımız kelimelerimiz yoktur.dolayısıyla
gök,sema,taht,arş vs gibi ibareleri bu açıdan da dikkate alarak anlamaya çalışmalıyız.
hadisler ve ayetler de durum budur.
bunların ortak ifadeleri,Allahın yüceliği ve üstünlükleri gibi meseleleri anlatmalarıdır.

vakit bulursan devam edecem pantenin yazısına.......
Alt 02-11-2006, 11:51
ozgur_beyin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ozgur_beyin ozgur_beyin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

pante
* * * * *bir sayfa yazıda yahudi dinini ve dalayısıla islamiyetide özetlemiş
* * *sin *tebrik ederim.
Alt 02-11-2006, 11:54
Kıdemli Üye

sevgili meas * yazdığın rubai kimin çevirisi. anltılmaz güzellikte olmuş , yazarsan sevinirim selamlar.
Alt 02-11-2006, 12:16
kuvvaci kuvvaci isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Sevgili Tanrı Pantenin dilekçesinin altına bende bir iki bişey ilave etmek isityorum. Senin bürokratik işleri pek sevmediğini bildiğim için ayrıca bi dilekçe yazmaya gerek görmedim. Çünkü daha önce yazdığım dilekçeler sekreterlik büronuzda sumen altı edildiğinden eminim. Benim istirhamım isa ile muhammet peygamber arasında 610 yıl var, bu kadar kısa bir zaman diliminde 2 peygamber göndermişsin bundan sonrada artık size yok peygamber demişsin başınızın çaresine bakın demişsin hani diyorum benim ki belki olmayacak bi istek ama yinede ben bi rica edeyim dedim.Bir peygamber daha gönderiversen .Birde son gönderdiğin peygamber den bu yana *1420 küsur yıl geçmiş aradan şu son gönderdiğin dini bi güncelleyiversen diyorum. Bizim islamcılar ile bizler arasında yorum bakımından müthiş bir uçurum var. Yani bizemi aklı az verdin islamcı dostlaramı çok verdin ben anlayamadım. Yani ben öyle bilgisayarlar gibi hergün güncellemede istemiyorum. Yüz yılda bi bizim anlayacağımız şekilde levhi mahfuzdan bi kaç satır... yine göndereceğin kişiyi sen seç ona itirazım yok. Ha itirazım şuna olur belki işine karışmak gibi olmasın da bi kadın peygamber olursa bu daha makbule geçer. Hem kadınlarda bizdende bir peygamber geldi diye sevinirler be böyyük tanrım selamlarımı sunuyorum ellerinizden hürmetle öperim yok sen burasını okuma dilekçeyi mektuba çevirdim sen sonunu şöyle oku saygılarımla arz ederim

Bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşcesine
Alt 02-11-2006, 12:24
Kıdemli Üye

kuvvacı hadisleri bir incele göreceksin ki, her yüz senede bir müceddid gelir.ve dini o güne göre teferruatları açısından yeniden izah eder.
Alt 02-11-2006, 12:29
Kıdemli Üye

soro *bize incelettirme *, sen söyle hadisleri ,gene kolaycılığa kaçtın
*iddia eden sensin. iddianı *sen ispat etmelisin.
Alt 02-11-2006, 12:31
Kıdemli Üye

ben ispat etme işinden vazgeçtim.hayatımı yaşayacam artık.sen bak bulamazsan sonra söylerim var kütüb-ü sittede.

Önerilen Siteler