Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Dünya Dinleri, Mitoloji & Antik Uygarlıklar > Dünya Dinleri > Alevilik

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 13-10-2013, 00:24
Neva - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Neva Neva isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Başarı Ödülü 

Guncelleme.
Alt 13-10-2013, 03:46
Baskoylu Baskoylu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Butun arastirmacilara saygim var..

Lakin Sayin Erdogan Cinar... bu konudaki arastirmasi, arastirma degil, Ismail Besikci gibi unlu olurum edasi ile yaklasmasi, Alevi Yasam Felsefesine boylesi bir haksizlik malesef kendi acisinda tahlisizlik olmus.....

Erdogan Cinar Zeynel Abiddin icinde 1270 lerde yasamis dese bir cok insan normal karsiladigi gibi.. efendim bu adam yazar oldugundan dolayi. Arastirma sonucu boylesi bir tespiti var diyenler de cikabilir.
Dolayisiyla Pir Sultan`in Pir Silavus olmasi mumkun olmadigi gibi. Zeynel Abiddin de 1270 lerde yasamis olmasi mumkun degildir.

Din, Irk, Mezsep ve Renk Ayrimi Yapmadan 73 millete bir nazarda bakan bir yasam felsefesinin... Ermeni, Kurt, Turk, Turkmen, Rum, Yunan, vs vs gibi farkili kimlikler yakistirmak veya yamalamaya calismak kendi kendini kandirmaktan oteye gitmedigi gibi, BILGI KIRLILIGINDEN BASKA YAPTIKLARI BIR SEY YOK.

Sayin Ismail Besikci unlu olmak adina kendisine gore dogru bana veya bir baskasina gore yanlislarida olsa, iyi bir arastirmaci oldugu kesindir. Lakin kendisini Arastirmaci Yazar yapmak adina bir cok insan istiyerek veya istemeden boylesi inanilmaz gaf islemeleri, kendilerini yuceltmeleri yerine, Arastirmaci yazarliklarina golge dusurmekten oteye gidemezler....

Alevi Yasam Felsefesinde tarihi inceledigimizde. Ben Turkum, Kurdum, Lazim, Ermeniyim, Cerkezim vs vs gibi etnik kimlige sahip ciktigina rastlamadigimiz gibi. boylesi bir dusunceye temelden karsi cikan bir durusa sahiptir.

Haksizin karsisina dikilmis, cehpe almis, Haklinin ve dogrunun yaninda yer almistir. Dinciligine, Irkciligina, Milliyetciligine, Mezsepciligine Bolgeciligine vs vs gibi olumsuzluklari goz onunde bulundurmadan, dogruya dogru, yanlisa yanlis diyebilme cesaretine sahip olup...
Insanliga zarar verebilecek herturlu olumsuzluga karsi mucadele vermistir...

Yok Ermeni donmesi, Turkmen Donmesi, Turk Donmesi, Kurt Donmesi, vs vs gibi yakistirmalar.... Bilgi kirliliginden oteye gitmemistir...
Bildigin bir seyi konusmak ile bilmedigin bir seyi konusmanin farkliliklarini biliyorsak.... Burada yazilmis bir cok yorumda bunu animsatmaktadir....

Bilmedigin konuda yorum yapmak, seni bir sey biliyor anlamina getirmez, aksine bilgi kirliligi yaratmak istedigini aciklar....

Sonuc olarak Sayin Erdogan Cinar bilincli olarak bilgi kirliligi yapmis, onun yapmis oldugu bilgi kirliliginden yola cikanlar onun kadar suclu olmasalar bile, en az onun kadar bilgi kirliligi yapmislardir.....

Saygi ve Insani Sevgilerimle

MILLIYETCILIK COCUKLUK HASTALIGIDIR. INSANLIGIN DA KIZAMIGIDIR. EINSTEIN.
ADOLF HITLER VE MUSSOLINI GIBI IRKCILARIN USTASI, ATATURK`TUR
Alt 13-10-2013, 04:00
Üye

Silavus donemin kilise papazidir.. Tanriya inanan birinin Pir olmasinin mumkunu olurmu?
hele hele Pir Sultan Abdal olabilirmii?

Yücelerden yüce gördüm

Erhapsin sen yüce Tanri

Alem okur kelam ile

Sen okursun hece Tanri

Er atasiyla anilir

Filan oglu falan diye

Anan yoktur baban yoktur

Sen benzersin pice Tanri

Kildan köprü yaptirmissin

Gelsin kulum gecsin diye

Hele biz söyle duralim

Yigit isen sen gec e Tanri

Garip kulunu yaratmissin

Derdi mihnete katmissin

Onu aleme atmissin

Sen cikmisin uca Tanri

Kaygusuz Abdal yaradan

Gel ice gör su curadan

Kaldir artik perdeyi aradan

Gezelim bilece Tanri

Alt 13-10-2013, 16:00
Üye

Aziz Paul (Pavlus) (Lat: Sanctus Paulus, Yun: Agios Paulos), Pavlik Kiliselerin kurucusu Hıristiyan misyoner. İsa devrinin Ferisi Yahudilerindendir ve Roma vatandaşıdır. Tarsus doğumludur. Asıl adı Saul 'dür. Yeni Ahit'te ve Luka'nın kaleme aldığı İncil'de önemli bir yere sahiptir. Erken Hıristiyan kilisesine baskılarda bulundu. Pavlus, çok katı bir Yahudi cemaatine mensuptu ve Hıristiyan olmadan önce ilk Hıristiyanlara acımasız zulümler yaşatmıştı.[kaynak belirtilmeli] İstefanos'un ölümünü onaylayan kendisidir[kaynak belirtilmeli].
Elç.8: 3 Saul ise müminleri kırıp geçiriyordu. Ev ev dolaşarak, kadın erkek demeden müminleri dışarı sürüklüyor, hapse atıyordu.
Pavlus bir gün Şam'daki İsevilere eziyet etmek ve onları Kudüs'e getirmek için yola çıktı.
Elç.9: 1-2 Saul ise Rab'bin öğrencilerine karşı hâlâ tehdit ve ölüm soluyordu. Başkâhine gitti, Şam'daki havralara verilmek üzere mektuplar yazmasını istedi. Orada İsa'nın yolunda yürüyen kadın erkek, kimi bulsa tutuklayıp Yeruşalim'e getirmek niyetindeydi.
Şam yolunda İsa'nın kendisine görünmesiyle cemaate (kiliseye) katıldı. Daha sonra Pavlus, Hristiyanlık inancını yaymak için Anadolu'yu adım adım dolaştı. Hayat hikâyesi, büyük bölümünü İncil yazarı Luka'nın kaleme aldığı Elçilerin İşleri kitabında bulunur. Yeni Ahit'te Pavlus'un mektupları önemli bir yer tutar. Bu mektuplar sırasıyla; Romalılar, 1. ve 2. Korintliler, Galatyalılar, Efesliler, Filibeliler, Koloseliler, 1. ve 2. Selanikliler, 1. ve 2. Timoteos, Titus ve Filimon'a mektuplardır. Bazı inanırlara göre İbraniler'e Mektup da yine Pavlus tarafından yazılmıştır.
Sayin Erdogan Cinar,
Hiristiyan misyonerligini yaparak. Alevi Yasam Felsefesine yonelik Alevilerin Piri olan Pir Sultan Abdal`i yukaridaki Pavlus`a benzetmesi veya ayni kisiler oldugunu soylemesi!!!!!!!

Sayin Erdogan Cinar, Belki yasaminda islemis oldugu en buyuk hatalardan biridir... Laf olsun torba dolsun adi altinda Unlu olmanin yollarini farkli arastirmalarlardan bulmasinin daha dogru olacagini, Alevilik uzerine arastirmalar malesef Sayin Erdogan Cinar ve onun gibilerini asar...

Sonuc olarak Sayin Erdogan Cinar; Alevi Toplumuna Ozur borcu oldugunu unutmamalidir.

Alt 13-10-2013, 22:59
Firestorm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Firestorm Firestorm isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Baskoylu´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sayin Erdogan Cinar,
Hiristiyan misyonerligini yaparak. Alevi Yasam Felsefesine yonelik Alevilerin Piri olan Pir Sultan Abdal`i yukaridaki Pavlus`a benzetmesi veya ayni kisiler oldugunu soylemesi!!!!!!!

Sayin Erdogan Cinar, Belki yasaminda islemis oldugu en buyuk hatalardan biridir... Laf olsun torba dolsun adi altinda Unlu olmanin yollarini farkli arastirmalarlardan bulmasinin daha dogru olacagini, Alevilik uzerine arastirmalar malesef Sayin Erdogan Cinar ve onun gibilerini asar...

Sonuc olarak Sayin Erdogan Cinar; Alevi Toplumuna Ozur borcu oldugunu unutmamalidir.

Hristiyan misyonerliği vs çok ağır suçlamalar yapmayın etmeyin yakışmıyor bi sıkıntınız varsa çağırısınız cem'e görürsünüz hesabınızı meydanda...

Ayrıca özür borcu da yoktur kişinin tam tersi insanların islam'a doğru iyiden iyiye kaymasını engellemiştir ve büyük işler yapmıştır kendisi...

Dinlerin doğru tarafları da vardır; Mesela Hristiyanlık İslamiyetin, İslamiyet de Hristiyanlığın yanlış olduğunu iddia eder.
Alt 14-10-2013, 00:14
Üye

Saygideger Firestorm Dost

Elestirilerim size gore sert elestiri olarak gelebilir, Lakin diger Alevi forumlarinda bu konuda cok tartismalar ve farkli tepkiler geldigini belki biliyorsunuzdur.
Butun tepkilere karsi sesini cikarmamis, haksiz veya hakli olduguna dair bir adim bile atmamistir....

Hal boyle olunca... gerek farkli yasam zamanlari gerek farkli inanc sekilleri ile yola cikacak olursak... Pir Sultan Abdal ne Islam inancina sahipti, nede Hiristiyan inancina sahipti...
Ne yapalim simdi. Sayin Erdogan Cinar cikip. Hiristiyandi veya kilise papaziydi diyecek, bir digeri ise Bes vakit namazinda ve niyazinda diye idda edecek!!!! bizlerde boylesi mesnetsiz ve alakasiz iddalara goz yumup sessizmi kalacagiz?

Hristiyan misyonerliği vs çok ağır suçlamalar yapmayın etmeyin yakışmıyor bi sıkıntınız varsa çağırısınız cem'e görürsünüz hesabınızı meydanda...
Yukarida dedigim gibi size gore agir itham olarak algilanabilir. elestirilerim yikici degil yapici oldugu gibi, ayni zamanda baska forumlarda gosterdigimiz tepkilerin bir devamidir.
Tarih boyunca nice katliamlara, zulumlere, idamlara, iskencelere magruz kalmis bir halk uzerinde oyun oynamaya calismak... Farkli mantik yuruterek Asimile etmeye calismanin anlami... Yavuzlarin, Hizir Pasalarin, Ataturk ve gunumuze kadar Sivas, Corum, Maras, Gazi ve daha nice katliamlari aratmiyacak cinste bir yaklasim oldugunu gormek zorunda oldugumuzu dusunuyorum...

Eger biri cikar Pir Sultan Abdal Yahudi, Hiristiyan, Musluman, Papaz vs vs gibi olumsuz etiketlerle gelirse... herkes kendi inanc ve dusunceleri dogrultusundan yola cikarak, Pir Sultan Abdal`i kendi inancindan biri olarak gostermeye calisirsa.... Bizim susmamizda en az onlar kadar suc isledigimiz anlamina gelmiyormu?

Ayrıca özür borcu da yoktur kişinin tam tersi insanların islam'a doğru iyiden iyiye kaymasını engellemiştir ve büyük işler yapmıştır kendisi...
Bir cok konuda farkli ve dogru aciklamalarinin var oldugunu bende katiliyorum, lakin Silavus ile Pir Sultanin ayni kisiler oldugu iddasi...Hem Alevi toplumuna hakarettir, hemde Pir Sultanin yarattigi degerlere saygisizliktir.
Ozellikle tepkim ve elestirilerim buna yoneliktir.

Fetullah Gulen, Alevilik uzerine arasirmalar yaptigini, Pir Sultan Abdal`i yere goge sigdirmiyan abartili soylemleri ile gelmesi halinde, akabinde Pir Sultan Abdal Muslumandi, Bes Vakit Namazini Kilan biriydi, orucunda, niyazinda olan birisiydi dediginde!!!!
Iki yuzluluk yaparak, Ovucu sozler sarf ettigi icin, Fetullah Gulen denen yobazin Islam Misyonerligi yaptigini aciklamak suc sayilirmi?

Dolayisiyla Sayin Erdogan Cinar bu konuda Pir Sultan Abdal`in Hiristiyan ve Hiristiyan Din Adamlarindan Biri Oldugunu gostermeye calismistir.
Bu hem Alevilere hemde Pir Sultan Abdal`in yarattigi degerlere saygisizliktir.

Baska bir ornek verecek olursak. Gunumuzde Dinci Yobazlar... Hallac-i Mansur`un cok iyi bir islam alimi oldugunu, ama donemin Abbasi yonetimi tarafindan katledildi demesine, Goz yummiyacagimiz gibi.. Hallac-i Mansur`un BEN TANRIYIM, TANRI BENIM, BEN TANRIDAYIM, TANRI BENDE soylemlerini bunlarin gozune ve beyinlerine sokmak zorunda oldugumuzu dusunuyorum.. Bunlara karsi sessiz kalmak, 1400 yildan beri surdurdukleri Asimile Politikalarina Karsi tepki gostermemek oldugu gibi... bir baskasininda benzeri bir yaklasimi ve farkli bir inancin misyonerligini yapmasina, Pir Sultan Abdal ve daha nice yol onderlerine gelebilecek saldirilara karsi mucadele vermemek, seyirci kalmak veya susmak gibi bir yaklasim... dogru bir yaklasim degildir....

Sonuc olarak birilerinin Yanlislarini, hata ve eksiklerini mahkum etmek icin illa Cem Evine gitmemiz gerekmiyor....

Konu Baskoylu tarafından (14-10-2013 Saat 00:20 ) değiştirilmiştir.
Alt 14-10-2013, 01:35
Kıdemli Üye

Elestirilerim size gore sert elestiri olarak gelebilir, Lakin diger Alevi forumlarinda bu konuda cok tartismalar ve farkli tepkiler geldigini belki biliyorsunuzdur.
Butun tepkilere karsi sesini cikarmamis, haksiz veya hakli olduguna dair bir adim bile atmamistir....

Hal boyle olunca... gerek farkli yasam zamanlari gerek farkli inanc sekilleri ile yola cikacak olursak... Pir Sultan Abdal ne Islam inancina sahipti, nede Hiristiyan inancina sahipti...
Ne yapalim simdi. Sayin Erdogan Cinar cikip. Hiristiyandi veya kilise papaziydi diyecek, bir digeri ise Bes vakit namazinda ve niyazinda diye idda edecek!!!! bizlerde boylesi mesnetsiz ve alakasiz iddalara goz yumup sessizmi kalacagiz?

Yukarida dedigim gibi size gore agir itham olarak algilanabilir. elestirilerim yikici degil yapici oldugu gibi, ayni zamanda baska forumlarda gosterdigimiz tepkilerin bir devamidir.
Tarih boyunca nice katliamlara, zulumlere, idamlara, iskencelere magruz kalmis bir halk uzerinde oyun oynamaya calismak... Farkli mantik yuruterek Asimile etmeye calismanin anlami... Yavuzlarin, Hizir Pasalarin, Ataturk ve gunumuze kadar Sivas, Corum, Maras, Gazi ve daha nice katliamlari aratmiyacak cinste bir yaklasim oldugunu gormek zorunda oldugumuzu dusunuyorum...

Eger biri cikar Pir Sultan Abdal Yahudi, Hiristiyan, Musluman, Papaz vs vs gibi olumsuz etiketlerle gelirse... herkes kendi inanc ve dusunceleri dogrultusundan yola cikarak, Pir Sultan Abdal`i kendi inancindan biri olarak gostermeye calisirsa.... Bizim susmamizda en az onlar kadar suc isledigimiz anlamina gelmiyormu?

Bir cok konuda farkli ve dogru aciklamalarinin var oldugunu bende katiliyorum, lakin Silavus ile Pir Sultanin ayni kisiler oldugu iddasi...Hem Alevi toplumuna hakarettir, hemde Pir Sultanin yarattigi degerlere saygisizliktir.
Ozellikle tepkim ve elestirilerim buna yoneliktir.

Fetullah Gulen, Alevilik uzerine arasirmalar yaptigini, Pir Sultan Abdal`i yere goge sigdirmiyan abartili soylemleri ile gelmesi halinde, akabinde Pir Sultan Abdal Muslumandi, Bes Vakit Namazini Kilan biriydi, orucunda, niyazinda olan birisiydi dediginde!!!!
Iki yuzluluk yaparak, Ovucu sozler sarf ettigi icin, Fetullah Gulen denen yobazin Islam Misyonerligi yaptigini aciklamak suc sayilirmi?

Dolayisiyla Sayin Erdogan Cinar bu konuda Pir Sultan Abdal`in Hiristiyan ve Hiristiyan Din Adamlarindan Biri Oldugunu gostermeye calismistir.
Bu hem Alevilere hemde Pir Sultan Abdal`in yarattigi degerlere saygisizliktir.

Baska bir ornek verecek olursak. Gunumuzde Dinci Yobazlar... Hallac-i Mansur`un cok iyi bir islam alimi oldugunu, ama donemin Abbasi yonetimi tarafindan katledildi demesine, Goz yummiyacagimiz gibi.. Hallac-i Mansur`un BEN TANRIYIM, TANRI BENIM, BEN TANRIDAYIM, TANRI BENDE soylemlerini bunlarin gozune ve beyinlerine sokmak zorunda oldugumuzu dusunuyorum.. Bunlara karsi sessiz kalmak, 1400 yildan beri surdurdukleri Asimile Politikalarina Karsi tepki gostermemek oldugu gibi... bir baskasininda benzeri bir yaklasimi ve farkli bir inancin misyonerligini yapmasina, Pir Sultan Abdal ve daha nice yol onderlerine gelebilecek saldirilara karsi mucadele vermemek, seyirci kalmak veya susmak gibi bir yaklasim... dogru bir yaklasim degildir....

Sonuc olarak birilerinin Yanlislarini, hata ve eksiklerini mahkum etmek icin illa Cem Evine gitmemiz gerekmiyor....

Ben sert eleştiriyorsunuz demiyorum onun yerine yaptığınızın yanlış olduğunu düşünüyorum. Ayrıca müşkül durumu varsa cem'de görülür bu net bi şeydir. İki canın arasındaki sorun meydana koyulur ve çözülmesi için uğraşılır bu en bilinen ve en olması gereken şeylerden biridir. Geri kalan şeylerin doğruluğu veya yanlışlığını tartışmıyıcam. En başında da tartışmak istemedim ki gerekte olduğunu düşünmüyorum önemli olan şey ithamlardır. En azından benim mesaj yazmamın tek sebebi budur.

Hürmetle

Dinlerin doğru tarafları da vardır; Mesela Hristiyanlık İslamiyetin, İslamiyet de Hristiyanlığın yanlış olduğunu iddia eder.
Alt 14-10-2013, 04:16
Üye

Alevilik uzerine yorum yapan bir cok arastirmaci yazar var. Her yazarin farkli dusunceye sahip olmasi veya farkli seyleri savunmasindan dolayi Duskun veya Muskul cezalari verilemez.
Kaldiki Sayin Erdogan Cinar Alevilik uzerine arastirmaci bir yazarligi varsa, Bu onun Alevi oldugunu belgelemez....
Tipki Ismail Besikci, Kurt olmadigi halde Kurt Bilim Adami olmasi gibi...

Alevilik uzerine cok arastirmalarim ve bilgim olmasina ragmen, Sayin Erdogan Cinar tarafindan ogrendigim cok guzel tespitler var oldugunu acik yureklilikle soyliyebilirim.

Ben Pir Baskoylu Hasan Sani ile buyumeme ragmen, onun bilgi ve birikimleri ile buydugum halde... Sayin Erdogan Cinar`dan ogrendiklerim belkide bir O kadar fazladir.

Tepki gosterdigim konuyu daha once acikladim, gercekten kendisi acisinda tahlisiz bir aciklama oldugunu dusunuyorum. Yanlis bir aciklama veya yanlis bir tespit oldu diyerek, yapmis oldugu hata ve yanlistan donmesi de erdemliktir diye dusunuyorum....

Yok degilse kendisi burada degilken, hakkinda atip tutmak dogru olmadigi gibi, kendisine karsi bir dusmanligimiz ve kinimizde yok ve olamaz.

Amacimiz yanlislari bilgi ve birikimlerimizle mahkum etmek, Alevi Yasam Felsefesine gelebilecek zarar ve olumsuzluklari geri puskurtmektir....

Kisa bir ornek ile biraz olsun aciklik getirmis olurum. mesela Dortlukler ve nefesler`le surekli oynanmistir

Zahit bizi tan eyleme
Hak ismin okur dilimiz,
Sakin efsane soyleme
Hakka (hazrete) varir yolumuz.

"Hakka" olmasi gerekirken, "Hazrete" olarak eklenmis dortluk kismi olarak anlam degistirmistir.... yani dogru olan Hakka Varir Yolumuz olmasi gerkir...

Sonuc olarak tepkilerimiz yapilan yanlis tespit ve yanlis yorumlaradir....

Alt 14-10-2013, 09:57
Kıdemli Üye

Alevilik uzerine yorum yapan bir cok arastirmaci yazar var. Her yazarin farkli dusunceye sahip olmasi veya farkli seyleri savunmasindan dolayi Duskun veya Muskul cezalari verilemez.
Kaldiki Sayin Erdogan Cinar Alevilik uzerine arastirmaci bir yazarligi varsa, Bu onun Alevi oldugunu belgelemez....
Tipki Ismail Besikci, Kurt olmadigi halde Kurt Bilim Adami olmasi gibi...

Alevilik uzerine cok arastirmalarim ve bilgim olmasina ragmen, Sayin Erdogan Cinar tarafindan ogrendigim cok guzel tespitler var oldugunu acik yureklilikle soyliyebilirim.

Ben Pir Baskoylu Hasan Sani ile buyumeme ragmen, onun bilgi ve birikimleri ile buydugum halde... Sayin Erdogan Cinar`dan ogrendiklerim belkide bir O kadar fazladir.

Tepki gosterdigim konuyu daha once acikladim, gercekten kendisi acisinda tahlisiz bir aciklama oldugunu dusunuyorum. Yanlis bir aciklama veya yanlis bir tespit oldu diyerek, yapmis oldugu hata ve yanlistan donmesi de erdemliktir diye dusunuyorum....

Yok degilse kendisi burada degilken, hakkinda atip tutmak dogru olmadigi gibi, kendisine karsi bir dusmanligimiz ve kinimizde yok ve olamaz.

Amacimiz yanlislari bilgi ve birikimlerimizle mahkum etmek, Alevi Yasam Felsefesine gelebilecek zarar ve olumsuzluklari geri puskurtmektir....

Kisa bir ornek ile biraz olsun aciklik getirmis olurum. mesela Dortlukler ve nefesler`le surekli oynanmistir

Zahit bizi tan eyleme
Hak ismin okur dilimiz,
Sakin efsane soyleme
Hakka (hazrete) varir yolumuz.

"Hakka" olmasi gerekirken, "Hazrete" olarak eklenmis dortluk kismi olarak anlam degistirmistir.... yani dogru olan Hakka Varir Yolumuz olmasi gerkir...

Sonuc olarak tepkilerimiz yapilan yanlis tespit ve yanlis yorumlaradir....

Ben Alevice konuşmaya çalışıyorum ama sizden hiç bunu göremiyorum. Siz kimsiniz ki bir insanın Alevi'liğini sorguliyicaksınız derim kısacası cünkü benim haddime değildir ki kafanıza göre birde cem yorumlarında bulunuyorsunuz. Neyse siz devam edin kendi bildiğiniz şekilde ama açık konuşiyim tavrınız doğru değildir ve bu konudada da konuşulucak kişi olmadığınız kanaatine vardım.

Alt 14-10-2013, 10:43
Neva - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Neva Neva isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Başarı Ödülü 

Sayin Erdogan Cinar,

Sayin Baskoylu;

Alevilik ustune arastirmalar, Erdogan Cinar'i niye assin ki? Sonucta bu fikirdir, dogrudur, yanlistir ayri konu tartisilir. Alevilik, sorgulanamayacak veya uzerine fikir beyan edilemeyecek bir tabu mudur, put mudur?

Yoksa Pir Sultan Abdal Alevi'lerin putu mudur? Ismail Besikci ornegiyle ne alakasi var?

Irkci, milliyetcimisiniz siz, yoksa Alevilik bir cesit milliyetcilik mi, irkcilik mi?

Erdogan Cinar Alevi olsa ne olur, olmasa ne olur? Ille de belgelendirilmesi mi gerekir Alevi oldugunun, fikir beyan edebilmesi veya kitap/arastirma yazabilmesi icin?

Önerilen Siteler