mhmd´isimli üyeden Alıntı
Sn. Tewderi,
Daha önceki bazı forumlarda gördüm de dilim varmadı. Ama daha fazla dayanamayacağım. Aha da sordum.
Sizin gibi Doğu Anadolu bölgesi bir insanı hiç dağın bir başında hacet giderdi mi?
Bu hacet gidermenin mukabilinde taharet ihtiyacı hissetti mi?
Bu ihtiyacını ne ile giderdi?
Kusuruma bakmazsınız inşallah. Cevaplarınızı tez elden beklerim.
Yazılarda; sanki, alafranga WC ler ve her WC nin içinde bir taharet bir temizlik musluğunun yanında bir de sifon bulunan bir yerde imişiz de diğer taraftan ısrarla 3 taş öneriliyormuş gibi hava veriliyor da.
Hatalarımızı, cehaletimize bağışlayın
|
Evet giderdi, ömrümde ilk defa gördügüm icin cok iyi hatirliyorum da. Iki alternatifimiz vardi, evin hemen altindaki ahirda yapmak ya da daga cikip orada isimizi halletmek. Dagi tercih ettik ama daga ilk cikan da biz degilmisiz ki, Tüm taslar boklu, temiz bir tas bulana kadar canimiz cikti. Bilseydik sehirden yanimiza gaste kagidi falan getirirdik. 80li yillardi, tuvalet kagidi bile yoktu Anadolu kentlerinde. Neyse zaten sehre geri gidene kadar tuvaletimizi de tuttuk. Ama insanlarin kirsalda bu isi her gün nasil böyle yaptiklarini ve yasadiklarini cogu kez düsünmek zorunda kaldim. 20yy'da böyle yerler varsa acaba 1400 yil önce ne vardi? Düsünmek bile istemiyorum.