Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 07-08-2005, 00:42
ensareo ensareo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

..hayrola ne bu canhıraşlık..teraziyi kurdun karşılığında da bize birşeyler dedin..niçin böyle bir söz söylediğini açıklarmısın?

bak sen istediğini görmek istiyorsan o başka...bu forumda senin yanlış yorumladığın sonradan öyle olmadığının anlaşıldığı yazılarını sana hatırlatırım..

Şimdi senin iddia ettiğin şey nedir?Şeytan meleklerdendirve emre itiraz etmiştir..Diyerek bir eksiklikmi gördün..

Şeytan yüksek bir mertebede bulunan cinlerdendi..Şeytanın cinlerden olduğu ve cinlerin neden yaratıldıkları ayetlerle açıktır..Şeytan cinlerdendir dendikten sonra sen yo melaikelerdendi diyorsan o başka..Bak arkadaşım verileri hiç gözardı etmeyeceksin Kur'an'da..

HİCR SURESİ
27. Cinleri de daha önce zehirli ateşten yaratmıştık.
28. Hani Rabbin meleklere demişti ki: "Ben kupkuru bir çamurdan, şekillenmiş kara balçıktan bir insan yaratacağım."
29. "Ona şekil verdiğim ve ona ruhumdan ütlediğim zaman, siz hemen onun için secdeye kapanın!"
30. Meleklerin hepsi de hemen secde ettiler.
31. Fakat İblis hariç! O, secde edenlerle beraber olmaktan kaçındı.
32. (Allah Ey İblis! Secde edenlerle beraber olmayışının sebebi nedir? dedi.
...
burada gördüğün gibi o melk değildi ve meleklerin hepside secde ediyor..İstersen arapça bilen birine baktırabilirsin..Bilen okuyan kulak veren araştıran için Kur'an kendi kendini açıklar..Onda eğrilik arayan ancak kendinde eğrilik bulur..
Alt 08-08-2005, 10:55
melih - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
melih melih isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

HİCR SURESİ
27. Cinleri de daha önce zehirli ateşten yaratmıştık.
28. Hani Rabbin meleklere demişti ki: "Ben kupkuru bir çamurdan, şekillenmiş kara balçıktan bir insan yaratacağım."
29. "Ona şekil verdiğim ve ona ruhumdan ütlediğim zaman, siz hemen onun için secdeye kapanın!"
30. Meleklerin hepsi de hemen secde ettiler.
31. Fakat İblis hariç! O, secde edenlerle beraber olmaktan kaçındı.
32. (Allah:) Ey İblis! Secde edenlerle beraber olmayışının sebebi nedir? dedi.
...
yahu burada şeytan büyük bir cindir deniliyormu? yani ben okuduğumu anlamıyormuyum? ama bakara 34 de cinlerin açıkca melek olduğu yazıyor.Anladığım kadarıyla bu yazıda herzaman olduğu gibi kuranın daldan dala atlayan kitap olduğunu görüyorum cinlerden bahsediyor lap diye meleklerin secde etmesi konusuna atlıyor.
Alt 08-08-2005, 12:19
ensareo ensareo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Anlamak istemediğin belli..Burada meleklerin hepsi secde ediyor...Tüm sureyi buraya almadım;sen hicr suresine bakabilirsin..İnsanların cinlerin yaratılışından bahseder.Başka bir ayettede şeytanın cinlerden olduğu yazılıdır.Hangi surede olduğu şimdi hatırımda değil..Arapça gramer kuraLlarını biraz bilirsen,kulluhum ne demek bilirsin..Sen istediğin gibi yormakta serbestsin..veya görmek istemezsen kendine yaparsın melih..
Alt 15-08-2005, 21:22
kaos85 kaos85 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Diğer forumlara yazdıklarından anlaşılıyor ki bu melih oldukça inatçı birisi. Sadece tartışmak istiyor ve birilerini mağlup etmeye çalışıyor. Bu kişinin kesinlikle kötü niyetli olduğunu düşünüyorum. Bu gibi tartışmalara devam etmek için para aldığını bile düşünüyorum.

Neyse kişilerle uğraşmayı boşverin, daha doğrusu boşvereyim. Genel olarak ateistlere bir şey hatırlatmak isterim: Şu "Kur'an'ın Eleştirisi" kitabının da başlarında söylenen bir kişinin belli ilmi seviyeleri kademe kademe geçmeden Kur'an'ı tam olarak anlayamayacağı, ondan hüküm çıkartamayacağı kesinlikle doğrudur. Müslüman olan, bu ilmi seviyelerin belli bir kısmını geçmiş fakat yeterli seviyeye gelmemiş insanlar bile ayetlerden hüküm çıkartamayacağına ve onları tam olarak anlayamayacağına göre, kötü niyetli Kur'an'ı eleştirmeye kalkan, az önce bahsettiğim gerçekleri hiçe sayan bir insan Kur'an'ı asla anlayamayacaktır!

Ateist olarak ve özellikle eleştirmeye çalışarak Kur'an'ı anlayamazsınız. Boşuna uğraşmayın. Ha derseniz ki o zaman biz nasıl bu dini yaşayacağız derseniz; peygamber olarak gönderilen kişi niye gönderildi? Onun hayatı bize örnektir ve bu yüzden İslam alimleri Kur'an ayetleri ve peygambberimizin sünneti doğrultusunda hükümler çıkarmışlardır. Biz onlara uymakla mükellefiz. Onlardan daha büyük alim olabilirsek o zaman biz de hüküm çıkarırız, yeni yeni ictihadlar yaparız.

TEKRAR HATIRLATIYORUM: İYİ NİYETLİ BİR ŞEKİLDE, İSLAM ALİMLERİNİN (MÜFESSİRLERİN, HADİSÇİLERİN) ANLATTIĞI ŞEKİLDE KUR'AN'I ANLAYABİLİRSİNİZ. KÖTÜ NİYETLİ ÜSTELİK ATEİST OLARAK DEVAM EDERSENİZ "ALLAH BİZİ CEHENNEM İÇİN YARATMIŞ" DİYE DAHA ÇOK SAYIKLARSINIZ. TABİ ÖLENE KADAR...
Alt 06-12-2006, 20:11
dimijy dimijy isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Aday Üye

Standart Re: En Sonunda Kuran Sayesinde Bir Soruma Yanıt Bulabildim

gerçekçi olalım ,imkansızı isteyelim!!!
Alt 06-12-2006, 21:07
frodo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
frodo frodo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

nerdeyse 1 yıllık yazılar.Eskiden bayağı eğlenceliymiş forumlar *

silecektim ama kötü örnek diye kalsın...

İnsani olan her şey kabûlüm.
Alt 24-12-2006, 13:38
simonuniti simonuniti isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

dmxads";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bu Allah niye kendini insanlara göstermez ya da herkese sürekli peygamberler gönderip de onların inanmasını sağlamaz diye düşünürken Kuran imdadıma yetişti.

Hûd Sûresinin 118-119 . Ayetinde *
Rabbin dileseydi insanları (aynı inanca bağlı) tek bir ümmet yapardı. Fakat Rabbinin merhamet ettikleri müstesna, onlar ihtilafa devam edeceklerdir. Zaten onları bunun için yarattı. Rabbinin, “Andolsun ki cehennemi hem cinlerden, hem insanlardan (suçlularla) dolduracağım” sözü kesinleşti.

SECDE SÛRESİ
13. Ayet: Eğer dileseydik herkese hidayetini verirdik. Fakat benim, “Andolsun, cehennemi hem cinlerden hem de insanlardan dolduracağım” sözüm gerçekleşecektir.

Meğer Allah cehennemi insanlarla ve cinlerle dolduracağına dair kendi kendine söz vermiş ve cehennemde yansın bu dilim bir yemin ettim ki dönemem şarkısını mırıldanmakta. Ben diyorum niye çözüm üretmeye çalışmıyor.

İşte Kuran bir sorumuza daha cevap vermiş oldu. Hamdolsun andolsun maşallah inşallah Allah ın izniyle diğer sorulara da cevap bulmaya devam edeceğiz. *

Herkese selam Ateizme devam............
guzel iliskilendirmissin
Alt 24-12-2006, 17:18
intizar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
intizar intizar isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

"Bu Allah niye kendini insanlara göstermez ya da herkese sürekli peygamberler gönderip de onların inanmasını sağlamaz "

**Göterse ne değişecekti ? Siz birkere inkarı kafaya koymuşsunuz . O zamanda diyecektinizki "senin Allah olduğun ne malum"
** Bugüne kadar 124.000 peygamber gönderdi ne değişti siz hala kafir değilmisiniz???

Gerçekle savaşan elbette altolur gider. (Hz.Ali)
Alt 24-12-2006, 18:23
simonuniti simonuniti isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

intizar";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
"Bu Allah niye kendini insanlara göstermez ya da herkese sürekli peygamberler gönderip de onların inanmasını sağlamaz "

**Göterse ne değişecekti ? Siz birkere inkarı kafaya koymuşsunuz . O zamanda diyecektinizki "senin Allah olduğun ne malum"
** Bugüne kadar 124.000 peygamber gönderdi ne değişti siz hala kafir değilmisiniz???
Bazi saplantili Islam alimlerinin Kuran Tefsirleri dogal oulyor,

ama bizim gibi kurani inceleyenler,gercegi arayanlar inkarci oluyor.Bir kere olsun su Ayetlerden ve hadislerden bagimsiz dusunun.Sonra bu dusuncenizi Islamla karsilastirin bakalim ne sonuc bulacaksiniz.
Alt 24-12-2006, 20:33
dilaver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
dilaver dilaver isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

Göterse ne değişecekti ? Siz birkere inkarı kafaya koymuşsunuz . O zamanda diyecektinizki "senin Allah olduğun ne malum"
* Bugüne kadar 124.000 peygamber gönderdi ne değişti siz hala kafir değilmisiniz???

---------------

* * * *Sayın İntizar

* * * *Biz inkarı degil sorgulamayı ve araştırmayı kafamıza koymuşuz. Siz ise iman adı altında gerçek dışını savunmayı kafanıza koymuşsunuz. İnanın kimse inancınıza karışmıyor. Ama be güzel kardeşim inanman ne yazdıgını okumana da engel degil ki.

* * * *124.000 peygamber gönderdi diye saçmalıyorsun. Yok saçmalamıyorsan şunları bir saymaya başlasana. Fazla istemiyorum, bir kaç yüz tanesini saymaya başla ve hangi toplumlara gönderildigini de ekleyiver. İnanki bu peygamberleri bulursan ben en yakın camiye gidip ibadete başlayacagım.

* * * *Yok şayet saymayı beceremiyorsan ki bundan kuşkum yok, o zaman şöylr bir düşünmeyi dene. ' Yahu hangi düşünce ve inanç biçimi bana bu satırları yazdırdı. İnsanları inandırmak için yalana başvurmak zorundamıydım. Yalan ve hurafenin dışında benim inandıgım dini ve peygamberi savunma aracım kalmadı mı ? '

* * * *saygılarımla

Önerilen Siteler