28-08-2012, 13:41
|
|
Denetimdeki Üye
|
|
|
|
Olimpiyat´isimli üyeden Alıntı
kurtuluış islamda
hakaret için demiyorum.
Ciddi soruyorum
Hayatında hiç kitap okudun mu?
Arabistandaki çöl bedevileri bile senden daha mantıklı şeyler yazar ve konuşur eminim..
Üzülüyorum sizler için, dünyada bir ot nasıl yaşayıp gidiyorsa ve yaşananlardan habersizce; sizler de boşu boşuna elde etmiş olduğunuz ömrü, hayatı anlamadan ıvır zıvır şeylerle harap ediyorsunuz.
|
yok canım ben hiç hayatımda kitap okumadım,ilkokulada gitmedim,öyleki zır cahilim,kelimeler kifayetsiz kalır cahilliğimle
Bırak ben yoz kalayım,cahil kalayım neme lazım belki aklımı kullanır (sizler gibi)ateyist olurum,aman diyeyim ha,ben cuhela sınıfına dahil olayım.
insan ateist olmayı görsün içeriden adeta kendini yöneten başka bir irade olduğunu farkeder. O irade kişinin aklına Allah ile ilgili ipucları gelse hemen devreye girer ve esir edilmis o kişiyi kendi istikametine cevirir. Ateist mantığı yoktur.Herşey tesadüfün işidir
|

28-08-2012, 14:56
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Olimpiyat´isimli üyeden Alıntı
kurtuluış islamda
hakaret için demiyorum.
Ciddi soruyorum
Hayatında hiç kitap okudun mu?
Arabistandaki çöl bedevileri bile senden daha mantıklı şeyler yazar ve konuşur eminim..
Üzülüyorum sizler için, dünyada bir ot nasıl yaşayıp gidiyorsa ve yaşananlardan habersizce; sizler de boşu boşuna elde etmiş olduğunuz ömrü, hayatı anlamadan ıvır zıvır şeylerle harap ediyorsunuz.
|
Sevgili olimpiyat hocam,light lara lafim yok ama bu radikal dincilerin özünde ne beyine nede akila ihtiyaci yok,ha beyinlerine chip takmissin ha fikiri sabitleyip prangalaraa vurmussun,farkeden birsey yok.
Youtube bir göz at,bunlara bakarken tüylerim diken diken oluyor,adamlar demokrasinin göbeyinde seriat propagandasini rahat rahat yapiyor ama seriatin göbeyinde bir insan en kücük bir özgürlükden bahsetse aninda kafa kesiliyor,kökdendinci bir,irkci iki ,zircahil üc,dünyada bunlardan daha tehlikeli insan grubu yok,bu üc grup varoldukca insanlik hep tehlikede olucak,,adamlar demokraside yasama sansi bulduguna süredeceyine üstüne üstlük berde bizleri kendileri gibi yasamaya ve düsünmeye zorluyor.hayretki ne hayret,madalyomum birde arka yüzü var,insan uykuda oldugunda bu tehlikeleri umursamiyor yada görmüyor ama akillandiginda bu tehlike tüyler ürpertiyor.
"Din sıradan insanlar için gerçek, aydınlar için yalan, iktidarlar içinse kullanışlıdır." - Lucius Annaeus Seneca
|

29-08-2012, 00:11
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Sitede tanrilarin evrimine dair birsey bulamadim,konu hakkinda bilgisi olan arkadas bir baslik acip kisaca anlatabilrmi.
Homo sapiensin yasi hakkinda cesitli rakamlar var biz sitedeki 196000 den baslayalim,196000 yil önce din yok, tanri yok,dilde yok ve dogada yanliziz ne bulsak onu yiyiyoruz zaman ilerliyor ve dogal bütün olaylari büyük bir güce bagliyoruz ama burada bunu korkdugumuzdan yapiyoruz,ilk tanrilari korkudan yaratiyoruz derken cok tanrilari ihtiyacdan olsagerek yaratiyoruz derken birileri bizi bununla korkutmaya basliyor derken tek tanrilara geciyoruz ve bu arada yavas yavas dillerde ortaya cikip gelisiyorve allah son durak,bunlarin bilimsel temeli yok benim tahminim ama olay asagi yukari böyle olmali.
"Din sıradan insanlar için gerçek, aydınlar için yalan, iktidarlar içinse kullanışlıdır." - Lucius Annaeus Seneca
|

31-08-2012, 00:45
|
 |
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Antalyaya gidin arapları bi görün hemen dinden 180 derece dönersiniz başka bir şey demiyorum
|

01-07-2015, 00:54
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Artik ateist deyilim,akilli tasarim var,mutlaka var,ama bu akilli tasarimin öküzlerle isi yok,bütün mesele burda.Simdi sen bir tanrisin,düsün,biryerde düsünemeyen insan kitlesi,diyer tarafda düsüncesini zorlayip ortaya birseyler koyan insan,hangisiyle isin olur?.
|

01-07-2015, 01:01
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Ortada bir tanri varsa,bu edisonun yada ,bridgestone nin tanrisi olur,adamlar kafayi zorlayip birseyler bulmus,ama diyer yandan düsününce,öküzünde tanrisi var,koyununda,gene cikmazdayiz.düsün düsün bokdur isin,,,
|

01-07-2015, 01:38
|
 |
Üye
|
|
|
|
anti-ka´isimli üyeden Alıntı
Ortada bir tanri varsa,bu edisonun yada ,bridgestone nin tanrisi olur,adamlar kafayi zorlayip birseyler bulmus,ama diyer yandan düsününce,öküzünde tanrisi var,koyununda,gene cikmazdayiz.düsün düsün bokdur isin,,,
|
Tanrı'ya inanmaya iten sebepler neler bunları düşün , bir Tanrı varsa teistlerin bahsettiği bir Tanrı olmadığı sürece , onu yok sayarsan onun için ne anlamı olabilir ki.Bence insanları Tanrı'ya inanmaya iten sebep korkudur başka hiçbir şey değil , yaşa keyfine bak inansan ne olacak inanmasan ne olacak , bence bir Tanrı olsa o teistlerin bahsettiği Tanrı olurdu , güzel yorumlamışlar bu dünyada anca o düşünce kurtarır Tanrı fikrini , dinlerinde bütün yanlışları artık ortaya döküldüğü için onların bahsettiği gibi bir Tanrı'nın olmadığı belli oldu.Algılarımıza ters gelse de herhangi bir yaratıcı olmayabilir , bu çoğu zaman bilgisizliğimizden oluyor , benimde algıma ters geliyor ama bişeyler öğrendikçe olmayabilir diyorum.Bu Tanrılar felan eski fikirler insanlar hiçbir şey bilmedikleri için bu şekilde açıklamışlar , zamanının en iyi açıklaması buymuş ama zamanla değişmiş şu an biliyoruz ki herşey fizik yasalarına bağlı herhangi bir dış güce gerek yok yaşadığımız dünyayı , bizleri fizik yasaları gayet doğurabiliyor.Bilimde de böyledir daha iyisi bulunana kadar en iyi açıklamayı kabul edersin bu işler böyle..
|

01-07-2015, 02:19
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
gur91´isimli üyeden Alıntı
Tanrı'ya inanmaya iten sebepler neler bunları düşün , bir Tanrı varsa teistlerin bahsettiği bir Tanrı olmadığı sürece , onu yok sayarsan onun için ne anlamı olabilir ki.Bence insanları Tanrı'ya inanmaya iten sebep korkudur başka hiçbir şey değil , yaşa keyfine bak inansan ne olacak inanmasan ne olacak , bence bir Tanrı olsa o teistlerin bahsettiği Tanrı olurdu , güzel yorumlamışlar bu dünyada anca o düşünce kurtarır Tanrı fikrini , dinlerinde bütün yanlışları artık ortaya döküldüğü için onların bahsettiği gibi bir Tanrı'nın olmadığı belli oldu.Algılarımıza ters gelse de herhangi bir yaratıcı olmayabilir , bu çoğu zaman bilgisizliğimizden oluyor , benimde algıma ters geliyor ama bişeyler öğrendikçe olmayabilir diyorum.Bu Tanrılar felan eski fikirler insanlar hiçbir şey bilmedikleri için bu şekilde açıklamışlar , zamanının en iyi açıklaması buymuş ama zamanla değişmiş şu an biliyoruz ki herşey fizik yasalarına bağlı herhangi bir dış güce gerek yok yaşadığımız dünyayı , bizleri fizik yasaları gayet doğurabiliyor.Bilimde de böyledir daha iyisi bulunana kadar en iyi açıklamayı kabul edersin bu işler böyle..
|
Gur01,yasadigimiz zaman dilimi gercekden cok bokdan bir zaman dilimi,öküzler tanriyi sahiplenmis,ayaginin bagcigini dahi cözemiyeceyi insanlara hükmediyor,ben ölim yok olayim ama böyle bir sahtekarlik olmasin,akilla akilsizligin üstesinden gelemiyoruz,bu cok acayip birsey,bunlari görmekdense öleyim daha iyi,gercek söylüyorum,ya bende akil yokolsun,yada bütün bunlar yokolsun.
|

01-07-2015, 03:33
|
 |
Üye
|
|
|
|
anti-ka´isimli üyeden Alıntı
Gur01,yasadigimiz zaman dilimi gercekden cok bokdan bir zaman dilimi,öküzler tanriyi sahiplenmis,ayaginin bagcigini dahi cözemiyeceyi insanlara hükmediyor,ben ölim yok olayim ama böyle bir sahtekarlik olmasin,akilla akilsizligin üstesinden gelemiyoruz,bu cok acayip birsey,bunlari görmekdense öleyim daha iyi,gercek söylüyorum,ya bende akil yokolsun,yada bütün bunlar yokolsun.
|
Bu her zaman böyleymiş zaten şu anda dinlerin etkisi eskiye göre çok daha az , önceden ağızlarından çıkacak laflarla savaşlar oluyor , insanlar yakılarak dahi idam ediliyormuş , farklı düşünmene bile izin vermiyorlarmış asıl amaçları hükmetmek çünkü , halen öyle ama ellerinde fırsat yok , imam,papaz,haham,rahib takımları her zaman söz kendilerinde olsun istiyorlar.Müşterileri de epey çok ne yaparsan yap adam girmiş bir bataklığa çıkamıyor , iftira atıyorsun diyor , yalan söylüyorsun diyor , yok orada öyle demek istemiyor , sen anlamıyorsun , sen anlayamazsın kalbin mühürlü vs vs bahanesi çok sen bu adama ne yapabilirsin ki halinden memnun.Çoğunun zerrece dinle alakası yok zaten , ben kendini dine adayanlara , dünyaya sırtını dönenlere , Allah için savaşanlara daha çok üzülüyorum aslında bu insanlara göstermek lazım gerçekleri diğerlerinin pek umrunda değil zaten.Mutlu olsa yine karışmayacağım ama bildiğim kadarıyla pek mutlu değiller adam dünyayı sıkıntı yeri olarak görüyor , ilk başta mutlu olmak için dini kullanıyor , dine yöneliyor daha sonra mutsuz olmasına rağmen bunu sürdürüyor mutluluğu öteki dünyaya bırakıyor dini kullanıp mutlu olması lazımken bir süre sonra din onu kullanmaya başlıyor , bazıları da fanatikleşiyor bu yola girdik bir kere geri dönüş olmaz diyor.Yinede herşeye rağmen insan gerçeklere sırtını dönemez bu yanlışları ne kadar insana duyurabilirsek , gösterebilirsek kardır facebook , youtube her yere yazmamaz lazım , buralara pek gelen giden yok , birilerine jeton düşer de yaşam kalitesi artar belki , daha özgür daha mutlu olurlar belki..
|

05-09-2015, 23:54
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Tanri ,tüm dünya halklarida yasamin gercegin ve iyiligin sembölü,bunu neden reddediyoruz?,,biz bunu reddetdikce bunu seytanlar yani kötüler ve cikarcilar kullaniyor,,buna neden izin veriyoruz?,,reddetmek bir anlamda kötülüye yol vermek yardimci olmakdir,,,bundan sonra tanri nedir,ziddi nedir ,onu ortaya koysak cok daha iyi olur düsüncesindeyim,,tabiiki kurandaki tanrininda ne oldugunun farkindayim ama önemli olan halkin kafasindaki tanri imaji,,kurandakini zaten kimse bilmiyor,,,bizler halkin kafasindaki tanri imajini reddetmemeliyiz,,reddetdiyimiz sürece seytanlarin ekmeyine yag(hemde tereyagi)sürüyoruz,,,bütün dünyanin heralanda kahpece siyaset yapdigi bir dönemde salakmiyiz bu kadar dürüst olup gercekleri ortaya koyuyoruz,,bence reddetmekden ziyade tanri ve seytani belli kaliplara oturtmaliyiz,,halk bunu zaten yapmis ve tanri seytan kaliplari dünyanin heryerinde ayni,,bizler zaten rahmaniyiz,neden kendimizi reddediyoruz?.
|