Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Turan Dursun > Turan Dursun

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 19-06-2015, 22:48
postalmarx postalmarx isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

Bu sayılmaz Burada "acaba hangi espriler en söylenmez şeylerdir" diye bir deney yapıyor. Kendi toplumlarındaki en tabu konularla ilgili esprileri tek tek sıralıyor, "acaba nerede artık yeter diyeceksiniz" diyerek seyirciye. Zaten bir komedyen ne kadar ciddiye alınır, "palyaço" ile "çatlak" arasında bir sosyal roldür onunki, ne kadar kızabilirsin.

Neyse asıl ben bunları düşünmüştüm:

Lewis Wolpert ile William Lane Craig'in mesela tartışması var, Lewis Wolpert burada İngiliz ateist.

Stephen Law mesela gene İngiliz bir ateist, nasıl kibar kulağa hoş gelen bir tarzda konuşur o da tartışmalarda.

Ama benim bu konuda en sevdiğim adam bir ateist değil ama ateistlere karşı dini savunan bir adam: Alister McGrath. Bu kadar güzel bir üslup, konuşma, asalet olamaz:

Richard Dawkins de mesela dine karşı çok sert görüşleri olmasına rağmen bunları dile döktüğünde gayet nazikçe söyler.

Tabii çok da kibar olamayan İngilizler de var, Christopher Hitchens gibi, ama onun gibi ters bir adam bile aslında İngiliz olmasından gelen bir inceliğe sahip.

Amerikalılar biraz daha kaba saba olabiliyor İngilizlere göre, ama bize kıyasla onlar bile çok daha nazik kibarlar tabii ki. Lawrence Krauss mesela akla geliyor.

Önerilen Siteler